Koh Phi Phi

Sidst opdateret august 28, 2023

Udgivet

Koh Phi Phi er den ideelle destination til afslappende dage på en smuk strand, omgivet af det imponerende kalkstenskarstlandskab og de frodige jungler inde i landet, som øerne er berømte for. Om aftenen er der et livligt natteliv, hvis man vil feste hele natten, men der er stadig nogle rolige områder, hvis man besøger Koh Phi Phi for at slappe af og tage den med ro.

Hvis du har lyst til at komme helt tæt på naturen, er der masser af muligheder for at dykke og snorkle for at udforske de levende koralrev eller klatre på klipperne for at nyde den utrolige udsigt. Maya Bay er et must at besøge, og den blev berømt i filmen “The Beach”. Glem ikke at slappe af på Long Beach eller besøge Abe Beach med de drilske primater! Og når det er tid til en forfriskning – så lad dig friste af det lækre thailandske køkken. Besøg Koh Phi Phi nu og skab minder, der varer hele livet!

Berømte steder

Speedboat Krabi to Phi Phi

Maya Bay

Maya Bay, en fantastisk smuk perle på Koh Phi Phi, kan prale af krystalklart turkisblåt vand, uberørt hvidt sand og frodige kalkstensklipper. Dette tropiske paradis er blevet berømt gennem filmen “The Beach” og tiltrækker besøgende, der ønsker at fordybe sig i det betagende landskab. Maya Bay er for nylig blevet genåbnet efter at have været lukket på grund af økologisk restaurering, og det er stadig en destination på bucket-listen for rejsende, der søger den ultimative ø-oplevelse.

Long Beach

Long Beach, der ligger på Koh Phi Phis østkyst, er en malerisk strækning med pudderhvidt sand og glitrende turkisblåt vand. Denne fredfyldte strand er ideel for solhungrende, der ønsker at slappe af, mens dens livlige koralrev tiltrækker snorklere og dykkere fra hele verden.

Long Beach er kendt for sin afslappede atmosfære, strandbarer og hyggelige bungalows, der skaber en vidunderlig blanding af afslapning og underholdning – hvilket gør den til en destination, man ikke må gå glip af, når man udforsker Thailands Andaman-kyst.

Monkey Strand

Abe Beach på Koh Phi Phi byder på en uforglemmelig oplevelse, perfekt til dem, der vil snorkle, dykke eller bare nyde solen. Det livlige og venlige abesamfund er et storslået syn, der giver dig mulighed for at observere deres adfærd og komme tæt på disse kærlige skabninger. Glem ikke at nyde de fantastiske udsigter fra dette magiske sted – du vil ikke blive skuffet!

Ting at lave i Koh Phi Phi

Der er masser af spændende ting at lave på Koh Phi Phi! Her er tre aktiviteter, som er et must, mens du er der:

Dykning og snorkling

Speedboat Krabi to Phi Phi
Snorkeltur med speedbåd i det sydlige Thailand © Vassamon Anansukkasem / Shutterstock.com

Koh Phi Phis farvande er et paradis for dykkere, der kan prale af en overflod af levende marineliv og udsøgte koralrev. Både erfarne dykkere og nybegyndere kan opleve undervandsverdenen i al sin pragt her, med krystalklart vand, der giver uovertruffen sigtbarhed og tætte møder med en overflod af fascinerende skabninger. Fra fantastiske koralformationer til forskellige fiskearter – Koh Phi Phis pulserende og fængslende skønhed vil efterlade dig fortryllet. Gå ikke glip af chancen for at udforske vandets vidundere!

Klatring på klipper

For dem, der søger en spændende oplevelse, er klatring på Koh Phi Phi et absolut must. De tårnhøje klipper og fantastiske panoramaer gør det til en destination for klatrere på alle niveauer – fra begyndere til eksperter. Du får mulighed for at teste dine evner, presse dig selv til det yderste og nyde den betagende udsigt fra toppen. Sørg for at tage udfordringen op og erobre Koh Phi Phi!

Øko-turisme

Phi Phi island from above
Øen Phi Phi

Koh Phi Phi er en ideel destination for økoturisme med frodig vegetation, forskellige økosystemer og fantastiske landskaber. Der er noget for enhver smag, lige fra vandreture gennem junglen til at kigge på fugle eller lære om den lokale flora og fauna. Lad dig opsluge af naturen, når du udforsker denne nationalpark og opdager dens unikke økologi. Det er en mulighed for at lære og sætte pris på miljøet, så kom og oplev det selv!

