Koh Samuilta Koh Taolle

Viimeksi päivitetty 23 elokuun, 2023

Julkaistu

Koh Samuin suuresta saaresta poiketen Koh Tao on pieni, noin 21 neliökilometrin saari. Koh Tao tarjoaa aivan erilaisen kokemuksen kuin Koh Samuin vilkkaat rannat, korkealuokkaiset kylpylät ja suuret lomakeskukset. Koh Tao, joka tarkoittaa Kilpikonnasaarta, on tunnettu laitesukelluksestaan. Se on vähemmän suosittu reppureissaajien keskuudessa kuin jotkut muut Thaimaan saaret ja tarjolla on hyvä valikoima majoitusvaihtoehtoja – budjettimajoituksesta aina kalliisiin ja ylellisiin huviloihin, joissa on yksityiset uima-altaat. Koh Taolla ei ole suurta yöelämää, jota ehkä odotat thaimaalaisilta saarilta. Jos siis olet nauttinut Koh Samuin yöelämästä ja rannoista, suuntaa Koh Taolle, jossa on erinomaista sukellusta ja rauhallisempi elämänrytmi.

Lue lisää:
Koh Samuin ja Koh Taon väliset lautat
Sukellusmatka Koh Samuilta Koh Taolle

Ferries from Koh Samui to Koh Tao
Songserm Lautta

Koh Samuilta Koh Taolle on matkaa noin 67 kilometriä. Koh Tao on liian pieni, jotta siellä olisi lentokenttä, joten ainoa tapa tehdä matka näiden kahden saaren välillä on lautta tai pikavene. Lauttoja liikennöivät esimerkiksi Lomprayah- ja Songserm-yhtiöt. Ne lähtevät Koh Samuin eri paikoista, joista suosituimmat ovat Pralanin laituri ja Na Thonin laituri. Matka lautalla kestää noin 1,5-2,5 tuntia, ja se saapuu Mae Haadin laituriin Koh Taolla – saaren ainoaan lauttalaituriin. Julkisten lauttojen ja yksityisten pikaveneiden lisäksi on mahdollista tehdä inklusiivinen sukellusretki Koh Samuilta Koh Taolle. Sukelluskierros on hyvä vaihtoehto, jos aiot sukeltaa päivän ajan jäämättä saarelle yöksi. Lue lisää kaikista näistä eri vaihtoehdoista.

Lautat Koh Samuilta Koh Taolle

Lomprayah interior
Lomprayahin sisätilat

Matkustaminen saarelta toiselle Thaimaan meren poikki on edullista julkisilla lautoilla. Samat kolme tai neljä lauttayhtiötä tarjoavat kaikkia eri lauttareittejä, jotka yhdistävät Thaimaan saaria niin matkailijoille kuin paikallisillekin. Ja kun kukin yhtiö tarjoaa useita ylityksiä päivässä, tarjolla on aina runsaasti lauttoja, joista valita, myös reitti Koh Samuilta Koh Taolle.

Suurin ero lauttayhtiöiden välillä on niiden käyttämien alusten tyyppi. Jotkut käyttävät suurnopeuslauttoja tai katamaraaneja, kun taas toiset liikennöivät tavallisilla lautoilla, jotka lisäävät matka-aikaasi puoli tuntia tai enemmän. Kummallista kyllä, suurnopeuslautat eivät yleensä ole merkittävästi kalliimpia kuin vakiolautat. Jos et siis välitä muutaman euron säästöistä (muutettu bahteista), voit valita lähtöpaikkasi mukaan sopivimman lauttayhtiön.

Ferries Koh Samui to Koh Tao
Lomprayahin suurnopeuslautta © Vasit Buasamui / Shutterstock.com

Lomprayah

(Päivitetty toukokuussa 2023) Klo 12:15 lähtevä lautta (Na Thon Pier) liikennöi pienemmällä pikalaivalla. Klo 14:30 lähtö Paralanin laiturilta Maenamista liikennöi pikavene.

Lomprayah käyttää suurnopeuskatamaraanilauttoja. Se on nopein tapa päästä Koh Samuilta Koh Taolle, ja matka kestää 1,5 tuntia. Lomprayahilla on kolme päivittäistä lähtöä klo 8.30, 12.30 ja 14.30 (pikavene) Maenamin Paralan-laiturilta Koh Samuilla. Na Thonin laiturilta Koh Samuilla on kaksi muuta päivittäistä lähtöä klo 12:15 (pikavene) ja 15:30. Molemmat laivat saapuvat Koh Taon länsirannikolla sijaitsevalle Mae Haadin laiturille, joka on saaren ainoa lauttalaituri.

