Phuketista Koh Lantalle

Viimeksi päivitetty 28 elokuun, 2023

Julkaistu

Phuketin saariprovinssissa sijaitsee Thaimaan suosituimpia ja tunnetuimpia rantoja, ja se on jo pitkään ollut yksi Thaimaan suosituimmista ranta- ja juhlakohteista. Phuketissa on runsaasti laadukkaita lomakeskuksia ja ravintoloita, joten se ei ole vain reppureissaajien ja juhlijoiden paikka. Itse asiassa sen kauniit maisemat, joihin kuuluu vuoristoinen sademetsä, houkuttelevat kävijöitä kaikkialta maailmasta. Vaikka monet muut saaret ovat helposti saavutettavissa, Koh Lanta on erittäin suositeltava pysähdyspaikka Phuketissa vierailun jälkeen. Sen kalkkikivipaljastumat muodostavat kontrastin sen sademetsien vehreyden kanssa, ja useat sen lukuisista saarista kuuluvat Mu Ko Lantan kansallispuistoon. Nauti Thaimaan parhaista puolista matkustamalla Phuketista Koh Lantalle. Me näytämme sinulle, miten!

Lue lisää:
Phuketista Koh Lantalle lautalla
Phuketista Koh Lantalle pikaveneellä
Phuketista Koh Lantalle suurnopeuslautalla
Phuketista Koh Lantalle bussilla, pakettiautolla tai taksilla

Options for Travel from Phuket to Koh Lanta

Vaihtoehtoja matkustamiseen kohteesta Phuket kohteeseen Koh Lanta

Phuketin ja Koh Lantan välillä on suoraviivaisesti vain noin 90 kilometriä, mutta koska nämä kaksi kohdetta ovat molemmat saaria, matka kestää pidempään kuin luulisi. Voit matkustaa maitse jollakin monista saatavilla olevista pakettiautoista, busseista tai takseista; Phuket on yhteydessä mantereeseen sillan kautta, joten maanteitse matkustaminen ei ole niin monimutkaista kuin luulisi. Koh Lantalla ei kuitenkaan ole siltaa mantereelle, joten jossain vaiheessa sinun on matkustettava vesistön yli. Ongelmana pääasiassa maitse kulkemisessa on etäisyys – koska et voi matkustaa suoraviivaisesti, matka Phuketista Koh Lantalle on itse asiassa 240 kilometriä, joten matkan kesto kohteesta toiseen on 4-6 tuntia. Tästä syystä monet matkailijat päättävät, että lautat ovat paras vaihtoehto, mutta niillä on myös omat haittansa.

Phuketista Koh Lantalle lautalla

Phuket to Koh Lanta by ferry
Suosittu tapa päästä Koh Lantalle on käyttää lauttaa, joka pysähtyy tunnin Phi Phillä.

Lauttamatka Phuketista Koh Lantalle on yleensä suosituin tapa päästä paikasta A paikkaan B. Eikä tarjolla ole vain yhtä lauttatyyppiä tai -yhtiötä, sillä tällä reitillä liikennöi useita eri lauttoja. Reitillä on myös kaksi eri lähtöpaikkaa, joten kun harkitset vaihtoehtoja, pidä tämä mielessä, sillä toinen voi olla paljon lähempänä majapaikkaasi kuin toinen. Voit matkustaa tavallisella lautalla, joka kulkee Phuketista Koh Lantalle, tai sitten on olemassa suurnopeuslauttoja ja jopa pikalaivoja.

Kuten edellä mainittiin, koko matkan kulkeminen vesiteitse ei kuitenkaan ole vailla haittoja, sillä sää voi vaikuttaa suuresti lauttoihin, erityisesti suurnopeuslauttoihin ja pikaveneisiin. Jos veden olosuhteet ovat liian haastavat, lauttamatka voi jäädä tekemättä tai viivästyä huomattavasti. Lisäksi nopeat lautat liikennöivät vain sesonkiaikana, jolloin sää on yleensä paremmin ennustettavissa, joten jos vierailet matalasesongin aikana, sinun on parempi matkustaa bussilla, pakettiautolla tai taksilla ja ottaa sitten mannermaalta suoraan Koh Lantalle menevä lautta.

