Bangkok

Viimeksi päivitetty 11 syyskuun, 2023

Julkaistu

Vierailu Bangkokissa on vertaansa vailla oleva seikkailu! Siellä on niin paljon nähtävää ja kokeiltavaa. Tämä pulppuava kaupunki ei todellakaan nuku koskaan!

Bangkokissa on jokaiselle jotakin, mukaan lukien houkuttelevaa katuruokaa, jota on todella pakko kokeilla. Kaikista mehevistä ruokalajeista kaduilta ja toreilta aina ikonisiin Chatuchakin viikonloppumarkkinoihin, joilla voit syödä, kunnes tipahdat.

Haluatko rentoutua? Mene ja hemmottele itseäsi perinteisellä thaihieronnalla. Lähdet sieltä kuin uusi ihminen! Ja jos olet shoppailun ystävä, Bangkok tarjoilee sinulle valtavat ostoskeskukset ja vilkkaat yömarkkinat.

Cielo Sky Bar & Restaurant
Cielo Sky Bar & Restaurant © Anna Na Chiangmai / Shutterstock.com

Kun aurinko laskee, kaupunki herää eloon yöelämänsä myötä. Löydät kaikenlaista rennoista baareista Khao San Roadin varrella aina upeisiin kattohuoneistobaareihin. Ja jos haluat jännitystä, mikset katselisi thainyrkkeilyottelua?

Bangkokissa on laaja sekoitus kulttuuria, historiaa, ruokaa ja viihdettä, ja se tarjoaa matkailijoille ainutlaatuisen kokemuksen. Bangkokin vilkas ilmapiiri ja kiehtovat nähtävyydet jättävät sinulle muistoja, jotka säilyvät koko elämäsi ajan.

Bangkokin ikonisiin nähtävyyksiin tutustuminen

Wat Phra Kaew

Wat Phra Kaew (Temple of the Emerald Buddha)

Tunnettu Wat Phra Kaew eli Smaragdibuddhan temppeli sijaitsee Bangkokin sydämessä ja on olennainen osa thaimaalaista kulttuuria. Sitä kunnioitetaan sen Smaragdibuddha-patsaan vuoksi, jonka monet uskovat tuovan onnea vierailijoille. Lisätietoja ja ajantasaista tietoa tästä majesteettisesta temppelistä saat Thaimaan matkailuviranomaisen verkkosivuilta.

Wat Phra Kaew on upea esimerkki thaimaalaisesta arkkitehtuurista, koristeltu monimutkaisilla kaiverruksilla, kauniilla kullatuilla katoilla ja loistavilla mosaiikeilla. Tämän temppelin kauneus ja rikas kulttuuriperintö viehättävät kävijöitä. Olitpa sitten historian ystävä tai vain nautit vierailuista ainutlaatuisissa ja kauniissa paikoissa, Wat Phra Kaew on ehdottomasti vierailun arvoinen.

Chatuchakin viikonloppumarkkinat

Chatuchak Weekend Market with people, stalls and a big Sign
Tämä saattaa olla Chatuchakin viikonloppumarkkinat, mutta jotkut markkinoiden osat ovat avoinna myös arkisin © Finn stock / Shutterstock.com

Jos olet käynyt joillakin uskomattomilla markkinoilla, odota, kunnes pääset Bangkokin Chatuchakin markkinoille. Mutta varaudu: markkinoiden koko, kuumuus ja väkijoukko voivat olla ylivoimaisia. Älä missaa tilaisuutta sukeltaa tähän ainutlaatuiseen ostoskokemukseen!

Chatuchakin markkinoille pääsee helposti julkisilla kulkuneuvoilla, kuten metrolla ja Skytrainilla. Molemmilla on asemat lähellä markkinoita, ja voit seurata ihmismassoja sisäänkäynnille. Chatuchakin markkinat eivät ole avoinna vain viikonloppuisin, vaan osa niistä on avoinna myös arkisin.

Mikä tekee Chatuchakin markkinoista niin erityiset? Sen koko. Se houkuttelee joka viikonloppu noin 200 000 kävijää, joista 30 prosenttia on ulkomaisia turisteja. Löydät kaikkea vaatteista ja koruista antiikkiin, taiteeseen ja jopa lemmikkeihin.

