Singapore

Senast uppdaterad 7 september, 2023

Publicerad

Singapore är en pulserande tropisk ö, ett drömresmål som förtjänar att upptäckas. Här samsas en unik kulturell blandning av etniciteter, vilket skapar en dynamisk och färgstark atmosfär. Matfantaster kommer att bli bortskämda med valmöjligheter i Singapores berömda hawker-centre, där traditionella delikatesser kan prövas och en mångfald av internationella rätter finns att testa på.

Läs mer om:
När är den bästa tiden att besöka Singapore?
Platser du inte får missa i Singapore
Hur man tar man sig runt i Singapore

shutterstock_206615731

Familjer kommer att upptäcka roliga aktiviteter som Universal Studios Singapore och Sentosa Island. Singapore erbjuder en trygg miljö, med låg brottslighet, vilket gör staden till en av de mest attraktiva platserna att bo på i hela världen. Dessutom är det enkelt att ta sig runt tack vare den välutvecklade infrastrukturen och det faktum att engelska är ett av de officiella språken.

Singapores skyline är verkligen imponerande, med storslagna skyskrapor som Marina Bay Sands resort och ikoniska landmärken såsom Gardens by the Bay och Merlion-statyn.

Oavsett vilken typ av resenär du är har Singapore något att erbjuda för alla! Från utsökt lokal mat till imponerande sevärdheter, denna kosmopolitiska stad har allt – vilket gör den till en perfekt destination för en oförglömlig resa. Oavsett om du vill utforska kulturella sevärdheter eller delta i roliga familjeaktiviteter, Singapore kommer att se till att din tid där blir minnesvärd och fylld med glädje.

När är den bästa tiden att besöka Singapore?

Tropical thunderstorm over apartment buildings in Singapore

Singapore är ett tropiskt paradis, fullt av kulturella upplevelser och behagligt varmt väder. Medeltemperaturen året om ligger mellan 27 °C och 35 °C och luftfuktigheten är generellt hög. Så kom ihåg solskyddsmedlet innan du besöker landet!

Det tenderar att komma korta regnskurar dagligen under hela året, med de mest regniga månaderna från november till januari och de torraste månaderna från juni till juli.

Festivaler är en väsentlig del av livet i Singapore, så om du vill få en djupare inblick i kulturen finns det gott om spännande evenemang under hela året.Till exempel, kinesiskt nyår, Thaipusam (en hinduisk festival) och Eid al-Fitr (en muslimsk högtid). Dessa evenemang erbjuder utmärkta möjligheter att lära känna Singapores mångkulturella befolkning och att uppleva något utöver det vanliga.

Högsäsongen för turism i Singapore sträcker sig från december till mars. Det innebär att priserna generellt är högre än vanligt och att hotellrum och sevärdheter kan vara mer befolkade på grund av ökad konkurrens under denna period. Om du istället söker en mer avkopplande upplevelse, kan det vara ett bra alternativ att besöka under mellansäsongen (april till juni eller september till november). Temperaturerna under dessa månader är fortfarande behagliga, samtidigt som priserna tenderar att vara lägre eftersom det är mindre konkurrens om boenden.

På det stora hela, oavsett dina preferenser eller vad du hoppas uppleva när du besöker Singapore, kommer det alltid att finnas något underhållande för alla! Kom bara ihåg att förberedelser är viktiga – så se till att packa ordentligt med solkräm och planera i förväg innan du stiger på flyget!

Platser du inte får missa i Singapore

Singapore är ett populärt resmål som bjuder på många attraktioner för besökare att utforska. En av de mest ikoniska platserna är Marina Bay Sands, med sin fantastiska infinitypool på taket och lyxiga kasinokomplex. Dessutom finns det gott om shopping- och nöjesmöjligheter att upptäcka.

Gardens by the Bay är en annan plats i Singapore som du verkligen inte får missa. Denna fantastiska park har unika konstruktioner och trädgårdar som rymmer tusentals växter och blommor från hela världen. Njut av utomhuspromenader, utsikten över Super Trees och inomhusträdgårdar för en oförglömlig dag utomhus.

