Phuket till Koh Lanta

Senast uppdaterad 8 augusti, 2023

Publicerad

Öprovinsen Phuket, som är hemvist för några av Thailands mest populära och kända stränder, har länge varit en av de bästa strand- och festdestinationerna i Thailand. Med massor av högklassiga resorter och restauranger är Phuket inte bara en plats för backpackers och festare. Faktum är att dess vackra landskap som inkluderar bergig regnskog lockar besökare från hela världen. Även om många andra öar ligger inom räckhåll är Koh Lanta ett starkt rekommenderat stopp efter ett besök på Phuket. Dess kalkstenshällar bildar en kontrast till den frodiga gröna regnskogen, och flera av dess många närliggande öar omfattas av Mu Ko Lanta National Park. Upplev det bästa av Thailand genom att resa från Phuket till Koh Lanta. Låt oss visa dig hur!

Läs mer om:
Från Phuket till Koh Lanta med färja
Från Phuket till Koh Lanta med Speedboat
Från Phuket till Koh Lanta med höghastighetsfärja
Från Phuket till Koh Lanta med buss, minibuss eller taxi

Options for Travel from Phuket to Koh Lanta

Alternativ för resor från Phuket till Koh Lanta

Fågelvägen är det bara 90 kilometer mellan Phuket och Koh Lanta, men eftersom dessa två destinationer båda är öar tar resan längre tid än vad du kan förvänta dig. Du kan resa på land med någon av de många minibussar, bussar eller taxibilar som finns tillgängliga; Phuket är ansluten till fastlandet genom en bro, så att resa på väg är inte så komplicerat som du kanske tror. Koh Lanta har dock inte förmånen av en bro till fastlandet, så någon gång måste du korsa vatten via färja. Problemet med att i huvudsak resa via landvägen är avståndet – eftersom du inte kan åka raka vägen, blir resan från Phuket till Koh Lanta omkring 240 kilometer. Så för att resa från den ena destinationen till den andra får du räkna med en restid på mellan 4 och 6 timmar. Av denna anledning väljer många turister att ta färjorna, men dessa är inte utan nackdelar.

Från Phuket till Koh Lanta med färja

Phuket to Koh Lanta by ferry
Ett populärt sätt att ta sig till Koh Lanta är att använda färjan som gör ett stopp en timme i Phi Phi.

Att resa med färja är vanligtvis det mest populära sättet att ta sig från Phuket till Koh Lanta. Och det finns inte bara en färjetyp eller ett färjerederi att välja mellan, eftersom ett antal olika färjor trafikerar denna rutt. Det finns också två olika avgångsställen, så när du överväger dina alternativ ska du ha detta i åtanke eftersom det ena kan ligga mycket närmare din utgångspunkt än det andra. Du kan välja att resa med en vanlig färja eller så finns det höghastighetsfärjor och till och med speedbåtar från Phuket till Koh Lanta.

Som nämnts ovan är det dock inte utan nackdelar att resa hela sträckan över havet. Färjorna, särskilt höghastighetsfärjorna och snabbåtarna, kan påverkas mycket av vädret. Om vattnet anses vara för grovt kan det hända att överfarten inte kan genomföras eller att den blir långa förseningar. Dessutom går höghastighetsfärjorna endast under högsäsong, då vädret vanligtvis är mer förutsägbart. Om du besöker under lågsäsong är det bättre att resa med buss, minibuss eller taxi och sedan ta en färja den korta sträckan från fastlandet direkt till Koh Lanta.

Med detta sagt, under högsäsong och om vädret tillåter, är det att föredra att resa med färja än att förlita sig på landvägen. Färjorna är relativt bekväma och, beroende på vilken tjänst du väljer, är de också snabba.

Standardfärjan tar längst tid, men det beror på att den inte går direkt till Koh Lanta utan via Koh Phi Phi. Från Phuket tar det ungefär två timmar till Phi Phi, sedan tillbringar man en timme på ön och sedan ytterligare en och en halv timme från Phi Phi till Koh Lanta. Det finns kombinerade biljetter som inkluderar upphämtning från ditt hotell. Phi Phi Cruiser säljer kombinerade biljetter om du är intresserad.

Speedboat från Phuket till Koh Lanta

Satun Pakbara Club speedboat heading to Koh Lanta
Satun Pakbara Club speedboat på väg till Koh Lanta. © spcthailand.com

Satun Pakbara Club speedboat är ett spännande sätt att resa från Phuket till Koh Lanta – den avgår från Rassada Pier två gånger om dagen: 8:30 och 12:30 och tar dig till Koh Lanta bara en och en halv timme senare. Satun Pakbara erbjuder också kombinerade biljetter via 12Go.asia som inkluderar upphämtning från ditt hotell i Phuket. Detta ökar biljettpriset och den totala restiden, men du måste ta dig till piren oavsett!

