Krabi

Viimeksi päivitetty 27 elokuun, 2023

Julkaistu

Krabi on todella erityinen kohde, joka on ehdottomasti vierailun arvoinen! Sen upeista rannoista ja Andamaanienmeren saarista kalkkikallioihin, kuumiin lähteisiin ja Mu Ko Phi Phi -kansallispuistoon on niin paljon tutkittavaa. Ao Nang ja Railay Beach ovat erityisen suosittuja kohteita, jotka tarjoavat rentouttavia päiviä veden äärellä sekä mahdollisuuksia merikajakointiin, kalliokiipeilyyn ja snorklaukseen. Puhumattakaan Tiikeriluolan temppelistä ja sen upeista mangrovemetsistä. Kaikki tämä tekee Krabista unohtumattoman kokemuksen, jota et halua jättää väliin.

Kuuluisia paikkoja

Ao Nang on upea rantaparatiisi, joka sijaitsee Krabissa, Thaimaassa. Tämä viehättävä alue on tunnettu puuterimaisesta hiekastaan, kristallinkirkkaasta vedestään ja kalkkikallioistaan, jotka näyttävät nousevan merestä. Se on täydellinen paikka viettää päivä auringosta nauttien ja kauniita näkymiä ihaillen. Ao Nang tarjoaa myös runsaasti mahdollisuuksia aktiviteetteihin, kuten merikajakointiin, kalliokiipeilyyn ja snorklaukseen. Vierailijat voivat myös tutustua ympäröiviin saariin, tehdä ostoksia paikallisilla markkinoilla tai vain rentoutua jossakin monista rantabaareista.

Railay Beach

Railay Beach sijaitsee myös Krabissa ja on vain lyhyen venematkan päässä Ao Nangista. Täällä vierailijat voivat löytää vielä enemmän mahdollisuuksia snorklaukseen ja kalliokiipeilyyn, jotka ovat varmasti sykettä nostattava seikkailu. Railay Beachin kalkkikalliot tarjoavat joitakin henkeäsalpaavimmista näkymistä, joita Thaimaasta löytyy, ja ne ovat loistava tausta valokuville! Vierailijat voivat osallistua myös muihin aktiviteetteihin, kuten kalastukseen, uintiin ja jopa lintujen tarkkailuun.

Options for Travel from Koh Phi Phi to Koh Lanta
Näköalapaikka Koh Phi Phillä. Koh tarkoittaa thaiksi saarta.

Mu Ko Phi Phi Phin kansallispuisto on toinen Krabissa sijaitseva ehdoton vierailukohde. Tämä majesteettinen puisto on koti mangrovemetsille sekä kuuluisalle Tiikeriluolan temppelille, joka tunnetaan hengellisestä puolesta. Kävijät voivat tutustua puiston eri kohteisiin ja nähdä läheltä joitakin sen ainutlaatuisia villieläimiä. Mu Ko Phi Phin kansallispuisto tarjoaa myös joitakin Krabin parhaista snorklauskohteista värikkäitä kaloja ja mereneläviä täynnä olevilla koralliriutoillaan.

Tekemistä Krabissa

Krabi on täynnä jännittäviä aktiviteetteja, joihin kävijät voivat sukeltaa. Tässä on kolme tärkeintä asiaa, joita kannattaa tehdä, kun olet Krabissa.

Kiipeily

Railay Beach Krabi

Kalliokiipeily on suosittu aktiviteetti Krabilla, jonka ainutlaatuiset kalkkikalliot houkuttelevat sekä ammattikiipeilijöitä että aloittelijoita. Alueella on tarjolla erilaisia reittejä, jotka vaihtelevat aloittelijan kiipeilyreiteistä haastavampiin seikkailuihin, mikä takaa riemastuttavan kokemuksen kaikille.

Snorklaus

Diving and Snorkeling on Koh Lanta
Snorklausta Koh Rokin saarella.

Snorklaaminen on toinen suosikkiharrastus Krabilla, sillä sen kristallinkirkkaissa vesissä on elinvoimainen meriekosysteemi. Lukuisat snorklausretket tarjoavat varusteita ja oppaita, mikä takaa vierailijoille unohtumattoman vedenalaisen kokemuksen. Lumoavista koralliriutoista aina erilaisiin trooppisiin kalakantoihin, aaltojen alla on aina jotain uutta löydettävää!

