Surat Thanista Koh Phanganiin

Viimeksi päivitetty 23 elokuun, 2023

Julkaistu

Koh Phanganin kaunis saari sijaitsee vain 15 kilometriä Koh Samuin pohjoispuolella, lähellä Thaimaanlahden länsirantaa. Vaikka Koh Phangan on pienempi kuin kuuluisa Koh Samui, sillä on sen oma maineensa upeana vierailukohteena – reppumatkailijoille se on yksi Thaimaan suosituimmista kohteista, ja joka kuukausi saarella järjestetään kuuluisat täysikuun juhlat. Koh Phangan ei kuitenkaan ole pelkkä klubi- ja juhlapaikka, vaan siellä on myös hienoja nähtävyyksiä perheille ja tietenkin kauniita rantoja ja maisemia, joista voi nautiskella.

Lue lisää:
Matkustaessa Phanganille
Nopein tapa matkustaa Surat Thanista Koh Phanganille
Koh Phanganille pääseminen Surat Thanin lentokentältä

Surat Thani on suosittu portti Koh Phanganille, joten jos harkitset matkaa tälle paratiisisaarelle, lue lisää tietoa eri tavoista päästä Surat Thanista Koh Phanganille.

Thong Sala Pier
Thong Salan laituri, Koh Phangan

Tapoja, joilla voit matkustaa Surat Thanista Koh Phanganiin

Koh Phangan on saari, joten sinne ei tietenkään pääse maitse, mutta koska saarella ei myöskään ole lentokenttää, ainoa tapa päästä sinne on vesiteitse. Onneksi tämä on hyvin suosittu reitti, joten Surat Thanista Koh Phanganille suuntautuvia matkoja tarjoavat lukuisat eri matka- ja lauttayhtiöt, joten aikatauluusi ja budjettiisi sopivan matkan löytäminen ei pitäisi olla ongelma. Jos kuitenkin aiot matkustaa Koh Phanganille täysikuun juhliin, sinun kannattaa aina varata matkajärjestelyt mahdollisimman hyvissä ajoin etukäteen, erityisesti majoituspaikka, kun saavut paikalle, sillä lautat ja majoituspaikat varataan täyteen tähän aikaan kuukaudesta.

Surat Thani Pier Bangkok to Koh Phangan
Bussikuljetus rautatieasemalta Donsakin laiturille, Surat Thani © HGalina / Shutterstock, Inc.

Koh Phanganille pääseminen Surat Thanista lautalla tarjoaa monia eri vaihtoehtoja. Voit ottaa lautan suoraan Surat Thanin kaupungista, tai suunnata Don Sakin isommille lauttalaitureille. Donsak sijaitsee noin 60 kilometriä Surat Thanista itään, joka tarkoittaa noin 90 minuutin ajomatkaa. Vaikka voit suorittaa matkan omatoimisesti, useimmat liikennöitsijät tarjoavat yhdistelmälippuja, jotka sisältävät sekä linja-auton että lautan. Olitpa sitten matkalla Koh Phanganille Surat Thanin lentokentältä, kaupungista tai rautatieasemalta, yhdistettyjä lippuja on aina saatavilla.

Halvin lautta Surat Thanista Koh Phanganiin

Jos olet reppureissaaja tai matkustat tiukalla budjetilla, etsit todennäköisesti edullisinta tapaa päästä Surat Thanista Koh Phanganille. Hyvä uutinen: riippumatta valitsemastasi reitistä, saaren ylityshinnat ovat kohtuullisia. Yksi palvelu, joka on erityisen edullinen verrattuna muihin, on Raja Ferry. Heidän lippuunsa sisältyy bussikuljetus kaupungista, Si Wichan Roadin ja Soi 16 Si Wichain risteyksestä, ja lähdöt ovat kolme kertaa päivässä, yleensä keskipäivästä myöhäiseen iltapäivään.

