Da Nang

Senast uppdaterad 27 maj, 2023

Publicerad

Da Nang, en kustpärla belägen i hjärtat av Vietnam, förtrollar besökare med sin unika charm. Dess underbara stränder, som My Khe Beach och Non Nuoc Beach, är ett paradis för strandälskare och vattensportfantaster. Den lena, gyllene sanden och det kristallklara, turkosblå vattnet bildar den perfekta miljön för en dag av avkoppling eller äventyr.

Du får absolut inte missa Da Nangs omgivande naturskönhet. Var modig och bege dig till Marble Mountains, en grupp kalkstensklippor med hemliga grottor, sekelgamla pagoder och vidsträckta utsikter över staden. Och naturligtvis är den imponerande Golden Bridge i Ba Na Hills en arkitektonisk bragd som garanterat kommer att lämna dig stum när du vandrar över dess unika struktur.

När det kommer till mat är Da Nang en smakernas smältdegel. Med ett rikt kulinariskt arv, erbjuder staden ett myller av läckra rätter som du bara måste prova. Missa inte lokala delikatesser som Mi Quang, en läcker nudelrätt, eller Banh Xeo, en smakfull vietnamesisk pannkaka. Att vandra runt på de livliga marknaderna och smaka på mat från gatuköksförsäljare är en upplevelse du kommer att minnas.

Utöver dess naturliga skönhet och kulinariska läckerheter gör Da Nangs varma, välkomnande lokalbefolkning och fascinerande kulturhistoria det till ett verkligt exceptionellt resmål. När du utforskar staden hittar du spår av dess franska koloniala förflutna, och det gamla Champa-kungarikets inflytande är tydligt i den närliggande My Son-helgedomen (UNESCO:s världsarvscentrum). I huvudsak är Da Nang en mångfacetterad, förtrollande och oförglömlig stad som erbjuder ett anmärkningsvärt äventyr för varje besökare.

Berömda platser

Da Nang to Nha Trang

My Khe-stranden

Utforska paradiset My Khe Beach, Vietnams kustpärla! Denna orörda sträcka av vit sand och kristallklart vatten lockar både solälskare och äventyrslystna. Föreställ dig att du ligger under svajande palmer och njuter av en uppfriskande tropisk drink medan du njuter i solens sköna strålar. Hoppa in i det inbjudande turkosblå vattnet, som är perfekt för simning, surfing och andra strandaktiviteter!

My Khe Beach handlar inte bara om avkoppling; det är också ett nav för spänningssökare! Hyr en jetski, ge dig ut på en parasailingresa eller delta i en beachvolleybollmatch med nyfunna vänner. När dagen går mot sitt slut förvandlas stranden till en livlig social scen. Prova läckra lokala rätter på restauranger vid stranden eller roa dig på livliga barer.

Så packa solskyddet, solglasögonen och flip-flopsen och åk till My Khe Beach för en oförglömlig semesterresa där gyllene sand och oförglömliga minnen väntar!

Marmorbergen

Ge dig ut på ett förtrollande äventyr till de mystiska Marble Mountains, en gömd skatt i Vietnams hjärta! Detta extraordinära kluster av fem kullar av marmor och kalksten, som var och en representerar ett element – jord, vatten, eld, trä och metall – inbjuder dig att utforska en fängslande värld av naturlig skönhet och kulturella underverk.

Vandra genom labyrinten av grottor, där solljuset dansar på gamla stalaktiter och stalagmiter och avslöjar hemliga kammare och heliga helgedomar. Ta dig uppför trapporna till pagoderna som ligger inbäddade bland frodigt lövverk och erbjuder panoramautsikter över det fascinerande landskapet. Känn historiens milda viskning när du förundras över utsökta buddhistiska och hinduiska ristningar som är inristade i klipporna.

Marble Mountains lockelse slutar inte där! Gräv fram legenderna om dessa gåtfulla bergstoppar och bevittna skickliga hantverkare som förvandlar rå marmor till intrikata mästerverk i de närliggande verkstäderna. Missa inte chansen att uppleva magin i Ngu Hanh Son – en tidlös resa som kommer att göra dig trollbunden!

Drakbron (Cau Rong)

The Dragon Bridge is over the River Han in Da Nang, Vietnam

Gör dig redo för ett eldigt spektakel på Da Nangs imponerande Dragon Bridge, där arkitektoniska bedrifter möter mytisk charm! Detta tekniska underverk, som sträcker sig över Han-floden, har en kolossal, ormformad drake som slingrar sig fram längs den 666 meter långa bron och symboliserar välstånd och lycka.

På dagen bländar drakbron med sina livliga färger och djärva design, men det är efter skymningen som den verkliga magin utvecklas. När kvällen faller förvandlas bron till en uppvisning av blinkande ljus, vilket gör den till en magisk miljö för en avslappnad promenad vid floden. På helger och helgdagar kan du förbereda dig på att bli fascinerad när draken släpper ut en brusande uppvisning av eld och vatten, som gör åskådarna förtjusta och tänder upp natthimlen.

