Bangkokista Koh Phanganiin

Viimeksi päivitetty 27 elokuun, 2023

Julkaistu

Koh Phanganin saari, jossa järjestetään kuuluisat täysikuun juhlat, on yksi Thaimaan suosituimmista matkailijoiden matkakohteista, ja se sijaitsee vain 15 kilometriä Koh Samuin suuremmasta saaresta pohjoiseen. Tämä idyllinen sijainti lähellä Thaimaanlahden länsirantaa hellii Koh Phangania kauniilla rannoilla ja viime aikoina myös perheille suunnatuilla tiloilla ja nähtävyyksillä. Koh Phangan on suosittu paikka viettää muutama päivä auringossa ja hiekassa kaukana Bangkokista, ja sinne pääsee lentäen, linja-autolla, junalla ja lautalla.

Lue lisää:
Bangkokista Koh Phanganiin lentäen
Bangkokista Koh Phanganille linja-autolla
Bangkokista Koh Phanganille junalla

Flights from Koh Tao to Bangkok
Bangkok Airwaysin kone Koh Samuin lentoasemalla, joka on lähin lentokenttä naapurisaarella sijaitsevalle Koh Taolle. © islandboy_stocker / Shutterstock.com

Nopein tapa matkustaa Bangkokista Koh Phanganille

Kuten saatat olettaa, nopein tapa matkustaa Bangkokista Koh Phanganille on lentoteitse, mutta tässäkin menetelmässä on joitakin haittoja… Ensinnäkin Koh Phanganilla ei ole omaa lentokenttää, joten lennät itse asiassa Koh Samuille ja matkustat sitten lautalla Koh Phanganille. Kaikesta tästä huolimatta kokonaismatka-aika on silti huomattavasti nopeampi kuin mikään muu liikennemuoto Bangkokista. Toinen haittapuoli ovat kustannukset; lentokoneen nopeudesta ja mukavuudesta joudut maksamaan paljon enemmän kuin junan tai linja-auton käytöstä, joten jos sinulla on aikaa, voit säästää rahaa välttämällä lentoyhtiöitä.

Joskus on kuitenkin mukavaa päästä määränpäähän nopeasti, joten jos kustannukset eivät ole ongelma, voit lentää Bangkokista Koh Phanganille (saapuminen Koh Samuille) Bangkok Airwaysilla. Se on ainoa lentoyhtiö, joka lentää Koh Samuille, mutta onni onnettomuudessa heillä on tiheitä lentoja, jotka lähtevät lähes tunnin välein Bangkokin Suvarnabhumin lentoasemalta. Kun olet laskeutunut Koh Samuille, Big Buddha Pier on lähellä, josta pääset lautalla Koh Phanganille. Nopeat lautat kulkevat noin 30 minuutissa, ja yleensä päivän viimeinen lautta lähtee klo 18:30, paitsi täysikuun juhlien aikaan, jolloin ne kulkevat koko yön.

Yhdistetty bussi- ja lauttamatka Bangkokista Koh Phanganille

Bangkok to Koh Phangan by Bus and Ferry

Jos haluat säästää rahaa lentolippujen sijaan, toiseksi paras vaihtoehto on ottaa linja-auto ja lautta jommallakummalla yksityisellä yhtiöllä: Lomprayah ja Seatran. Molemmat ovat erittäin hyviä vaihtoehtoja, sillä voit ostaa yhdistelmälipun, joka kattaa koko matkan Bangkokista Koh Phanganille, jolloin sinulle jää hyvin vähän huolia. Liput ovat kohtuuhintaisia ja palvelut luotettavia, ja lisäksi linja-autot ja lautat ovat erittäin mukavia, hyvin huollettuja ja puhtaita. Ainoa haittapuoli on koko matkan kesto, mutta jos valitset yölinja-auton, voit nukkua matkalla etkä tuhlaa lomastasi päivääkään.

Seatran Ferry Koh Samui
Seatran-autolautta Nathon Pierillä Koh Samuilla © BZ Travel / Shutterstock.com

Riippuen siitä, minkä linja-auton ja lautan valitset, kokonaismatka-aika Bangkokista on jostain 10-14 tuntia, koska ajomatka on pitkä, ja lautta kestää vielä 1,5 tuntia. Hyvä uutinen on se, että linja-auto vie sinut suoraan lauttaterminaaliin, ja koska lautan liikennöitsijä on sama yhtiö, voit olla varma, että lautalle pääseminen ei tuota ongelmia.

