Coron

Senast uppdaterad 29 augusti, 2023

Publicerad

Ah, Coron! Denna gömda skatt ligger i mitten av Palawan och är verkligen fantastisk. I dess vackra landskap omges du av blågrönt vatten, rena stränder och täta skogar. Det är ett paradis värt att utforska!

En viktig anledning att besöka Coron är dess otroliga, förstklassiga dykplatser. Fans av skeppsvrak kommer att fascineras av de många sjunkna japanska krigsfartyg från andra världskriget som vilar djupt inne i Coron Bay. Föreställ dig själv att du utforskar dessa undervattensrester fyllda med ett livligt marint liv – det är en oförglömlig upplevelse!

Ett annat praktfullt inslag i Coron är de fascinerande lagunerna, till exempel Kayangan Lake och Barracuda Lake. Omgiven av dramatiska kalkstensklippor erbjuder dessa kristallklara sötvattensjöar en uppfriskande andhämtning efter en dag av äventyr. När du tar ett dopp i deras kristallklara vatten kommer du att känna dig som om du har förflyttats till en fridfull fristad. Det är verkligen hisnande!

Och om du är ute efter lite mer spänning kan du alltid hoppa på en Coron Island Hopping Tour. Den här förtrollande utflykten tar dig till några av regionens vackraste platser, som Banana Island, Twin Lagoon och Malcapuya Island. Med sin pudriga vita sand och inbjudande vatten är dessa tropiska paradis ett uttryck för avkoppling.

Förutom sina naturliga underverk har Coron också ett rikt kulturarv. Ta en lugn promenad genom den charmiga staden och du kommer att möta vänliga lokalbefolkningen, livliga marknader och en rad läckra filippinska rätter.

På det hela taget är Coron ett resmål som verkligen är värt att utforska. Dess hisnande skönhet, spännande äventyr och varma, välkomnande atmosfär kommer utan tvekan att lämna ett bestående intryck i ditt hjärta.

Berömda platser:

Twin Lagoon

Twin Lagoon in Coron, Palawan, Philippines. Mountain and Sea.

Den fängslande Twin Lagoon är en annan plats som du måste besöka i Coron. Denna eteriska oas, gömd av höga kalkstensklippor, bjuder in dig att utforska dess fridfulla vatten. Den ena lagunen är tillgänglig med båt, medan man når den andra genom att simma genom en smal passage vid lågvatten. Blandningen av varma och kalla vattentemperaturer ger en härlig känsla när du simmar.

Twin Lagoon är inte bara en idyllisk flyktplats, utan den är också rik på marin biologisk mångfald. Med en myriad av fisk- och korallarter blir snorkling en imponerande upplevelse. Den lugna miljön i kombination med den fascinerande undervattensvärlden gör Twin Lagoon till en verkligt oförglömlig plats.

Dykplatser för skeppsvrak i Coron Bay

Coron Bay’s dykplatser för skeppsvrak är en hemskt vacker attraktion som lockar besökare från hela världen. Sjunkna japanska fartyg från andra världskriget ligger under vågorna och skapar ett fascinerande undervattensmuseum. Vraken, som nu kryllar av marint liv, erbjuder en unik och spännande dykupplevelse.

När du dyker ner i djupet möts du av en kuslig men fascinerande syn. Fartygsvraken har blivit konstgjorda rev som lockar till sig en mängd olika marina arter. När du utforskar dessa spöklika kvarlevor och är omgiven av det rikliga vattenlivet skapas en utomvärldslig upplevelse som är både hemsökande och fängslande.

Barracuda Lake

Panorama at Barracuda Lake, Coron island, Philippines.
Barracuda Lake är en mystisk destination som förtrollar besökare med sin surrealistiska skönhet © Kapitonov Ilia / Shutterstock.com

Sist men inte minst är Barracuda Lake ett mystiskt resmål som förtrollar besökare med sin surrealistiska skönhet. Den här sötvattensjön är omgiven av kalkstensklippor och erbjuder en unik dykupplevelse. Sjöns unika termoklinaler, där varmt och kallt vatten möts, ger en spännande känsla när du sjunker ner i dess djup.

Undervattenslandskapet i Barracuda Lake är inget annat än magiskt. Skärpta kalkstensformationer och märkliga klippstrukturer skapar en drömlik miljö. Och om du har tur kan du till och med få syn på den svårfångade barracuda som gett sjön dess namn. Oavsett om du är en erfaren dykare eller en nyfiken utforskare kommer Barracuda Lake garanterat att lämna ett bestående intryck.

