Koh Tao

Viimeksi päivitetty 28 elokuun, 2023

Julkaistu

Thaimaan henkeäsalpaavassa Chumphonin saaristossa sijaitseva Koh Tao on tutustumisen arvoinen kohde. Sen valloittava kauneus, rehevät trooppiset maisemat ja suosio seikkailun ystävien keskuudessa tekevät siitä välttämättömän vierailukohteen.

Koh Tao on tunnettu upeista sukellus- ja snorklausmahdollisuuksistaan, sillä sen kirkkaat vedet ovat täynnä elinvoimaisia koralleja, monipuolista merielämää ja runsaasti värikkäitä trooppisia kaloja.

Vierailijat voivat rentoutua upealla Sairee Beachilla tai nauttia rauhallisesta uinnista Shark Bayssä. Molemmista on upeat näkymät merelle, ja ne ovat ihanteellisia paikkoja nauttia auringosta ja saaristotunnelmasta.

Koh Tao toimii loistavana tukikohtana niille, jotka etsivät saarihyppelykokemusta. Tarjolla on monenlaisia majoituspaikkoja kaikkiin mieltymyksiin ja budjetteihin, viihtyisistä majataloista korkeatasoisiin lomakeskuksiin. Tämä takaa kaikille mukavan oleskelun saarikierroksen aikana.

Yhteenvetona voidaan todeta, että jos haluat unohtumattoman loman, jota ympäröivät upeat luonnonihmeet ja joka on täynnä jännittäviä seikkailuja, Koh Tao on pakollinen tutkimuskohde!

Kuuluisia paikkoja

Sairee Beach

Best Places to Eat and Drink on Koh Tao
Baari Sairee Beachilla © Karnwela / Shutterstock.com

Sairee Beach, tunnettu ja suosittu kohde Koh Taon saarella, tarjoaa kävijöille täydellisen paikan rentoutua, paistatella auringossa, uida ja nauttia rennosta saaritunnelmasta. Sen koskematon valkoinen hiekka ja kristallinkirkas vesi tekevät siitä yhden Thaimaan upeimmista rannoista.

Sen lisäksi, että Sairee Beach houkuttelee rentoutumispaikkana, se on kuuluisa myös vilkkaasta yöelämästään. Rannalla on lukuisia baareja ja paikallisia ravintoloita, jotka tarjoavat herkullisia ruokia, joten viihdettä riittää aamuun saakka. Halusitpa sitten viettää rauhallisen illan henkeäsalpaavia maisemia ihaillen tai riemastuttavan illan baareihin tutustuen, Sairee Beach palvelee monenlaisia mieltymyksiä.

Shark Bay

Shark Bay on lumoavan upea lahti, joka on kuuluisa upeista maisemistaan, kristallinkirkkaista vesistään ja runsaasta merielämästään. Tämä tekee siitä turistien suosiman ja välttämättömän kohteen kaikille Koh Taolla vieraileville. Olitpa sitten kokenut sukeltaja tai vain nautit snorklaamisesta ja uimisesta, Shark Bay tarjoaa täydellisen ympäristön tutustua eloisaan vedenalaiseen maailmaan.

Nauti rauhallisista rantamajoituksista, paikallisista ruokapaikoista ja rennosta ilmapiiristä samalla kun nautit henkeäsalpaavista näkymistä. Tule siis Shark Bayhin ja tutustu sen rauhalliseen viehätykseen!

Turtle Bay

Koh Taon saarella sijaitseva Turtle Bay on rauhallinen ja viehättävä lahti, joka on kuuluisa vaikuttavista maisemistaan ja runsaasta merielämästään. Tämä suosittu turistikohde on pakollinen vierailukohde kaikille sukeltamisesta ja snorklaamisesta innostuneille. Matalien vesiensä ja monipuolisen merielämänsä ansiosta Turtle Bay tarjoaa ihanteellisen ympäristön tutustua elinvoimaiseen vedenalaiseen maailmaan.

Luonnollisen viehätyksensä lisäksi Turtle Bay on tunnettu myös rannalla sijaitsevista majoituspaikoistaan, jotka palvelevat eri budjetteja ja matkustustottumuksia. Etsitpä sitten rauhallista ja rentoa saaristolomaa tai jännittävää seikkailua, Turtle Baylla on jokaiselle jotakin tarjottavaa. Jos etsit ainutlaatuista lomakokemusta upean luonnonkauneuden ympäröimänä, Turtle Bay on täydellinen kohde.

