Koh Phi Phi till Koh Lanta

Senast uppdaterad 16 augusti, 2023

Publicerad

Koh Phi Phi är berömd som en av de mest storslagna och lättillgängliga ögrupperna i hela världen. Med fantastiska stränder inramade av kalkstensklippor, är dess skönhet svåröverträffad. Men dess popularitet har medfört negativa konsekvenser genom ökat besökstryck, särskilt under högsäsong. Trots detta lockar den fortfarande tusentals besökare som vill uppleva stränderna och nattlivet. Koh Phi Phi är definitivt en pärla i södra Thailand. Men om du söker lugn och ro kan Koh Lanta vara svaret. Koh lanta är svenskarnas favoritö i Thailand, som lockar framför allt familjer och dem som vill undvika stökiga fester. Trots den skarpa kontrasten mellan de två öarna, är det endast cirka en timmes färjetur mellan dem!

Läs mer om Koh Lanta:
Färjetur från Koh Phi Phi till Koh Lanta
Den bästa tiden att resa med färja till Koh Lanta
Resa från Koh Phi Phi till Koh Lanta med speedboat

Options for Travel from Koh Phi Phi to Koh Lanta
Utsiktspunkt på Koh Phi Phi. Koh betyder ö på thailändska.

Resealternativ från Phi Phi till Koh Lanta

Vad finns det för alternativ att ta sig från Koh Phi Phi till Koh Lanta? Sanningen att säga är du ganska begränsad eftersom den enda realistiska metoden är med båt. Inget av resmålen har en flygplats. Avståndet mellan öarna är lite mindre än 40 kilometer, så färjan bör, beroende på förhållandena, ta cirka en timme.

Färja från Koh Phi Phi till Koh Lanta

Ferry Krabi to Koh Phi Phi
Resenärer på väg till färjan vid Tonsai Pier, Koh Phi Phi Don © SIHASAKPRACHUM / Shutterstock.com

Rutten mellan Koh Phi Phi och Koh Lanta är eftertraktad, vilket innebär ett flertal alternativ för färjeresor. Flera bolag trafikerar denna rutt. Priserna varierar något mellan de olika bolagen, och det är klokt att göra sin läxa. Det är viktigt att vara medveten om att alla färjor inte lever upp till samma säkerhetsstandard. För dem som värdesätter säkerhet rekommenderas det att kolla upp omdömen om de olika färjebolagen online. Många färjor kan vara fullsatta under högsäsong. Om du prioriterar komfort och utrymme, bör du ha detta i åtanke vid bokning.

Ferries Phuket to Phi Phi
Sea Angel-färjan avgår från ön Phi Phi © PAUL WASCHTSCHENKO / Shutterstock.com

Om du bokar via en pålitlig resebokningssida som 12Go.asia kan du känna dig trygg, eftersom de endast förmedlar biljetter från ansedda färjerederier, som Andaman Wave Master. Det finns även andra pålitliga färjeföretag, som till exempel Sea Angel. Båtar som tillhör Chao Koh Group kan dock ofta uppfattas som äldre jämfört med andra rederiers båtar. Deras mindre båtar är ofta överfulla, medan Phi Phi Cruiser har ett rykte om sig att vara överfulla och inte avgå förrän de är fullsatta.

Vissa resenärer har uttryckt oro över det begränsade utrymmet för bagage på färjorna, medan andra tvingats lämna sina större väskor på färjans övre däck. Res därför så lätt som möjligt, och om du har en större väska som du inte kan hålla med dig, ta bort alla värdesaker från den. Försäkra dig också om att väskan är så vattentät som möjligt ifall den skulle bli blöt.

När ska man resa med färja från Koh Phi Phi till Koh Lanta

Koh Lanta to Krabi Airport by Ferry

Färjor brukar trafikera dagtid, inte nattetid. Under högsäsongen, från november till mars, finns det regelbundna avgångar. Färjorna är då oftast punktliga, och resan tar vanligtvis runt en timme. Dock, när havet är guppigt kan det ta längre tid.

Under lågsäsongen (april till november) är efterfrågan på färjor lägre, så färre avgångar erbjuds. Ibland går de bara en eller två avgångar per dag. Väderförhållandena under lågsäsong, med risk för regn och grovt vatten, kan påverka resan betydligt. Vid stormigt väder kan avgångarna ställas in, och du kan behöva vänta på bättre väderförhållanden.

Från Koh Phi Phi till Koh Lanta med speedboat

From Koh Phi Phi to Koh Lanta by Speedboat

Ett alternativ till färjan under högsäsongen är att resa med speedboat. Det är snabbare än färja och tar vanligtvis bara cirka 30 minuter under bra förhållanden. När vattnet är oroligt blir dock färden långsammare, och vid extremt dåliga förhållanden bör speedboats inte användas.

Den största nackdelen med speedboat är kostnaden. De är betydligt dyrare än färjor, men om du uppskattar bekvämlighet och snabbhet kan det vara värt priset.

Så när du utforskar dina resalternativ mellan Koh Phi Phi och Koh Lanta, kommer färjor att vara det ekonomiska valet, men potentiellt trångt, medan speedboats erbjuder en lyxigare och snabbare resa.

Tyckte du att den här guiden var användbar?

Klicka på en stjärna för att betygsätta den!

Genomsnittligt betyg: / 5. Antal röster:

Kamolchat Thanaditsayakun
Om Kamolchat Thanaditsayakun

Mitt namn är Kamolchat - en skribent med passion för resor som älskar att dela berättelser om nya destinationer och oförglömliga äventyr. Jag är född och uppvuxen i Thailand och har alltid fängslats av skönheten och mångfalden i mitt hemland, vilket inspirerade mig att ge mig ut och upptäcka världen.

Under årens lopp har jag haft nöjet att bidra till olika resepublikationer och webbplatser, till exempel Lonely Planet och Viator. Jag strävar efter att ge en autentisk bild av de platser jag besöker, komma in i hjärtat av lokala kulturer och hitta autentiska upplevelser som ger näring åt själen.

När jag fortsätter att resa över hela världen vill jag att du ska göra mig sällskap och uppleva vår världs underverk genom mina berättelser. Tillsammans kan vi lära oss, växa och inspireras av de otroliga människor, platser och kulturer som gör vår planet till en sådan extraordinär plats att utforska.