Hanoi

Viimeksi päivitetty 4 syyskuun, 2023

Julkaistu

Hanoi on kiehtova ja vilkas kaupunki, jossa on ainutlaatuinen sekoitus rikkaaseen historiaa, elävää kulttuuria ja modernia charmia. Vietnamin pääkaupungissa asuu yli 7,5 miljoonaa ihmistä, ja se on täynnä nähtävää ja koettavaa.

Vanha kaupunginosa on ehdoton vierailukohde, jonka kapeilla kaduilla vilisee perinteisiä kauppoja, katuruokakauppiaita ja vilkkaita yömarkkinoita, jotka hehkuvat todellista vilskettä.

Kaupungin sydämessä sijaitsevaa Hoan Kiem -järveä ympäröivät viehättävät puistot ja puutarhat, jotka tarjoavat ihanteelliset puitteet rentoutumiseen ja ihmisten katseluun. Älä missaa tilaisuutta tutustua Kirjallisuuden temppeliin, Vietnamin ensimmäiseen kansalliseen yliopistoon, joka on peräisin 1100-luvulta.

Jos olet ruoan ystävä, Hanoi on paratiisi. Monipuolinen valikoima suussa sulavia katuruokia ja herkullista vietnamilaista kahvia herättää makunystyrät eloon. Kannattaa myös käydä katsomassa perinteinen vesinukketeatteriesitys, joka on ainutlaatuinen taidemuoto, joka on peräisin Pohjois-Vietnamin riisipelloilta.

Hanoissa on useita vaikuttavia maamerkkejä, kuten Ho Chi Minhin mausoleumi, Hanoin oopperatalo ja Pyhän Joosefin katedraali. Jos kaipaat hetken rauhaa, suuntaa muinaiselle Tran Quocin pagodille, joka sijaitsee pienellä saarella West Lake -järvessä.

Kaiken kaikkiaan Hanoi on unohtumaton matkakohde, jossa on paljon tarjottavaa – rikkahasta historiasta ja elävästä kulttuurista herkulliseen ruokaan ja lämpimiin ja vieraanvaraisiin paikallisiin. Se on lumoava kaupunki, jonka vierailua et halua jättää väliin!

Kuuluisia paikkoja

Beautiful tourist street with decorations in the Old Quarter of Hanoi
Kiehtova sekoitus perinteistä arkkitehtuuria, vilkkaita markkinoita ja viehättäviä katuruokakauppiaita Hanoin vanhassa kaupunginosassa © Vladimir Zhoga / Shutterstock.com

Vanha kaupunginosa

Vanha kortteli on Hanoin historiallinen sydän, jossa voit sukeltaa syvälle kaupungin rikkaaseen kulttuuriin ja perintöön. Kun vaellat sen kapeiden katujen sokkeloissa, löydät kiehtovan sekoituksen perinteistä arkkitehtuuria, vilkkaita markkinoita ja viehättäviä katuruokakauppiaita. Jokaisella kadulla on oma ainutlaatuinen luonteensa, ja ne on usein nimetty siellä perinteisesti myytyjen tavaroiden mukaan.

Yöllä vanha kortteli herää henkiin eloisilla yömarkkinoilla, joilla on tarjolla laaja valikoima matkamuistoja, käsitöitä ja herkullisia paikallisia ruokia. Kiertele vilkkaita katuja, maistele herkullista vietnamilaista katuruokaa ja nauti tunnelmasta tässä Hanoin lumoavassa osassa.

Hoan Kiem -järvi

Hanoin sydämessä sijaitseva Hoan Kiem -järvi on seesteinen ja viehättävä keidas, jota ympäröivät vihreys ja historialliset maamerkit. Järvi on täynnä legendoja ja sillä on suuri kulttuurinen merkitys, ja ikoninen punainen Huc-silta yhdistää rannan pieneen saareen, jossa sijaitsee muinainen Ngoc Son -temppeli.

