Indonesien

Senast uppdaterad 27 maj, 2023

Publicerad

Indonesien är fantastiskt vackert och har så många otroliga natursköna platser att beskåda. Det finns något för alla, från vita sandstränder till höga berg och vulkaniska öar. Dessutom har Indonesien en livlig kultur och en mångsidig historia som kan utforskas genom sina imponerande tempel och palats.

Läs mer om:
Upptäck den bästa tiden att besöka Indonesien
Platser att besöka i Indonesien
Transporter i Indonesien

Kids with Indonesia National Flag viewpoint at Hill of Sentani Lake

Maten i Indonesien är utsökt! Det finns ett brett utbud av lokala rätter att välja mellan, som smakrika curryrätter och läckra bakverk. Lokalbefolkningen är också otroligt välkomnande och gör allt för att du ska få en fantastisk tid i deras hem. Det bästa av allt är att det inte behöver vara dyrt att resa runt i detta vackra land – det finns gott om budgetvänliga hotell och restauranger för alla budgetmedvetna resenärer.

Kort sagt är Indonesien en speciell plats med oändliga möjligheter till utforskning och äventyr. Från dess majestätiska landskap till dess välkomnande lokalbefolkning och överkomliga priser finns det helt enkelt så mycket att uppleva här – det är utan tvekan värt att besöka!

Upptäck den bästa tiden att besöka Indonesien

Locals walking to Pura Ulun Danu Bratan, Famous Hindu temple on Bratan lake in Bali

Den bästa tiden att besöka Indonesien beror på vad du letar efter och vart du planerar att åka. Landet har ett tropiskt klimat med höga temperaturer och hög luftfuktighet året runt. Det finns vissa regionala variationer. Olika områden i landet har sina egna distinkta vädermönster.

Om du planerar att åka till Bali eller andra delar av den västra sidan av Indonesien är det bäst att åka dit under torrperioden som varar från april till oktober. Du kan förvänta dig solig himmel och relativt låg luftfuktighet då. Regnperioden pågår från november till mars, så du kommer troligen att uppleva mer regn och högre luftfuktighet om du väljer att åka då. Om du åker till Sulawesi eller Papua på den östra sidan av Indonesien kan du dock vara beredd på oförutsägbart väder eftersom de vanligtvis får mycket regn året runt med skurar möjliga när som helst.

När det gäller unika festivaler i Indonesien finns det gott om sådana! I juni och juli hålls Bali Arts Festival över hela landet där man firar traditionell dans, musik och teaterföreställningar. Ett annat fantastiskt evenemang hålls i mars varje år och kallas Bali Spirit Festival och fokuserar på yoga, musik och wellnessaktiviteter. Förutom dessa två stora festivaler finns det många andra som äger rum under hela året. Se till att hålla ögonen öppna när du bestämmer dig för vilken tid på året du ska besöka den!

Platser att besöka i Indonesien

Denpasar

Bajra Sandhi Monument in Denpasar City

Denpasar är den livliga huvudstaden på Bali, en indonesisk provins som ligger på de indonesiska öarna. Denpasar är en fascinerande blandning av modern och traditionell arkitektur och är en magnet för turister som är intresserade av att lära sig mer om kultur och historia. Staden visar upp många landmärken och attraktioner som Balis museum, Bajra Sandhi-monumentet och Sakenan-templet.

Ubud

Ubud

Bara en kort bit från Denpasar ligger Ubud, en liten stad som är känd för sin fantastiska naturskönhet – grönskande risfält, frodiga skogar och forsande floder. Ubud lockar besökare som är angelägna om att utforska yogastudior, spa och andra wellnessaktiviteter. Här finns också flera kulturella sevärdheter som Ubud Monkey Forest och Ubud Art Market.

Bali

Padang Bai harbor in eastern Bali

Bali är en ö med en idyllisk kustlinje med orörda stränder och frodiga landskap. Dess rika kultur och historia lockar många resenärer som vill koppla av på stranden eller utforska dess tempel. Det finns flera städer på Bali, till exempel Denpasar, Ubud och Sanur, som alla har sina unika egenskaper att erbjuda besökarna.

