Bangkok till Koh Phangan

Senast uppdaterad 8 augusti, 2023

Publicerad

Koh Phangan, känt för sitt berömda Full Moon Party, är en av Thailands främsta destinationer för backpackers. Denna idylliska ö, belägen endast 15 kilometer norr om den större ön Koh Samui, bjuder på enastående stränder och har på senare tid även börjat erbjuda bekvämligheter och attraktioner för familjer. Koh Phangan är en utmärkt plats för att tillbringa några dagar med sol och bad, en rejäl scenförändring från Bangkoks puls. Man kan ta sig till Koh Phangan med flyg, bil, tåg och färja.

Läs mer om:
Bangkok till Koh Phangan med flyg
Bangkok till Koh Phangan med buss
Bangkok till Koh Phangan med tåg

Flights from Koh Tao to Bangkok
Bangkok Airways flygplan på Koh Samui-flygplatsen, den närmaste flygplatsen till Koh Tao och Koh Phangan. © islandboy_stocker / Shutterstock.com

Det snabbaste sättet att resa från Bangkok till Koh Phangan

Som du kanske redan har gissat är det snabbaste sättet att resa från Bangkok till Koh Phangan med flyg, men även detta alternativ har sina nackdelar… För det första finns det ingen flygplats på Koh Phangan, så du kommer att behöva flyga till Koh Samui och sedan ta en färja till Koh Phangan. Trots detta är restiden ändå betydligt snabbare än med något annat transportmedel från Bangkok. Den andra nackdelen är priset; för den snabbhet och bekvämlighet som ett flyg innebär får du betala mer än vad en resa med tåg eller buss kostar. Om du har gott om tid är det därför mer ekonomiskt att välja ett annat transportmedel än flyg.

Ibland är det värt att komma snabbt till destinationen. Om du inte avskräcks av kostnaden kan du ta ett flyg från Bangkok till Koh Phangan (med landning på Koh Samui) med Bangkok Airways. Det är det enda flygbolaget som flyger till Koh Samui, men den goda nyheten är att de har täta avgångar – nästan varje timme – från Bangkoks Suvarnabhumi-flygplats. När du väl har landat på Koh Samui är det bara en kort tur till Big Buddha Pier där du kan ta en färja till Koh Phangan. Snabbfärjorna tar ungefär 30 minuter och den sista avgår vanligtvis kl. 18.30, med undantag för under Full Moon Party när färjorna går hela natten.

Kombinerad buss och färja från Bangkok till Koh Phangan

Bangkok to Koh Phangan by Bus and Ferry

Om du vill skippa de dyra flygbiljetterna, är det näst bästa alternativet att välja en kombinerad buss- och färjeresa med antingen Lomprayah eller Seatran. Båda utgör mycket bra alternativ då du kan köpa en kombinationsbiljett som inkluderar hela resan från Bangkok till Koh Phangan, vilket gör resan klart smidigare. Biljetterna är billiga och bolagen är pålitliga. Dessutom är både bussarna och färjorna bekväma, väl underhållna och rena. Den enda nackdelen är den totala restiden, men om du väljer en nattbuss kan du sova under resan och sparar därmed en dags semester.

Seatran Ferry Koh Samui
Seatran bilfärja i Nathon Pier Koh Samui © BZ Travel / Shutterstock.com

Beroende på vilken buss och färja du slutligen väljer, kan den totala restiden från Bangkok variera mellan 10 och 14 timmar eftersom det är en lång bilresa följt av en 1,5 timmars färjetur. Den goda nyheten är att bussen tar dig direkt till färjeterminalen och eftersom färjetrafiken drivs av samma företag kan du vara säker på en smidig övergång till färjan.

Tågresan från Bangkok till Koh Phangan

Train Bangkok to Koh Phangan

Precis som med bussresorna från Bangkok till Koh Phangan är det mycket billigare att resa med tåg än att flyga, men det tar längre tid. Förutom tåget måste du ta en buss från järnvägsstationen till färjepiren och sedan en färja över till Koh Phangan. Du kan köpa separata biljetter för varje del av resan, men kombinerade biljetter är också tillgängliga. De är definitivt mindre krångliga då du slipper bekymra dig över var och när du ska köpa nästa biljett!

Vi rekommenderar att du tar nattåget från Bangkok ner till Surat Thani, och det finns flera skäl till detta. Resan tar lång tid, så om du kan resa över natten och få lite sömn slösar du inte bort en hel dag av din semester. Och om du tänker efter sparar du faktiskt in kostnaden för en hotelnatt! Sov-vagn är bäst och finns i både första och andra klass, så att du faktiskt får en säng att ligga i. Självklart är bekvämligheten högre om du väljer en sovbiljett i första klass, eftersom du här får dubbla våningssängar och ett handfat i ditt rum. Sovhytter i andra klass har ett bord och en soffa som omvandlas till en lägre säng plus en smalare våningssäng ovanför.

Surat Thani Pier Bangkok to Koh Phangan
Busstransfer från tågstationen till Donsak Pier, Surat Thani © HGalina / Shutterstock, Inc.

Tågen avgår från Bangkok och anländer till järnvägsstationen i Surat Thani. Med din kombinerade tåg-, buss- och färjebiljett körs du sedan med buss till färjehamnen som ligger ungefär en timmes bilresa bort, sedan har du den sista etappen av din resa från Bangkok till Koh Phangan, med färja.