Kävele rauhassa järven ympäri, rentoudu puistonpenkillä tai nauti herkullista vietnamilaista kahvia läheisessä kahvilassa, kun seuraat maailman menoa. Hoan Kiem -järven ympäristö on myös suosittu paikka, jossa paikalliset harjoittelevat taijia, pelaavat perinteisiä pelejä tai vain seurustelevat ystäviensä kanssa.

Tran Quocin pagodi

Tran Quoc pagoda in early morning in Hanoi, Vietnam
Tran Quoc -pagodi varhain aamulla Hanoissa, Vietnamissa

Tran Quoc -pagoda, joka sijaitsee pienellä saarella West Lake -järvessä, on Hanoin vanhin buddhalainen temppeli. Tämän muinaisen pagodin historia ulottuu yli 1 500 vuoden taakse, ja se on rauhallinen pyhäkkö, joka tarjoaa välähdyksen Vietnamin henkisestä menneisyydestä.

Kun tutkit tätä rauhallista temppelialuetta, sinua tervehtivät laulavien munkkien harmoniset äänet, suitsukkeiden rauhoittava tuoksu ja upeat näkymät West Lake -järvelle. Pagodissa on myös kokoelma arvokkaita buddhalaisia pyhäinjäännöksiä ja pyhiä patsaita, mikä tekee siitä tärkeän paikan sekä paikallisille että vierailijoille, jotka etsivät henkistä valaistumista.

Mitä tehdä:

Hanoin katuruokaa

Hanoissa on monia jännittäviä aktiviteetteja, joita voit kokea. Yksi kokeilemisen arvoisista paikoista on vilkas katuruokailu, joka tarjoaa laajan valikoiman herkullisia ruokia phosta ja banh mi -voileivistä ainutlaatuiseen munakahviin. Voit osallistua opastetulle ruokakierrokselle tai lähteä omatoimisesti tutkimaan vilkkaita markkinoita ja kadunvarsiravintoloita ja maistella kaupungin kulinaarisia herkkuja.

Pyöräretki Hanoin laitamilla

Jos etsit erilaista näkökulmaa Hanoihin, pyöräretki kaupungin laitamilla on loistava seikkailu. Vuokraa polkupyörä ja tutustu luonnonkauniiseen maaseutuun ja kulje perinteisten kylien ja vehreiden riisipeltojen läpi. Voit kokea aidon maaseudun elämäntyylin ja arvostaa kaupunkia ympäröivää luonnonkauneutta. Saatat jopa päästä vuorovaikutukseen ystävällisten paikallisten kanssa, oppia perinteisistä viljelykäytännöistä tai osallistua käytännönläheiselle ruoanlaittokurssille, jossa käytetään paikallisia raaka-aineita.

Vesinukketeatterin esitys

Traditional Vietnamese performance water puppet theatre show in Hanoi, Water puppetry, Hanoi, Vietnam.

Perinteinen vesinukketeatteriesitys Hanoissa. Voit uppoutua Vietnamin rikkaaseen kulttuuriperintöön osallistumalla perinteiseen vesinukketeatteriesitykseen. Tämä ainutlaatuinen taidemuoto sai alkunsa Pohjois-Vietnamista yli tuhat vuotta sitten, ja siinä taitavat nukketeatteritaiteilijat manipuloivat monimutkaisia puunukkeja vedellä täytetyllä näyttämöllä perinteisen elävän musiikin säestämänä. Hanoissa sijaitseva Thang Long -vesinukketeatteri on maineikas paikka tälle kiehtovalle esitykselle, joka tarjoaa unohtumattoman illan viihdettä ja kurkistuksen maan muinaisiin perinteisiin.

https://thanglongwaterpuppet.com/

Matkaaminen Hanoista

Hanoi-Sapa

Sapa

Jos etsit rauhallista pakomatkaa Hanoista, Sapa on kaunis vuoristokaupunki, joka on vierailun arvoinen. Pääset Sapaan Hanoista kahdella tavalla – junalla tai maanteitse. Vaikka maantieliikenne on nopeampaa, junat ovat matkustajien suosiossa niiden mukavuuden ja turvallisuuden vuoksi.