Tämän sanottuani, sesonkiaikana ja jos sää käyttäytyy hyvin, matkustaminen lautalla on paljon suositeltavampaa kuin maantietä pitkin kulkeva reitti. Lautat ovat suhteellisen mukavia, ja riippuen siitä, minkä palvelun valitset, ne ovat myös nopeita.

Tavallinen lautta kestää pisimpään, mutta tämä johtuu siitä, että se ei kulje suoraan Koh Lantalle, vaan Koh Phi Phin kautta. Phuketista Phi Phille on noin kaksi tuntia, sitten saarella on tunnin odotus, ja Phi Philtä Koh Lantalle on vielä puolitoista tuntia. Saatavilla on yhdistettyjä lippuja, joihin sisältyy nouto hotellilta, mutta ota huomioon, että nouto voi usein tapahtua aiottua myöhemmin, ja saatat päätyä aikataulun mukaiseen myöhäisempään lauttaan kuin oletit. Phi Phi Cruiser myy yhdistettyjä lippuja, jos olet kiinnostunut.

Pikavene Phuketista Koh Lantaan

Satun Pakbara Club speedboat heading to Koh Lanta
Satun Pakbara Clubin pikavene matkalla Koh Lantalle. © spcthailand.com

Satun Pakbara Clubin pikavene on hauska tapa matkustaa Phuketista Koh Lantalle – se lähtee Rassadan laiturilta klo 8:30 ja klo 12:30, ja pääset Koh Lantalle vain puolitoista tuntia myöhemmin. Satun Pakbara tarjoaa myös 12Go.asia-sivuston kautta yhdistettyjä lippuja, joihin sisältyy nouto hotelliltasi Phuketissa. Tämä lisää lipun hintaa ja matkan kokonaiskestoa, mutta sinun on päästävä laiturille tavalla tai toisella!

Suurnopeuslautta Phuketista Koh Lantalle

Toinen vaihtoehto on suurnopeuslautta. Tämän lautan matka-aika on jossain kahden muun vaihtoehdon välissä, mutta hinta on suunnilleen sama kuin pikaveneen, joten et välttämättä säästä valitsemalla tätä. Jos et pidä vesillä matkustamisesta, pikavene ei ole paras vaihtoehto sinulle, ja saatat kokea, että suurnopeuslautta on sinulle liian epävakaa, joten ota tämä huomioon.

High Speed Ferry from Phuket to Koh Lanta
Tigerline Travelin suurnopeuslautta lähestyy Koh Lantaa.

Tigerline Travelin kautta voit hankkia yhdistetyn lipun, johon sisältyy nouto Phuketin hotellilta. Mikäli olet juuri saapumassa Phuketin lentokentälle ja haluat siirtyä suoraan Koh Lantalle, on myös noutovaihtoehtoja lentokentältä.

Linja-auto, pikkubussi tai taksi Phuketista Koh Lantalle

Phuket to Koh Lanta by van
9-paikkainen pikkubussi odottaa noutoa Phuketissa.

Vaikka suosittelisimme aina lauttaa maalla matkustamisen sijaan, se ei aina ole mahdollista, tai saatat olla joku, joka sairastuu merisairauteen eikä halua harkita lauttoja kuitenkaan. On olemassa useita muita vaihtoehtoja, jotka ovat käyttökelpoisempia matalasesongin aikana, jolloin pikaveneet ja suurnopeuslautat eivät edes liikennöi. Matkailuyritykset tarjoavat yksityisautoja ja 9-paikkaisia pikkubusseja tätä reittiä varten, ja matkan kesto on noin neljästä viiteen tuntia. Jos matkustat ryhmän kanssa, usean matkustajan pikkubussit ovat edullinen tapa matkustaa, sillä ajoneuvo maksaa kiinteän hinnan, jonka voit jakaa kaikkien matkustajien kesken.