Uudempien veneidensa ansiosta tämä nopea katamaraanilautta Koh Samuilta Koh Taolle on hyvin varusteltu. Siinä on mukavat istuimet sekä sisällä että ulkona, ja siellä on kauppa, josta voit ostaa välipaloja. Laivalla on myös runsaasti käymälöitä ja jopa televisioita, joissa esitetään elokuvia, mutta mieluummin haluat nauttia maisemista, kuin katsella elokuvia!

Ferry Koh Samui to Koh Tao
Seatran Discovery -lautta © mukphoto / Shutterstock.com

Seatran

(Päivitetty toukokuussa 2023) Pandemian jälkeen Seatranin lautta ei ole toiminut Koh Taon reittiä, vaan ainoastaan naapurisaarten Koh Phanganin ja Koh Samuin välistä reittiä.

Seatranin lautta Koh Samuilta Koh Taolle on hieman hitaampi kuin Lomprayahin katamaraanit, mutta ero on pieni. Matka-aika näillä nopeilla lautoilla on noin 2 tuntia. Seatran-lautat lähtevät Koh Samuin Bangrakin laiturista ja saapuvat Koh Taon Mae Haadin laituriin. Jos kärsit matkapahoinvoinnista, Seatranin lautta saattaa olla parempi valinta kuin Lomprayahin katamaraani. Epätasaisilla vesillä lautat ovat yleensä hieman vakaampia. Ota tämä huomioon lippuja varatessasi.

Should You Travel with Songserm?
Songsermin lautta © FootMade0525 / Shutterstock.com

Songserm

(Päivitetty toukokuussa 2023) Pandemian jälkeen Songsermin lauttoja liikennöi tällä hetkellä yksi päivittäinen vuoro Koh Taolle. Lautta lähtee klo 10:30 Koh Samuilta ja saapuu Koh Taolle klo 14:30.

Songserm on toinen lauttayhtiö, joka tarjoaa matkoja Koh Samuilta Koh Taolle. Songsermin lauttaliput ovat edullisempia kuin muiden lauttayhtiöiden, koska niiden lautat ovat iäkkäämpiä ja hitaampia. Matka-aika on noin 2,5 tuntia, ja laivaston tilat eivät ole yhtä moderneja.

Yksityiset charter-pikaveneet ovat toinen vaihtoehto matkustamiseen. Ne ovat erinomainen valinta ryhmille, jotka haluavat jakaa kustannukset keskenään. Pikaveneet ovat nopeita ja tarjoavat joustavuutta: sinut voidaan noutaa suoraan rannan hotellistasi ja jättää Koh Taon rannalle.

Speedboat Koh Samui to Koh Tao
Matkustajia odottamassa pikaveneen lähtöä Koh Samuilta Koh Taolle © LMspencer / Shutterstock.com

Sukellusmatka Koh Samuilta Koh Taolle

Jos suunnitelmissasi on viettää Koh Taolla useampi päivä, lautat ovat mainio vaihtoehto. Mutta jos aikaa on rajallisesti ja toiveenasi on kokea saaren sukellusmahdollisuudet yhden päivän aikana, järjestetty sukellusretki Koh Samuilta Koh Taolle saattaa olla oikea ratkaisu.

Tarjolla on erilaisia retkiä riippuen siitä, minkä yrityksen kautta teet varauksen. On mahdollista varata matka ilman aiempaa sukellustaitoa tai sertifikaattia, jos olet aloittelija. Kannattaa varautua koko päivän kestävään matkaan, joka alkaa aikaisin. Useimpiin retkiin sisältyy nouto hotellista Koh Samuilla ja kuljetus lautalle. Koulutus ja turvallisuusohjeet, kaikki sukellusvarusteet, useita valvottuja sukelluksia, lounas ja tietenkin lauttamatka takaisin Koh Samuille, jonka päätteeksi sinut jätetään hotellillesi.

Verrattuna itsenäiseen lauttamatkaan sukellusmatka Koh Samuilta Koh Taolle on huomattavasti kalliimpi. Mutta jos haluat päiväretken “Turtle Islandille” (Kilpikonnasaarelle) ja kun otetaan huomioon kaikki se, mitä hintaan sisältyy, se on aika hyvä diili!

Miten pääset Koh Samuilta Koh Taolle?

Matkustaminen Koh Samuilta Koh Taolle on suosittu reitti. Tarjolla on sekä suurnopeus- että tavallisia lauttoja, joista suurnopeuslautat maksavat enemmän, mutta niillä pääset perille jo 1,5 tunnissa. Tai harkitse yksityistä sukellusretkeä, jos menet sukeltamaan. Varaa lauttaliput tai yhdistetyt liput ja hotellin nouto osoitteesta 12Go.

Kuinka kauan matka kestää Koh Samuilta Koh Taolle?