Toisaalta linja-autot ja pikkubussit ovat edullisempi ja nopeampi tapa päästä Sapaan. Grouptour on yritys, joka liikennöi sekä linja-autoilla että pikkubusseilla ja tarjoaa VIP-palveluja, jotka ovat mukavia ja ilmastoituja. Linja-autot ovat makuuvaunubusseja, joissa on makuuistuimet, kun taas pikkubusseissa on makuuistuimet, joissa on vähemmän mukavuuksia mutta enemmän yksilöllisiä kokemuksia.

Vaikka junat ovat kalliimpia, ne tarjoavat enemmän tilaa ja mukavan nukkumiskokemuksen. Sitä vastoin linja-autot ja pikkubussit ovat nopeampia ja edullisempia, mutta niissä ei ole samaa mukavuustasoa. Kuljetusvaihtoehtoja on useita, joten voit valita budjettiisi ja aikatauluusi parhaiten sopivan vaihtoehdon. Voit lukea lisää junalla ja linja-autolla matkustamisesta Sapaan Hanoista klikkaamalla tästä.

Hanoi – Hoi An

Thu Bon River in Hoi An
Hoi Anin kaunis pieni kaupunki

Jos haluat paeta Hanoin vilkkaita katuja ja vierailla jossakin rauhallisemmassa paikassa, Hoi An on täydellinen kohde. Tässä muinaisessa kaupungissa on kaunis vanhakaupunki, joka vie sinut ajassa taaksepäin, kun se oli vielä kauppasatama. Voit myös käydä läheisellä rannalla.

Matkustamiseen Hanoista Hoi Aniin on useita vaihtoehtoja, kuten lentäen, linja-autolla tai junalla.

Lento on nopein tapa matkustaa, sillä se kestää vain 1 tunti ja 20 minuuttia. Hoi Anissa ei kuitenkaan ole lentokenttää, joten sinun täytyy saapua Da Nangin kansainväliselle lentokentälle, joka on noin puolentoista tunnin päässä Hoi Anin keskustasta. Vietnam Airlines, Jetstar Pacific ja VietJet Air ovat kolme lentoyhtiötä, jotka tarjoavat säännöllisiä lentoja Hanoista Hoi Aniin.

Matkustaminen Hanoista Hoi Aniin linja-autolla on hitain vaihtoehto, sillä matka kestää noin 19,5 tuntia. Tätä reittiä tarjoavia bussiyhtiöitä ei ole monta, ja useimmat vaativat vaihdon, mikä tekee matkasta hankalaa. Halvin suora yhteys on Sapa Grouptourilla, mutta sen linja-autot ovat vanhempia ja niistä puuttuu monia mukavuuksia.

Junalla matkustaminen kestää noin 15 tuntia ja 21 minuuttia, ja vaikka matka on pitkä, se on miellyttävä tapa matkustaa. Junassa on paljon tilaa, kaikki tarvitsemasi mukavuudet ja voit ihailla ohikulkevia maisemia. Makuuvaunujunia suositellaan näin pitkälle matkalle.

Viime kädessä valinta siitä, miten matkustaa Hanoista Hoi Aniin, riippuu henkilökohtaisista mieltymyksistä ja budjetista. Lentäminen on nopein mutta kallein vaihtoehto, kun taas linja-autolla matkustaminen on hitain mutta edullisin vaihtoehto. Junalla matkustaminen on miellyttävä tapa matkustaa, mutta se voi olla yhtä kallista kuin lentäminen.

Lue lisää eri vaihtoehdoista matkustaa Hanoista Hoi Aniin täältä.

Hanoi-Ho Chi Minh

View from a rooftop of Ho Chi Minh City during sunset. With river boats and buildings.

