Koh Samuilta Koh Phi Phille

Viimeksi päivitetty 25 elokuun, 2023

Julkaistu

Thaimaanlahdella sijaitseva Koh Samui on Thaimaan toiseksi suurin saari. Kuten monet muutkin thaimaalaiset saaret, se tunnetaan upeista palmujen reunustamista rannoistaan ja vuoristoisesta, tiheästä viidakostaan sisämaassa. Rantoja reunustavat ylelliset lomakeskukset ja kylpylät, mutta myös budjettimatkailijalle on tarjolla runsaasti edullisempia majoitusvaihtoehtoja. Koh Samui on myös täydellinen rantabileisiin ja yöelämään, samoin kuin suurempi osa Phi Phi -saarista, jossa voit rentoutua turkooseissa vesissä päivisin ja juhlia koko yön. Toisin kuin Koh Samuilla, Koh Phi Phillä on silmiinpistäviä kalkkikivikallioita ja upeita lahtia, joissa on hämmästyttäviä viidakkomaisemia, joten näiden kahden suositun thaimaalaisen kohteen välillä on varmasti eroja, joita kannattaa tutkia.

Lue lisää:
Koh Samuilta Koh Phi Phille lentäen
Koh Samuilta Koh Phi Phille bussilla tai pikkubussilla ja lautalla
Yhdistettyjen bussi- ja lauttamatkojen aikataulut

Deck of Raja Ferry on route for Koh Samui. With sea and island in the background.
Raja-lautta matkalla Koh Samuille © Andmir / Shutterstock.com © Andmir / Shutterstock.com

Vaihtoehtoja matkustamiseen Koh Samuilta Koh Phi Phille

Koh Samuilta Koh Phi Phille on suoraviivaisesti noin 240 kilometriä, mikä ei kuulosta kovin pahalta, paitsi että sinun on ylitettävä maata ja vettä päästäksesi sinne. Koh Samui sijaitsee Thaimaanlahdella, joka on Kra Isthmusin itäpuolella, kun taas Koh Phi Phi on aivan Isthmusin toisella puolella (lännessä). Koh Samuilla on oma lentokenttä, mutta Koh Phi Phi on liian pieni omaan lentokenttäänsä, joten Koh Samuilta ei voi lentää suoraan Koh Phi Phille. Pääset kuitenkin paljon lähemmäksi Koh Phi Phiä, jos lennät Krabiin ja otat sitten pikkubussin ja veneen Krabista Phi Phille. Toinen vaihtoehto on pysytellä maalla ja vedessä ottamalla lautta Koh Samuilta, sitten bussi tai pikkubussi maitse ja sitten toinen lautta Koh Phi Phille. Onneksi voit ostaa yhdistelmälippuja, jotka kattavat koko matkan, mutta koska vaihtoja on niin paljon, matka kestää kauan.

Koh Samuilta Koh Phi Phille lentäen

Koh Samui to Koh Phi Phi by Flight
Bangkok Airwaysin lentokone Koh Samuin lentokentällä © islandboy_stocker / Shutterstock.com

Kuten edellä mainittiin, Koh Phi Phillä ei ole lentokenttää, mutta se ei tarkoita, että sinun ei pitäisi jättää huomiotta vaihtoehtoja lentää Koh Samuilta Koh Phi Phille. Voit lentää Krabiin, joka tuo sinut ennätysajassa paljon lähemmäs Koh Phi Phiä, verrattuna lautalle ja pikkubussille tai bussille, jotka sinun olisi otettava vaihtoehtona.

Lento Koh Samuilta Krabille kestää vain 55 minuuttia, mutta siinä on joitakin merkittäviä haittoja. Ensinnäkin kustannukset – saatat löytää parempia tarjouksia, jos varaat lennon etukäteen ja olet joustava matkustuspäivien suhteen, mutta yleisesti ottaen lentolippu Koh Samuilta Krabille voi olla hyvin kallis. Yksi syy tähän on se, että vain Bangkok Airways tarjoaa tätä reittiä, ja lentoja on vain yksi päivässä, joten ainoana lentovaihtoehtona se voi veloittaa enemmän.

Kun saavut Krabin kansainväliselle lentoasemalle, sinun on löydettävä tie Koh Phi Phille. Voit ostaa yhdistettyjä pikkubussi- ja lauttalippuja, jotka vievät sinut sinne, ja niitä on saatavilla matkasivustolla 12Go.asia. Ongelmana on, että vaikka olet säästänyt aikaa lentämällä Krabiin, pikkubussi ja lautta voivat lisätä koko matkaasi vielä 4-5 tuntia. Kun lisäät pikkubussin ja lautan kustannukset lentokustannuksiin, tulet luultavasti siihen tulokseen, että matkustaminen tällä tavoin Koh Samuilta Koh Phi Phille ei ole kustannusten arvoista.

Koh Samuilta Koh Phi Phille linja-autolla tai pikkubussilla ja lautalla

Koh Samui to Koh Phi Phi by Bus or Van and Ferry

Kun syvennyt lentämiseen Koh Samuilta Koh Phi Phille, huomaat, että matka ei ole niin yksinkertainen tai kustannustehokas kuin miltä se ensin näytti. Mutta jos hankit pikkubussin tai linja-auton ja lautan yhdistelmälipun 12Go:n kautta, säästät paljon rahaa, jonkin verran vaivaa ja mahdollisesti jopa hieman aikaa.

