Bangkokista Koh Lipeen

Viimeksi päivitetty 5 syyskuun, 2023

Julkaistu

Bangkok on vilkkaine katuineen ja markkinoineen yksi maailman vilkkaimmista kaupungeista, jossa on paljon nähtävää ja koettavaa. Kun olet viettänyt muutaman päivän tässä hälinässä, olet luultavasti valmis lähtemään rannalle ja rentoutumaan paikassa, joka on täysin erilainen kuin Bangkok, ja Koh Lipe on juuri se paikka! Thaimaassa on monia upeita saaria ja rantoja, mutta jos haluat todellista vaihtelua Bangkokiin verrattuna, Koh Lipe on nappivalinta. Tämä pieni saari Malakan salmessa Thaimaan länsirannikon edustalla on tunnettu upeista valkoisista rannoistaan ja kristallinkirkkaista vesistään, joten se on loistava kohde snorklaukseen tai pelkästään rannalla rentoutumiseen.

Lue lisää:
Bangkokista Koh Lipeen lentäen, pikkubussilla ja lautalla
Bangkokista Koh Lipeen junalla, pikkubussilla ja lautalla
Bangkokista Koh Lipeen linja-autolla ja lautalla

Options for Travel from Bangkok to Koh Lipe

Vaihtoehdot matkustamiseen Bangkokista Koh Lipeen

Bangkokista Koh Lipeen on pitkä matka. Lentoreittiä pitkin matkaa on noin 820 kilometriä, mutta kokonaismatkasi pituus on melko paljon pidempi riippuen siitä, miten valitset matkustavasi. Lento olisi nopein tapa päästä Koh Lipeen, mutta koska Koh Lipe on vain pieni saari, sillä ei ole omaa lentokenttää, joten matkan loppuosa on kuljettava veneellä. On myös muutamia muita vaihtoehtoja, kuten matkustaminen junalla, sitten pikkubussilla ja lopuksi lautalla, tai vaihtoehtoisesti voit ottaa linja-auton ja lautan. Jokaisessa eri liikennemuodossa on hyvät ja huonot puolensa, ja käsittelemme niitä tässä artikkelissa.

Lento, pikkubussi ja lautta Bangkokista Koh Lipeen

Bangkok to Koh Lipe by Flight, Van and Ferry
Nok Airin lentokone lähdössä Trangin lentokentältä © Decha Kiatlatchanon / Shutterstock.com

Kuten edellä mainittiin, Koh Lipe ei ole tarpeeksi suuri omaan lentokenttään, joten sinun on lennettävä Bangkokista mantereella sijaitsevalle lentokentälle ja otettava sieltä laiva. Tähänkin on muutamia eri vaihtoehtoja: voit lentää Trangin lentokentälle ja jatkaa sieltä, tai voit lentää hieman etelämpänä sijaitsevalle Hat Yain kansainväliselle lentokentälle. Toisessa vaihtoehdossa pääset lähemmäs Koh Lipeä, joten jatkoyhteytesi saarelle pitäisi olla hieman nopeampi, ja reitille lentää muutama eri lentoyhtiö Bangkokista, joten valinnanvaraa on.

Trangin lentoasemalle voit lentää Nok Airilla, Thai AirAsialla tai Thai Lion Airilla. Kaikilla kolmella näistä lentoyhtiöistä on lentoja Bangkokin Don Mueangin lentoasemalta. Hat Yain lentokentälle pääsee myös samoilta lentoasemilta, Nok Airilla, Thai AirAsia ja Thai Lion Air tarjoavat lentoja Don Mueangin lentoasemalta, ja lisäksi Bangkokin Suvarnabhumin lentoasemalta voi lentää Thai Smilellä. Eri lentoyhtiöiden hintojen pitäisi olla suurin piirtein samat, mutta on silti hyvä etsiä hyviä tarjouksia ja yrittää varata liput mahdollisimman hyvissä ajoin etukäteen, jotta saat parhaat hinnat.