Andra sätt att resa från Bangkok till Koh Phangan

Full Moon Party Koh Phangan
Full Moon Party Koh Phangan © PinntoSlothbear / Shutterstock.com

Ovanstående är de mest bekväma, och vissa skulle säga de säkraste, sätten att ta sig från Bangkok till Koh Phangan, men det finns också ett par andra alternativ om du verkligen hoppas på att spara pengar. Besök en av de många resebyråerna runt Khoa San Road och det brukar finnas massor av erbjudanden på buss- och färjebiljetter. Akta dig dock för de billigaste, eftersom det ofta finns rapporter om att bagage försvinner och att bussarna inte är ordentligt underhållna. Det kan också ta notoriskt lång tid att resa från Bangkok till Koh Phangan, så väga fördelarna med att spara pengar mot alla dessa nackdelar innan du bokar dina biljetter.

Oavsett hur du väljer att resa är det bäst att boka dina biljetter minst ett par dagar i förväg eftersom bussar, tåg och färjor blir fulla, och om du besöker Koh Phangan runt fullmånefesten bör du boka ännu längre i förväg och vara beredd på förseningar på grund av den stora mängden människor som reser mellan Bangkok och Koh Phangan.

Kan man flyga från Bangkok till Koh Phangan?

Eftersom det inte finns någon flygplats på Koh Phangan kan du inte flyga hela vägen från Bangkok, men det finns andra flygalternativ. Gör en sökning på resesajten, 12Go så visar de dig flyg till Koh Samui, Surat Thani Airport eller Nakhon Si Thammarat Airport, vilket gör det enkelt att boka en kombinerad biljett för flyg och sedan buss och färja till Koh Phangan.

Hur tar jag mig från Bangkok till Koh Phangan?

Det finns många olika sätt att resa från Bangkok till Koh Phangan, och du kan se alla tillgängliga alternativ för ditt resedatum på webbplatsen, 12Go. Här kan du jämföra de olika alternativen: flyg och färja, buss och färja, tåg, buss och färja eller taxi och färja, och boka biljetter för hela resan, inklusive transfer, via deras webbplats.

Hur tar man sig från Bangkok till Koh Phangan Full Moon Party?

Om du är på väg till Full Moon Party bör du boka dina biljetter i god tid för att vara säker på att du kan ta dig dit. Sök via webbplatsen, 12Go eftersom de ger information om alla transportalternativ och säljer kombinerade biljetter som täcker hela resan, oavsett om du flyger till Nakhon Si Thammarat, tar tåget till Chumphon eller tar bussen, de inkluderar även anslutningar och färjeöverfarten till Koh Phangan.

Finns det en flygplats på Koh Phangan?

Koh Phangan har ingen egen flygplats, men om du vill flyga finns det alternativ. Koh Samui är den närmaste flygplatsen och det är bara 30 minuters färjetur därifrån. Du kan också flyga till Chumphon Airport eller Surat Thani Airport, vilket kan vara billigare men innebär en längre färjetur. Det är värt att kontrollera 12Go eftersom de säljer kombinerade biljetter för flyg och färja.

Hur tar du dig till Koh Phangan Full Moon Party?

Koh Phangans månatliga Full Moon Party lockar hundratals extra besökare till ön, vilket gör det ibland svårt att hitta båtar. På grund av detta är det bäst att boka din plats i förväg, och du kan göra detta på 12Go. De säljer biljetter för många olika färjerederier, från många avgångsställen, inklusive upphämtning från hotell eller flygplatser på gemensamma biljetter, så att hela din resa tas om hand.

Hur tar du dig till Koh Phangan?

Eftersom det är en så populär ö är det lätt att ta sig till Koh Phangan. Du kan ta en färja från Koh Samui, eller så finns det massor av färjor som avgår från fastlandet (Surat Thani eller Chumphon). Besök 12Go och ange din avreseort för att få detaljerade sökresultat och möjlighet att köpa kombinerade biljetter för hela resan, inklusive färjan med transfer med tåg, bussar och flyg från till exempel Bangkok.

Tyckte du att den här guiden var användbar?

Klicka på en stjärna för att betygsätta den!

Genomsnittligt betyg: / 5. Antal röster:

Kamolchat Thanaditsayakun
Om Kamolchat Thanaditsayakun

Mitt namn är Kamolchat - en skribent med passion för resor som älskar att dela berättelser om nya destinationer och oförglömliga äventyr. Jag är född och uppvuxen i Thailand och har alltid fängslats av skönheten och mångfalden i mitt hemland, vilket inspirerade mig att ge mig ut och upptäcka världen.

Under årens lopp har jag haft nöjet att bidra till olika resepublikationer och webbplatser, till exempel Lonely Planet och Viator. Jag strävar efter att ge en autentisk bild av de platser jag besöker, komma in i hjärtat av lokala kulturer och hitta autentiska upplevelser som ger näring åt själen.

När jag fortsätter att resa över hela världen vill jag att du ska göra mig sällskap och uppleva vår världs underverk genom mina berättelser. Tillsammans kan vi lära oss, växa och inspireras av de otroliga människor, platser och kulturer som gör vår planet till en sådan extraordinär plats att utforska.