Cable Cars on Sentosa Island

Sentosa Island erbjuder turisterna ett brett urval av aktiviteter att välja mellan. Här finns stränder, golfbanor och temaparken Universal Studios Singapore – en fullträff för alla filmfantaster! Ön är dessutom känd för sitt livfulla nattliv.

Djurälskare kommer att bli förtjusta i Singapore Zoo – en av världens bästa djurparker. Här kan du hitta mer än 2 800 djur från alla världens hörn – majestätiska tigrar och elefanter är bara några av de djur som visas upp här.

Till sist, ingen resa till Singapore skulle vara komplett utan ett besök på Orchard Road – ett av stadens mest pulserande shoppingdistrikt. Här hittar du ett överflöd av gallerior, varuhus och butiker som erbjuder allt från designermärken till lokala souvenirer – perfekt om du letar efter det där lilla extra!

Hur man tar man sig runt i Singapore

MRT-station in Singapore
MRT-stationen (Mass Rapid Transit) under rusningstid© Alen thien / Shutterstock.com

MRT-tågen (Mass Rapid Transit) och LRT-tågen (Light Rapid Transit) är de mest prisvärda och effektiva sätten att förflytta sig inom Singapore. MRT-nätet sträcker sig över hela staden, medan LRT är ett mindre nät som kopplar samman specifika delar av Singapore med MRT.

För de som söker ett kostnadseffektivt och komfortabelt sätt att resa i Singapore, är bussar ett utmärkt alternativ. Det finns flera busslinjer som går genom olika delar av staden och alla är utrustade med luftkonditionering.

Taxi from Singapore to Malacca
Singapores taxibilar i Chinatown-distriktet © View Apart / Shutterstock.com

Taxibilar finns tillgängliga överallt i staden – de kan vinkas in på gatan eller förbokas. Taxorna är meterstyrda och det kan tillkomma extra avgifter för resor sent på kvällen eller till vissa områden.

Grab och Gojek är båda populära taxitjänster som finns i Singapore och som kunderna kan beställa via deras smartphoneappar. De erbjuder stor bekvämlighet till ett rimligt pris.

För de som vill utforska staden i ett lugnare tempo, är cykeluthyrning ett praktiskt alternativ – vissa företag tillåter till och med användare att plocka upp och lämna tillbaka sina cyklar på valfri plats, utan att behöva återvända till ursprungspunkten.

Till sist, många turister tycker om att ta tid på sig att utforska Singapore till fots – det finns inget bättre sätt att verkligen uppleva allt som denna vackra kosmopolitiska stad har att erbjuda! Kom dock ihåg att bära bekväma skor och dricka mycket vatten när du är ute och går, eftersom temperaturen kan bli hög.

Tyckte du att den här guiden var användbar?

Klicka på en stjärna för att betygsätta den!

Genomsnittligt betyg: / 5. Antal röster:

Kamolchat Thanaditsayakun
Om Kamolchat Thanaditsayakun

Mitt namn är Kamolchat - en skribent med passion för resor som älskar att dela berättelser om nya destinationer och oförglömliga äventyr. Jag är född och uppvuxen i Thailand och har alltid fängslats av skönheten och mångfalden i mitt hemland, vilket inspirerade mig att ge mig ut och upptäcka världen.

Under årens lopp har jag haft nöjet att bidra till olika resepublikationer och webbplatser, till exempel Lonely Planet och Viator. Jag strävar efter att ge en autentisk bild av de platser jag besöker, komma in i hjärtat av lokala kulturer och hitta autentiska upplevelser som ger näring åt själen.

När jag fortsätter att resa över hela världen vill jag att du ska göra mig sällskap och uppleva vår världs underverk genom mina berättelser. Tillsammans kan vi lära oss, växa och inspireras av de otroliga människor, platser och kulturer som gör vår planet till en sådan extraordinär plats att utforska.