Muista, että kun lennät, sinun on siirryttävä pikkubussilla tai linja-autolla laiturille ja noustava sitten lautalle Koh Lipeen. Jos haluat, että kaikki on järjestetty etukäteen, tutustu matkasivustoon 12Go.asia. He tarjoavat yhdistettyjä lippuja lennoille Bangkokista Koh Lipeen, joten saat liput lennolle, kuljetuksen pikkubussilla lauttalaiturille ja sitten itse lautalle. Tässä vaihtoehdossa lennät Nok Airilla ja lähtöjä on kaksi. Riippuen siitä, kumman vaihtoehdon valitset, kokonaismatka-aika voi olla 6 tuntia 10 minuuttia tai 7 tuntia 30 minuuttia. Tämä saattaa tuntua pitkältä, mutta verrattuna muihin vaihtoehtoihin päästä Bangkokista Koh Lipeen, se on itse asiassa varsin nopea!

Suurin haittapuoli lennolla matkustamisessa on tietysti kustannukset. Lentäminen on kallein tapa siirtyä Bangkokista Koh Lipeen, mutta vaikka junalla matkustaminen on taloudellisempi, jotkin junavaihtoehdot eivät ole merkittävästi lentämistä halvempia.

Ota juna, pikkubussi ja lautta Bangkokista Koh Lipeen

Bangkok to Koh Lipe by Train
Juna, pakettiauto ja lautta Bangkokista Koh Lipeen kestää noin 23 tuntia © Sallehudin Ahmad / Shutterstock.com

Junalla, pikkubussilla ja lautalla Bangkokista Koh Lipeen pääsee aivan erilaiseen matkakokemukseen kuin lentäen. Junalla matkustaminen Thaimaassa on rentouttava tapa liikkua, sillä junat ovat suhteellisen hitaita ja matkan varrella voi ihailla henkeäsalpaavia maisemia. Tämä matka sisältää noin 16 tunnin junamatkan ja yöpyminen tapahtuu junassa, joten et näe maisemia koko ajan, mutta makuuvaunussa voit myös levätä.

Junat lähtevät Bangkokista Krung Thep Aphiwatin keskusasemalta iltapäivällä ja saapuvat Hat Yaihin aikaisin aamulla. Voit valita ensimmäisen tai toisen luokan makuuvaunun, mutta huomioi, että ensimmäisen luokan makuuvaunut ovat huomattavasti kalliimpia. Lisähintaan saat tietysti mukavamman ja yksityisemmän matkan kuin toisen luokan junassa, jossa olet muiden ihmisten seurassa ja et ehkä saa yhtä mukavaa sänkyä.

Hat Yaissa odotat hetken pikkubussia, joka vie sinut laiturille, ja sitten hypäät suurnopeuslautalle, jolla teet viimeisen osuuden matkasta Koh Lipeen. Yhdistelmälippuja, jotka kattavat kaikki kolme kulkuneuvoa tälle matkalle, on saatavilla 12Gon kautta, joten voit helposti varata kaiken kerralla ja olla varma siitä, että kaikki yhteydet toimivat.

Bangkokista Koh Lipeen linja-autolla ja lautalla

Bangkok to Koh Lipe by Bus

Viimeinen vaihtoehto, jonka voit harkita, on ottaa linja-auto ja lautta Bangkokista Koh Lipeen. Tämä on yleensä halvin tapa päästä Koh Lipeen, ja yllättäen se on nopeampi kuin junalla matkustaminen. Matka-aika riippuu eri linja-autoyhtiöistä, sillä jotkut pysähtyvät useammassa paikassa kuin toiset, joten matka saattaa kestää 13–20 tuntia. Kuten muidenkin matkustusmuotojen kohdalla, voit myös ostaa yhdistelmäliput linja-autolle, laiturille siirtymiseen ja lautalle käyttämällä yrityksiä kuten Jolly Travel Khao San Roadin kautta, tai voit valita linja-autoyhtiön ja matkustaa suoraan Bangkokin eteläisestä linja-autoasemasta. Jälkimmäisessä tapauksessa sinun on sitten itse navigoitava laiturille.