Tekemistä Koh Taolla

Koh Tao on saari täynnä seikkailua ja jännitystä, ja se tarjoaa monenlaisia aktiviteetteja jokaisen matkailijan mielenkiinnon kohteisiin. Tässä kolme pakollista aktiviteettia seuraavalla Koh Tao -vierailullasi:

Sukellus

Options for Travel from Krabi to Koh Tao

Koh Tao on sukelluksen ystävien ehdoton vierailukohde, sillä siellä on upeita sukelluskohteita ja runsaasti meren elämää. Kokeneista sukeltajista aloittelijoihin, tarjolla on runsaasti kursseja ja retkiä, jotka sopivat kaikkien taitoihin. Kristallinkirkkaat vedet tekevät siitä todella lumoavan kokemuksen, ja värikkäät korallit ja trooppiset kalat luovat värikkään vedenalaisen taian.

Kiipeily

Koh Tao on täydellinen kohde jännityksen etsijöille, jotka haluavat heittäytyä mukaan kalliokiipeilyyn. Laaja valikoima reittejä sopii kaikentasoisille kiipeilijöille, aloittelijoista asiantuntijoihin, ja saat haasteita ja upeat näkymät palkinnoksi, kun nouset kallioille. Koh Tao on ihanteellinen paikka hioa taitojasi ja saavuttaa uusia korkeuksia, sillä saaren kiipeilykouluissa on kokeneita ohjaajia.

Saarihyppely

Koh Tao on loistava lähtökohta saarihyppelylle ja Chumphonin saariston tutkimiselle. Lähde veneretkelle, rentoudu rauhallisilla rannoilla ja nauti luonnon kauneudesta – tutustu tämän alueen kauneuteen ja tule lähemmäs sen kulttuuria. Matkustitpa sitten yksin tai ystävien kanssa, saarihyppely Koh Taolta naapurisaarille on seikkailu, jota ei kannata jättää väliin.

Koh Taolle pääseminen

Bangkokista Koh Taolle

Lomprayah Koh Phangan to Koh Tao
Lomprayahin suurnopeuskatamaraani © Vasit Buasamui / Shutterstock.com / Vasit Buasamui / Shutterstock.com

Bangkokista Koh Taolle on 410 kilometrin matka Thaimaan pääkaupungista sille pienelle saarelle, joka on tunnettu sukelluksestaan. Koh Taolle pääsee Bangkokista useilla eri vaihtoehdoilla, kuten lennoilla, linja-autoilla, junilla ja lautoilla.

Nopein ja kätevin tapa matkustaa on lentää Koh Samuille ja siirtyä sieltä lautalla Koh Taolle, mutta tämä on myös kallein vaihtoehto. Toinen lentovaihtoehto on lentää Chumphoniin ja mennä sieltä linja-autolla laiturille, josta pääsee lautalle Koh Taolle. Kolmas vaihtoehto on lentää Surat Thaniin ja ottaa sitten lautta Koh Taolle.

Linja-auto- ja lauttavaihtoehto on edullinen vaihtoehto lennoille, mutta matka kestää kokonaisen päivän. Kaksi yksityistä yritystä, Lomprayah Catamaran ja Songsern Express, tarjoavat ilmastoituja linja-autoja Bangkokin Khao San Roadilta Chumphonin laiturille, jonne matka kestää noin kahdeksan tuntia. Sieltä matkustajat voivat siirtyä suurnopeuskatamaraanille tai lautalle Koh Taolle.

Lue lisää eri kuljetusmahdollisuuksista Bangkokista Koh Taolle.

Koh Samuilta Koh Taolle

Speedboat Koh Samui to Koh Tao
Matkustajat odottamassa pikaveneellä Koh Samuilta Koh Taolle © LMspencer / Shutterstock.com

Matkustaminen Koh Samuilta Koh Taolle on mahdollista vain lautalla tai pikaveneellä, sillä Koh Tao on liian pieni, ja siellä ei ole lentokenttää. Matka kestää 1,5-2,5 tuntia, ja se saapuu Mae Haadin laituriin, joka on saaren ainoa lauttalaituri. Lomprayahin ja Songsermin kaltaiset yhtiöt liikennöivät lauttoja, jotka lähtevät useista eri paikoista Koh Samuilla. Lauttayhtiöiden välillä on suurin ero käytettyjen alusten tyypissä, sillä toiset liikennöivät suurnopeuslauttoja ja toiset tavallisia lauttoja.