Jos suunnittelet matkaa Hanoista Ho Chi Minhiin, on kolme vaihtoehtoa matkustaa sinne: lentäen, rautateitse tai maanteitse. Lento on nopein ja helpoin tapa matkustaa, sillä Hanoista Ho Chi Minhiin lennetään noin 50 lentoa päivässä. Halpalentoyhtiöt, kuten Jetstar Pacific ja VietJet Air, tarjoavat edullisia vaihtoehtoja, mutta jos haluat ylellisemmän kokemuksen, voit valita Vietnam Airlinesin.

Toisaalta junalla matkustaminen kestää noin 29,5-34 tuntia, mutta se antaa mahdollisuuden nähdä enemmän Vietnamin upeita maisemia. Makuuvaunuhyttejä on saatavilla.

Bussimatkat kestävät vielä pidempään kuin junamatkat, noin 37,5 tuntia, mutta niissä on sängyt, ilmastointi, välipaloja ja pysähdyksiä ruokailua ja jalkojen venyttelyä varten.

Päätös siitä, miten matkustaa Hanoista Ho Chi Minh Cityyn, riippuu lopulta aikataulustasi ja henkilökohtaisista mieltymyksistäsi. Jos sinulla on vähän aikaa eikä maisemat ole prioriteettisi, lento on paras vaihtoehto. Jos kuitenkin haluat nähdä enemmän Vietnamia ja sinulla on aikaa, juna tai linja-auto saattaa olla parempi valinta.

Hanoi-Ha Long Bay

Ha Long Bay Vietnam
Ha Long Bay Vietnam

Hanoista 170 kilometriä itään sijaitseva Ha Long Bay on ehdoton nähtävyys, joka tunnetaan kalkkikivikarstistaan ja saaristaan. Hanoista Ha Long Bayhin voi matkustaa useilla eri tavoilla, kuten järjestetyillä retkillä, pikkubusseilla, sukkulabusseilla, edullisemmilla linja-autoilla ja yksityisautoilla. Järjestetyt matkat saattavat olla kalliimpia, mutta tarjoavat mukavuutta, kun taas julkiset liikennevaihtoehdot ovat edullisempia, mutta saattavat kestää pidempään.

Pikkubussit ovat edullisin vaihtoehto, ja ne maksavat noin 5 euroa Hanoin Gia Lam -bussiaseman lipputiskiltä, ja matka Ha Long Cityyn kestää noin 4-5 tuntia. Sukkulabussit tarjoavat samanlaista palvelua kuin pikkubussit, kun taas Hanoin My Dinhin linja-autoasemalta lähtevät edullisemmat linja-autot ovat tunnetusti mukavampia ja nopeampia kuin pikkubussit. Yksityisautot ovat joustavin ja mukavin vaihtoehto, ja voit vuokrata auton tai palkata paikallisen kuljettajan päiväretkelle. Kuitenkin yksityinen auto voi olla kallein vaihtoehto.

Lue lisää eri vaihtoehdoista matkustaa Hanoista Ha Long Bayhin täältä.

Muita kohteita kohteesta Hanoi

Matkustaminen Hanoihin

Da Nangista Hanoihin

Aerial view of Da Nang Apec sculpture park at sunrise which is a new icon of Da Nang city. Dragon bridge behind

Da Nang, suosittu matkailukohde tunnetaan rannoistaan ja upeasta Mable-vuorestaan, sijaitsee noin 768 kilometrin päässä Vietnamin pääkaupungista Hanoista. Vaikka etäisyys on pitkä, Da Nangista Hanoihin pääsee monin tavoin: bussilla, junalla tai lentäen. Bussilla matkustaminen on edullisin tapa, mutta matkaan voi kulua jopa 18 tuntia ja istuimet eivät aina ole mukavimmat. Bussiyhtiöiden kuten Hoang Longin makuuvaunubussit voivat kuitenkin tehdä matkasta mukavamman.

