Ao Nang till Koh Phi Phi

Senast uppdaterad 22 augusti, 2023

Publicerad

Med så många fantastiska öar utspridda längs Thailands kust kan det vara en utmaning att välja ut några få. Phi Phi-öarna tar dock gladedligen den utmaningen med sitt landskap som bara kan beskrivas som hisnande. Koh Phi Phi erbjuder orörda stränder, kalkstensklippor, nattliv (om du önskar det) och lugna platser att koppla av om du föredrar det.

Att ta sig till Koh Phi Phi har blivit enklare än någonsin, nu med regelbundna färjor som avgår från Ao Nang. Ao Nang själv är värt att tillbringa lite tid i om du uppskattar strandliv. Härifrån kan du se longtail-båtar som ständigt korsar vattnet till de många närliggande öarna. Eller varför inte stanna kvar och dra nytta av de restauranger, barer och butiker som ligger längs huvudgatan i denna charmiga kuststad.

Läs om:
Resan från Ao Nang till Koh Phi Phi med färja
Ao Nang till Koh Phi Phi med färja inklusive transport till piren
Att resa under regnperioden

Options for Travel from Ao Nang to Koh Phi Phi

Alternativ för resor från Ao Nang till Koh Phi Phi

Om du planerar att resa direkt från Ao Nang till Koh Phi Phi är avståndet bara cirka 34 kilometer. Eftersom det inte finns några flygplatser i varken Ao Nang eller Koh Phi Phi är det inte möjligt att resa med flyg. Då Koh Phi Phi är en ö är det enda alternativet för att ta sig mellan dessa två platser att resa med båt. Det finns många olika färjerederier som trafikerar sträckan mellan Ao Nang och Koh Phi Phi, så du kommer att ha gott om alternativ när du letar efter en färja. Konkurrensen mellan de olika rederierna hjälper till att hålla priserna lite lägre än de kanske annars skulle vara. De flesta avgångar sker från området runt Ao Nang, snarare än från centrala Ao Nang. Så ta en närmare titt på de olika alternativen, beroende på var i Ao Nang du bor.

Ao Nang till Koh Phi Phi med färja

Ao Nang to Koh Phi Phi by Ferry

Du kan boka biljetter för färjeresor från Ao Nang till Koh Phi Phi med de ledande färjerederierna via resewebbplatser som 12Go.asia. Fördelen med att boka på denna webbplats är att du kan söka bland alla tillgängliga färjor det datum du vill resa. Du kommer att hitta en mängd olika alternativ för olika typer av färjor. Alla färjor är definitivt inte likadana, så kolla in vilken typ det är om detta är viktigt för dig (mer information om de olika färjetyperna finns nedan). Du kommer även att kunna jämföra färjornas tidtabeller och priser. Dessutom kan du boka online och få en omedelbar bekräftelse, vilket är till stor fördel för att skapa trygghet inför resan.

De mest prisvärda biljetterna gäller oftast för färjor, snarare än för snabbåtar. Priserna kan variera beroende på om du vill bli upphämtad direkt från ditt hotell eller från en samlingspunkt någonstans i Ao Nang. Du hittar några av alternativen för dessa typer av biljetter nedan. När du bokar bör du noga se över avgångsplatsen. Det finns fler avgångar från Krabi Town-området än från Ao Nang. Se därför till att du bokar rätt färja baserat på var din resa startar.

Ao Nang to Koh Phi Phi by Ferry
Andaman Wave Master färja © Wor_K_Simkul / Shutterstock.com

För att resa till Koh Phi Phi direkt från Ao Nang behöver du ta en färja från Noppharat Thara Pier. Härifrån går det dagliga avgångar med Ao Nang Princess Ferry, som tar omkring 2 timmar, inklusive ett kort stopp vid Railay Beach för att plocka upp passagerare där.