Lomprayah käyttää suurnopeuskatamaraanilauttaa, jolla on kaksi päivittäistä lähtöä Paralanin laiturilta ja kaksi Na Thonin laiturilta. Matka-aika on 1,5 tuntia. Seatran-lautta on hieman hitaampi, se kestää 2 tuntia, ja se lähtee Bangrak Pieristä.

Lue lisää eri lauttavaihtoehdoista Koh Samuilta Koh Taolle.

Chumphon – Koh Tao

Train Chumphon to Koh Tao
Chumphonin rautatieasema © WUTTISAK PROMCHOO / Shutterstock.com / Shutterstock.com

Koh Taolle pääsee Chumphonista laivalla, ja tarjolla on useita vaihtoehtoja eri budjeteille ja aikatauluille.

Kun matkustat Chumphonin kaupungista Koh Taolle pikkubussilla ja lautalla, kokonaismatka-aika on 3-8 tuntia lähtöajasta ja lauttatyypistä riippuen. Nopein vaihtoehto on pikkubussilla ja suurnopeuslautalla kulkeva lautta, joka kestää noin 3 tuntia, kun taas hitaampi vaihtoehto on yön yli kulkeva lautta, joka kestää noin 8 tuntia.

Chumphonin rautatieasemalta matka-aika Koh Taolle on 3-9 tuntia, jälleen riippuen valitsemastasi lauttatyypistä. Jos valitset nopean lautan, matka kestää noin 3 tuntia, kun taas yölautta kestää noin 9 tuntia.

Chumphonin lentokentältä kuljetuspalvelut vievät sinut suoraan lautalle, ja matkan kokonaiskesto on noin 3 tuntia, jos valitset suurnopeuslautan.

Yhteenvetona voidaan todeta, että Chumphonista Koh Taolle pääsemiseksi on tarjolla useita vaihtoehtoja, kuten pikkubussi- ja lauttapalvelut, yhdistelmäliput rautatieasemalta ja kuljetuspalvelut lentokentältä. Voit valita budjettiisi ja aikatauluusi parhaiten sopivan vaihtoehdon.

Lue tarkemmat tiedot: Chumphon – Koh Tao – mikä lautta on paras?

Muut kohteet kohteeseen Koh Tao

Matkustaminen Koh Taolta

Koh Tao Koh Phanganiin

Koh Tao to Koh Phangan Options

Koh Taolta Koh Phanganille matkustamiseen on kolme lauttavaihtoehtoa. Nämä lautat vaihtelevat hinnan, nopeuden, mukavuuden ja aikataulujen suhteen, joten matkustajat voivat valita budjettiinsa ja matkasuunnitelmaansa parhaiten sopivan vaihtoehdon.

Halvin vaihtoehto on Songserm, joka liikennöi yhdellä lautalla päivässä, joka lähtee Koh Taolta klo 09:30 ja saapuu klo 11:30. Vaikka tämä vaihtoehto on hitaampi kuin kaksi muuta, se tarjoaa turvallisia, mukavia ja suhteellisen nopeita lauttoja, joissa on pesuhuoneet, televisiot ja mahdollisuus istua sisällä tai ulkokannella.

Lomprayahin suurnopeuskatamaraani on nopein vaihtoehto, ja sen matka Koh Taolta Koh Phanganille kestää vain noin 1 tunti 15 minuuttia. Valittavana on useita lähtöaikoja, ja päivittäin on vähintään kaksi lähtöä, ja sesonkiaikana joskus kolme, joista kaksi aamulla ja yksi iltapäivällä. Laiva on myös tilava, ja siinä on mukavat istuimet sisä- ja ulkokansilla sekä välipalapalvelu ja pesutilat aluksella.

Seatran Discovery on hinnaltaan ja nopeudeltaan keskimmäinen vaihtoehto, ja sen aikataulun mukainen matka-aika on 1 tunti 30 minuuttia. Tämä vaihtoehto tarjoaa joustavia lähtöaikoja, ja lautta lähtee useita kertoja päivässä, ja lautta on varustettu ilmastoinnilla, mukavilla istuimilla ja pesuhuoneilla.

