Krabi till Phi Phi

Senast uppdaterad 22 augusti, 2023

Publicerad

Trots att Krabi Town är belägen vid kusten, är staden i sig inte en av Thailands stranddestinationer. Staden är snarare känd för sina tempel, marknader och närheten till de idylliska Phi Phi-öarna. Även om du kan flyga till Krabi kan du tyvärr inte flyga till Phi Phi-öarna. Dessa sex små öar saknar flygplats, vilket gör att båtresor är det enda alternativet. Trots detta är det smidigt att nå Ko Phi Phi med färja från Krabi. Phi Phi-öarna ligger mindre än 50 kilometer bort och färjorna är snabba med en restid på mellan 90 och 105 minuter. Om du har flugit till Krabi, ligger färjeterminalen cirka 30 minuter med bil från flygplatsen.

Läs om:
Krabi till Phi Phi med färja
Krabi till Phi Phi med Speedboat
Ao Nang till Koh Phi Phi

Krabi to Koh Lipe from Klong Jilad Pier with Ferry
Klong Jilad Pier i Krabi. © Denis Costille / Shutterstock.com

Färjor till Phi Phi brukade avgå från en färjeterminal i centrala Krabi. Nu avgår de dock från en ny passagerarhamn cirka 3 kilometer söder om stadskärnan. Den är officiellt känd som Klong Jilad Pier men går vanligtvis under namnet Phi Phi Island Pier. En gratis taxitransfer till piren från biljettkontoret i stadens centrum borde ingå i biljettpriset. Så se till att fråga om detta innan du spenderar extra pengar på en taxi. Läs vidare för mer information om färjealternativen från Krabi till Phi Phi, samt om alternativet: speedboat-tur.

Färja från Krabi till Phi Phi

Ferry Krabi to Koh Phi Phi
Resenärer som går till färjan på Tonsai Pier, Koh Phi Phi Don © SIHASAKPRACHUM / Shutterstock.com

Att ta färjan från Krabi till Phi Phi är både bekvämt och kostnadseffektivt. Som nämnts tidigare avgår färjorna från den nybyggda passagerarpiren söder om staden. Med tre avgångar per dag, blir det enkelt att ansluta till en färja om du anländer till Krabi från andra platser i Thailand. I skrivande stund är avgångstiderna för färjorna från Krabi’s Klong Jilad Pier 9.00, 10.30, 13.30 och 15.00.

Färjeresan tar ungefär 1,5 timme och du anländer till Tonsai Pier på Ko Phi Phi Don, den största av Phi Phi-öarna. Från Tonsai Pier är det bara en kort promenad till flertalet övernattnings- och matställen.

Med standardpriset hamnar du på ungefär 550 baht. Om du bokar dina biljetter i förväg online får du en rabatt jämfört med det pris som annonseras vid färjekontoret. Du kan få upp till 100 baht rabatt på priset per biljett vid online-bokning.

Speedboat från Krabi till Phi Phi

Speedboat Krabi to Phi Phi
Snorkeltur med speedboat i södra Thailand © Vassamon Anansukkasem / Shutterstock.com

En resa med speedboat är ett roligt och spännande sätt att uppleva Andamanhavet. Speedboats är dyrare än färjor men om du köper en all inclusive-resa kan de vara ett bra sätt att se ett större område och fler öar på kortare tid. Så om du bor i Krabi och bara vill göra en dagsutflykt till Phi Phi-öarna, kan en speedboat-tur vara ett alternativ att överväga.

All-inclusive-paketet för en speedboat-tur från Krabi till Phi Phi innehåller en hel del, vilket gör det till ett ganska bra värde för pengarna. Var dock medveten om att du behöver betala en extra avgift för nationalparken, vilken inte kan inkluderas i all inclusive-priset. Researrangören kan ge dig den senaste informationen om detta när du bokar dina biljetter.

Så förutom nationalparksavgifterna kommer biljettpriset sannolikt att inkludera transfer till och från ditt hotell. I priset ingår också lunch, frukt och vatten, mask och snorkel, flytväst, en reseledare under hela resan och försäkring. Denna heldagstur tar dig till alla de viktigaste sevärdheterna på Phi Phi-öarna, vilket ger dig tid för lunch (ingår i priset) och även tid för avkoppling på en eller två stränder och/eller snorkling.

