Koh Phi Phi

Viimeksi päivitetty 28 elokuun, 2023

Julkaistu

Koh Phi Phi on ihanteellinen kohde rentouttaville päiville kauniilla rannalla, jota ympäröivät upeat kalkkikivikarstimaisemat ja rehevät sisämaan viidakot, joista saaret ovat kuuluisia. Yöllä siellä on melko vilkas yöelämä, jos haluat juhlia aamuyöhön asti, mutta siellä on myös rauhallisia alueita, jos tulet Koh Phi Phille rentoutumaan ja ottamaan rennosti.

Jos haluat päästä lähelle luontoa, täällä on runsaasti mahdollisuuksia sukellukseen ja snorklaukseen, jossa voit tutustua sen eläviin koralliriuttoihin, tai kalliokiipeilyyn, jossa voit ihailla henkeäsalpaavia näköaloja. Maya Bay on ehdoton vierailukohde, joka tuli tunnetuksi elokuvasta “The Beach”. Älä unohda rentoutua Long Beachilla tai vierailla Monkey Beachilla, jossa voit nähdä ilkikurisia kädellisiä! Ja kun on virkistymisen aika – herkuttele herkullisella thaimaalaisella keittiöllä. Vieraile Koh Phi Phillä nyt ja luo muistoja, jotka kestävät koko elämän!

Kuuluisia paikkoja

Speedboat Krabi to Phi Phi

Maya Bay

Maya Bay, Koh Phi Phin upean kaunis helmi, tarjoaa kristallinkirkasta turkoosia vettä, koskematonta valkoista hiekkaa ja reheviä kalkkikivikallioita. Tämä trooppinen paratiisi on tullut tunnetuksi elokuvasta “The Beach”, ja se houkuttelee kävijöitä, jotka haluavat uppoutua sen henkeäsalpaaviin maisemiin. Maya Bay avattiin hiljattain ekologisten kunnostustöiden jälkeen, ja se on edelleen monen matkailijan haavelistalla.

Long Beach

Koh Phi Phin itärannikolla sijaitseva Long Beach on viehättävä osa jauhemaista valkoista hiekkaa ja turkoosina hohtavaa vettä. Tämä rauhallinen ranta sopii auringonpalvojille, jotka haluavat rentoutua, ja sen elinvoimaiset koralliriutat houkuttelevat snorklaajia ja sukeltajia joka puolelta maailmaa.

Monkey Beach

Monkey Beach Koh Phi Phillä tarjoaa unohtumattoman elämyksen, joka on täydellinen niille, jotka haluavat snorklata, sukeltaa tai vain nauttia auringosta. Sen eloisa apinayhteisö on upea näky, ja voit tarkkailla apinoiden käyttäytymistä ja päästä lähelle näitä kiintymyksellisiä olentoja.

Tekemistä Koh Phi Phillä

Koh Phi Phillä on paljon jännittävää tekemistä! Tässä on kolme aktiviteettia, jotka sinun täytyy kokea siellä ollessasi:

Sukellus ja snorklaus

Speedboat Krabi to Phi Phi
Snorklauskierros pikaveneellä Etelä-Thaimaassa © Vassamon Anansukkasem / Shutterstock.com

Koh Phi Phin vedet ovat sukeltajien paratiisi, sillä siellä on runsaasti vilkasta merielämää ja kauniita koralliriuttoja. Koh Phi Phin värikäs ja kiehtova merenalainen maailma lumoaa sinut upeista korallimuodostelmista moninaisiin kalalajeihin.

Kiipeily

Jännittävää kokemusta etsiville Koh Phi Phin kalliokiipeily on ehdoton valinta. Saaren korkeat kalliot ja upeat panoraamat tekevät siitä kohteen kaikentasoisille kiipeilijöille. Ota haaste vastaan ja valloita Koh Phi Phi!

Ekomatkailu

Phi Phi island from above
Phi Phin saari

Koh Phi Phi on ihanteellinen kohde ekomatkailulle, sillä se tarjoaa rehevää kasvillisuutta, monipuolisia ekosysteemejä ja upeita maisemia. Täällä on jokaiselle jotakin aina viidakossa vaeltelemisesta lintujen tarkkailuun tai paikallisesta kasvistosta ja eläimistöstä oppimiseen. Anna itsesi uppoutua luontoon, kun tutkit tätä kansallispuistoa ja tutustut sen ainutlaatuiseen ekologiaan. Tämä on tilaisuus oppia ja arvostaa ympäristöä, joten tule ja koe se itse!

Etsitpä sitten seikkailua, rentoutumista tai tietoa, et halua missata tilaisuutta kokea tätä uskomatonta saarta ja kaikkea, mitä sillä on tarjota!

Koh Phi Phille pääseminen

Phuketista Koh Phi Phille

From Phuket to Koh Phi Phi

Matkustaminen Phuketista Koh Phi Phille on suosittu retki alueella vierailevien matkailijoiden keskuudessa. Phuketista Koh Phi Phille pääsee kolmella eri matkustusvaihtoehdolla: all inclusive -matkoilla, pikaveneillä ja lautoilla.

