Bangkokista Koh Taoon

Viimeksi päivitetty 28 elokuun, 2023

Julkaistu

Pieni Koh Taon saari on tunnettu erinomaisesta sukelluksestaan, ja se on täydellinen kohde kaikille, jotka haluavat paeta Bangkokin kiireisiä katuja. Koh Tao, myös tunnettu Kilpikonnasaarena, on täynnä täydellisiä rantoja, joilla ei ole juuri lainkaan virtauksia, joten se on ihanteellinen paikka sukeltamiseen ja uintiin tai yksinkertaisesti vain levähdyspaikaksi ennen kotiinlähtöä.

Lue lisää:
Bangkokista Koh Taolle lentäen
Bangkokista Koh Taolle bussilla
Bangkokista Koh Taoon junalla

Koh Tao sijaitsee lähellä Thaimaanlahden länsirantaa Koh Samuin pohjoispuolella ja on osa Chumphonin saaristoa. Saari sijaitsee linnuntietä noin 410 kilometriä etelään Thaimaan pääkaupungista, joten matka Bangkokista Koh Taolle on melko pitkä. Vaihtoehtoina ovat lennot, bussit, junat ja lautat, mutta sinun on kuitenkin jossain vaiheessa matkaa otettava lautta, valitsitpa minkä tahansa matkustustavan!

Lennot Koh Taolle Bangkokista

Koh Samui Airport
Koh Samuin lentoasema

Kun on kyse lennoista Bangkokista Koh Taolle, on itse asiassa kolme eri vaihtoehtoa ja useita eri lentoyhtiöitä, joiden joukosta voit valita. Kuten aina, valintasi riippuu budjettisi koosta ja mahdollisista aikarajoituksistasi, mutta kun tarkastelet lentoja Koh Taolle, sinun kannattaa myös miettiä, haluatko vierailla muilla kauniilla thaimaalaisilla saarilla samaan aikaan, sillä se vaikuttaa siihen, minkä reitin valitset.

Ensimmäinen vaihtoehto on lento Koh Samuille ja sitten lautta Koh Taolle. Tämän reitin etuna on se, että se on helposti nopein ja mukavin tapa matkustaa, ja siihen liittyy vain vähän siirtymisiä. Ongelmana ovat tietenkin kustannukset, sillä tämä on kallein tapa päästä Bangkokista Koh Taolle. Jos kuitenkin aiot joka tapauksessa vierailla Koh Samuilla, tämä voi olla hyvä tilaisuus maksimoida lentokustannukset ja viettää muutama päivä kyseisellä saarella ennen Koh Taolle lähtöä. Bangkok Airways ja Thai Airways tarjoavat molemmat lentoja Bangkokin Suvarnbhumin lentoasemalta Koh Samuille.

Flight Chumphon to Bangkok
Chumphonin ja Bangkokin välisen lyhyen matkan vuoksi käytetään potkurikonetta. © Komenton / Shutterstock.com

Toinen lentovaihtoehto on Chumphoniin. Tämä pieni lentokenttä palvelee vain Nok Airin lentoja Bangkokin Don Mueangin lentokentältä, ja Chumphonin lentokentältä sinun on sitten otettava bussi laiturille, josta pääset lautalle Koh Taolle. Tämän reitin hyvä puoli on se, että se on suhteellisen nopea, ja voit usein ostaa yhdistelmälipun, joka kattaa kaikki eri liikennemuodot matkallasi.

Surat Thani International Airport
Surat Thanin kansainvälinen lentoasema on Thaimaan kymmenenneksi vilkkain, ja siellä toimii myös Thaimaan kuninkaalliset ilmavoimat. © SIHASAKPRACHUM / Shutterstock.com

Kolmanneksi on vaihtoehto lentää Surat Thaniin ja sitten lautalla. Voit valita tälle reitille vielä muutaman lentoyhtiön: Thai Airways (jota operoi Thai Smile) lentää Suvarnabhumista, kun taas Nok Air, Thai AirAsia ja Thai Lion Air lentävät Don Mueangista. Vaikka lentovaihtoehtoja on enemmän, tämä ei ole paras tapa päästä Bangkokista Koh Taolle lentojen saapumisaikojen ja pidemmän lauttamatkan vuoksi.

Bussi ja lautta Bangkokista Koh Taolle

Ferry Chumphon to Koh Tao
Chumphonin kaupungista pääset Lomprayahin suurnopeuskatamaraanille © Maxim Tupikov / Shutterstock, Inc.