Junat Bangkokista Koh Phanganille

Train Bangkok to Koh Phangan

Kuten linja-autot Bangkokista Koh Phanganille, junalla matkustaminen on paljon halvempi vaihtoehto kuin lentäminen, mutta se kestää kauemmin. Junan lisäksi sinun on otettava linja-auto rautatieasemalta lauttalaiturille ja sitten lautta Koh Phanganille. Voit ostaa yksittäisiä lippuja jokaiselle matkan osuudelle, mutta saatavilla on myös yhdistettyjä lippuja, ja ne ovat luultavasti vähemmän vaivalloista, kun sinun ei tarvitse koko ajan miettiä, miten ja milloin liput ostetaan!

Suosittelemme, että otat yöjunan Bangkokista Surat Thaniin, ja tähän on useita syitä. Matka kestää pitkään, joten jos voit matkustaa yön yli ja nukkua, et tuhlaa koko päivää lomastasi. Ja jos ajattelet asiaa, säästät itse asiassa yhden yön hotellikulut! Makuuvaunuliput ovat parhaita, ja niitä on saatavilla sekä ensimmäisessä että toisessa luokassa, joten saat oikeasti sängyn, jossa voit maata. Mukavuus on tietenkin hieman parempi, jos valitset ensimmäisen luokan makuulipun, sillä tässä tapauksessa makuuhytissäsi on kahden hengen makuupaikat ja pesuallas. Toisen luokan makuuvaunuhytissä on pöytä ja sohva, jotka muuntuvat alemmaksi sängyksi, ja yläpuolella on kapeampi kerrossänky.

Surat Thani Pier Bangkok to Koh Phangan
Bussikuljetus rautatieasemalta Donsakin laiturille, Surat Thani © HGalina / Shutterstock, Inc.

Junat lähtevät Bangkokista ja saapuvat Surat Thanin rautatieasemalle. Yhdistetyllä juna-, linja-auto- ja lauttalipulla sinut kuljetetaan sitten linja-autolla lauttasatamaan, joka on noin tunnin ajomatkan päässä, minkä jälkeen edessäsi on matkasi viimeinen etappi Bangkokista Koh Phanganille lautalla.

Muita tapoja matkustaa Bangkokista Koh Phanganille

Full Moon Party Koh Phangan
Täydenkuun juhlat Koh Phanganilla © PinntoSlothbear / Shutterstock.com

Edellä on esitetty kätevimmät ja joidenkin mielestä turvallisimmat tavat matkustaa Bangkokista Koh Phanganille, mutta on myös pari muuta vaihtoehtoa, jos todella toivot säästäväsi rahaa. Käy jossakin Khoa San Roadin varrella sijaitsevista lukuisista matkatoimistoista, ja siellä on yleensä paljon tarjouksia linja-auto- ja lauttalipuista. Varo kuitenkin halvimpia tarjouksia, sillä usein on raportoitu matkatavaroiden katoamisesta ja siitä, että linja-autot eivät ole kunnossa. Lisäksi matka Bangkokista Koh Phanganille voi kestää tunnetusti kauan, joten punnitse ennen lippujen varaamista, miten paljon rahaa säästyy ja mitä haittoja siitä on.

Matkustitpa miten tahansa, liput on parasta varata vähintään pari päivää etukäteen, koska bussit, junat ja lautat täyttyvät nopeasti, ja jos vierailet Koh Phanganilla täysikuun aikaan, liput kannattaa varata vieläkin aikaisemmin ja varautua viivästyksiin, koska Bangkokin ja Koh Phanganin välillä matkustaa paljon ihmisiä.

Voiko Bangkokista lentää Koh Phanganille?

Koska Koh Phanganilla ei ole lentokenttää, et voi lentää suoraan Bangkokista sinne, mutta muita lentovaihtoehtoja on olemassa. Tee haku matkasivustolla 12Go, ja se näyttää sinulle lennot Koh Samuille, Surat Thaniin tai Nakhon Si Thammaratiin, jolloin on helppo varata yhdistetty lippu lennolle ja tämän jälkeen pikkubussilla ja lautalla tapahtuvalle siirrolle Koh Phanganille.