All-inclusive-matkat ovat kallein vaihtoehto, mutta ne tarjoavat eniten mukavuutta ja etuja, kuten hotellin nouto, lounas, kiinnostavia pysähdyksiä matkan varrella ja snorklausmahdollisuuksia. Kierrokset voi varata joko puoli- tai kokopäiväksi, ja ne voivat olla suurten ryhmien retkiä tai yksityisiä kokemuksia.

Pikaveneet voi ottaa suoraan joiltakin Phuketin rannoilta, ja ne voi varata etukäteen. Myös yksityisiä pikaveneen rahtauksia on saatavilla niille, jotka haluavat enemmän joustavuutta ja jotka matkustavat suuremman ryhmän kanssa.

Lautat ovat edullisin vaihtoehto, ja ne kulkevat usein ja lähtevät kahdesta Phuketin terminaalista. Lauttamatka kestää 1,5-2 tuntia, ja se on budjettiystävällinen vaihtoehto matkailijoille. Lue lisää Phuketista Koh Phi Phille suuntautuvista matkavaihtoehdoista.

Krabi – Koh Phi Phi

From Krabi to Koh Phi Phi

Thaimaan Krabi on suosittu porttikaupunki idyllisille Phi Phi -saarille. Phi Phi -saarille pääsee lautalla tai pikaveneellä, sillä saaristossa ei ole lentokenttää. Lauttaterminaali on noin 30 minuutin ajomatkan päässä Krabin lentokentältä, ja lautat lähtevät Klong Jiladin laiturilta, joka sijaitsee 3 kilometriä kaupungin keskustasta etelään. Lautat lähtevät kolme kertaa päivässä, ja matka kestää noin 1,5 tuntia, ja liput maksavat noin 15 €. Jos varaat liput etukäteen verkossa, voit säästää jopa 3 € per lippu.

Jännittävämpi vaihtoehto on pikaveneajelu Krabilta Phi Phille. Retki on all inclusive, ja se sisältää kuljetukset, lounaan, snorklausvälineet ja oppaan. Matkaan sisältyy kuitenkin ylimääräinen kansallispuistomaksu, joka ei sisälly matkan hintaan. Pikaveneajeluja ei suositella merisairauteen tai selkävaivoihin taipuvaisille vesiliikenteen vuoksi. Kierros vie sinut kaikille Phi Phi -saarten tärkeimmille nähtävyyksille ja tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia rentoutumiseen rannoilla ja snorklaukseen.

Jos haluat lukea lisätietoja, lue“Krabi ltä Phi Phi lle lautalla ja pikaveneellä“

Bangkokista Koh Phi Phille

From Bangkok to Koh Phi Phi
Thai Airways laskeutuu Phuketiin. © Naypong / Shutterstock.com

Pääset Koh Phi Phille Bangkokista monin eri matkustusvaihtoehdoista. Yksi vaihtoehto on lentää Krabille tai Phuketiin ja ottaa sitten lautta Koh Phi Phille. Tämä on nopein mutta myös kallein vaihtoehto, sillä sinun tulee ottaa huomioon siirtymäajat ja -kulut.

Toinen vaihtoehto on varata yhdistetty juna-, linja-auto- ja lauttalippu. Tämä matka alkaa Bangkokin Krung Thep Aphiwatin keskusterminaalista ja vie sinut etelään Surat Thaniin. Sieltä jatkat bussilla laiturille ja nouset lopulta lautalle Koh Phi Phille. Tämä matka kestää noin 19 tuntia, mutta se tarjoaa mahdollisuuden nauttia ohikulkevista maisemista ja kaupungeista.

Yksinkertaisempi vaihtoehto on ottaa suora linja-auto Bangkokista lauttalaiturille ja nousta sitten lautalle Koh Phi Phille. Tämän vaihtoehdon kokonaismatka-aika on 15,5-17,5 tuntia.

Jos haluat lukea lisätietoja, lue “Bangkokista Koh Phi Phille – mikä reitti on nopea ja edullinen?“

Muut reitit Koh Phi Phille

Matkustaminen Koh Phi Phi

Koh Phi Phi saaren kauneuden, sen rantojen ja upeiden maisemien tutkiminen on vain yksi osa seikkailullista matkaa. Täältä matkailijat voivat valita monista eri vaihtoehdoista jatkaa matkaansa – jokainen tarjoaa omat ainutlaatuiset kokemuksensa ja mahdollisuutensa. Miksi et siis alkaisi suunnitella seuraavaa matkaosuutta jo tänään?

Koh Phi Phi – Koh Lanta

Koh Phi Phi to Koh Lanta Ferry
Matkailijoita kävelemässä lautalle Tonsain laiturilla Koh Phi Phillä © SIHASAKPRACHUM / Shutterstock.com © SIHASAKPRACHUM / Shutterstock.com

Koh Phi Philtä Koh Lantalle pääsee vain laivalla. Lauttamatka kestää noin tunnin, mutta meriolosuhteista riippuen se voi kestää pidempäänkin. Tällä reitillä liikennöi useita lauttayhtiöitä, ja hinnat ovat varsin samanlaisia.

