Phuket till Phi Phi

Senast uppdaterad 16 augusti, 2023

Publicerad

Ön Phuket är känd för sina vackra stränder och pulserande nattliv, men en kort resa bort ligger en ögrupp med ännu mer slående stränder. Ko Phi Phi, beläget i Andamanhavet i Krabiprovinsen i södra Thailand, erbjuder några av världens mest magnifika stränder, spridda över sex olika öar. Phi Phi blev världsberömt genom filmen “The Beach” och har under årens lopp etablerat sig som ett av de mest populära resmålen för turister som besöker Phuket. Många reseföretag erbjuder turer mellan Phuket och Phi Phi, och trots öarnas utveckling under de senaste decennierna kan du fortfarande hitta lugna hörn där du kan slappna av bort från Phukets livliga atmosfär.

Läs mer om Phuket:
Helhetspaket från Phuket till Phi Phi
Speedboat från Phuket till Phi Phi
Färja från Phuket till Phi Phi

Travel Options from Phuket to Phi Phi

Resealternativ från Phuket till Phi Phi

Phi Phi-öarna saknar flygplats, så det enda sättet att ta sig dit är med båt. Det finns flera reseföretag som erbjuder helhetspaket, och även reguljära färjor om du vill resa på egen hand. Ett annat alternativ är speedboat till Phi Phi; dessa båtar är snabba och kan vara mer flexibla än de andra alternativen. Läs vidare för att utforska dessa tre alternativ.

Helhetspaket från Phuket till Phi Phi

Speedboat Tour Phuket to Phi Phi
Speedboat with snorkeling tourists Phi Phi island © pittaya wongsarattanasil / Shutterstock.com

Det dyraste alternativet att resa från Phuket till Phi Phi är med ett helhetspaket, men eftersom det är “all-inclusive” får du mycket för pengarna. Detta är perfekt för de som vill ha allt ordnat och bara slappna av. Det finns många resebyråer som erbjuder dessa turer, och genom att jämföra kan du hitta bra erbjudanden. Dessa turer kan enkelt bokas genom resebyråer i till exempel Patong eller andra populära turistområden i Phuket. Du kan också be ditt hotell organisera turen, men det kan innebära en extra kostnad.

Fördelen med helhetspaket är att många extra bekvämligheter ofta ingår, vilket gör dem prisvärda. Beroende på paket kan det inkludera transport från ditt hotell i Phuket, lunch på Phi Phi, besök vid olika intressanta platser och snorkling.

Turens varaktighet kan variera; du kan välja mellan halv- eller heldag. Beroende på prisklassen kan du resa på en speedboat med allt från 18 till 45 passagerare.

Speedboat från Phuket till Phi Phi

Speedboat Phuket to Phi Phi

Även om all-inclusive-resorna ofta använder större båtar för att ta dig från Phuket till Phi Phi, kan du också välja att åka med en speedboat utan att betala för alla extratjänster. Speedboat-turer kan bokas direkt vid några av Phukets stränder, men det rekommenderas att boka din plats minst dagen innan för att säkerställa en plats. För bästa flexibilitet, särskilt om du reser i en större grupp, kan det vara en bra idé att överväga en privat speedboat-charter. Ja, det kostar mer än andra alternativ, men du får en oslagbar flexibilitet eftersom du kan bestämma exakt var turen startar och slutar, vilket ger en direkt service från strand till den resort du väljer. Detta kan också spara tid då du slipper ytterligare transport från hamnen till ditt boende.

Färjor från Phuket till Phi Phi

Ferries Phuket to Phi Phi
Sea Angel-färjan avgår från ön Phi Phi © PAUL WASCHTSCHENKO / Shutterstock.com

För de som söker ett mer ekonomiskt sätt att resa från Phuket till Phi Phi, erbjuder färjorna ett prisvärt och frekvent alternativ. Du kan ofta hitta bättre priser än vad som annonseras genom lite förberedelse och planering. Färjorna avgår främst från två piren på Phuket: Rassada Pier och Sea Angel Pier.

En färjetur varar mellan 1,5 till 2 timmar och det finns flera färjebolag att välja på. Service och standard kan variera; vissa färjor kan vänta med att avgå tills de är fullsatta, vilket kan leda till en trång resa. Andra avgår punktligt enligt tidtabell, oberoende av passagerarantal.

Att köpa biljetter i förväg online kan ofta resultera i besparingar, så om du har fastställt dina resedatum rekommenderas det att boka tidigt. Ofta finns det rabatter vid köp av returbiljetter, men genom att köpa enkelbiljetter kan du behålla flexibiliteten om du önskar stanna längre på Phi Phi. När du vill återvända till Phuket, överväg att köpa din biljett genom ditt boende, då de ofta kan erbjuda rabatterade priser.

Hur tar man sig från Phuket till Phi Phi?

Både färjor och speedboats går regelbundet mellan Phuket och Phi Phi. Du är inte begränsad till att enbart boka direkt färja; via 12Go finns det många paketerbjudanden som inkluderar transport som minibussar från ditt hotell eller flygplatsen.

Hur lång tid tar det att resa med speedboat från Phuket till Phi Phi?

Varaktigheten varierar beroende på operatör. Tigerline Travel anger till exempel 45 minuter, medan Bundhaya Speed Boat och Koh Ngai Camping anger 1 timme, alla med avgång från Rassada Pier. Det är bäst att boka biljetter i förväg via 12Go där du kan jämföra priser och läsa recensioner.

Vad kostar färjeturen till Phi Phi från Phuket?

De mest prisvärda alternativen är ofta de lokala färjorna, som kanske inte erbjuder samma bekvämligheter som höghastighetsfärjorna. Biljetter kan starta från omkring 130 SEK via 12Go, medan mer komfortabla alternativ kan kosta upp till 490 SEK. Det finns även möjlighet att lägga till transporttjänster till ditt hotell när du bokar via 12Go.

Hur mycket kostar det att resa till Phi Phi Island?

Priserna varierar beroende på utgångspunkt, med Krabi och Phuket som två populära alternativ. Från Phuket kan priserna börja runt 140 SEK och gå upp till 490 SEK för en speedboat. Från Krabi kan priserna börja från så lågt som 130 SEK. För aktuella priser och bokningsalternativ, besök 12Go.

Tyckte du att den här guiden var användbar?

Klicka på en stjärna för att betygsätta den!

Genomsnittligt betyg: / 5. Antal röster:

Kamolchat Thanaditsayakun
Om Kamolchat Thanaditsayakun

Mitt namn är Kamolchat - en skribent med passion för resor som älskar att dela berättelser om nya destinationer och oförglömliga äventyr. Jag är född och uppvuxen i Thailand och har alltid fängslats av skönheten och mångfalden i mitt hemland, vilket inspirerade mig att ge mig ut och upptäcka världen.

Under årens lopp har jag haft nöjet att bidra till olika resepublikationer och webbplatser, till exempel Lonely Planet och Viator. Jag strävar efter att ge en autentisk bild av de platser jag besöker, komma in i hjärtat av lokala kulturer och hitta autentiska upplevelser som ger näring åt själen.

När jag fortsätter att resa över hela världen vill jag att du ska göra mig sällskap och uppleva vår världs underverk genom mina berättelser. Tillsammans kan vi lära oss, växa och inspireras av de otroliga människor, platser och kulturer som gör vår planet till en sådan extraordinär plats att utforska.