Jos haluat matkustaa Koh Samuilta Koh Taolle, sinun on matkustettava lautalla, ellet käytä yksityistä pikaveneen vuokrausta tai ota sukelluskierrosta. Nopein on Lomprayah-katamaraani, joka kestää noin 1,5 tuntia. Seatranin lautat kestävät noin 2 tuntia, ja Songserm kestää 2,5 tuntia. Kohtuuhintaisia lauttoja on tarjolla runsaasti, ja voit vertailla aikatauluja ja hintoja osoitteessa 12Go.

Miten pääset Koh Taolle?

Koh Tao on pieni saari, jolla ei ole lentokenttää, mutta lauttoja on riittävästi. Voit ottaa lautan läheisiltä Koh Samuin ja Koh Phanganin saarilta. Kontinentilta voit matkustaa Surat Thanin tai Chumphonin kautta, molemmista on lauttayhteys Koh Taolle. Laivoja lähtee päivittäin useita. Katso aikataulut ja vertaa matkoja verkossa osoitteessa 12Go, jossa voit varata lippuja.

Miten saavun Koh Taolle?

Tämä riippuu siitä, mistä olet lähdössä. Koh Tao on saari, jolla ei ole lentokenttää, joten sinun on otettava lautta! Jos matkustat Bangkokista, voit saapua Surat Thaniin tai Chumphoniin ja ottaa lautan. Voit ottaa lautan myös läheisiltä Koh Samuin ja Koh Phanganin saarilta.

Kuinka monta laituria Koh Samuilla on?

Koh Samuilla on neljä päälaituria. Ne sijaitsevat eri puolilla saarta: Pralan-laituri, Nathon-laituri, Lipa Noi -laituri ja Big Buddha -laituri. Lisäksi on monia pienempiä laitureita charter- ja kiertoajelualuksia varten. Selvitä minne lauttasi saapuu, ja valitse majoituksesi sen mukaan, jotta vältät pitkän siirtymisen, ja varaa sitten lauttalippusi 12Go-palvelusta.

Onko Koh Tao vierailun arvoinen?

Koh Tao on pieni mutta kaunis saari. Se on kuuluisa valashaiden kanssa sukeltamisesta ja matalissa vesissä olevista koralliriutoista, joilla voi snorklata. Se on rauhallisempi kuin muutamia Thaimaan muita saaria, ja se on myös loistava kohde rentouttaviin rantapäiviin. Koh Taolla voi myös aktivoitua ja patikoida näköalapaikalle, kajakilla tai meloa. Illalla voit nauttia sen rennosta yöelämän tunnelmasta. Katso matka-aikataulut ja varaa liput Koh Taolle osoitteesta 12Go.

Missä on Koh Samuin lauttasatama?

Koska Koh Samui on suuri ja vilkkaasti vierailtu saari, sillä on useita lauttasatamia, joita yleensä kutsutaan laitureiksi. Laituri, jota käytät, riippuu siitä, mistä olet tulossa tai minne olet menossa. Neljä tärkeintä ovat Pralanin laituri, Nathonin laituri, Lipan laituri ja Big Buddhan laituri, joka on lähimpänä lentokenttää. Varaa lauttaliput verkossa 12Gon kautta, ja hakutulokset kertovat, mitä laituria tarvitset.

Kuinka hyödyllinen tämä opas oli?

Klikkaa tähteä arvioidaksesi sitä!

Keskimääräinen luokitus / 5. Äänten määrä:

Kamolchat Thanaditsayakun
Kamolchat Thanaditsayakun

Nimeni on Kamolchat - kirjailija, jolla on intohimo matkustamiseen ja joka rakastaa jakaa tarinoita uusista kohteista ja unohtumattomista seikkailuista. Olen syntynyt ja kasvanut Thaimaassa, ja kotimaani kauneus ja monimuotoisuus ovat aina kiehtoneet minua, mikä on innoittanut minua lähtemään ulos ja löytämään maailmaa.

Vuosien varrella minulla on ollut ilo olla mukana erilaisissa matkajulkaisuissa ja -sivustoilla, kuten Lonely Planetissa ja Viatorissa. Pyrin tarjoamaan autenttisen kuvan paikoista, joissa vierailen, pääsemään paikallisten kulttuurien ytimeen ja löytämään aitoja kokemuksia, jotka ravitsevat sielua.

Jatkaessani matkaani eri puolilla maailmaa haluan, että sinäkin pääset mukaani kokemaan maailmamme ihmeitä tarinoideni kautta. Yhdessä voimme oppia, kasvaa ja inspiroitua uskomattomista ihmisistä, paikoista ja kulttuureista, jotka tekevät planeetastamme niin poikkeuksellisen paikan tutkittavaksi.