Höghastighetsfärja från Phuket till Koh Lanta

Det tredje alternativet är höghastighetsfärjan. Restiden för denna färja befinner sig någonstans mellan de två andra alternativen, men priset är ungefär detsamma som priset för en speedboatbiljett, så du sparar inte nödvändigtvis några pengar genom att ta detta alternativ. Om du dock är någon som generellt sett inte gillar att resa på vatten är snabbåten inte ett rekommenderat alternativ och du kanske till och med tycker att höghastighetsfärjan är för obekväm för dig, så ha detta i åtanke också.

High Speed Ferry from Phuket to Koh Lanta
Tigerline Travels höghastighetsfärja som anländer till Koh Lanta.

Med Tigerline Travel kan du återigen få en kombinerad biljett som inkluderar upphämtning från hotellet i Phuket, eller om du bara anländer till Phukets flygplats och vill resa direkt till Koh Lanta finns det också upphämtningsalternativ direkt från flygplatsen som är bekväma. Dessa färjor kan ta upp till två timmar för att göra resan från Phuket till Koh Lanta.

Buss, minibuss eller taxi från Phuket till Koh Lanta

Phuket to Koh Lanta by van
En minibuss väntar på att hämta upp passagerare i Phuket.

Även om vi alltid skulle rekommendera färjan framför att resa över land, är det inte alltid möjligt, eller så kanske du lider av sjösjuka och inte vill överväga färjorna över huvud taget. Det finns flera andra alternativ som är mer praktiska främst under lågsäsong när speedboats och höghastighetsfärjor inte är i drift. Resebolagen tillhandahåller privatbilar och 9-personers minibussar för denna sträcka, och du bör räkna med att resan tar någonstans mellan fyra och fem timmar. Om du reser med en grupp är minibussar med flera passagerare ett prisvärt sätt att resa eftersom ni delar avgiften mellan alla passagerare.

Oavsett vilket sätt du väljer att resa från Phuket till Koh Lanta, kan du boka dina biljetter via en ansedd resewebbplats som 12Go. Där ni enkelt kan köpa kombinerade biljetter med alternativ för återbetalning, ändringar och avbokningar om det skulle behövas.

Hur långt är det från Phuket till Koh Lanta?

Det är ungefär 75 km från Phuket till Koh Lanta, över Andamansjön, och mycket längre om du reser på land, runt Phang Nga Bay. Biljetter till snabbåtar och höghastighetsfärjor kan variera kraftigt i pris, så det är värt att jämföra alternativen. Här kan du se de olika tidtabellerna, kostnaderna och kundrecensioner innan du bestämmer dig för att boka, och du kan även lägga till transfer till din bokning.

Hur lång tid tar färjan från Phuket till Koh Lanta?

En färja från Phuket till Koh Lanta tar mellan 1 timme 30 minuter och 5 timmar, beroende på vilken pir du avgår från och vilket färjerederi du använder. Kontrollera 12Go för att jämföra priser och tjänster, och boka online. Du kan avgå från Ao Por Pier med Tigerline travel, eller om du vill ha fler valmöjligheter kan du välja en avgång från Rassada Pier.

Hur tar du dig till Koh Lanta?

Öarna Koh Lanta ligger strax utanför södra Thailands kust, i Andamanhavet. Beläget nära både Krabi och Trang kan du köpa kombinerade biljetter till Koh Lanta för upphämtning på flygplatsen med minibuss eller taxi om du letar online på följande adress 12Go. Ange din avreseort så får du se resultat för många olika sätt du kan ta dig till Koh Lanta, och boka sedan enkelt på deras webbplats.

Tyckte du att den här guiden var användbar?

Klicka på en stjärna för att betygsätta den!

Genomsnittligt betyg: / 5. Antal röster:

Kamolchat Thanaditsayakun
Om Kamolchat Thanaditsayakun

Mitt namn är Kamolchat - en skribent med passion för resor som älskar att dela berättelser om nya destinationer och oförglömliga äventyr. Jag är född och uppvuxen i Thailand och har alltid fängslats av skönheten och mångfalden i mitt hemland, vilket inspirerade mig att ge mig ut och upptäcka världen.

Under årens lopp har jag haft nöjet att bidra till olika resepublikationer och webbplatser, till exempel Lonely Planet och Viator. Jag strävar efter att ge en autentisk bild av de platser jag besöker, komma in i hjärtat av lokala kulturer och hitta autentiska upplevelser som ger näring åt själen.

När jag fortsätter att resa över hela världen vill jag att du ska göra mig sällskap och uppleva vår världs underverk genom mina berättelser. Tillsammans kan vi lära oss, växa och inspireras av de otroliga människor, platser och kulturer som gör vår planet till en sådan extraordinär plats att utforska.