Kun lennot tuntuvat liian kalliilta, bussi on erittäin edullinen vaihtoehto. Matka Bangkokista Koh Taolle vie kuitenkin melkein päivän. Onneksi voit hankkia yhdistelmälipun bussille ja laivalle ja saada hyvää palvelua, jos valitset yhden Khao San Roadilta liikennöivistä yksityisistä yhtiöistä. Sekä Lomprayah Catamaran että Songsern Express tarjoavat ilmastoidut bussit, jotka vievät sinut suoraan Chumphonin laiturille. Bussimatka kestää noin 8 tuntia. Tämän jälkeen voit nousta suurnopeuskatamaraaniin, joka vie olosuhteista riippuen 1,5-2 tuntia Koh Taolle, tai lauttaan, joka voi kestää jopa 3 tuntia riippuen operaattorista.

Junat Koh Taolle Bangkokista

Design of Bang Sue Grand Station
Vastikään avatulla Bang Sue Grand Station -asemalla matkustajat voivat nauttia sen valoisasta ja avoimesta arkkitehtuurista ja modernista tunnelmasta ilman, että heidän tarvitsee huolehtia ylikuormituksesta. © 2P Studio / Shutterstock.com

Jos olet tutustunut Thaimaan juniin, tiedät, että niillä matkustaminen vie aikaa. Juna Bangkokista Koh Taolle ei ole poikkeus! Matka-aika on noin 13 tuntia. Kuitenkin, jos aikarajoitteet eivät ole ongelma, junat tarjoavat edullisen vaihtoehdon ja voivat jopa säästää sinulle rahaa.

Valitsemalla yömakuuvaunun voit matkustaa pääosin yön aikana. Vaikka maisemat saattavat jäädä näkemättä, makuuvaunut ovat turvallisia ja mukavia. Tämä tarkoittaa, että saavut Koh Taolle ilman, että menetät päivän lomastasi. Lisäksi voisi sanoa, että saat makuuvaunussa samalla “hotelliyön”.

Thailand Sleeper Trains
Uudet toisen luokan makuuvaunut erikoispikajunissa. © moxumbic / Shutterstock.com

Matkustaessasi junalla Bangkokista Koh Taolle voit hankkia yhdistelmälipun. Voit ostaa lippusi Krung Thep Aphiwatin juna-asemalta, jossa on tarjolla erilaisia luokkia – 1. tai 2. luokan paikat tai makuuvaunu, jota suosittelemme. Yöjunan yhdistelmälipulla saat myös kuljetuksen Chumphonin rautatieasemalta lauttalaiturille sekä pikalauttalipun Koh Taolle.

On olemassa toinenkin reitti junalla Koh Taolle, ja se on matkustaa Surat Thanin kautta Chumphonin sijaan. Tämä reitti on pidempi, koska se vie sinut ensin etelään ja sitten takaisin pohjoiseen. Se sisältää myös ylimääräisen lauttamatkan Koh Samuilta Koh Taolle. Jotkut matkailijat suosivat tätä reittiä sen parempien aikataulujen vuoksi.

Voit siis itse asiassa valita useita vaihtoehtoja tälle matkalle; mikä on paras tapa päästä Bangkokista Koh Taolle… se riippuu budjetistasi ja aikataulustasi!

Miten pääsen Bangkokista Koh Taolle?

Bangkokista Koh Taolle on paljon vaihtoehtoja, riippuen budjetistasi. Lentäminen on kalleinta – lennä Koh Samuille, Chumphoniin tai Surat Thaniin ja ota sitten lautta. Halvin vaihtoehto on linja-auto ja sen jälkeen lautta, tai myös junat ovat mahdollinen vaihtoehto Chumphoniin tai Surat Thaniin. Voit ostaa yhdistelmälippuja (koko matkalle) kaikkiin eri liikennevaihtoehtoihin, jos varaat liput verkossa 12Gon kautta.

Kuinka kauan matka Bangkokista Koh Taolle kestää?

Lennot Chumphoniin, Koh Samuille tai Surat Thaniin eivät säästä aikaa tai rahaa, jos niihin lisätään kuljetukset, joten linja-automatkat tai junamatkat ovat järkevämpiä. Linja-automatka kestää noin 8 tuntia plus 1,5-3 tuntia lautalla. Juna Chumphoniin kestää noin 13 tuntia plus linja-auto ja lautta. Voit ostaa 12Go:lta yhdistetyn lipun matkan kaikille osuuksille.