Junalla matkustaminen Da Nangista Hanoihin on myös hyvä vaihtoehto, sillä se antaa matkustajille mahdollisuuden liikkua ja venytellä. Vaikka junalla matkustaminen maksaa enemmän kuin bussilla, tarjolla on erilaisia majoitusvaihtoehtoja: 2. luokan makuuvaunuhytit ohuilla patjoilla, 1. luokan makuuvaunuhytit paksummilla patjoilla sekä Violetta Expressin ja Livitrans Expressin VIP-makuuhytit lisämukavuuksilla.

Lentäminen on nopein tapa matkustaa Da Nangista Hanoihin, ja matka kestää vain noin 1,5 tuntia. Lentoja tarjoavat VietJet Air, Vietnam Airlines ja Jetstar. Varauksen tekeminen etukäteen voi tarjota edullisempia hintoja, mutta lentäminen on yleensä kalliimpaa kuin muilla kulkuneuvoilla, ja matkatavaroista voi joutua maksamaan extraa.

Lue lisää matkustusvaihtoehdoista oppaastamme: Da Nangista Hanoihin – ilmateitse, tieliikenteessä vai rautateitse?

Luang Prabangista Hanoihin

Options for Getting from Vientiane to Luang Prabang

Luang Prabangista Hanoihin voi matkustaa kahdella päätavalla: lentäen tai bussilla. Vaikka lentäminen onkin kalliimpaa kuin bussilla matkustaminen, se on nopea tapa liikkua: lento kestää alle tunnin. Lao Airlines ja Vietnam Airlines tarjoavat molemmat päivittäisiä suoria lentoja näiden kahden kaupungin välillä. Luang Prabangin kansainvälinen lentokenttä sijaitsee noin 4 kilometrin päässä keskustasta, kun taas Hanoissa Noi Bai kansainvälinen lentokenttä on noin 45 kilometrin päässä.

Bussimatka Luang Prabangista Hanoihin kestää puolestaan noin 24 tuntia, mikä voi tuntua pitkältä. Makuuvaunubussien etuna on kuitenkin mukavuus, ne muistuttavat enemmän sänkyjä. Vaikka bussissa viettää paljon aikaa, matkalla on useita taukoja, jolloin voi käydä esimerkiksi wc:ssä tai syömässä. Pikkubusseja operoivat mm. Sinh Tourist ja HTX Van Tai. Kun ostat lippuja, varmista lähtö- ja saapumispaikat, sillä ne voivat vaihdella eri yhtiöiden kesken.

Lue lisää matkustusvaihtoehdoista oppaastamme: Luang Prabangista Hanoihin – ilmateitse vai bussilla?

Kuinka hyödyllinen tämä opas oli?

Klikkaa tähteä arvioidaksesi sitä!

Keskimääräinen luokitus / 5. Äänten määrä:

Kamolchat Thanaditsayakun
Kamolchat Thanaditsayakun

Nimeni on Kamolchat - kirjailija, jolla on intohimo matkustamiseen ja joka rakastaa jakaa tarinoita uusista kohteista ja unohtumattomista seikkailuista. Olen syntynyt ja kasvanut Thaimaassa, ja kotimaani kauneus ja monimuotoisuus ovat aina kiehtoneet minua, mikä on innoittanut minua lähtemään ulos ja löytämään maailmaa.

Vuosien varrella minulla on ollut ilo olla mukana erilaisissa matkajulkaisuissa ja -sivustoilla, kuten Lonely Planetissa ja Viatorissa. Pyrin tarjoamaan autenttisen kuvan paikoista, joissa vierailen, pääsemään paikallisten kulttuurien ytimeen ja löytämään aitoja kokemuksia, jotka ravitsevat sielua.

Jatkaessani matkaani eri puolilla maailmaa haluan, että sinäkin pääset mukaani kokemaan maailmamme ihmeitä tarinoideni kautta. Yhdessä voimme oppia, kasvaa ja inspiroitua uskomattomista ihmisistä, paikoista ja kulttuureista, jotka tekevät planeetastamme niin poikkeuksellisen paikan tutkittavaksi.