Koh Phi Phi

Senast uppdaterad 16 augusti, 2023

Publicerad

Koh Phi Phi är det ideala resmålet för avkopplande dagar på en underbar strand, omgivet av det fantastiska kalkstenslandskapet och den lummiga inlandsdjungeln som öarna är berömda för. På kvällen erbjuder ön ett pulserande nattliv om du känner för att festa hela natten, men det finns också lugnare stränder om du reser till Koh Phi Phi för att slappna av och ta det lugnt.

Om du vill komma i kontakt med naturen finns det massor av dyk- och snorklingsmöjligheter så att du kan upptäcka dess livfulla korallrev, eller varför inte pröva bergsklättring för att ta in den otroliga utsikten. Maya Bay är ett måste att besöka, berömt från filmen “The Beach”. Glöm inte att koppla av på Long Beach eller besöka Monkey Beach med sina livliga primater! Och när du behöver något att svalka dig med – njut av det utsökta thailändska köket. Besök Koh Phi Phi nu och skapa minnen som kommer att bestå resten av livet!

Berömda platser

Speedboat Krabi to Phi Phi

Maya Bay

Maya Bay, en otroligt vacker pärla på Koh Phi Phi, har kristallklart turkost vatten, orörd vit sand och lummiga kalkstensklippor. Detta tropiska paradis, som blev känt genom filmen “The Beach”, lockar besökare som vill uppleva det hisnande landskapet. Maya Bay har nyligen öppnats efter att ha varit stängd för ekologisk restaurering och är fortfarande en destination på bucket-listan för resenärer som söker den ultimata ö-upplevelsen.

Long Beach

Long Beach, som ligger på Koh Phi Phis östkust, är en pittoresk sträcka med silkeslen vit sand och skimrande turkost vatten. Denna fridfulla strand är idealisk för solälskare som vill koppla av, medan dess livfulla korallrev lockar snorklare och dykare från hela världen.

Long Beach är känd för sin avslappnade atmosfär, sina strandbarer och mysiga bungalows, vilket skapar en underbar kombination av avkoppling och underhållning – vilket gör den till en destination som man inte får missa när man utforskar Thailands Andamankust.

Monkey Beach

Monkey Beach i Koh Phi Phi erbjuder en oförglömlig upplevelse, perfekt för dem som vill snorkla, dyka eller bara njuta av solen. Dess leksamma och vänliga apgemenskap är en magnifik syn att beskåda och ger dig chansen att observera deras beteende och komma nära dessa charmiga varelser. Glöm inte att beundra de fantastiska vyerna från denna magiska plats – du kommer inte att bli besviken!

Saker att göra på Koh Phi Phi

Det finns en mängd spännande saker att uppleva på Koh Phi Phi! Här är tre aktiviteter som du inte får missa när du är där:

Dykning och snorkling

Speedboat Krabi to Phi Phi
Snorkeltur med speedbåt i södra Thailand © Vassamon Anansukkasem / Shutterstock.com

Koh Phi Phis vatten är ett sant paradis för dykare, med ett myller av livfullt marint liv och praktfulla korallrev. Både erfarna dykare och noviser kan uppleva undervattensvärlden i all dess härlighet här, med kristallklart vatten som erbjuder enastående synlighet och nära möten med en mängd fascinerande varelser. Från fantastiska korallformationer till olika fiskarter, Koh Phi Phis livfulla och gripande skönhet kommer att lämna dig trollbunden. Missa inte chansen att utforska dess undervattensunder!

Klippklättring

För dem som söker en adrenalinfylld upplevelse, är klättring på Koh Phi Phis klippor ett absolut måste. De höga klipporna och de fantastiska panoramavynerna gör det till ett populärt val för klättrare på alla nivåer – från nybörjare till experter. Du får chansen att pröva din förmåga, utmana dig själv till max och njuta av den hisnande utsikten från toppen. Utmana dig själv och erövra höjderna på Koh Phi Phi!

Ekoturism

Phi Phi island from above
Ön Phi Phi

Koh Phi Phi är en drömdestination för ekoturism, med frodig vegetation, varierande ekosystem och fantastiska landskap. Från vandring genom djungeln till fågelskådning eller att lära sig om den lokala floran och faunan, här finns något för alla. Förlora dig själv i naturen när du utforskar denna nationalpark och upptäcker dess unika ekologi. Det är en möjlighet att lära och uppskatta miljön, så kom och upplev den själv!