Även om det är mycket roligt rekommenderas inte speedbåtsturer för alla. Om du är benägen att bli sjösjuk kan den mer stabila färjan vara ett bättre alternativ för dig. Detsamma gäller för ryggproblem, de skakningar som kan upplevas på mer skrovliga vatten kan utgöra ett problem. Ska du lämna Phi Phi? Missa inte vår guide Phi Phi till Phuket.

Hur tar du dig från Phi Phi till Krabi?

Du kan ta en vanlig eller höghastighetsfärja från Ton Sai Pier på Phi Phi, direkt till Krabi, Ao Nang eller Railay, vilket tar mellan 40 minuter och 1,5 timme. Boka dessa biljetter online med 12Go. Där ser du också alternativ för transfer, vilket är bra om du vill åka direkt till Krabis flygplats eller busstation, eller till och med till ett hotell som du väljer.

Kan du ta dig till ön Phi Phi från Krabi?

Ja, det kan du! Krabi till ön Phi Phi är en populär rutt som erbjuds av flera färjerederier, och du kan enkelt boka dina biljetter online via resebyråer 12Go. Lokala färjor, höghastighetsfärjor och spännande Speedboats finns alla tillgängliga, med priser och tidtabeller beroende på var i Krabi du ger dig av från. Du kan till och med få en kombinerad biljett från Krabi flygplats.

Hur lång tid tar färjan från Koh Phi Phi till Krabi?

Färjorna från Ton Sai Pier på Koh Phi Phi tar mellan 1,5 och 2 timmar att ta sig till Klong Jilad Pier, strax utanför Krabis centrum. Biljetter kan köpas via 12Go . Färjorna trafikeras av Songserm, Andaman Wave Master, Tigerline Travel, Chaokah Travel Center och Seatran med många avgångsalternativ varje dag. Du kan också lägga till transfer till ditt hotell eller flygplatsen om det behövs.

Hur mycket kostar det att åka till Phi Phi Island?

Kostnaden beror på varifrån du kommer. Krabi och Phuket är två populära utgångspunkter. Priserna för färjor från Phuket till Phi Phi börjar från cirka 450 baht, upp till 1 500 baht för en snabb-båt. Du kan hitta priser och köpa biljetter hos alla färjerederier via 12Go.

Hur mycket kostar färjan till Phi Phi?

Kostnaden för en färja till Phi Phi beror på var du börjar, eftersom det finns rutter från Phuket, Ao Nang, Krabi och Koh Lanta. Phuket till Phi Phi är en populär rutt, som börjar på cirka 450 baht för en “lokal” färja och upp till 1 500 baht för en fartfylld Speedboat-tur. Räkna med att betala något mindre för färjor från Krabi, men du kan hitta priser för dessa på 12Go.

Hur mycket kostar färjan från Ao Nang till Phi Phi?

Songserm, Tigerline Travel, Andaman Wave Master och Seatran Discovery är bara fyra av de många färjerederier som trafikerar från Ao Nang till Phi Phi. Biljettpriserna börjar så lågt som 400 baht, ända upp till 1 020 baht för en speedboat. Om du bokar online via 12Go kan du lägga till en transfer till ditt hotell till biljetten för ökad bekvämlighet och en lite högre kostnad.

Tyckte du att den här guiden var användbar?

Klicka på en stjärna för att betygsätta den!

Genomsnittligt betyg: / 5. Antal röster:

Kamolchat Thanaditsayakun
Om Kamolchat Thanaditsayakun

Mitt namn är Kamolchat - en skribent med passion för resor som älskar att dela berättelser om nya destinationer och oförglömliga äventyr. Jag är född och uppvuxen i Thailand och har alltid fängslats av skönheten och mångfalden i mitt hemland, vilket inspirerade mig att ge mig ut och upptäcka världen.

Under årens lopp har jag haft nöjet att bidra till olika resepublikationer och webbplatser, till exempel Lonely Planet och Viator. Jag strävar efter att ge en autentisk bild av de platser jag besöker, komma in i hjärtat av lokala kulturer och hitta autentiska upplevelser som ger näring åt själen.

När jag fortsätter att resa över hela världen vill jag att du ska göra mig sällskap och uppleva vår världs underverk genom mina berättelser. Tillsammans kan vi lära oss, växa och inspireras av de otroliga människor, platser och kulturer som gör vår planet till en sådan extraordinär plats att utforska.