Jos haluat ottaa vierailustasi kaiken irti, varaudu käyttämään vähintään puoli päivää markkinoiden koluamiseen. Käytä mukavia kenkiä ja kevyitä vaatteita, jotta pysyt viileänä helteessä, äläkä unohda käteistä kun neuvottelet hinnoista.

Lisätietoja ja vinkkejä saat koko artikkelista: Chatuchakin markkinat Bangkokissa.

Wat Arun (aamunkoiton temppeli)

Wat Arun (Temple of Dawn)

Wat Arun, joka tunnetaan myös nimellä Aamunkoiton temppeli, on upea temppeli, joka sijaitsee Chao Phraya -joen länsirannalla Bangkokissa. Tämä temppeli on kuuluisa khmer-tyylisistä rakennelmistaan, jotka on koristeltu värikkäällä lasilla ja kiinalaisella posliinilla. Tämän temppelin kauneus lumoaa kävijät erityisesti auringon noustessa ja laskiessa, jolloin se hehkuu lämpimästi monimutkaisten kaiverrusten ja kimaltelevien mosaiikkien ylle.

Wat Arun on tärkeä kulttuurihistoriallinen kohde, jonka rikas historia ulottuu 1600-luvulle. Vierailijat voivat tutustua temppelin moniin piirteisiin, kuten sen korkealle kohoavaan prang-torniin, ja oppia sen merkityksestä thaimaalaisessa kulttuurissa. Olitpa sitten historian ystävä tai vain nautit vierailuista ainutlaatuisissa ja kauniissa paikoissa, Wat Arun on ehdoton vierailukohde Bangkokissa.

Tekemistä Bangkokissa

Hemmottele katuruokaa

Chinatown Street Food

Bangkok on kuuluisa katuruokatarjonnastaan, ja hyvästä syystä. Mausteisista curryista herkulliseen mango-liimariisiin löytyy jokaiselle jotakin. Kävele kaupungin monilla katuruokamarkkinoilla ja maistele herkullisia paikallisia ruokia. Et tule pettymään!

Tutustu kaupunkiin veneellä

Chao Phraya River Public Ferry

Risteily Chao Phraya -jokea pitkin on loistava tapa tutustua Bangkokiin ja huikea elämys! Hyppää “pitkähäntäveneen” tai jokitaksin kyytiin, ja olet vaikuttunut näkemästäsi. Liu’u vilkkaiden jokirantojen ohi ja näe Wat Arunin kaltaisia majesteettisia temppeleitä, jotka kohoavat modernien pilvenpiirtäjien vieressä – uskomaton sekoitus vanhaa ja uutta. Bangkokin tutkiskelu veneellä tarjoaa unohtumattoman katsauksen sen elinvoimaiseen sydämeen ja sieluun – tule siis kyytiin ja lähde seikkailuun, jollaista et ole ennen kokenut!

Rentoudu Lumphini-puistossa

Panorama from above of Lumpini Park

Kaipaatko taukoa kaupunkielämän hälinästä? Lähde retkelle Lumphini-puistoon, Bangkokin vehreään oaseen keskellä kaupunkiviidakkoa. Täältä löydät varjoisia puita, rauhallisia lampia ja mutkittelevia polkuja, jotka sopivat erinomaisesti kävelyyn tai vaikkapa vain loikoiluun kirjan kanssa katsellen maailman menoa. Ja jos olet onnekas, saatat nähdä yhden puiston varaaniliskoista – unohtumaton näky! Etsitpä sitten rauhallista pakopaikkaa tai haluatko vain kokea luontoa kaupungissa, Lumphini-puisto miellyttää varmasti. Ota siis aurinkohattu mukaan ja lähde kävelylle – seikkailu odottaa!

Matkustaminen Bangkokiin

Phuketista Bangkokiin

Nai Harn Beach, Phuket
Nai Harnin ranta, Phuket

Matka Phuketista Bangkokiin on noin 840 kilometrin pituinen, ja matkustusvaihtoehtoja on kolme: lentokone, linja-auto tai taksi. Nopein ja mukavin vaihtoehto on lentäen, sillä lentoaika on noin tunti, ja Phuketin kansainväliseltä lentoasemalta on tarjolla säännöllisesti lentoja joko Don Mueangin lentoasemalle tai Suvarnabhumin lentoasemalle Bangkokissa. Tämä vaihtoehto on kuitenkin yleensä kalliimpi kuin linja-autolla matkustaminen.