Det avgår även färjor från Klong Jilad Pier, som ligger närmare Krabi Town. Från här till Koh Phi Phi kan du resa med Andaman Wave Master, Songserm och Chaokoh Travel Center, och dessa turer tar mellan 1,5 och 2 timmar. Songserm driver en snabbfärja, Andaman Wave Master har en färja av standardklass och Chaokoh använder en lokalfärja.

Ao Nang till Koh Phi Phi med färja inklusive upphämtning av buss eller taxi

Ao Nang to Koh Phi Phi by Ferry with Bus or Taxi Pickup
Songserm Ferry

Om du bor i Ao Nang-området och vill bli upphämtad direkt från ditt hotell kan du undvika besväret med att ta dig till färjeterminalen själv. Trots att man kunde förvänta sig att hotellupphämtning skulle kosta mer, är biljettpriserna vanligtvis detsamma. Färjerederierna erbjuder bussar som samlar upp turister från hotellen som en extra förmån för att boka med dem. Det är en kostnadsfri extra service som underlättar för resenärerna!

Färjerederiet Songserm erbjuder upphämtning från Ao Nang, Krabi Town och Noppharat Thara Beach.

Att resa under regnperioden

Även om färjorna från Ao Nang till Koh Phi Phi i regel opererar året runt, är de fortfarande väderberoende. Om havet är vågigt kommer färjeöverfarterna att ta längre tid eftersom färjorna måste gå i lägre fart. Om sjöförhållandena är särskilt svåra kan färjor bli helt inställda. Du bör även vara medveten om att det inte är ovanligt att bli sjösjuk när förhållandena är dåliga. Ha detta i åtanke, speciellt om du planerar att resa under lågsäsongen. Den regnigaste perioden för den här regionen sträcker sig mellan maj och november, med det mest intensiva regnet mellan augusti och oktober, vilket också är lågsäsong för turism. Om du planerar att besöka Thailand under denna period bör du planera i förväg då inställda färjor kan påverka dina resplaner.

Hur mycket kostar färjan från Ao Nang till Phi Phi?

Songserm, Tigerline Travel, Andaman Wave Master och Seatran Discovery är de färjerederier som trafikerar från Ao Nang till Phi Phi. Biljetterna börjar så lågt som 400 baht, upp till 1 020 baht för en speedboat. Om du bokar online via 12Gokan du lägga till en hotell- eller strandtransfer till din biljett för extra bekvämlighet och en lite högre kostnad.

Hur mycket kostar det att åka till Phi Phi Island?

Kostnaden beror på var du kommer ifrån. Krabi och Phuket är två populära utgångspunkter. Priserna för färjor från Phuket börjar runt 450 baht, upp till 1 500 baht för en speedboat. Priserna är så låga som 400 baht från Krabi, vilket inkluderar höghastighetsfärjor. Du kan hitta priser och köpa biljetter hos alla färjerederier via 12Go.

Tyckte du att den här guiden var användbar?

Klicka på en stjärna för att betygsätta den!

Genomsnittligt betyg: / 5. Antal röster:

Kamolchat Thanaditsayakun
Om Kamolchat Thanaditsayakun

Mitt namn är Kamolchat - en skribent med passion för resor som älskar att dela berättelser om nya destinationer och oförglömliga äventyr. Jag är född och uppvuxen i Thailand och har alltid fängslats av skönheten och mångfalden i mitt hemland, vilket inspirerade mig att ge mig ut och upptäcka världen.

Under årens lopp har jag haft nöjet att bidra till olika resepublikationer och webbplatser, till exempel Lonely Planet och Viator. Jag strävar efter att ge en autentisk bild av de platser jag besöker, komma in i hjärtat av lokala kulturer och hitta autentiska upplevelser som ger näring åt själen.

När jag fortsätter att resa över hela världen vill jag att du ska göra mig sällskap och uppleva vår världs underverk genom mina berättelser. Tillsammans kan vi lära oss, växa och inspireras av de otroliga människor, platser och kulturer som gör vår planet till en sådan extraordinär plats att utforska.