Saarihyppely

The aerial view from a drone of the "Thale Waek" (Separated Sea) in Krabi, Thailand provides an amazing sight. This area, known as the Koh Dam group, is made up of two large islands - Koh Dam Hok and Koh Dam Kwan.

Krabia ympäröiviin saariin tutustuminen on loistava tapa uppoutua alueen kauneuteen. Retkillä Andamaanienmerellä voi tutustua lukuisiin pieniin saariin, joista jokaiselta avautuu henkeäsalpaavia näkymiä, luonnonihmeitä ja runsaasti mahdollisuuksia uida tai ottaa aurinkoa kutsuvissa vesissä.

Krabiin pääseminen

Phuketista Krabiin

Phuket bridge
Phuket on saari, mutta se on yhteydessä Thaimaan mantereeseen sillan kautta.

Phuket ja Krabi ovat kaksi Etelä-Thaimaan suosittua matkakohdetta, joilla kummallakin on ainutlaatuinen tunnelmansa. Matkustaminen näiden kahden paikan välillä on viehättävä ja helppo matka, joka kestää 2-3 tuntia kulkuvälineestä riippuen. Valittavana on erilaisia vaihtoehtoja, kuten lautat, pikaveneet, linja-autot, pikkubussit ja taksit.

Lautta Phuketista Krabiin on mukava ja viehättävä vaihtoehto, mutta matka kestää noin 8,5 tuntia, ja siihen sisältyy viiden tunnin tauko Phi Phi Islandsilla. Pikaveneet ovat puolestaan nopein vaihtoehto, mutta niiden päätepiste on Ao Nangissa, noin 19 kilometrin päässä Krabin kaupungista. Bussit ovat edullisin vaihtoehto, ja niitä lähtee usein, ja matka-aika on noin 3 tuntia. Pikkubussit ovat mukavuuden perusteella vaihtoehto ovelta ovelle -palvelulle, mutta niissä on vähemmän jalkatilaa, kun taas taksit tarjoavat eniten mukavuutta ja joustavuutta, mutta ovat kalliimpia.

Jos haluat lisätietoja eri matkustusvaihtoehdoista Phuketista Krabiin, voit lukea tästä alkuperäisen artikkelin.

Bangkokista Krabiin

Bangkok to Krabi Flight
Don Mueangin lentoasema Bangkokin pohjoispuolella. Bangkokin halpalentoyhtiöiden keskus © Camera_Bravo / Shutterstock.com

Krabi on noin 770 kilometrin päässä Bangkokista, mutta matka on vaivan arvoinen. Matkavaihtoehtoina ovat lennot, junalla ja bussilla tehtävä matka tai suora bussimatka Bangkokista.

Lennot Bangkokista Krabiin ovat nopein vaihtoehto, sillä ne kestävät noin 1 tunti ja 30 minuuttia. Kotimaan lentoyhtiöt, kuten Air Asia, Bangkok Airways, Thai Airways, Thai Lion Air ja Nok Air, tarjoavat säännöllisiä lentoja näiden kahden kaupungin välillä. Jotkut lentoyhtiöt käyttävät Don Muangin kansainvälistä lentoasemaa, kun taas toiset liikennöivät Suvarnabhumin lentoasemalta.

Jos matkustat mieluummin junalla, Bangkokista ei ole suoraa junayhteyttä Krabiin, mutta voit matkustaa junalla Surat Thaniin ja jatkaa sieltä bussilla. Junamatka alkaa Bangkokin Hua Lamphongin rautatieasemalta ja päättyy Surat Thanin asemalle. Sieltä bussikuljetus vie sinut linja-autoasemalle, josta pääset kolmen tunnin bussimatkalle Krabiin. Junan ja bussin yhdistelmäliput ovat saatavilla etukäteen.

Vaihtoehtoisesti voit ottaa suoran bussin Bangkokista Krabiin. Bussit lähtevät illalla Etelä-Bangkokin bussiterminaalista (Sai Tai Mai), ja matka Krabiin kestää noin 12 tuntia.

Valitsitpa minkä liikennemuodon tahansa, Krabin upeat näkymät Tiikeriluolan temppelille ja sen koskemattomat valkoiset hiekkarannat ovat matkan arvoisia. Lue koko alkuperäinen artikkeli tästä linkistä.