Phuketista Bangkokiin linja-autolla matkustaminen on hyvä vaihtoehto budjettitietoisille matkustajille. Linja-autolipun hintaan sisältyy matkatavarat, kun taas lentoyhtiöt voivat veloittaa ruumaan menevistä matkatavaroista lisämaksun. Bussit lähtevät Phuketin bussiterminaalista, ja matka kestää noin 12-14 tuntia. On suositeltavaa varata mukavuuspaikalla varustettu linja-auto, jotta matka olisi mukavampi.

Jos haluat säästää rahaa lennoissa, kannattaa olla joustava ja etsiä lentoja, jotka lähtevät vähemmän suosittuina aikoina, kuten iltapäivällä tai aikaisin aamulla. On myös suositeltavaa varata lippu etukäteen, välttää thaimaalaisia juhlapyhiä ja viikonloppuja ja vertailla eri lentoyhtiöiden hintoja.

Pattaya – Bangkok

Pattaya

Matka Bangkokista Pattayalle on helppoa ja kätevää, sillä suosittu lomakeskuskaupunki on vain 149 kilometrin päässä. Vaikka lentoja on saatavilla, niitä ei suositella suorien yhteyksien puuttumisen ja korkeampien kustannusten vuoksi. Onneksi tarjolla on erilaisia matkustusvaihtoehtoja jokaiselle budjetille, joiden ansiosta näiden kahden kaupungin välillä liikkuminen on vaivatonta!

Suosituin ja järkevin tapa matkustaa Pattayan ja Bangkokin välillä on maanteitse, johon kuuluvat linja-autot, pikkubussit ja taksit. Roong Reuang Coach liikennöi linja-autoja näiden kahden kaupungin välillä, ja bussit lähtevät sekä Pattayan linja-autoasemalta että Jomtienin linja-autoasemalta. Vaihtoehtoisesti T-Tour ja Pannipa Pattaya Tour tarjoavat pikkubussikuljetuksia, joilla on omat lähtöpaikkansa Pattayan sisällä. Yksityisempää palvelua toivovat voivat varata yksityisiä takseja eri palveluntarjoajien kautta. Jos haluat kokea ainutlaatuisen ja kauniin matkan, harkitse matkustamista junalla.

Lisätietoja kustakin liikennemuodosta saat lukemalla täydellisen oppaamme.

Chiang Mai – Bangkok

Royal Park Rajapruek

Kun matkustat Chiang Maista Bangkokiin, sinulla on kolme päävaihtoehtoa: linja-auto, juna tai lentokone. Linja-autot ovat usein edullisin vaihtoehto, sillä ne kulkevat kaupunkien välisen 690 kilometrin matkan. Lue lisää postauksestamme: Linja-autolla Chiang Maista Bangkokiin – VIP vai Express?

Junat tarjoavat mukavamman kokemuksen, ja niiden hinnat ovat vertailukelpoisia linja-autojen kanssa. Vaikka ne eivät olekaan nopeampia, ne tarjoavat mahdollisuuden nauttia maisemista ja sukeltaa thaimaalaiseen kulttuuriin.

Niille, joille nopeus on tärkeintä, lentäminen on nopein vaihtoehto, sillä se kestää vain 60-70 minuuttia. Yllättäen edulliset lentoyhtiöt saattavat tarjota lippuja kilpailukykyiseen hintaan, joka on samalla tasolla mukavuuspaikalla varustettujen linja-autojen hintojen kanssa. Lentämisen haittapuolena on, että Chiang Main ja Bangkokin väliset kauniit maisemat jäävät näkemättä.

Yhteenvetona voidaan todeta, että kulkuneuvon valinta riippuu toiveistasi ja aikataulustasi. Jos sinulla on aikaa ja haluat nauttia matkasta, junat saattavat olla paras valinta. Jos sinulla on kiire, lentäminen on nopein vaihtoehto. Taloudellisesti matkustavat saattavat suosia linja-autoa. Päätitpä miten tahansa matkustaa Bangkokiin, upea Thaimaa-seikkailusi on aivan nurkan takana!