Miten pääsen Bangkokista Koh Phanganille?

Bangkokista Koh Phanganiin voi matkustaa monella eri tavalla, ja näet kaikki käytettävissä olevat vaihtoehdot matkustuspäivällesi verkkosivustolla 12Go. Täällä voit vertailla eri vaihtoehtoja: lento ja lautta, linja-auto ja lautta, juna, pikkubussi ja lautta tai pikkubussi ja lautta, ja varata liput koko matkalle, myös kuljetukset, heidän sivustonsa kautta.

Miten pääset Bangkokista Koh Phangan Full Moon Partyyn?

Jos suuntaat Full Moon Partyyn, varaa liput ajoissa, jotta pääset varmasti paikalle. Etsi 12Go-sivuston kautta, sillä siellä kerrotaan yksityiskohtaisesti kaikista kuljetusvaihtoehdoista ja myydään yhdistettyjä lippuja, jotka kattavat koko matkan, lensitpä sitten Nakhon Si Thammaratiin, otit junan Chumphoniin tai matkustit linja-autolla, ja ne sisältävät myös jatkoyhteydet ja lauttamatkan Koh Phanganille.

Onko Koh Phanganilla lentokenttä?

Koh Phanganilla ei ole omaa lentokenttää, mutta jos haluat lentää, vaihtoehtoja on. Koh Samui on lähin lentokenttä, ja sieltä on vain 30 minuutin lauttamatka. Voit myös lentää Chumphonin tai Surat Thaniin, mikä voi olla halvempaa, mutta siihen liittyy pidempi lauttamatka. Kannattaa tarkistaa 12Go, sillä he myyvät yhdistettyjä lento- ja lauttalippuja.

Miten pääset Koh Phangan Full Moon Partyyn?

Koh Phanganin kuukausittainen Full Moon Party houkuttelee saarelle tuhatmäärin vierailijoita, joten veneiden löytäminen on toisinaan haastavaa. Tämän vuoksi on parasta varata paikkasi etukäteen, ja voit tehdä sen osoitteessa 12Go. He myyvät lippuja monille eri lauttayhtiöille lukuisista lähtöpaikoista, ja yhteislippuihin sisältyy myös nouto hotelleista tai lentokentiltä, joten koko matkastasi huolehditaan.

Miten pääset Koh Phanganille?

Koska Koh Phangan on niin suosittu saari, sinne on helppo päästä. Voit ottaa lautan Koh Samuilta, tai mantereelta (Surat Thani tai Chumphon) suuntaa paljon lauttoja. Käy osoitteessa 12Go ja syötä lähtöpaikkasi, niin saat yksityiskohtaiset hakutulokset ja mahdollisuuden ostaa yhdistelmälippuja koko matkalle, mukaan lukien lautta sekä junien, linja-autojen ja lentojen kuljetukset esimerkiksi Bangkokista.

Kuinka hyödyllinen tämä opas oli?

Klikkaa tähteä arvioidaksesi sitä!

Keskimääräinen luokitus / 5. Äänten määrä:

Kamolchat Thanaditsayakun
Kamolchat Thanaditsayakun

Nimeni on Kamolchat - kirjailija, jolla on intohimo matkustamiseen ja joka rakastaa jakaa tarinoita uusista kohteista ja unohtumattomista seikkailuista. Olen syntynyt ja kasvanut Thaimaassa, ja kotimaani kauneus ja monimuotoisuus ovat aina kiehtoneet minua, mikä on innoittanut minua lähtemään ulos ja löytämään maailmaa.

Vuosien varrella minulla on ollut ilo olla mukana erilaisissa matkajulkaisuissa ja -sivustoilla, kuten Lonely Planetissa ja Viatorissa. Pyrin tarjoamaan autenttisen kuvan paikoista, joissa vierailen, pääsemään paikallisten kulttuurien ytimeen ja löytämään aitoja kokemuksia, jotka ravitsevat sielua.

Jatkaessani matkaani eri puolilla maailmaa haluan, että sinäkin pääset mukaani kokemaan maailmamme ihmeitä tarinoideni kautta. Yhdessä voimme oppia, kasvaa ja inspiroitua uskomattomista ihmisistä, paikoista ja kulttuureista, jotka tekevät planeetastamme niin poikkeuksellisen paikan tutkittavaksi.