Matkasi kesto Koh Samuilta Koh Phi Phille riippuu lähtöpisteestäsi Koh Samuilla ja määränpäästäsi Koh Phi Phillä, mutta matka-aika on yleensä 7-12 tuntia. Yhdistelmälipun ostamisen etuna on, että kaikki tarvittavat kulkuvälineet sisältyvät hintaan, eikä sinun tarvitse huolehtia lauttoihin tai linja-autoihin vaihtamisesta, sillä avulias henkilökunta auttaa sinua. Tämä voi vähentää monia matkustamiseen liittyviä huolia!

Raja Ferry
Raja Ferry liikennöi Koh Phanganin ja Koh Samuin sekä Surat Thanin lähellä sijaitsevan Donsakin laiturin välillä © OlegD / Shutterstock.com

Kolme eri yhtiötä tarjoavat palvelua Koh Samuilta Koh Phi Phille: Lomprayah, Phantip 1970 ja Raja Ferry. Hinnat vaihtelevat hieman eri yhtiöiden välillä, sillä käytetyn lautan tyyppi voi vaikuttaa hintaan ja nopeuteen. Esimerkiksi Raja Ferry käyttää tavallisempaa lauttaa, kun taas Lomprayah käyttää nopeaa katamaraania tai pikavenettä.

Lähtölaituri

On olemassa erilaisia vaihtoehtoja siitä, mistä aloitat matkasi, kuten hotellin nouto Koh Samuilta, mikä lisää entisestään yhdistetyn lipun mukavuutta. Voit myös valita lähdön Na Thonista, Maenamin laiturista tai Lipa Noista (jos matkustat Raja Ferryn kanssa) Koh Samuin länsirannikolla. Kolmen eri matkanjärjestäjän lähtöajat vaihtelevat hieman, mutta kaikki lähtevät Koh Samuilta Koh Phi Phille aamulla ja kulkevat läpi päivän niin, että saavut Koh Phi Phille iltapäivällä tai illalla.

Nathon Pier Koh Samui
Nathon Pier Koh Samuilla on paikka, josta nouset Seatranin lautalle

Jos haluat päästä Koh Phi Phille iltapäivällä, sinun on otettava aikaisin aamulla lähtevä lautta. Tarkka matka-aika vaihtelee. Jos menet esimerkiksi Raja Ferryn laivalla, sinut haetaan Lipa Noista klo 5.00 aamulla, ja saavut Koh Phi Phille vasta klo 17.00, joten heidän kanssaan matka kestää 12 tuntia. Toisaalta voit lähteä Na Thonista Lomprayahilla klo 8.30 aamulla ja saapua 8 tuntia myöhemmin klo 16.30.

Yhdistettyjen bussi- tai pikkubussi- ja lauttamatkojen aikataulu

LähtöaikaLähtölaituriPalveluntarjoajaKestoSaapumisaikaSaapumislaituri (Phi Phi)Hinta
05:00Lipa Noi Koh SamuiRaja Ferry12h17:00Ton Sai฿1,240
05:30Nathon Raja toimisto, Koh SamuiRaja Ferry11h 30m17:00Ton Sai฿1,240
06:15Koh Samui SiirtoPhantip 197010h 30m16:45Ton Sai฿1,370
06:00Phantip Travel Koh SamuiPhantip 197010h 45m16:45Ton Sai฿1,220
08:00Phantip Travel Koh SamuiPhantip 19708h 45m16:45Ton Sai฿1,220
08:30Na Thon Koh SamuiLomprayah8h16:30Ton Sai฿1,550
08:30Maenam Pier, Koh SamuiLomprayah7h15:30Ton Sai฿2,100

12Go:n kautta varaamisen etuna on, että heidän hakutuloksensa näyttävät sinulle kaikkien näiden neljän yhtiön kaikki vaihtoehdot, joten voit helposti vertailla hintoja ja aikatauluja ja tehdä varauksen heti heidän verkkosivustonsa kautta. Jos päätät lentää Koh Samuilta Koh Phi Phille Krabin kautta, sinun on varattava lennot itse ja järjestettävä sitten pikkubussin ja lauttakuljetus. Koska lentäminen aiheuttaa lisäkustannuksia ja hankaluuksia, suosittelemme valitsemaan pikkubussin tai linja-auton ja lautan yhdistelmälipun sijaan.

Kuinka hyödyllinen tämä opas oli?

Klikkaa tähteä arvioidaksesi sitä!

Keskimääräinen luokitus / 5. Äänten määrä:

Kamolchat Thanaditsayakun
Kamolchat Thanaditsayakun

Nimeni on Kamolchat - kirjailija, jolla on intohimo matkustamiseen ja joka rakastaa jakaa tarinoita uusista kohteista ja unohtumattomista seikkailuista. Olen syntynyt ja kasvanut Thaimaassa, ja kotimaani kauneus ja monimuotoisuus ovat aina kiehtoneet minua, mikä on innoittanut minua lähtemään ulos ja löytämään maailmaa.

Vuosien varrella minulla on ollut ilo olla mukana erilaisissa matkajulkaisuissa ja -sivustoilla, kuten Lonely Planetissa ja Viatorissa. Pyrin tarjoamaan autenttisen kuvan paikoista, joissa vierailen, pääsemään paikallisten kulttuurien ytimeen ja löytämään aitoja kokemuksia, jotka ravitsevat sielua.

Jatkaessani matkaani eri puolilla maailmaa haluan, että sinäkin pääset mukaani kokemaan maailmamme ihmeitä tarinoideni kautta. Yhdessä voimme oppia, kasvaa ja inspiroitua uskomattomista ihmisistä, paikoista ja kulttuureista, jotka tekevät planeetastamme niin poikkeuksellisen paikan tutkittavaksi.