Missa inte chansen att uppleva Dragon Bridge, en verkligt oförglömlig blandning av kultur, legender och modern uppfinningsrikedom. Ta en bild, önska dig något och låt drakens eldiga andedräkt tända din fantasi!

Saker att göra i Da Nang

Ta en tur till Ba Na Hills

Ta dig upp till Ba Na Hills, ett nyckfullt underland som ligger högt upp över Vietnams frodiga landskap! Glid uppåt i en linbana och promenera sedan över den ikoniska Golden Bridge, som hålls uppe av gigantiska stenhänder. Frossa i den förtrollande blandningen av europeisk charm och spännande attraktioner, allt inbäddat mitt i ett hisnande panorama. Missa inte denna oförglömliga blandning av natur, kultur och äventyr i Ba Na Hills!

Promenera längs Da Nangs flodpromenad

Upptäck den fascinerande skönheten i Da Nangs flodpromenad! Promenera längs den pittoreska Han River, där pulserande stadslandskap möter lugnt vatten. Bevittna den bländande dansen av upplysta broar, smaka på lockande matställen vid floden och ta oförglömliga ögonblicksbilder av din resa. Vare sig du går till fots eller cyklar är Da Nang Riverfront den perfekta blandningen av urban charm och naturligt lugn.

Handla på Han Market

View of Han market which is a very famous destination of Da Nang city.
Han-marknaden © Tang Trung Kien / Shutterstock.com

Dyk ner i Da Nangs livliga hjärta på Han Market! Navigera bland livliga stånd som kryllar av lokala skatter, från exotiska kryddor till handgjorda souvenirer. Stilla dina smaklökar med smaskig gatumat och finslipa dina förhandlingsfärdigheter när du minglar med vänliga försäljare. Fördjupa dig i denna autentiska vietnamesiska shoppingupplevelse och ta med dig minnen hem som varar för livet!

Ta dig till Da Nang

Thu Bon River in Hoi An
Den vackra lilla staden Hoi An

Da Nang till Hoi An

Det finns olika transportalternativ för att resa från Da Nang till Hoi An, bland annat allmänna bussar, bussar från researrangörer, privata eller delade taxibilar och att hyra en bil eller motorcykel.

Den offentliga bussen är det billigaste och mest populära alternativet och erbjuder en autentisk kulturell upplevelse. Den ljusgula buss nummer 1 avgår var 20:e minut mellan 05:30 och 18:00, och resan tar cirka 70-80 minuter. Alternativt erbjuder Sinh Tourist Bus luftkonditionerad komfort för ett något högre pris och tar cirka 90 minuter till Hoi An.

Privata eller delade taxibilar erbjuder ett mer lyxigt och flexibelt alternativ, med företag som Dichung Taxi och Tiim Charter som erbjuder upphämtning från flygplatsen eller stadens centrum. Priserna är rimliga, särskilt när de delas med andra passagerare. Den angivna restiden är en timme men kan variera beroende på upphämtning och startplatser.

För dem som anländer till Da Nang flygplats och åker direkt till Hoi An erbjuder Hoi An Express, Dichung Taxi och Tiim Charter stora, moderna minibussar som kan delas eller bokas privat. Dessa alternativ är prisvärda och säkra för resenärerna.

Da Nang till Nha Trang

From Da Nang to Nha Trang by Flight
Cam Ranh International Airport cirka 25 kilometer söder om Nha Trang © withGod / Shutterstock.com

För att resa de 530 kilometerna mellan de två städerna kan turisterna välja mellan flyg, tåg och bussar.

Flyg från Da Nang till Nha Trang är det snabbaste alternativet och tar mindre än 1,5 timme. VietJet Air erbjuder rimliga priser, ibland till och med billigare än tågbiljetter. Alternativt kan resenärer välja Vietnam Airlines, som är dyrare men inkluderar en bagagekvot på 20 kg. Kom ihåg att räkna in den tid som går åt för att resa till och från flygplatserna.

Tåg är ett annat alternativ, med cirka sex tjänster per dag längs den nord-sydliga järnvägen. Resan tar mellan 8,5 och 11 timmar, beroende på tåg. Resenärer kan välja mellan luftkonditionerade sovvagnar i andra klass, sovvagnar i första klass, privat drivna Violette Express-vagnar eller VIP-hytter för extra komfort.

Bussar är det billigaste alternativet, men också det minst bekväma. Hanh Café trafikerar vanliga luftkonditionerade bussar och resan tar cirka 11 timmar. Bussen är budgetvänlig, men det begränsade utrymmet och bristen på rörlighet passar kanske inte alla resenärer.

För hela artikeln, klicka här.

Da Nang till Hue

Ninh Binh to Hue

Ett av de främsta resmålen från Da Nang är Hue, känt för sitt citadell från 1800-talet, den kejserliga staden och den förbjudna lila staden. Städerna ligger ungefär 100 kilometer från varandra och kan besökas på en dagsutflykt, även om det rekommenderas att spendera mer tid i Hue för att utforska alla de viktigaste sevärdheterna.