Lautalla matkustaminen huippusesongin aikana (marraskuusta maaliskuuhun) on luotettavaa, sillä lauttoja kulkee säännöllisesti ja matka kestää noin tunnin. Matalasesongin aikana (huhtikuusta marraskuuhun) lauttoja liikennöi kuitenkin vähemmän, ja matka-aika voi olla pidempi. On suositeltavaa tehdä varaus etukäteen ja matkustaa kevyesti, sillä joillakin lautoilla voi olla rajoitetusti tilaa matkatavaroille.

Koh Phi Phi – Koh Lanta -lautta: Koh Phi Phi – Matkusta Koh Phi Phi: Yksityiskohtaiset tiedot

Koh Phi Phi Phi – Phuket

Chaokoh Travel Center

Andamaanienmerellä sijaitsevat Phi Phi -saaret koostuvat kuudesta pienestä saaresta, joiden infrastruktuuri on rajallinen. Voit matkustaa Phi Phi Philtä Phuketiin vain laivalla. Tarjolla on erilaisia vaihtoehtoja, kuten lauttoja ja pikaveneet, ja jotkut tarjoavat kuljetuksia Phuketin hotelleihin tai lentokentälle.

Lauttoja on runsaasti, ja Phi Phin ja Phuketin välillä liikennöi useita yhtiöitä, kuten Chaokoh Travel Center, Phi Phi Cruiser ja Andaman Wave Master. Aikataulut ja matka-ajat vaihtelevat. Huomaa, että liikennöivien lauttojen määrä voi muuttua vuodenajan ja sääolosuhteiden mukaan.

Pikaveneet tarjoavat nopeamman vaihtoehdon, sillä niillä pääsee Phuketiin vain tunnissa. Useat yritykset tarjoavat pikavenepalveluja, kuten PP Sabai Marine, Seatran Phuket, Phi Phi Kanichta Tour ja Bundhaya Speed Boat.

Mukavuutta kaipaaville on tarjolla yhdistettyjä lautta- ja pikkubussivaihtoehtoja, jotka tarjoavat kuljetuksia hotelleihin tai Phuketin lentokentälle.

Yhteenvetona voidaan todeta, että Phi Phi Phistä Phuketiin matkustettaessa on useita eri budjetteihin ja mieltymyksiin sopivia laivavaihtoehtoja. Lisätietoja saat alkuperäisestä artikkelista täältä.

Koh Phi Phi – Krabi

Koh Yao Sun Smile
Koh Yao Sun Smile -pikavene

Matkustaminen Koh Phi Philtä Krabille edellyttää veneen käyttämistä, koska saarilla ei ole lentokenttää. Vierailijat voivat valita joko lautan tai pikaveneen, ja neljä eri yhtiötä liikennöi näiden kahden kohteen välillä.

Ao Nang Travel and Tourin liikennöimä lautta lähtee kerran päivässä, ja sillä on kaksi saapumisvaihtoehtoa, East Railay Floating Pier tai Nopparat Thara Pier.

Kolme yhtiötä, jotka liikennöivät pikaveneillä Koh Phi Philtä Krabille, ovat Koh Yao Sun Smile, Chaokoh Travel Center ja Phi Phi Kanichta Tour, ja liput maksavat suunnilleen kaksinkertaisen hinnan lauttalippuihin verrattuna, mutta tarjoavat nopeamman matkan. Pikaveneet kestävät noin 45 minuuttia verrattuna 2 tunnin lauttamatkoihin, mutta matka voi olla kuoppainen nopeamman nopeuden ja pienempien veneiden vuoksi.

Krabista Phi Phille – mene lautalla vai pikaveneellä? saat yksityiskohtaista tietoa matkustusvaihtoehdoista.

Kuinka hyödyllinen tämä opas oli?

Klikkaa tähteä arvioidaksesi sitä!

Keskimääräinen luokitus / 5. Äänten määrä:

Kamolchat Thanaditsayakun
Kamolchat Thanaditsayakun

Nimeni on Kamolchat - kirjailija, jolla on intohimo matkustamiseen ja joka rakastaa jakaa tarinoita uusista kohteista ja unohtumattomista seikkailuista. Olen syntynyt ja kasvanut Thaimaassa, ja kotimaani kauneus ja monimuotoisuus ovat aina kiehtoneet minua, mikä on innoittanut minua lähtemään ulos ja löytämään maailmaa.

Vuosien varrella minulla on ollut ilo olla mukana erilaisissa matkajulkaisuissa ja -sivustoilla, kuten Lonely Planetissa ja Viatorissa. Pyrin tarjoamaan autenttisen kuvan paikoista, joissa vierailen, pääsemään paikallisten kulttuurien ytimeen ja löytämään aitoja kokemuksia, jotka ravitsevat sielua.

Jatkaessani matkaani eri puolilla maailmaa haluan, että sinäkin pääset mukaani kokemaan maailmamme ihmeitä tarinoideni kautta. Yhdessä voimme oppia, kasvaa ja inspiroitua uskomattomista ihmisistä, paikoista ja kulttuureista, jotka tekevät planeetastamme niin poikkeuksellisen paikan tutkittavaksi.