Muita reittejä Bangkokiin

Lisää matkaoppaita:
Chiang Mai – Bangkok (Juna)
Chiang Mai – Bangkok
Phuket – Bangkok
Suvarnabhumin lentokentältä Bangkokiin
Surat Thani kohteeseen Bangkok

Matkustaminen Bangkokista

Kun olet tutustunut perusteellisesti Bangkokin rikkaaseen kulttuuriin, vilkkaaseen katuelämään ja historiallisiin maamerkkeihin, saatat olla valmis jatkamaan matkaasi ja tutustumaan seuraavaan kohteeseesi. Kun jätät vilkkaan pääkaupungin taaksesi, sinua odottavat lukemattomat mahdollisuudet tässä monipuolisessa ja kiehtovassa maassa. Etsitpä sitten seesteisiä luonnonmaisemia, viehättäviä pikkukaupunkeja tai koskemattomia rantoja, huomaat, että Thaimaa tarjoaa runsaasti kokemuksia, jotka sopivat kiinnostuksesi kohteisiin ja mieltymyksiisi. Kun suunnittelet jatkomatkaasi, harkitse käytettävissäsi olevia eri kuljetusvaihtoehtoja ja ota huomioon budjettisi, mukavuutesi ja aikarajoituksesi, jotta matkasi seuraavaan vaiheeseen sujuisi sujuvasti ja nautinnollisesti.

Bangkokista Koh Samuille

Chaweng Beach

Matka Bangkokista Koh Samuille on loistava tapa rentoutua vietettyäsi aikaa vilkkaassa pääkaupungissa. Koh Samui tunnetaan idyllisistä rannoistaan, vuoristoisesta sademetsäisestä sisämaastaan, ylellisistä kylpylöistään, vilkkaasta yöelämästään ja edullisista majoitusvaihtoehdoistaan. Bangkokista voi matkustaa Koh Samuille usealla eri tavalla, kuten lentäen, junalla ja lautalla tai linja-autolla ja lautalla.

Koh Samui on yli 700 kilometrin päässä Bangkokista, ja nopein tapa päästä sinne on lentokoneella. Bangkok Airways tarjoaa usein suoria lentoja, jotka lähtevät lähes tunnin välein, mutta ne voivat olla hintansa puolesta kalliita. Vaihtoehtoisesti voit lentää Surat Thanin tai Chumphonin lentokentälle ja ottaa lautan saarelle. Nämä vaihtoehdot voivat olla halvempia, mutta kestävät kauemmin.

Vielä edullisempi vaihtoehto on mennä junalla ja lautalla Bangkokista Koh Samuille. Voit ottaa junan Bang Suen rautatieasemalta Bangkokissa, matkustaa yön yli ja saapua Surat Thanin asemalle aamulla. Sieltä voit ottaa pikkubussin Donsakin laiturille ja matkustaa perinteisellä lautalla tai suurnopeuslaivalla Koh Samuille. Yhdistettyjä juna- ja lauttalippuja voi ostaa etukäteen tai Bang Suen rautatieasemalta. Tämä vaihtoehto on hitaampi, mutta tarjoaa elämyksellisen kokemuksen.

Viimeinen vaihtoehto on matkustaa Bangkokista Koh Samuille linja-autolla ja lautalla. Bangkokista voit mennä linja-autolla lauttalaiturille ja ottaa lautan suoraan Koh Samuille. Matka kestää noin 12 tuntia ja tarjoaa edullisemman vaihtoehdon, mutta se on vähemmän kätevä ja ei yhtä mukava kuin muut kuljetusmuodot.

Bangkokista Chiang Maihin

Riisipelto Chiang Main ulkopuolella

Tutustu pohjoisen ruusuna tunnetun Chiang Main viehätykseen ja koe jyrkkä kontrasti Bangkokin vilkkaaseen kaupunkiin. Rikkaan historian omaava ja vuorten ympäröimä Chiang Mai on jokaisen matkailijan ehdoton vierailukohde. Bangkokista 700 kilometriä pohjoiseen sijaitsevaan Chiang Maihin pääsee useilla eri tavoilla, kuten lentäen, junalla tai linja-autolla.

Lentäen voit säästää aikaa, sillä suora matka kestää noin tunti – 1h 10min. Useimmat halpalentoyhtiöt liikennöivät Don Muangin kansainväliseltä lentoasemalta, kun taas jotkut käyttävät Suvarnabhumin kansainvälistä lentoasemaa.