Lue lisää siitä, millaisilla lautoilla pääset Koh Taolta Koh Phanganille.

Koh Tao – Phuket

Lomprayah Speedboats
Lomprayah-pikaveneet Surat Thanissa © Miew S / Shutterstock.com © Miew S / Shutterstock.com

Matkustaminen Koh Taon ja Phuketin välillä on rajallista, koska Koh Tao on pieni saari. Matkustusvaihtoehtoja on vain muutama, joihin kuuluvat lento Koh Taolta Phuketiin Koh Samuin kautta tai matkustaminen lautalla ja pikkubussilla.

Lento Koh Taolta Phuketiin Koh Samuin kautta on nopea ja mukava, mutta se maksaa huomattavasti enemmän kuin pikkubussi. Bangkok Airways lentää kolme kertaa päivässä, ja se on ainoa lentoyhtiö, joka lentää Koh Samuin ja Phuketin välillä. Lauttaosuus matkasta voidaan tehdä joko Lomprayahin tai Marine Passion Speedboatin kautta.

Lautta- ja pikkubussimatka Koh Taolta Phuketiin on edullinen ja suosituin tapa matkustaa. Useat liikenteenharjoittajat tarjoavat tätä kokonaispakettina, jossa yksi lippu kattaa sekä lautta- että pikkubussimatkan. Lautta- ja pikkubussimatka on hitaampi vaihtoehto, mutta se on hyvä tapa nähdä enemmän Thaimaata.

Lue yksityiskohtainen opas tästä.

Koh Tao – Koh Phi Phi

Ferry Krabi to Koh Phi Phi
Matkustajia kävelemässä lautalle Tonsai Pierillä, Koh Phi Phi Don © SIHASAKPRACHUM / Shutterstock.com © SIHASAKPRACHUM / Shutterstock.com

Koh Tao ja Koh Phi Phi ovat kaksi Thaimaan suosittua saarta, jotka tarjoavat upeita sukellusmahdollisuuksia ja trooppisen paratiisin. Koh Tao on rennompi ja rauhallisempi kohde, mutta Koh Phi Phi on kuuluisa upeista kalkkikivikallioistaan ja upeista rannoista suojaisissa lahdissa.

Voit matkustaa Koh Taolta Koh Phi Phille lautalla ja pikkubussilla, mikä on kätevin, edullisin ja suosituin tapa matkustaa näiden kahden saaren välillä. Matka kestää noin 10 tuntia, ja sen voi varata etukäteen.

Kaksi suurta yhtiötä tarjoaa palveluja näiden kahden saaren välillä, Seatran Discovery ja Lomprayah, joilla molemmilla on hyvä maine turvallisuudesta ja luotettavuudesta. Seatran Discovery lähtee klo 06:30 aamulla ja Lomprayah klo 06:00 aamulla.

Klikkaa tästä saadaksesi lisätietoja matkustamisesta Koh Taolta Koh Phi Phille.

Kuinka hyödyllinen tämä opas oli?

Klikkaa tähteä arvioidaksesi sitä!

Keskimääräinen luokitus / 5. Äänten määrä:

Kamolchat Thanaditsayakun
Kamolchat Thanaditsayakun

Nimeni on Kamolchat - kirjailija, jolla on intohimo matkustamiseen ja joka rakastaa jakaa tarinoita uusista kohteista ja unohtumattomista seikkailuista. Olen syntynyt ja kasvanut Thaimaassa, ja kotimaani kauneus ja monimuotoisuus ovat aina kiehtoneet minua, mikä on innoittanut minua lähtemään ulos ja löytämään maailmaa.

Vuosien varrella minulla on ollut ilo olla mukana erilaisissa matkajulkaisuissa ja -sivustoilla, kuten Lonely Planetissa ja Viatorissa. Pyrin tarjoamaan autenttisen kuvan paikoista, joissa vierailen, pääsemään paikallisten kulttuurien ytimeen ja löytämään aitoja kokemuksia, jotka ravitsevat sielua.

Jatkaessani matkaani eri puolilla maailmaa haluan, että sinäkin pääset mukaani kokemaan maailmamme ihmeitä tarinoideni kautta. Yhdessä voimme oppia, kasvaa ja inspiroitua uskomattomista ihmisistä, paikoista ja kulttuureista, jotka tekevät planeetastamme niin poikkeuksellisen paikan tutkittavaksi.