Koh Samuilta Krabiin

Koh Samui to Koh Phi Phi by Bus or Van and Ferry

Päästäkseen Koh Samuilta Krabille matkustajien on matkustettava lautalla Koh Samuilta mantereelle ja siirryttävä sitten linja-autoon, minibussilla tai minibussilla Krabille. Ensimmäinen vaihe on ottaa Lomprayahin suurnopeuslautta Koh Samuin Nathon-laiturilta mantereella sijaitsevalle Donsak-laiturille. Tämä lautta lähtee useita kertoja päivässä ja kestää noin 1,5 tuntia.

Kun olet saapunut Donsakin laiturille, sinun on otettava taksi tai minibussi noin 40 minuutiksi Surat Thanin linja-autoasemalle. Täällä voit nousta bussiin tai minibussiin, joka vie sinut suoraan Krabin kaupunkiin. Matka kestää yleensä noin 3-4 tuntia liikenteestä riippuen.

Muut reitit Krabiin

Matkustaminen Krabista

Krabista lähteminen voi olla katkeransuloinen kokemus, sillä tässä upeassa kohteessa on niin paljon tutkittavaa ja löydettävää. Mutta jos olet valmis jatkamaan matkaasi, tarjolla on paljon vaihtoehtoja. Jokaisessa Thaimaan kolkassa – vilkkaista kaupungeista syrjäisiin rantoihin – on jotain erityistä odottamassa, joten älä pelkää lähteä tutkimusretkelle ja tutustua maan kauneuteen.

Krabi – Phuket

Krabi to Phuket by Ferry
Lautta Krabin ja Phuketin välillä Phi Phi-saaren kautta © Yulia Melnikova / Shutterstock.com

Krabin kaupunki, joka usein jää varjoon läheisten rantalomakohteiden keskuksena, tarjoaa aidon katsauksen paikalliseen kulttuuriin. Monet matkailijat matkustavat Krabista Phuketiin sen vilkkaan yöelämän ja rantojen vuoksi. Tälle 165 km:n matkalle on useita vaihtoehtoja, kuten linja-auto, pikkubussi, taksi, lautta ja pikavene.

Linja-autot ovat suosituin vaihtoehto edullisten hintojen ja tiheän vuorovälin vuoksi. Pikkubussit ovat toinen suosittu vaihtoehto, ja ne tarjoavat noutopalveluja eri paikoista. Pikkubussit saattavat kuitenkin olla ahtaita, ja niillä on maine nopeasta ja holtittomasta ajamisesta.

Taksit tarjoavat todellista ovelta ovelle -palvelua, jossa on paljon mukavuuksia, mutta ne voivat olla kalliita.

Lautat tarjoavat vaihtoehdon tieliikenteelle, ja niissä on upeat maisemat ja enemmän tilaa, mutta Andamaanienmeri voi olla karu. Säännöllisesti liikennöivät lautat pysähtyvät Koh Phi Phillä, mikä pidentää matkaa, ja sesonkiaikana Ao Nangista pääsee suoraan laivalla.

Pikaveneet ovat nopein ja kallein vaihtoehto, ja ne lähtevät Railaysta ja vievät noin 45 min Phuketiin. Kuljetusmuodon valinta riippuu budjetistasi, aikataulustasi ja mieltymyksistäsi.

Lue koko artikkeli täältä.

Krabi Koh Samuille

From Koh Samui to Surat Thani
Lomprayahin suurnopeuslautta © OlegD / Shutterstock.com

Matkustaaksesi Krabilta Koh Samuille sinulla on useita vaihtoehtoja, jotka palvelevat eri budjetteja ja aikatauluja. Nopein mutta kallein vaihtoehto on lentää Bangkok Airwaysilla, joka lentää päivittäin Krabilta Koh Samuille. Matka kestää alle tunnin, mutta muista varata aikaa lähtöselvitykseen, turvatarkastukseen ja matkatavaroiden noutoon.

Jos sinulla ei ole kiire ja haluat säästää rahaa, liity suurimpaan osaan matkailijoista, jotka valitsevat yhdistetyn linja-auto- ja lauttamatkan. Tätä reittiä liikennöivät lukuisat lauttayhtiöt, jotka tarjoavat joustavuutta aikataulujen ja budjetin suhteen.

Lomprayah, hyvämaineinen yhtiö, tarjoaa nopeaa katamaraanipalvelua, jossa on mukavat istuimet ja mukavuudet laivassa. Seatran Discovery on toinen suosittu vaihtoehto, joka tarjoaa samanlaista mukavuutta ja mukavuuksia, mutta hieman pidemmän matka-ajan. Songserm puolestaan liikennöi tavallisilla lautoilla, jotka kestävät pidempään ja tarjoavat vähemmän mukavuuksia, mutta ovat halvempia.

