Surat Thanista Koh Samuille

Viimeksi päivitetty 23 elokuun, 2023

Julkaistu

Surat Thani on suuri kaupunki Etelä-Thaimaassa lähellä Tapijoen suuta Thaimaanlahdella. Vaikka kaupungilla ei ole paljoa tarjottavaa nähtävyyksien suhteen, sen kaduilla kulkee silti monia turisteja. Tämä johtuu siitä, että Surat Thani on keskeinen portti Koh Samuin upealle saarelle. Jos olet matkalla Bangkokista etelään, on hyvin todennäköistä, että kuljet Surat Thanin kautta, varsinkin jos Koh Samuin rannat houkuttelevat sinua. Matkustaminen Surat Thanista Koh Samuille on helppoa ja edullista, sillä liikennevaihtoehtoja on useita.

Lue lisää:
Lautta Surat Thani – Koh Samui
Mitä lauttayhtiötä kannattaa käyttää
Surat Thanin lauttojen lähtöpaikat
Yölautta Surat Thanista Koh Samuille

Options for Travel from Surat Thani to Koh Samui
Raja Ferry matkalla Koh Samuille © Andmir / Shutterstock.com

Matkavaihtoehdot Surat Thanista Koh Samuille

Koh Samuille on useita eri reittejä, ja niihin kaikkiin sisältyy lauttamatka. Vaikka Surat Thanilla on lentokenttä ja myös Koh Samuilla on oma lentokenttänsä, yksikään lentoyhtiö ei tarjoa lentoja näiden kahden paikan välillä. Tämä johtuu siitä, että niiden välinen etäisyys on vain noin 35 kilometriä.

Jos mielit lentämällä Koh Samuille, sinun on ensin lennettävä toiseen kaupunkiin, esimerkiksi Bangkokiin. Monien saatavilla olevien lauttayhtiöiden vuoksi lentäminen saattaa tulla kalliiksi eikä välttämättä ole nopeampi vaihtoehto.

Toinen suosittu vaihtoehto on käyttää omaa vuokra-autoa. Kaksi lauttayhtiötä, Raja Ferries ja Seatran, tarjoavat autolauttoja Surat Thanista Koh Samuille. Jos sinulla on jo vuokra-auto ja nautit ajamisesta, autolautta voi olla harkitsemisen arvoinen.

Lauttavaihtoehdot Surat Thanista Koh Samuille

Ferry Surat Thani to Koh Samui
Songsermin lautta © woraatep suppavas / Shutterstock.com

Lautat ovat suosituin tapa kulkea näiden kahden paikan välillä, ja valikoima on monipuolinen. Valitse lautta, joka lähtee sinulle sopivasta paikasta. Monet yhtiöt tarjoavat yhdistettyjä pikkubussi- ja lauttalippuja, joten sinun ei tarvitse murehtia siitä, miten pääset lauttasatamaan. Olitpa sitten juuri saapunut Surat Thanin lentokentälle tai tullut junalla, on lauttoja, jotka palvelevat molempia reittejä. Voit myös lähteä suoraan Surat Thanin keskustasta, mikä on kätevää, jos vietät yön kaupungissa. Vielä kätevämpää on valita lippu, johon sisältyy hotellinoutopalvelu Koh Samuilla.

Valitse sopiva lauttayhtiö

Which Ferry Company Surat Thani to Koh Samui
Lomprayahin suurnopeuslautta © Vasit Buasamui / Shutterstock.com

Neljä yhtiötä liikennöi reittiä: Songserm, Lomprayah, Seatran ja Raja Ferry. Eri yhtiöillä on erilaisia lähtö- ja noutopaikkoja, joten valintasi riippuu siitä, missä Surat Thanissa oleskelet. On hyvä huomata, että yhdistettyjä pikkubussi- ja lauttalippuja on aina saatavilla. Ne eivät välttämättä ole halvempia kuin erikseen ostetut liput, mutta ne tekevät matkasta huolettomamman. Voit myös ostaa yhdistelmälipun, joka kattaa kuljetuksen Koh Samuilla, jos haluat nauttia ovelta ovelle -palvelusta.

Lomprayah interior
Lomprayahin sisätilat

Jos mukavuus on sinulle tärkeää, sinua kiinnostaa tietää, että lauttojen hinnat vaihtelevat. Suurnopeuslautat ovat yleensä uudempia ja paremmin varusteltuja kuin Raja Ferriesin liikennöimät lautat. Matka-aika (lautan ylitys) on noin 1,5 tuntia, ja istumapaikat ovat riittävän mukavat tätä matkaa varten. Muut mukavuudet eivät kuitenkaan välttämättä vastaa vaativien matkustajien odotuksia!

Surat Thanin lauttojen lähtöpaikat

Surat Thani Ferry to Samui Piers
Raja Ferry Pier

Surat Thanista on useita eri satamia riippuen siitä, minkä lauttaoperaattorin valitset. Nämä puolestaan saapuvat myös eri paikkoihin Koh Samuilla. Joten jälleen kerran valintaasi saattaa vaikuttaa se, minne päin Koh Samuita olet menossa. Jos olet varannut majoituksen etukäteen, tarkista mikä satama on lähimpänä, jotta vältät pitkän matkan hotellillesi.