Vaihtoehtoisesti voit matkustaa Bangkokista Chiang Maihin maisemarikkaalla junamatkalla, joka on todella unohtumaton kokemus. Hinta vaihtelee 21 € toiseen luokkaan ilman ilmastointia ja noin 52,78 € ensimmäisen luokan makuuvaunuun, ja tämä budjettiystävällinen vaihtoehto kestää 12-15 tuntia.

Myös linja-autot ovat edullisia, ja liput alkavat 12 € toiseen luokkaan ja jopa 23 € VIP-matkalle. Sekä julkisia että yksityisiä linja-autoja kulkee Bangkokin eri paikoista, ja matka kestää 9-12 tuntia valitusta reitistä riippuen. Minkä tahansa valinnan teetkin, matkastasi tulee seikkailu!

Lisätietoja saat lukemalla koko postauksen Bangkokista Chiang Maihin.

Bangkokista Pattayaan

Jomtien Beach

Jos haluat paeta Bangkokin vilkasta kaupunkia ja suunnata rannalle, Pattaya on suosittu matkakohde niin paikallisten, ulkosuomalaisten kuin turistienkin keskuudessa. Bangkokista Pattayalle pääsee joko taksilla tai linja-autolla.

Bangkokista Pattayalle taksilla on vaihtoehto, jossa pääset kätevästi ovelta ovelle. Matka on noin 150 kilometriä, ja se voi kestää 2 tuntia ruuhka-aikojen ulkopuolella tai pidempään ruuhka-aikoina ja perjantaisin, jolloin ihmiset kerääntyvät Pattayalle viikonlopun viettoon.

Jos tulet Suvarnabhumin lentoasemalta, matka on lyhyempi, mutta sinun on ehkä otettava huomioon moottoritiemaksut, jotka lisäävät hintaan 2 euroa. Virallinen mittaritaksin hinta lentokentältä on 28 euroa. Jos otat taksin Bangkokin keskustasta, virallinen mittaritaksin hinta on 40 euroa, mutta hinnasta voidaan neuvotella.

Halvempi vaihtoehto on ottaa linja-auto Bangkokista Pattayalle. Kaupunkien välillä on tiheä ja säännöllinen bussiliikenne, ja liput ovat huomattavasti halvempia kuin taksit. Bussit eivät kuitenkaan tarjoa ovelta ovelle -liikennettä, joten sinun on päästävä itse Bangkokin bussiasemalle ja Pattayan bussiasemalta takaisin.

Voit lukea tarkempia tietoja Bangkokista Pattayalle -blogikirjoituksesta.

Krabi Town from above
Krabin kaupunki ylhäältä päin

Bangkokista Krabiin pääsee monella eri tavalla, kuten lentäen, junalla tai linja-autolla. Nopein ja mukavin vaihtoehto on lentäen, sillä useat lentoyhtiöt, kuten Air Asia, Nok Air, Thai Lion Air ja Thai Airways, tarjoavat säännöllisiä päivittäisiä lentoja näiden kahden kaupungin välillä.

Lennot Bangkokista Krabiin kestävät noin 1,5 tuntia, ja ne lähtevät joko Don Mueangin kansainväliseltä lentoasemalta tai Suvarnabhumin lentoasemalta. Ensimmäiselle lentoasemalle liikennöivät halpalentoyhtiöt, kuten Air Asia, Nok Air ja Thai Lion Air, ja se sijaitsee Bangkokin pohjoispuolella.

Suvarnabhumin lentoasema on moderni ja hyvin varustettu lentokeskus, joka sopii erinomaisesti niille, jotka haluavat lentää Bangkokista Thai Airwaysin, Vietjet Airin tai Bangkok Airwaysin kanssa. Liikennevaihtoehtoja on täällä runsaasti; lentokenttäbussi, julkiset linja-autot ja taksit ovat kaikki käytettävissä, jotta pääset Suvarnabhumin lentoasemalle.

Bangkokista ei ole suoraa junareittiä Krabiin, mutta matka voidaan tehdä ottamalla juna Surat Thaniin ja sieltä pikkubussilla Krabiin. Voit myös matkustaa linja-autolla suoraan Bangkokista Krabiin, mutta varaudu pitkään matkaan.