Oavsett om du söker äventyr, avkoppling eller se nya miljöer, så missa inte möjligheten att uppleva denna otroliga ö och allt den har att erbjuda!

Ta dig till Koh Phi Phi

Phuket till Koh Phi Phi

From Phuket to Koh Phi Phi

Att resa från Phuket till Koh Phi Phi är en populär utflykt för turister som besöker regionen. Det finns tre huvudsakliga transportalternativ för att ta sig från Phuket till Koh Phi Phi: all inclusive-resor, speedbåtar och färjor.

All-inclusive-turerna är det dyraste alternativet, men erbjuder mest bekvämlighet och extraförmåner, såsom hämtning på hotell, lunch, intressanta stopp längs vägen och snorklingmöjligheter. Turerna kan bokas för antingen en halv eller hel dag och kan variera från stora grupper till mer intima och exklusiva upplevelser.

Snabbåtar kan tas direkt från vissa av stränderna på Phuket och kan bokas i förväg. Privata speedboatcharter är också tillgängliga för dem som vill ha mer flexibilitet och som reser med en större grupp.

Slutligen är färjor det mest prisvärda alternativet och de är frekventa och kan hittas med avgång från två terminaler på Phuket. Färjeturen tar mellan 1,5 och 2 timmar och är ett budgetvänligt alternativ för resenärer. Läs mer om resealternativen från Phuket till Koh Phi Phi.

Krabi till Koh Phi Phi

From Krabi to Koh Phi Phi

Krabi i Thailand är en populär inkörsport till de idylliska Phi Phiöarna. För att ta sig till Phi Phi-öarna måste du ta en färja eller speedboat eftersom det inte finns någon flygplats på skärgården. Färjeterminalen ligger cirka 30 minuters bilresa från Krabi flygplats, och färjorna avgår från Klong Jilad Pier, som ligger 3 kilometer söder om stadens centrum. Färjorna avgår tre gånger om dagen och resan tar cirka 1,5 timme och biljetterna kostar cirka 550 baht. Om du bokar biljetter online i förväg kan du spara upp till 100 baht per biljett.

För ett mer spännande alternativ kan resenärer ta en speedboat-tur från Krabi till Phi Phi. Turen är all-inclusive och inkluderar transfer, lunch, snorkelutrustning och en guide. Det finns dock en extra avgift för nationalparken som inte ingår i turens pris. Speedboat-turer rekommenderas inte för dem som är benägna till sjösjuka eller har ryggproblem på grund av vattnets skakighet. Turen tar dig till alla de viktigaste sevärdheterna på Phi Phi-öarna och ger dig gott om möjligheter till avkoppling på stränderna och snorkling.

Om du vill läsa mer information kan du läsa “Krabi till Phi Phi med färja och speedboat

Bangkok till Koh Phi Phi

From Bangkok to Koh Phi Phi
Thai Airways landar i Phuket. © Naypong / Shutterstock.com

För att nå Koh Phi Phi från Bangkok kan du välja mellan flera resealternativ. Ett alternativ är att ta ett flyg till Krabi eller Phuket och sedan en färja till Koh Phi Phi. Detta är det snabbaste men också det dyraste valet, eftersom du måste räkna med transfertider och kostnader.

Ett annat alternativ är att boka en kombinerad tåg-, buss- och färjebiljett. Denna resa börjar vid Bangkoks tågstation Krung Thep Aphiwat och tar dig söderut till Surat Thani. Därifrån går du över till en buss till piren och går slutligen ombord på en färja till Koh Phi Phi. Resan tar cirka 19 timmar, men ger dig en chans att njuta av det passerande landskapet och städerna.

Ett enklare alternativ är att ta en direktbuss från Bangkok till färjepiren och sedan gå ombord på en färja till Koh Phi Phi. Den totala restiden för detta alternativ varierar mellan 15,5 och 17,5 timmar.

Om du vill läsa mer detaljer kan du läsa “Bangkok till Koh Phi Phi – Vilket sätt är snabbt och prisvärt?

Andra rutter till Koh Phi Phi

Resa från Koh Phi Phi

Att utforska Koh Phi Phis skönhet med sina stränder och fantastiska landskap är bara en del av en äventyrlig resa. Härifrån kan turisterna välja mellan en mängd olika alternativ för att resa vidare – vart och ett ger sina egna unika upplevelser och möjligheter. Så varför inte börja planera nästa del av resan redan i dag?