Uanset om du søger eventyr, afslapning eller viden, vil du ikke gå glip af chancen for at opleve denne utrolige ø og alt, hvad den har at byde på!

Sådan når du frem til Koh Phi Phi

Phuket til Koh Phi Phi

From Phuket to Koh Phi Phi

At rejse fra Phuket til Koh Phi Phi er en populær udflugt for turister, der besøger regionen. Der er tre hovedmuligheder for at komme fra Phuket til Koh Phi Phi: ture med alt inklusive, speedbåde og færger.

All-inclusive-ture er den dyreste løsning, men tilbyder mest bekvemmelighed og inklusion, såsom afhentning på hotellet, frokost, interessante stop undervejs og snorkelmuligheder. Turene kan bookes for enten en halv eller en hel dag og kan variere fra store grupper til mere intime og eksklusive oplevelser.

Speedbåde kan tages direkte fra nogle af strandene på Phuket og kan bookes på forhånd. Private speedbådsudlejninger er også tilgængelige for dem, der ønsker mere fleksibilitet, og som rejser med en større gruppe.

Endelig er færger den mest overkommelige løsning, og de sejler ofte fra to terminaler på Phuket. Færgeturen tager mellem 1,5 og 2 timer og er et budgetvenligt alternativ for rejsende. Læs mere om rejsemulighederne fra Phuket til Koh Phi Phi.

Krabi til Koh Phi Phi

From Krabi to Koh Phi Phi

For at komme til Phi Phi-øerne fra Krabi skal man tage en færge eller speedbåd, da der ikke er nogen lufthavn på øgruppen. Færgeterminalen ligger ca. 30 minutters kørsel fra Krabi Lufthavn, og færgerne afgår fra Klong Jilad Pier, som ligger 3 kilometer syd for byens centrum. Færgerne sejler tre gange om dagen, og rejsen tager ca. 1,5 time, og billetterne koster omkring 100 krone (550 baht). Hvis man booker billetter online på forhånd, kan man spare op til 20 krone (100 baht) pr. billet.

Hvis man ønsker en mere spændende tur, kan man tage en speedbådstur fra Krabi til Phi Phi. Turen er all-inclusive og inkluderer transport, frokost, snorkeludstyr og en guide. Der er dog et ekstra nationalparkgebyr, som ikke er inkluderet i turprisen. Speedbådsture anbefales ikke til dem, der er tilbøjelige til at blive søsyge eller har rygproblemer på grund af det urolige vand. Turen tager dig til alle de store seværdigheder på Phi Phi-øerne og giver masser af muligheder for at slappe af på strandene og snorkle.

Bangkok til Koh Phi Phi

From Bangkok to Koh Phi Phi
Thai Airways lander i Phuket. © Naypong / Shutterstock.com

For at nå Koh Phi Phi fra Bangkok kan du vælge mellem flere rejsemuligheder. En mulighed er at tage et fly til Krabi eller Phuket og derefter en færge til Koh Phi Phi. Det er det hurtigste, men også det dyreste valg, da du skal tage højde for transfertider og omkostninger.

En anden mulighed er at bestille en kombineret tog-, minibus- og færgebillet. Denne rejse begynder ved Bangkoks Krung Thep Aphiwat centralterminal og tager dig sydpå til Surat Thani. Derfra skifter du til en minibus til molen og går om bord på en færge til Koh Phi Phi. Denne tur tager ca. 19 timer, men den giver mulighed for at nyde landskabet og byerne, der passerer forbi.

Et enklere alternativ er at tage en direkte minibus fra Bangkok til færgelejet og derefter gå om bord på en færge til Koh Phi Phi. Den samlede rejsetid for denne mulighed varierer fra 15,5 til 17,5 timer.

For at læse flere detaljer, læs“Bangkok til Koh Phi Phi – Hvilken vej er hurtig og prisværdig?“

Andre ruter til Koh Phi Phi

Rejser fra Koh Phi Phi

At udforske skønheden på Koh Phi Phi med dens strande og fantastiske landskaber er kun en del af en eventyrlig rejse. Herfra kan turister vælge mellem en række forskellige muligheder for at rejse videre – hver med sine egne unikke oplevelser og muligheder. Så hvorfor ikke begynde at planlægge din næste del af rejsen i dag?