Raja Ferry
Raja Ferry liikennöi Koh Phanganin, Koh Samuin ja Donsakin laiturin välillä Surat Thanin lähellä © OlegD / Shutterstock.com

Pikkubussilla pääset Raja Ferryn satamaan Donsakissa, josta nouset lauttaan saarelle. Vaikka nämä lautat ovat vanhempia ja hieman karumpia kuin jotkut muut, niiden hinta-laatusuhde on erinomainen, ottaen huomioon noin 90 minuutin matka-aika.

Jos kaupungin lähtöajat eivät sovi aikatauluusi, Donsakista lähtee päivittäin useita Raya-lauttoja. Voit joko matkustaa itsenäisesti lauttasatamaan tai hankkia yhdistelmälipun, joka sisältää pikkubussikuljetuksen sekä Raja Ferryn lauttamatkan.

Nopein tapa matkustaa Surat Thanista Koh Phanganille

Lomprayah Tapee Pier
Lomprayah Tapee -laituri, Surat Thani © MD_Photography / Shutterstock.com © MD_Photography / Shutterstock.com

Kiireisenä ihmisenä haluat ehkä saapua Koh Phanganille mahdollisimman nopeasti. Jos olet jo Surat Thanissa, erityisesti Tapeen kaupunginosassa, tämä reitti voi olla sinulle paras.

Lomprayah high speed catamaran on its way to Surat Thai to Koh Samui
Lomprayahin suurnopeuskatamaraani matkalla Surat Thani Koh Phanganille. © OlegD / Shutterstock.com

Lomprayah, tunnettu matkanjärjestäjä, tarjoaa Tapeessa pikalauttapalvelua. Lautta on paljon nykyaikaisempi, mukavampi ja nopeampi kuin Raja Ferryn alukset ja tarjoaa mukavuudet kuten ilmastoinnin, välipaloja ja wc-tilat. Vaikka se onkin kalliimpi kuin Raja Ferry, maksat nopeudesta ja mukavuudesta. Matka kestää noin 2,5 tuntia suoraan Tapee Pieristä Thong Salaan Koh Phanganilla, ja ilman pitkiä linja-autokuljetuksia. Lautoilla on kolme vuoroa päivässä: yleensä klo 9, 11:30 ja 15:30.

Koh Phanganille pääseminen Surat Thanin lentoasemalta

Jos olet matkustellut Thaimaassa, on hyvin mahdollista, että olet saapunut lentokoneella Surat Thanin kansainväliselle lentoasemalle. Koska lentokenttä sijaitsee noin 30 kilometrin päässä Surat Thanista maanteitse, ja se on kaupungin länsipuolella, tämä voi lisätä matka-aikaasi melkoisen paljon. Onneksi on olemassa useita eri yhtiöitä, jotka kaikki tarjoavat yhdistettyjä lippuja, joilla pääset lentokentältä Koh Phanganille asti.

Seatran Discovery going to Koh Phangan from Surat Thani
Seatran on yksi lauttavaihtoehto, jota kannattaa harkita, kun matkustat Surat Tanin lentokentältä Koh Phanganille

Lomprayah on yksi näistä yhtiöistä – heidän lippunsa ovat yleensä kalleimmat, ja matka-aika on nopein; se kestää noin 3,5 tuntia. Seatran on hieman halvempi, mutta koska se lähtee Donsakista, matka-aika on pidempi. Songserm on edullisempi ja nopeampi kuin Seatran. Kuten edellä mainittiin, Raja Ferrylla on pikkubussi lentoasemalta heidän lautalleen, ja edullisin vaihtoehto päästä Surat Thanin lentoasemalta Koh Phanganille on Phantip.

Surat Thanin rautatieasemalta matkustettaessa sinulla on periaatteessa samat vaihtoehdot yhtiöiden osalta: Phantip, Songserm, Lomprayah ja Raja Ferry, ja jälleen kerran hinnat ja aikataulut vaihtelevat, joten voit valita sen, mikä sopii sinulle parhaiten.