Saker att göra

Hoppa på öar

Att hoppa på öar är ett absolut måste när du besöker Coron. Med ett överflöd av fantastiska öar och dolda pärlor utspridda i området kan du hoppa från en till en annan och uppleva den sanna skönheten i detta tropiska paradis. Från avskilda stränder med pudrig vit sand till pulserande korallrev fyllda av marint liv, varje ö erbjuder något unikt och oförglömligt. Luta dig tillbaka och slappna av på en traditionell filippinsk outriggerbåt och njut av solen och de pittoreska omgivningarna medan du seglar mellan öarna. Denna typiska Coron-aktivitet är perfekt för resenärer som vill utforska den hisnande skärgården.


Varma källor

Swimmers at Maquinit Hot Spring at Busuanga island near Coron town
Simmare vid Maquinit Hot Spring på Busuanga Island nära Coron stad © Maxim Tupikov / Shutterstock.com

Frossa i Corons naturliga underverk genom att besöka de lokala varma källorna. Maquinit Hot Springs, som ligger bara en kort bilresa från själva staden, är en populär plats för både turister och lokalbefolkningen. De terapeutiska, geotermiskt uppvärmda saltvattenpoolerna ger en lugnande och föryngrande upplevelse. Låt dina bekymmer smälta bort när du badar i det varma vattnet, omgiven av frodiga mangrover och naturens lugna ljud. Den här avkopplande aktiviteten är det perfekta sättet att varva ner efter en dag av äventyr, och det är verkligen inget du får missa.


Trekking och djurspårning

För dem som söker en mer aktiv och uppslukande upplevelse erbjuder Coron otroliga möjligheter till vandring och djurspårning. Många vandringsleder slingrar sig genom de frodiga skogarna och uppför de dramatiska kalkstensklipporna och ger en hisnande utsikt över de omgivande öarna och vattnen. Längs vägen kan du få en glimt av några av regionens olika vilda djur, som färgglada fåglar, lekfulla apor och till och med den svårfångade Palawan-bearcat. När du vandrar genom detta märkliga landskap kommer du att få en djupare förståelse för Corons naturliga underverk och de fascinerande ekosystem som är dess hem.


Resa till Coron

Puerto Princesa till Coron

Puerto Princesa Subterranean River National Park

Om du vill utforska mer än Corons fascinerande skönhet, är Puerto Princesa en annan pärla som väntar på dig i Filippinerna. Som port till ön Palawan erbjuder Puerto Princesa fantastiska landskap, nationalparker med kalkstensgrottor, underjordiska floder och ett rikligt djurliv. Även om Puerto Princesa har likheter med Coron, till exempel vackra stränder och dykplatser, erbjuder den en annorlunda upplevelse att njuta av.

Det finns flera sätt att resa från Puerto Princesa till Coron, bland annat genom att flyga, ta en kombination av buss och färja eller välja en direktfärja. Valet beror på dina preferenser, din budget och dina tidsbegränsningar. Att flyga är det snabbaste och mest bekväma alternativet men kan vara dyrare. Alternativt kan de som söker en balans mellan snabbhet och kostnad välja den direkta färjetrafiken, som kräver lite mer tid på vattnet men ändå kan vara en trevlig resa. Oavsett vilken rutt du väljer kommer du garanterat att skapa bestående minnen!

Manila till Coron

Aerial Rizal Park (Luneta) and the surrounding skyline of Metro Manila.

Resenärer har två huvudsakliga alternativ för att nå Coron från Manila: med flyg eller med färja. Flyget är det snabbaste och mest bekväma alternativet, med tre flygbolag (Air Juan, Cebgo och Sky Jet) som erbjuder flera flygningar per dag mellan Ninoy Aquino International Airport i Manila och Francisco B. Reyes Airport i Coron. Detta alternativ kan dock vara dyrare jämfört med andra alternativ.

För dem som föredrar ett mer lugnt och budgetvänligt alternativ kan man ta en färja från Manila till Coron genom 2GO, en välrenommerad leverantör av land- och sjöresor i Filippinerna. Färjan avgår från North Harbor Pier 4 i Manila och anländer till Coron Pier 11 timmar senare. Denna tjänst går dock bara en gång i veckan, på fredagar, vilket gör det svårare att planera jämfört med att flyga. Det finns olika boendealternativ på färjan, som tillgodoser olika budgetar och preferenser.

Läs mer om hur du reser från Manila till Coron här

El Nido till Coron

Options for Travel from El Nido to Coron

Resenärer kan välja mellan tre huvudalternativ för att nå Coron från El Nido: med flyg, snabbfärja eller långsamfärja. Det snabbaste sättet att resa är med flyg, som bara tar cirka 40 minuter. AirSWIFT, ett boutiqueflygbolag, trafikerar denna sträcka fyra gånger i veckan, men detta alternativ kan vara dyrare jämfört med färjorna.