Det finns flera sätt att ta sig från Da Nang till Hue, bland annat tåg, bussar och taxi. Tåg är ett prisvärt och bekvämt alternativ som tar mellan 2,5 och 3 timmar, med olika sittplatsalternativ från hårda säten till mjuka säten och hytter. Att resa med tåg erbjuder natursköna vyer och tjänster ombord som toaletter, snacks och luftkonditionering.

Bussar är det billigaste alternativet och tar cirka 3 timmar och 15 minuter för att nå Hue. Även om de är långsammare än tågen erbjuder VIP-bussar från Hoang Long tour company eller The SinhTourist bekväma sovplatser, toaletter, tv-apparater och stewards. Det finns flera avgångar dagligen från Da Nang till Hue.

Taxi är det dyraste alternativet, men kan vara mer prisvärt om man delar upp kostnaden på en grupp. Resan tar cirka 1,5 timme och erbjuder mest flexibilitet och dörr-till-dörr-service.

För att läsa hela artikeln, klicka här.

Resa till Da Nang

Hanoi till Da Nang

Att resa från Hanoi till Da Nang kan vara en spännande resa, eftersom du har olika transportalternativ att välja mellan. Du kan välja flyg, tåg eller buss, som alla erbjuder olika upplevelser och restider. Att flyga är det snabbaste alternativet, med flera flygbolag som Vietnam Airlines, VietJet Air och Bamboo Airways som flyger dagligen mellan de två städerna. Flygningen tar vanligtvis cirka 1 timme och 20 minuter, vilket gör att du kan nå Da Nang på nolltid.

För en mer naturskön och lugnare resa kan du överväga att ta tåget. Resan från Hanoi till Da Nang med tåg gör att du kan uppskatta den pittoreska vietnamesiska landsbygden och kustutsikten längs vägen. Resan tar cirka 14 till 17 timmar, beroende på vilket tåg du väljer. Det finns sovtåg med övernattning, vilket ger dig en bekväm natts sömn under resan.

Ho Chi Minh till Da Nang

Train from Ho Chi Minh to Da Nang

Ho Chi Minh City, som är känt för sin franska kolonialarkitektur och sitt pulserande gatuliv, är en populär utgångspunkt för resenärer på väg till Da Nang. Det finns flera alternativ för att resa de 850 till 965 km (530 till 600 miles) mellan städerna, inklusive tåg, flyg och buss.

Tåget från Ho Chi Minh till Da Nang, som drivs av Vietnam Railways, erbjuder en naturskön resa och en chans att uppleva vietnamesisk kultur. Med fem dagliga tåg tar resan mellan 16 och 19,5 timmar.

Om snabbhet är en prioritet tar flyget från Ho Chi Minh till Da Nang endast 1 timme och 20 minuter. VietJet Air, Bamboo Airways och Vietnam Airlines erbjuder alla reguljära flygningar, med priser som varierar mellan de tre flygbolagen. Flygningar tidigt på morgonen och sent på kvällen är vanligtvis billigare.

För budgetresenärer erbjuder bussar från Ho Chi Minh till Da Nang det billigaste alternativet. Den 20 timmar långa resan kan vara obekväm, men vissa bolag, som Hoang Long, erbjuder bussar i sovvagnsstil för ökad komfort. Bussarna är utrustade med toaletter, tv, luftkonditionering och snacks och har flera stopp längs vägen.

Sammanfattningsvis rekommenderas tåget för dem som har tid över, medan ett flyg är idealiskt för en snabbare resa. Bussen är det billigaste alternativet men kan vara mindre bekväm för långväga resor.

Läs hela artikeln: Ho Chi Minh till Da Nang – åka tåg, flyg eller buss?

Tyckte du att den här guiden var användbar?

Klicka på en stjärna för att betygsätta den!

Genomsnittligt betyg: / 5. Antal röster:

Kamolchat Thanaditsayakun
Om Kamolchat Thanaditsayakun

Mitt namn är Kamolchat - en skribent med passion för resor som älskar att dela berättelser om nya destinationer och oförglömliga äventyr. Jag är född och uppvuxen i Thailand och har alltid fängslats av skönheten och mångfalden i mitt hemland, vilket inspirerade mig att ge mig ut och upptäcka världen.

Under årens lopp har jag haft nöjet att bidra till olika resepublikationer och webbplatser, till exempel Lonely Planet och Viator. Jag strävar efter att ge en autentisk bild av de platser jag besöker, komma in i hjärtat av lokala kulturer och hitta autentiska upplevelser som ger näring åt själen.

När jag fortsätter att resa över hela världen vill jag att du ska göra mig sällskap och uppleva vår världs underverk genom mina berättelser. Tillsammans kan vi lära oss, växa och inspireras av de otroliga människor, platser och kulturer som gör vår planet till en sådan extraordinär plats att utforska.