Miten pääsen Surat Thanista Koh Phanganille?

Kun varaat matkatoimisto 12Gon kautta, sinulla on paljon vaihtoehtoja päästä Surat Thanista Koh Phanganille, ja voit lähteä lentokentältä, kaupungin hotelleista, rautatieasemalta tai kaupungin keskustasta, sillä he myyvät yhdistettyjä lippuja linja-autolle ja lautalle kaikista näistä lähtöpaikoista. Riippuen siitä, otatko suurnopeus- vai tavallisen lautan, matka kestää 2,5-6 tuntia.

Kuinka kauan kestää matka Surat Thanista Koh Phanganille?

Nopein reitti Surat Thanista Koh Phanganille kestää vain 2,5 tuntia, ja se lähtee Tapee-laiturilta aivan kaupungin keskustan ulkopuolella sijaitsevalta Lomprayahilta, kun taas pisin matka kestää 5,5 tuntia. Matka-aika vaihtelee lähtöpaikan ja lauttayhtiöiden mukaan. Voit lisätä kuljetukset lentokentältä, hotelleista, rautatieasemalta jne. ja ostaa yhdistetyn lipun, mikä lisää mukavuutta.

Miten pääset Koh Phangan Full Moon Partyyn?

Koh Phanganin kuukausittainen Full Moon Party houkuttelee saarelle satoja ylimääräisiä kävijöitä, minkä vuoksi veneiden löytäminen on toisinaan haastavaa. Tämän vuoksi on parasta varata paikkasi etukäteen, ja voit tehdä sen 12Gon kautta. He myyvät lippuja monille eri lauttayhtiöille lukuisista lähtöpaikoista, ja yhteislippuihin sisältyy myös nouto hotelleista tai lentokentiltä, joten koko matkastasi huolehditaan.

Miten pääset Koh Phanganille?

Koska Koh Phangan on niin suosittu saari, sinne on helppo päästä. Voit ottaa lautan Koh Samuilta, tai mantereelta (Surat Thani tai Chumphon) lähtee paljon lauttoja. Käy osoitteessa 12Go ja syötä lähtöpaikkasi, niin saat yksityiskohtaiset hakutulokset ja mahdollisuuden ostaa yhdistelmälippuja koko matkalle, mukaan lukien lautta sekä junien, linja-autojen ja lentojen kuljetukset esimerkiksi Bangkokista.

Kuinka hyödyllinen tämä opas oli?

Klikkaa tähteä arvioidaksesi sitä!

Keskimääräinen luokitus / 5. Äänten määrä:

Kamolchat Thanaditsayakun
Kamolchat Thanaditsayakun

Nimeni on Kamolchat - kirjailija, jolla on intohimo matkustamiseen ja joka rakastaa jakaa tarinoita uusista kohteista ja unohtumattomista seikkailuista. Olen syntynyt ja kasvanut Thaimaassa, ja kotimaani kauneus ja monimuotoisuus ovat aina kiehtoneet minua, mikä on innoittanut minua lähtemään ulos ja löytämään maailmaa.

Vuosien varrella minulla on ollut ilo olla mukana erilaisissa matkajulkaisuissa ja -sivustoilla, kuten Lonely Planetissa ja Viatorissa. Pyrin tarjoamaan autenttisen kuvan paikoista, joissa vierailen, pääsemään paikallisten kulttuurien ytimeen ja löytämään aitoja kokemuksia, jotka ravitsevat sielua.

Jatkaessani matkaani eri puolilla maailmaa haluan, että sinäkin pääset mukaani kokemaan maailmamme ihmeitä tarinoideni kautta. Yhdessä voimme oppia, kasvaa ja inspiroitua uskomattomista ihmisistä, paikoista ja kulttuureista, jotka tekevät planeetastamme niin poikkeuksellisen paikan tutkittavaksi.