Onko Koh Tao vierailun arvoinen?

Koh Tao on pieni mutta kaunis saari, joka on kuuluisa upeasta sukelluksestaan ja snorklauksestaan. Se on rauhallisempi kuin joitakin muita Thaimaan saaria, joten se on myös loistava kohde rentouttaviin päiviin rannalla tai aktiivisempaan toimintaan kuten patikointiin näköalapaikalle, melontaan tai sup-lautailuun. Illalla voit nauttia sen rennosta yöelämästä. Tarkista matka-aikataulut ja varaa liput Koh Taolle matkasivustolta 12Go.

Mistä lennät Koh Taolle?

Voit lentää Koh Taolle Samuin lentoasemalle tai Chumphonin lentoasemalle. Koh Samuille kannattaa lähteä, jos aiot joka tapauksessa nähdä myös kyseisen saaren, mutta jos olet suuntaamassa vain Koh Taolle, kannattaa tutkia lentoja Chumphonin lentoasemalle, sillä näin säästät todennäköisesti rahaa ja aikaa. Voit varata kuljetukset Koh Taolle sekä Samuilta että Chumphonista 12Gon kautta.

Miten Koh Taolle lennetään?

Koska Koh Taolla ei ole lentokenttää, et voi lentää sinne suoraan. Paras vaihtoehto on lentää Chumphonin, Krabin tai Surat Thanin lentoasemille, joille kaikkiin on lennot Bangkokista. Sinun on sitten jatkettava linja-autolla lauttalaiturille. Jotkin näistä reiteistä ovat kätevämpiä kuin toiset, joten tarkista verkossa osoitteessa 12Go ja varaa yhdistetyt lento-, linja-auto- ja lauttalippusi.

Miten pääset Koh Taolle?

Koh Tao on pieni saari, joten sillä ei ole lentokenttää, mutta lauttoja on runsaasti. Voit ottaa lautan läheisiltä Koh Samuin ja Koh Phanganin saarilta tai tulla suoraan mantereelta joko Surat Thanista tai Chumphonista. Useat lauttayhtiöt tarjoavat useita eri lähtöjä, joten löydät helposti sopivan, jos tarkistat asian verkossa 12Go-sivustolla, jossa voit vertailla matkoja ja varata lippuja.

Miten pääsen Koh Taolle?

Tämä riippuu siitä, mistä lähdet, mutta koska saarella ei ole lentokenttää, sinun on otettava lautta! Jos matkustat Bangkokista, voit saapua Chumphoniin tai Surat Thaniin ja ottaa lautan jommastakummasta näistä. Katso kaikki eri vaihtoehdot matkasivustolta 12Go, jossa voit etsiä kuljetuksia Koh Taolle koko Thaimaasta ja varata liput.

Kuinka hyödyllinen tämä opas oli?

Klikkaa tähteä arvioidaksesi sitä!

Keskimääräinen luokitus / 5. Äänten määrä:

Kamolchat Thanaditsayakun
Kamolchat Thanaditsayakun

Nimeni on Kamolchat - kirjailija, jolla on intohimo matkustamiseen ja joka rakastaa jakaa tarinoita uusista kohteista ja unohtumattomista seikkailuista. Olen syntynyt ja kasvanut Thaimaassa, ja kotimaani kauneus ja monimuotoisuus ovat aina kiehtoneet minua, mikä on innoittanut minua lähtemään ulos ja löytämään maailmaa.

Vuosien varrella minulla on ollut ilo olla mukana erilaisissa matkajulkaisuissa ja -sivustoilla, kuten Lonely Planetissa ja Viatorissa. Pyrin tarjoamaan autenttisen kuvan paikoista, joissa vierailen, pääsemään paikallisten kulttuurien ytimeen ja löytämään aitoja kokemuksia, jotka ravitsevat sielua.

Jatkaessani matkaani eri puolilla maailmaa haluan, että sinäkin pääset mukaani kokemaan maailmamme ihmeitä tarinoideni kautta. Yhdessä voimme oppia, kasvaa ja inspiroitua uskomattomista ihmisistä, paikoista ja kulttuureista, jotka tekevät planeetastamme niin poikkeuksellisen paikan tutkittavaksi.