Lauttayhtiöstä riippumatta maan halki matkustaminen edellyttää aina linja-auto- tai pikkubussimatkaa, sillä Krabi sijaitsee Thaimaan länsirannikolla ja Koh Samui itärannikolla. Krabin matkatoimistot voivat auttaa järjestelyissä, mutta varaamalla itsenäisesti ja varmistamalla yhdistetyn linja-auto- ja lauttalipun voit säästää rahaa ja sujuvoittaa matkaasi.

Päätitpä sitten lentää tai matkustaa linja-autolla ja lautalla, Koh Samuin henkeäsalpaava kauneus ja vilkas ilmapiiri ovat matkan arvoisia.

Lisätietoja reitistä ja varaamisesta saat blogikirjoituksestamme: “Krabi Koh Samuille – mene lautalla vai ota lento?”.

Krabi Koh Lantalle

Car Ferry Krabi to Koh Lanta
Autolautta, joka vie lyhyen matkan mantereen ja Koh Lantan välillä © nitinut380 / Shutterstock.com

Koh Lanta on Thaimaan mantereen lähellä sijaitseva saariryhmä, joka tunnetaan kauniista rannoistaan, kalkkikivikallioistaan ja sademetsistään. Olitpa sitten Krabin kaupungissa, Krabin lentokentällä tai jossakin Krabin maakunnan rannikkokaupungeista. Krabilta Koh Lantalle matkustettaessa on tarjolla useita eri matkustusvaihtoehtoja.

Matkusta maanteitse: Vuokraa auto joustavuuden vuoksi ja hyödynnä autolauttaa päästäksesi saarelle.

Taksi: Vuokraa yksityinen pikkubussi tai tavallinen taksi, jolla pääset mukavasti ja suoraan Krabin lentokentältä tai hotellistasi Koh Lantalle.

Jaettu pikkubussi: Varaa jaettu pikkubussikuljetus eri yritysten kautta, jotka tarjoavat noutopalvelua eri hotelleista.

Pikavene: Varaa paikka pikavenematkalle Krabista suoraan Koh Lantalle.

Krabilta Koh Lantalle matkustaessa on myös huomioitava, että vaikka saari on lähellä, matka voi kestää 2-4 tuntia liikenneolosuhteista ja valitusta kuljetusmuodosta riippuen.

Valitse sinulle sopivin vaihtoehto ottaen huomioon budjettisi, mukavuuden ja aikataulusi. Koh Lanta ei petä – sen rento tunnelma, kauniit rannat ja maukkaat ruoat odottavat.

Katso koko artikkeli matkavinkkejä varten blogissamme: “Krabi Koh Lantalle – Miten sinne pääsee?

Muut kohteet kohteesta Krabi

Kuinka hyödyllinen tämä opas oli?

Klikkaa tähteä arvioidaksesi sitä!

Keskimääräinen luokitus / 5. Äänten määrä:

Kamolchat Thanaditsayakun
Kamolchat Thanaditsayakun

Nimeni on Kamolchat - kirjailija, jolla on intohimo matkustamiseen ja joka rakastaa jakaa tarinoita uusista kohteista ja unohtumattomista seikkailuista. Olen syntynyt ja kasvanut Thaimaassa, ja kotimaani kauneus ja monimuotoisuus ovat aina kiehtoneet minua, mikä on innoittanut minua lähtemään ulos ja löytämään maailmaa.

Vuosien varrella minulla on ollut ilo olla mukana erilaisissa matkajulkaisuissa ja -sivustoilla, kuten Lonely Planetissa ja Viatorissa. Pyrin tarjoamaan autenttisen kuvan paikoista, joissa vierailen, pääsemään paikallisten kulttuurien ytimeen ja löytämään aitoja kokemuksia, jotka ravitsevat sielua.

Jatkaessani matkaani eri puolilla maailmaa haluan, että sinäkin pääset mukaani kokemaan maailmamme ihmeitä tarinoideni kautta. Yhdessä voimme oppia, kasvaa ja inspiroitua uskomattomista ihmisistä, paikoista ja kulttuureista, jotka tekevät planeetastamme niin poikkeuksellisen paikan tutkittavaksi.