För ett mer budgetvänligt alternativ finns det två färjealternativ. Snabbfärjan, som trafikeras av Montenegro Lines, kan ta mellan 3,5 och 4 timmar beroende på sjöförhållanden och väder. En annan snabbfärja finns tillgänglig via Phimal, som avgår vid en mer sällskaplig tidpunkt jämfört med Montenegro Lines. Båda snabbfärjorna kan bokas online. Läs mer i vår detaljerade guide om El Nido till Coron här.

Slutligen är alternativet med långsam färja det mest prisvärda alternativet, men det kan ta mellan 6 och 9 timmar, beroende på väder och sjöförhållanden. Två företag driver dessa långbåtar i trä, eller bangkas, och resan inkluderar en enkel lunch. Det här alternativet är dock kanske inte lämpligt för dem som är benägna att bli sjösjuka.

Resa från Coron

När du tar farväl av den förtrollande ön Coron, med dess azurblå vatten och grönskande landskap, kanske du längtar efter nästa kapitel i din upptäcktsresa. Filippinerna, ett land som kryllar av biologisk mångfald och ett rikt kulturarv, erbjuder ett oändligt antal fängslande resmål. Likt en havssköldpadda som ger sig ut på en resa över det vidsträckta havet väntar spänningen av det okända på dig när du ger dig ut på ett nytt äventyr, vägledd av nyfikenhetens vindar och begärets strömmar. Varje destination har sina egna hemligheter som väntar på att avslöjas av den oförskräckta resenären, vare sig det är genom att fördjupa sig i lokala seder, utforska dolda vikar eller den enkla glädjen att träffa andra vandrare längs vägen. Med ett öppet hjärta och en ivrig själ är världen ditt ostron, och möjligheterna till nya upplevelser är lika gränslösa som horisonten.

Coron till Boracay

Diniwid Beach is the perfect spot to unplug, unwind, and soak up the beauty of Boracay’s natural splendor.
Diniwid Beach, Boracay © ARTYOORAN / Shutterstock.com

Ah, att resa från det charmiga Coron till det vackra Boracay är ett äventyr i sig, att röra sig genom Filippinernas hisnande sevärdheter. De ständigt föränderliga landskapen och de fantastiska färgerna i det klara vattnet kommer att förvåna dig. För att börja denna resa bör du veta att det inte finns någon direkt väg från Coron till Boracay. Men oroa dig inte, för det finns flera alternativ för resenärer.

Det första alternativet är att resa med flyg. Ta ett flyg från Francisco B. Reyes Airport i Coron till Caticlan Airport, ingången till Boracay. Även om den här resan kräver ett stopp i Manila gör bekvämligheten och snabbheten med flyget att det är värt det. Efter ankomsten till Caticlan tar en kort båtresa över det blå havet dig till Boracays vackra stränder, där fler äventyr väntar dig.

Alternativt kan man välja att omfamna äventyrsandan genom att ge sig ut på en resa över det azurblå vattnet som förbinder dessa två paradis. En kombination av färjor och bussar tar dig på en resa från Coron till San Jose, sedan vidare till Iloilo och slutligen till Caticlan. Även om detta alternativ kan kräva lite mer tid och tålamod, gör möjligheten att bevittna den ständigt föränderliga väv av landskap och havsbilder längs vägen det till en givande upplevelse. Likt en flyttfågel som navigerar över den vidsträckta himlen kommer din resa att vara fylld av förundran och upptäckter när du korsar Filippinernas vilda skönhet från Coron till Boracay.

Tyckte du att den här guiden var användbar?

Klicka på en stjärna för att betygsätta den!

Genomsnittligt betyg: / 5. Antal röster:

Kamolchat Thanaditsayakun
Om Kamolchat Thanaditsayakun

Mitt namn är Kamolchat - en skribent med passion för resor som älskar att dela berättelser om nya destinationer och oförglömliga äventyr. Jag är född och uppvuxen i Thailand och har alltid fängslats av skönheten och mångfalden i mitt hemland, vilket inspirerade mig att ge mig ut och upptäcka världen.

Under årens lopp har jag haft nöjet att bidra till olika resepublikationer och webbplatser, till exempel Lonely Planet och Viator. Jag strävar efter att ge en autentisk bild av de platser jag besöker, komma in i hjärtat av lokala kulturer och hitta autentiska upplevelser som ger näring åt själen.

När jag fortsätter att resa över hela världen vill jag att du ska göra mig sällskap och uppleva vår världs underverk genom mina berättelser. Tillsammans kan vi lära oss, växa och inspireras av de otroliga människor, platser och kulturer som gör vår planet till en sådan extraordinär plats att utforska.