Nusa Penida

Bali to Nusa Penida

Nusa Penida är en annan ö utanför Balis sydöstra kust som är känd för sina orörda stränder och höga klippor. Den är perfekt för dem som vill ha en upplevelse utanför de upptrampade spåren; en idealisk plats för bad, dykning eller för att kolla in lokala seder och bruk.

Jakarta

Jakarta

Jakarta är Indonesiens huvudstad och största stad, med en livlig kultur och en rik historia. Den här livliga metropolen ligger på Java-öns nordvästra kust och är hem för mer än 10 miljoner människor och fungerar som ett viktigt ekonomiskt och kulturellt centrum i Sydostasien.

Trots sitt urbana landskap finns det flera parker, trädgårdar och grönområden för en paus från det hektiska stadslivet. Det finns också ett antal stränder i närheten, bland annat Pulau Seribu National Park som ligger strax utanför kusten.

Sanur

Beach of Sanur

Sanur är en avslappnad stad på östra sidan av Bali med härliga stränder att koppla av vid samt tempel, marknader och restauranger. Det är ett utmärkt val för semesterfirare i alla åldrar; här finns något som passar allas smaker, från solbadning eller sightseeing till att smaka på regionala delikatesser eller delta i traditionella festivaler.

Nu vet du alltså vilka platser du ska besöka, men hur kan du ta dig mellan dem?

Transporter i Indonesien

Street view of Monkey Forest Road in Ubud
Gatuvy över Monkey Forest Road i Ubud © Amnat Phuthamrong / Shutterstock.com

Flyg är ett populärt och bekvämt sätt att ta sig runt i Indonesien, med många inhemska flygbolag som trafikerar hela landet. Det är relativt enkelt att flyga mellan större städer, vilket gör det möjligt för resenärer att nå sina destinationer snabbt och bekvämt.

Denpasar Public Bus
De offentliga bussarna i Denpasar avgår varje timme under hela dagen och de är lätta att upptäcka eftersom de är ljusgröna! © Peter Galleghan / Shutterstock.com

Bussar är ett annat populärt sätt att resa runt i Indonesien, och flera företag erbjuder olika klasser av tjänster som ekonomiklass, businessklass och första klass.

Tåg är ett alternativt sätt att resa mellan städer i Indonesien, med linjer som förbinder Jakarta, Bandung, Yogyakarta och Surabaya. Regionaltåg trafikerar också vissa områden som Java och Sumatra och erbjuder olika nivåer av komfort.

Taxibilar är allmänt tillgängliga i alla indonesiska städer och orter, vilket gör dem till ett lättillgängligt transportmedel för besökare. Taxipriserna varierar beroende på avstånd och tid på dygnet; se till att komma överens om ett pris innan du sätter dig i bilen eftersom vissa använder mätare medan andra tar ut ett fast pris.

Privatbilar kan också hyras för större grupper eller för dem som reser med mer bagage; dessa kan fås via hotell eller resebyråer till varierande priser beroende på resans längd och avstånd. Vissa tjänster erbjuder förare medan andra låter kunderna köra själva om de har sina giltiga körkort.

Tyckte du att den här guiden var användbar?

Klicka på en stjärna för att betygsätta den!

Genomsnittligt betyg: / 5. Antal röster:

Kamolchat Thanaditsayakun
Om Kamolchat Thanaditsayakun

Mitt namn är Kamolchat - en skribent med passion för resor som älskar att dela berättelser om nya destinationer och oförglömliga äventyr. Jag är född och uppvuxen i Thailand och har alltid fängslats av skönheten och mångfalden i mitt hemland, vilket inspirerade mig att ge mig ut och upptäcka världen.

Under årens lopp har jag haft nöjet att bidra till olika resepublikationer och webbplatser, till exempel Lonely Planet och Viator. Jag strävar efter att ge en autentisk bild av de platser jag besöker, komma in i hjärtat av lokala kulturer och hitta autentiska upplevelser som ger näring åt själen.

När jag fortsätter att resa över hela världen vill jag att du ska göra mig sällskap och uppleva vår världs underverk genom mina berättelser. Tillsammans kan vi lära oss, växa och inspireras av de otroliga människor, platser och kulturer som gör vår planet till en sådan extraordinär plats att utforska.