Valitsitpa minkä tahansa matkustustavan Phuketista Koh Lantalle, varaa lippusi hyvämaineisen matkasivuston kautta, sillä silloin voit helposti ostaa yhdistettyjä lippuja, ja sinulla on usein mahdollisuus hyvityksiin, muutoksiin ja peruutuksiin tarvittaessa.

Kuinka kaukana on Phuketista Koh Lantaan?

Phuketista Koh Lantalle on noin 75 km matkaa Andamaanienmeren yli, ja paljon kauemmas, jos matkustat maitse, Phang Nga Bayn ympäri. Pikaveneiden ja nopeiden lauttojen lippujen hinnat voivat vaihdella huomattavasti, joten kannattaa vertailla vaihtoehtoja osoitteessa 12Go. Täällä voit tutustua erilaisiin aikatauluihin, kustannuksiin ja asiakasarvosteluihin ennen kuin päätät tehdä varauksen, ja voit lisätä varaukseesi myös kuljetukset.

Kuinka kauan kestää lautta Phuketista Koh Lantalle?

Lautta Phuketista Koh Lantalle kestää 1 tunnista 30 minuutista 5 tuntiin riippuen siitä, mistä laiturista lähdet ja mitä lauttayhtiötä käytät. Vertaa hintoja ja palveluita 12Golla ja tee varaus verkossa. Voit lähteä Ao Porin laiturilta Tigerline travelin kanssa, tai jos haluat enemmän valinnanvaraa, valitse Rassadan laiturin lähtö.

Miten pääset Koh Lantalle?

Koh Lantan saaret sijaitsevat aivan Etelä-Thaimaan rannikon edustalla Andamaanienmerellä. Ne sijaitsevat lähellä sekä Krabia että Trangia, ja voit ostaa yhdistettyjä lippuja Koh Lantalle, jotka voit noutaa lentokentältä pikkubussilla tai taksilla, jos etsit niitä verkossa osoitteessa 12Go. Syötä lähtöpaikkasi, niin näet tuloksia monista eri tavoista päästä Koh Lantalle, ja voit sitten varata helposti heidän verkkosivustollaan.

Kuinka hyödyllinen tämä opas oli?

Klikkaa tähteä arvioidaksesi sitä!

Keskimääräinen luokitus / 5. Äänten määrä:

Kamolchat Thanaditsayakun
Kamolchat Thanaditsayakun

Nimeni on Kamolchat - kirjailija, jolla on intohimo matkustamiseen ja joka rakastaa jakaa tarinoita uusista kohteista ja unohtumattomista seikkailuista. Olen syntynyt ja kasvanut Thaimaassa, ja kotimaani kauneus ja monimuotoisuus ovat aina kiehtoneet minua, mikä on innoittanut minua lähtemään ulos ja löytämään maailmaa.

Vuosien varrella minulla on ollut ilo olla mukana erilaisissa matkajulkaisuissa ja -sivustoilla, kuten Lonely Planetissa ja Viatorissa. Pyrin tarjoamaan autenttisen kuvan paikoista, joissa vierailen, pääsemään paikallisten kulttuurien ytimeen ja löytämään aitoja kokemuksia, jotka ravitsevat sielua.

Jatkaessani matkaani eri puolilla maailmaa haluan, että sinäkin pääset mukaani kokemaan maailmamme ihmeitä tarinoideni kautta. Yhdessä voimme oppia, kasvaa ja inspiroitua uskomattomista ihmisistä, paikoista ja kulttuureista, jotka tekevät planeetastamme niin poikkeuksellisen paikan tutkittavaksi.