Koh Phi Phi til Koh Lanta

Koh Phi Phi to Koh Lanta Ferry
Rejsende på vej til færgen på Tonsai Pier, Koh Phi Phi © SIHASAKPRACHUM / Shutterstock.com

Den primære mulighed for at komme fra Koh Phi Phi til Koh Lanta er med båd. Færgeturen tager omkring en time, men det kan tage længere tid afhængigt af havforholdene. Der er flere færgeselskaber, der sejler på denne rute, og priserne er relativt ens.

At rejse med færge i højsæsonen (november til marts) er pålideligt, med regelmæssige overfarter og en rejsetid på omkring en time. Men i lavsæsonen (april til november) er der færre færger, og rejsetiden kan være længere. Det anbefales at booke i forvejen og rejse med let bagage, da nogle færger kan have begrænset plads til bagage.

Koh Phi Phi til Koh Lanta færge: Se detaljeret information

Koh Phi Phi til Phuket

Chaokoh Travel Center

Phi Phi-øerne, der ligger i Andamanhavet, består af seks små øer med begrænset infrastruktur. Hvis man vil rejse fra Phi Phi til Phuket, er den eneste tilgængelige transportform båd. Der er mange forskellige muligheder, herunder færger og speedbåde, og nogle tilbyder transport til hoteller i Phuket eller lufthavnen.

Der er mange færger, og flere selskaber sejler mellem Phi Phi og Phuket, bl.a. Chaokoh Travel Center, Phi Phi Cruiser og Andaman Wave Master. Ruteplaner og rejsetider varierer. Bemærk, at antallet af færger kan ændre sig afhængigt af årstid og vejrforhold.

Speedbåde er et hurtigere alternativ, da det kun tager en time at nå Phuket. Flere selskaber sejler med speedbåde, bl.a. PP Sabai Marine, Seatran Phuket, Phi Phi Kanichta Tour og Bundhaya Speed Boat.

For dem, der ønsker bekvemmelighed, er der kombinerede færge- og taxatilbud, som tilbyder transport til hoteller eller Phuket lufthavn.

Kort sagt er der flere bådmuligheder, der passer til forskellige budgetter og præferencer, når man rejser fra Phi Phi til Phuket. For flere detaljer, besøg den originale artikel her.

Koh Phi Phi til Krabi

Koh Yao Sun Smile
Koh Yao Sun Smile Speedbåd

At rejse fra Koh Phi Phi til Krabi kræver, at man tager en båd, da der ikke er nogen lufthavn på øerne. Besøgende har mulighed for at tage en færge eller en speedbåd, og der er fire forskellige selskaber, der sejler mellem de to destinationer.

Færgen, der drives af Ao Nang Travel and Tour, afgår en gang om dagen og har to destinationer: East Railay Floating Pier eller Nopparat Thara Pier.

De tre selskaber, der sejler med speedbåd fra Koh Phi Phi til Krabi, er Koh Yao Sun Smile, Chaokoh Travel Center og Phi Phi Kanichta Tour. Billetterne koster cirka det dobbelte af en færgebillet, men rejsen er hurtigere. Speedbåde tager omkring 45 minutter sammenlignet med 2 timer på en færge, men turen kan være ujævn på grund af højere hastigheder og mindre både.

Krabi til Phi Phi – Tag færgen eller speedbåden? for detaljerede oplysninger om rejsemulighederne.

Hvor nyttig var denne guide?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig vurdering / 5. Antal stemmer:

Kamolchat Thanaditsayakun
Om Kamolchat Thanaditsayakun

Mit navn er Kamolchat - en skribent med en passion for rejser, der elsker at dele historier om nye destinationer og uforglemmelige eventyr. Jeg er født og opvokset i Thailand, og jeg har altid været betaget af mit hjemlands skønhed og mangfoldighed, som inspirerede mig til at rejse ud og opdage verden.

I årenes løb har jeg haft fornøjelsen af at bidrage til forskellige rejsepublikationer og hjemmesider, såsom Lonely Planet og Viator. Jeg stræber efter at give en autentisk repræsentation af de steder, jeg besøger, komme ind i hjertet af de lokale kulturer og finde autentiske oplevelser, der nærer sjælen.

Når jeg fortsætter med at rejse over hele kloden, vil jeg gerne have, at du sammen med mig oplever vores verdens vidundere gennem mine historier. Sammen kan vi lære, vokse og blive inspireret af de utrolige mennesker, steder og kulturer, der gør vores planet til sådan et ekstraordinært sted at udforske.