Monille matkustajille lennon ylimääräiset kulut ovat parempi vaihtoehto, koska se on selvästi nopeampi, ja kun ostat yhdistetyn lipun 12Gon kautta, kaikki järjestelyt on tehty etukäteen, myös kuljetus ja lautta. Vaikka linja-autot ovatkin halvin tapa matkustaa, ne ovat myös epämukavimmat, sillä tilaa on vähemmän kuin junissa, ja olet linja-autossa pitkään!

Miten pääsen Bangkokista Koh Lipeen?

Nopein keino matkustaa pitkä matka Bangkokista Koh Lipeen on lentää, mutta koska Koh Lipeen ei ole lentokenttää, sinun on lennettävä joko Trangiin tai Hat Yaihin ja sieltä noustava lauttaan. Voit ostaa yhdistelmäliput, jotka sisältävät kuljetukset, 12Gon palvelun kautta, samoin kuin tarkastaa muita liikennevaihtoehtoja: linja-auto ja lautta tai juna, pikkubussi ja lautta.

Kuinka kauan kestää Hat Yai ja Koh Lipe välillä?

Hat Yaista sinun on siirryttävä pikkubussilla, linja-autolla tai taksilla Thaimaan mantereen länsirannikolla sijaitsevalle lauttalaiturille. Hat Yain lentokentältä, rautatieasemalta ja linja-autoasemalta sekä hotelleista tarjotaan noutopalveluja, kun ostat yhdistelmäliput 12Gon kautta. Koko matka kestää 4,5–5,5 tuntia, pikavene Koh Lipeen mukaan lukien.

Miten pääset Koh Lipeen?

Koh Lipe sijaitsee Etelä-Thaimaassa Andamaanienmeren rannalla ja on hyvin pieni saari, jonne pääsee ainoastaan veneellä. Korkeasesongin aikana saarelle tulee lauttoja ja pikaveneitä esimerkiksi Trangista, Phi Philtä, Pak Barasta ja jopa Langkawista Malesiasta. Matalasesongin aikana Pak Barasta liikennöi vain pikavene. Voit varata kaikki nämä vaihtoehdot verkossa 12Gon kautta.

Miten pääsen Hat Yain lentokentältä Koh Lipeen?

Matkaat Hat Yain lentokentältä Koh Lipeen ensiksi pikkubussilla tai linja-autolla ja sitten lautalla. Voit hankkia liput näihin yksittäin, mutta paras vaihtoehto on varata 12Gon kautta, sillä heiltä saat yhdistelmäliput, jotka kattavat kuljetuksen laiturille ja lautalle, ja yhteydet ovat taattuja. Matka-aika vaihtelee 3,5–5,5 tunnin välillä.

Kuinka hyödyllinen tämä opas oli?

Klikkaa tähteä arvioidaksesi sitä!

Keskimääräinen luokitus / 5. Äänten määrä:

Kamolchat Thanaditsayakun
Kamolchat Thanaditsayakun

Nimeni on Kamolchat - kirjailija, jolla on intohimo matkustamiseen ja joka rakastaa jakaa tarinoita uusista kohteista ja unohtumattomista seikkailuista. Olen syntynyt ja kasvanut Thaimaassa, ja kotimaani kauneus ja monimuotoisuus ovat aina kiehtoneet minua, mikä on innoittanut minua lähtemään ulos ja löytämään maailmaa.

Vuosien varrella minulla on ollut ilo olla mukana erilaisissa matkajulkaisuissa ja -sivustoilla, kuten Lonely Planetissa ja Viatorissa. Pyrin tarjoamaan autenttisen kuvan paikoista, joissa vierailen, pääsemään paikallisten kulttuurien ytimeen ja löytämään aitoja kokemuksia, jotka ravitsevat sielua.

Jatkaessani matkaani eri puolilla maailmaa haluan, että sinäkin pääset mukaani kokemaan maailmamme ihmeitä tarinoideni kautta. Yhdessä voimme oppia, kasvaa ja inspiroitua uskomattomista ihmisistä, paikoista ja kulttuureista, jotka tekevät planeetastamme niin poikkeuksellisen paikan tutkittavaksi.