Klikkaa tästä yksityiskohtaiseen postaukseen Bangkokista Krabille kuljetusvaihtoehdoista.

Bangkokista Phuketiin

Nai Harn Beach

Tässä osiossa tarkastelemme eri tapoja matkustaa Bangkokista Phuketiin, joka on suosittu saariprovinssi Etelä-Thaimaassa. Phuket tarjoaa kauniita rantoja, ylellisiä lomakohteita ja vilkasta yöelämää. Näiden kahden kohteen välinen etäisyys on noin 840 kilometriä, ja käytettävissä on useita eri kuljetusvaihtoehtoja: lentoja, yksityisauto, juna ja linja-auto.

Nopein ja mukavin vaihtoehto on lentäminen, joka kestää noin 1 tunti 20 minuuttia, mutta se voi olla kallein vaihtoehto. Lentoja on yli 50 päivässä, joten vaihtoehtoja hyvän tarjouksen löytämiseksi on runsaasti. Matkustajat voivat valita Bangkokin Don Mueangin lentoaseman ja Suvarnabhumin lentoaseman välillä. Jos lentäminen ei kuitenkaan ole vaihtoehto, kannattaa harkita junan ottamista Bangkokista Surat Thaniin ja sieltä pikkubussilla Phuketiin. Tämä matka kestää pidempään, noin 13 tuntia, mutta tarjoaa edullisemman vaihtoehdon. Viimeisenä edullisimpana vaihtoehtona on matkustaa linja-autolla suoraan Bangkokista Phuketiin, mikä voi kestää 13-16 tuntia. Ole varovainen ostaessasi bussilippuja ja vältä yrityksiä, jotka liikennöivät Khao San Roadilta.

Klikkaa tästä yksityiskohtaiseen postaukseen Bangkokista Phuketiin suuntautuvista kuljetusvaihtoehdoista.

Lisää matkaoppaita kohteeseen Bangkok:
Bangkok kohteeseen Angkor Wat
Bangkokista Kambodžaan
Bangkokista Chiang Raihin
Bangkok ja Chumphon
Bangkok Hat Yai
Bangkok kohteeseen Khao Lak
Bangkok kohteeseen Khon Kaen
Bangkok kohteeseen Koh Kood
Bangkok kohteeseen Phitsanulok
Bangkok kohteeseen Phnom Penh
Bangkok kohteeseen Prachuap Khiri Khan
Bangkokista Rayongiin
Bangkok kohteeseen Koh Lanta
Bangkokista Koh Phanganiin
Bangkokista Koh Taoon
Bangkok kohteeseen Nong Khai
Bangkok kohteeseen Ranong
Bangkok kohteeseen Sukhothai
Bangkok – Surat Thani
Bangkokista Tratiin
Bangkok kohteeseen Udon Thani
Bangkok-Vientiane
Bangkokista Yangoniin

Kuinka hyödyllinen tämä opas oli?

Klikkaa tähteä arvioidaksesi sitä!

Keskimääräinen luokitus / 5. Äänten määrä:

Kamolchat Thanaditsayakun
Kamolchat Thanaditsayakun

Nimeni on Kamolchat - kirjailija, jolla on intohimo matkustamiseen ja joka rakastaa jakaa tarinoita uusista kohteista ja unohtumattomista seikkailuista. Olen syntynyt ja kasvanut Thaimaassa, ja kotimaani kauneus ja monimuotoisuus ovat aina kiehtoneet minua, mikä on innoittanut minua lähtemään ulos ja löytämään maailmaa.

Vuosien varrella minulla on ollut ilo olla mukana erilaisissa matkajulkaisuissa ja -sivustoilla, kuten Lonely Planetissa ja Viatorissa. Pyrin tarjoamaan autenttisen kuvan paikoista, joissa vierailen, pääsemään paikallisten kulttuurien ytimeen ja löytämään aitoja kokemuksia, jotka ravitsevat sielua.

Jatkaessani matkaani eri puolilla maailmaa haluan, että sinäkin pääset mukaani kokemaan maailmamme ihmeitä tarinoideni kautta. Yhdessä voimme oppia, kasvaa ja inspiroitua uskomattomista ihmisistä, paikoista ja kulttuureista, jotka tekevät planeetastamme niin poikkeuksellisen paikan tutkittavaksi.