Koh Phi Phi till Koh Lanta

Koh Phi Phi to Koh Lanta Ferry
Resenärer som går till färjan på Tonsai Pier, Koh Phi Phi © SIHASAKPRACHUM / Shutterstock.com

För att ta sig från Koh Phi Phi till Koh Lanta är det enda alternativet båt. Färjeturen tar ungefär en timme, men det kan ta längre tid beroende på sjöförhållandena. Det finns flera färjerederier som trafikerar den här rutten och priserna är relativt lika.

Att resa med färja under högsäsong (november till mars) är pålitligt, med regelbundna överfarter och en restid på cirka en timme. Under lågsäsong (april till november) går det dock färre färjor och restiden kan vara längre. Det rekommenderas att boka i förväg och resa lätt, eftersom vissa färjor kan ha begränsat utrymme för bagage.

Färja från Koh Phi Phi till Koh Lanta: Detaljerad information

Koh Phi Phi till Phuket

Chaokoh Travel Center

Phi Phi-öarna, som ligger i Andamanhavet, består av sex små öar med begränsad infrastruktur. För att resa från Phi Phi till Phuket är det enda tillgängliga transportsättet båt. Det finns en mängd olika alternativ, bland annat färjor och snabbåtar, och vissa erbjuder transfer till hotell i Phuket eller till flygplatsen.

Färjor finns det gott om, med flera företag som trafikerar mellan Phi Phi och Phuket, till exempel Chaokoh Travel Center, Phi Phi Cruiser och Andaman Wave Master. Tidtabellerna och restiderna varierar. Observera att antalet färjor som trafikerar kan ändras beroende på säsong och väderförhållanden.

Speedboats erbjuder ett snabbare alternativ och tar bara en timme att nå Phuket. Flera företag bedriver snabb-båtstrafik, till exempel PP Sabai Marine, Seatran Phuket, Phi Phi Kanichta Tour och Bundhaya Speed Boat.

För dem som vill ha det bekvämt finns det kombinerade färje- och taxialternativ som erbjuder transfer till hotell eller Phukets flygplats.

Sammanfattningsvis finns det flera båtalternativ som passar olika budgetar och preferenser när man reser från Phi Phi till Phuket. För mer information, besök den ursprungliga artikeln här.

Koh Phi Phi till Krabi

Koh Yao Sun Smile
Koh Yao Sun Smile Speedboat

För att resa från Koh Phi Phi till Krabi måste man ta en båt eftersom det inte finns någon flygplats på öarna. Besökare har möjlighet att ta en färja eller en speedboat, med fyra olika företag som bedriver trafik mellan de två destinationerna.

Färjan som drivs av Ao Nang Travel and Tour avgår en gång om dagen och har två ankomstalternativ, East Railay Floating Pier eller Nopparat Thara Pier.

De tre företag som kör speedboat från Koh Phi Phi till Krabi är Koh Yao Sun Smile, Chaokoh Travel Center och Phi Phi Kanichta Tour. Biljetterna kostar ungefär dubbelt så mycket som färjebiljetterna men erbjuder en snabbare resa. Snabbåtarna tar cirka 45 minuter jämfört med de 2 timmarna på en färja, men resan kan vara ojämn på grund av högre hastigheter och mindre båtar.

Krabi to Phi Phi – Go by Ferry or Speedboat? för detaljerad information om resealternativen.

Tyckte du att den här guiden var användbar?

Klicka på en stjärna för att betygsätta den!

Genomsnittligt betyg: / 5. Antal röster:

Kamolchat Thanaditsayakun
Om Kamolchat Thanaditsayakun

Mitt namn är Kamolchat - en skribent med passion för resor som älskar att dela berättelser om nya destinationer och oförglömliga äventyr. Jag är född och uppvuxen i Thailand och har alltid fängslats av skönheten och mångfalden i mitt hemland, vilket inspirerade mig att ge mig ut och upptäcka världen.

Under årens lopp har jag haft nöjet att bidra till olika resepublikationer och webbplatser, till exempel Lonely Planet och Viator. Jag strävar efter att ge en autentisk bild av de platser jag besöker, komma in i hjärtat av lokala kulturer och hitta autentiska upplevelser som ger näring åt själen.

När jag fortsätter att resa över hela världen vill jag att du ska göra mig sällskap och uppleva vår världs underverk genom mina berättelser. Tillsammans kan vi lära oss, växa och inspireras av de otroliga människor, platser och kulturer som gör vår planet till en sådan extraordinär plats att utforska.