Raja Ferry
Raja Ferry liikennöi Koh Phanganin ja Koh Samuin sekä Surat Thanin lähellä sijaitsevan Donsakin laiturin välillä © OlegD / Shutterstock.com

Surat Thanin tärkein lauttasatama on itse asiassa Don Sakissa, jonne on matkaa maanteitse noin 60 kilometriä. Matka kaupungista tähän satamaan saattaa siis kestää tovin. Donsakin satamasta kaksi yhtiötä, Songserm ja Seatran, kulkevat Nathon-satamaan Koh Samuilla. Donsakissa on myös Raja Ferryn satama ja näiden lauttojen päämäärä on Lipa Noi -satamassa, joka sijaitsee vain muutaman kilometrin päässä Nathonista etelään Koh Samuilla. Lomprayahin lautta lähtee Lomprayah Tapee -satamasta, joka sijaitsee vain 8 kilometrin päässä Surat Thanin kaupungista, ja tämä lautta saapuu Nathonin satamaan Koh Samuilla.

Yölautta Surat Thanista Koh Samuille

Surat Thanista Koh Samuille on yksi viimeinen lauttavaihtoehto, yölautta. Se lähtee Ban Donin laiturilta Surat Thanin keskustassa. Tämä on ainoa yön yli kulkeva matkustusvaihtoehto. Se on hyvä valinta, jos saavut kaupunkiin odotettua myöhemmin etkä halua maksaa hotellihuoneesta Surat Thanissa. Nämä lautat ovat perusluokan lauttoja, joten älä odota tilavaa nukkumatilaa. Jos haluat matkustaa yön yli ja saapua Koh Samuille varhain seuraavana aamuna, tämä on hyvä valinta. Lautta lähtee kello 22:00 ja saapuu Nathonin laituriin Koh Samuilla kello 04:00 aamulla.

Kuinka kauan kestää matka Surat Thanin lentokentältä Koh Samuille?

Riippuen valitsemastasi lauttayhtiöstä, matka-aika on 2 tunnista 45 minuutista 6 tuntiin 15 minuuttiin. Voit hankkia yhdistelmälippuja, jotka sisältävät bussimatkan lentokentältä laituriin sekä lauttamatkan ja tarvittaessa pikkubussikuljetuksen hotelliisi. Matka-aika vaihtelee lautan mukaan, mutta voit vertailla eri kuljetusyhtiöitä, tarkastella aikatauluja ja tehdä varauksen verkossa osoitteessa 12Go.

Kuinka kauan lautta kestää Surat Thanista Koh Samuille?

Jos lähdet Surat Thanin kaupungista, Lomprayahin katamaraanilla matka kestää noin 1 tunti ja 45 minuuttia Tapee Pieristä. Lomprayah, Seatran, Raja Ferry ja Songserm tarjoavat myös lauttareittejä. Ne lähtevät muista Surat Thanin lähellä sijaitsevista satamista, ja lippuihin saattaa sisältyä kuljetus laituriin, mikä voi lisätä matka-aikaa, mutta on erittäin kätevää.

Miten pääsen Surat Thanista Koh Samuille?

Vaikka lentäminen ei ole vaihtoehto, on paljon lauttoja, koska kyseessä on suosittu reitti. Suuntaa Surat Thanin laituriin 1 tunnin ja 45 minuutin lauttamatkalle tai osta yhteislippu, joka sisältää bussikuljetuksen Surat Thanista sekä lauttamatkan ja kyydin Koh Samuin hotellillesi. Tämä erittäin edullinen ja kätevä vaihtoehto on varattavissa 12Gon kautta.

Miten pääset Koh Samuille?

Thaimaan toiseksi suurimmalla saarella on oma lentokenttä, joten Koh Samuille on helppo päästä esimerkiksi Bangkokista, Phuketista tai Chiang Maista. Lennot voivat olla hintavia, mutta voit säästää ottamalla lautan mantereelta. Jos tarkistat 12Go-sivustoa, se tarjoaa hakutuloksia lennoista, lautoista ja kuljetuksista eri lähtöpaikoista.

Kuinka monta lauttalaituria Koh Samuilla on?

Koh Samuilla on neljä pääsatamaa, jotka sijaitsevat eri puolilla saarta: Pralan-laituri, Nathon-laituri, Lipa Noi -laituri ja Big Buddha -laituri. On myös useita pienempiä laitureita esimerkiksi charter- ja kiertoajeluille. Tarkista minne lauttasi saapuu ja valitse majoitus sen mukaan, jotta vältyt pitkiltä siirtymisiltä.

Kuinka hyödyllinen tämä opas oli?

Klikkaa tähteä arvioidaksesi sitä!

Keskimääräinen luokitus / 5. Äänten määrä:

Kamolchat Thanaditsayakun
Kamolchat Thanaditsayakun

Nimeni on Kamolchat - kirjailija, jolla on intohimo matkustamiseen ja joka rakastaa jakaa tarinoita uusista kohteista ja unohtumattomista seikkailuista. Olen syntynyt ja kasvanut Thaimaassa, ja kotimaani kauneus ja monimuotoisuus ovat aina kiehtoneet minua, mikä on innoittanut minua lähtemään ulos ja löytämään maailmaa.

Vuosien varrella minulla on ollut ilo olla mukana erilaisissa matkajulkaisuissa ja -sivustoilla, kuten Lonely Planetissa ja Viatorissa. Pyrin tarjoamaan autenttisen kuvan paikoista, joissa vierailen, pääsemään paikallisten kulttuurien ytimeen ja löytämään aitoja kokemuksia, jotka ravitsevat sielua.

Jatkaessani matkaani eri puolilla maailmaa haluan, että sinäkin pääset mukaani kokemaan maailmamme ihmeitä tarinoideni kautta. Yhdessä voimme oppia, kasvaa ja inspiroitua uskomattomista ihmisistä, paikoista ja kulttuureista, jotka tekevät planeetastamme niin poikkeuksellisen paikan tutkittavaksi.