Koh Phangan

Viimeksi päivitetty 28 elokuun, 2023

Julkaistu

Koh Phangan on kuin trooppinen paratiisi, joka lumoaa upeilla rannoillaan, elävällä yöelämällään ja rikkaalla kulttuurillaan. Tämä Thaimaassa sijaitseva saari on täydellinen kohde kaikille, jotka haluavat päästä irti arjen kiireistä ja upota täyteen saarielämään. Kristallinkirkkaat vedet, vehreä viidakko ja mahtavat maisemat tekevät Koh Phanganista todellisen luonnonystävän paratiisin. Olitpa sitten intohimoinen sukeltaja, joogan ystävä tai rentoutujan roolissa hiekkarannoilla, saari tarjoaa jotakin juuri sinulle.

Täydenkuun juhlat ovat Koh Phanganin ehdoton vetonaula, houkutellen matkailijoita ympäri maailmaa vilkkaalle Haad Rinin rannalle. Mutta Koh Phangan on paljon muutakin kuin vain juhlat. Saarelta löytyy lukuisia paikkoja meditaatioon ja mindfulnessiin, sillä joogaretriittejä ja hyvinvointikeskuksia on saaren joka kolkassa. Tutki rikasta paikallista kulttuuria, vieraile perinteisissä thaimaalaisissa temppeleissä tai ihaile upeita panoraamanäkymiä saaren kukkuloilta.

Koh Phangan sopii kaikille matkailijoille, olitpa sitten seikkailunhaluinen reppureissaaja tai etsit ylellistä majoitusta. Saari tarjoaa monipuolisesti toimintaa, ja jokaiselle löytyy varmasti jotakin! Koh Phanganilla on valtava valikoima eritasoisia majoitus- ja aktiviteettivaihtoehtoja, joten tulet varmasti viihtymään. Koe siis itse Koh Phangan ja sen monipuoliset tarjoukset!

Kuuluisia paikkoja

Haad Rin
Haad Rinin ranta

Haad Rinin ranta

Koh Phanganin eteläkärjessä sijaitseva Haad Rin on tunnettu maailmanlaajuisesti sen ikonisista täydenkuun juhlista. Tämä vilkas ranta on monen matkailijan listalla, jotka haluavat kokea jotain unohtumatonta. Kirkas vesi ja hieno hiekka tekevät Haad Rinistä täydellisen paikan uimiseen, auringonottoon ja rentoutumiseen.

Haad Rinin täyden kuun juhlia odotetaan innolla, ja ne houkuttelevat juhlijoita ympäri maailmaa. Ne järjestetään joka kuukausi täyden kuun aikaan ja kestävät yön yli, musiikin ja tanssin täyttäessä rannan. Halusitpa sitten lisätä hieman jännitystä lomaasi tai kokea jotain aivan uutta, Haad Rin on ehdottomasti vierailun arvoinen Koh Phanganilla. Tätä et halua jättää väliin!

Full Moon Party Koh Phangan
Täydenkuun juhlat Koh Phanganilla © PinntoSlothbear / Shutterstock.com

Thong Nai Pan Noi ja Yai Beach -rannat

Thong Nai Pan Noi ja Yai Beach Koh Phanganilla ovat kuin postikortista. Pehmeä valkoinen hiekka, kirkas vesi ja trooppiset palmut luovat täydellisen ympäristön rentoutumiselle. Mutta älä tyydy vain lekotteluun – vedessä on paljon nähtävää snorklaten! Ja kun vatsa kurnii, rantaravintolat tarjoavat herkullista paikallista ruokaa. Joten pakkaa laukkusi ja suuntaa näille rannoille – ne tarjoavat unohtumattoman kokemuksen!

Than Sadetin vesiputous

Than Sadetin vesiputous on henkeäsalpaava luonnonihme, joka sijaitsee Koh Phanganin itärannikolla. Tätä vehreän viidakon ympäröimää vesiputousta kannattaa käydä katsomassa, jos haluaa tutustua saaren moniin ihmeisiin. Jyrkkä ja kivinen polku, joka johtaa vesiputoukselle, tekee siitä ihanteellisen paikan uintiin, piknikille ja jopa jyrkänteeltä hyppäämiseen – se tarjoaa jokaiselle jotakin. Kristallinkirkkaiden vesien ja rauhallisen ilmapiirin ansiosta matka Than Sadetin vesiputoukselle on varmasti ikimuistoinen kokemus. Etsitpä sitten adrenaliiniryöppyä tai rauhallista pakoa, tätä vesiputousta ei pidä jättää väliin Koh Phanganilla vieraillessasi.

Tekemistä Koh Phanganissa

Surat Thani Pier Bangkok to Koh Phangan

Sukellus ja snorklaus

Sukella Koh Phanganin taianomaiseen vedenalaiseen maailmaan, jonka kohteet sopivat kaikentasoisille sukeltajille. Tutustu värikkäisiin koralliriuttoihin, elinvoimaisiin kaloihin ja muuhun kiehtovaan merenelävään aivan rannikon edustalla tai lähde veneellä syrjäisiin poukamiin tai Sailrockin sukelluskohteeseen. Jos tunnet itsesi seikkailunhaluiseksi, tee päiväretki läheiseen Ang Thongin kansalliseen meripuistoon, joka on valtameren ystävien paratiisi. Tässä eloisassa vedenalaisessa valtakunnassa on jokaiselle jotakin. Tule siis mukaan kokemaan Koh Phanganin ihmeet!

Jooga ja hyvinvointi

Koh Phangan on mainio kohde joogalle ja hyvinvoinnille, ja se tarjoaa erilaisia retriittejä, studioita ja työpajoja. Auringonnousujoogatunneista koko päivän kestäviin hyvinvointiohjelmiin löydät runsaasti mahdollisuuksia luoda yhteys mieleesi ja kehoosi. Rauhallisen ympäristönsä ja hengellisen ilmapiirinsä ansiosta Koh Phangan on täydellinen paikka joogata ja löytää sisäinen rauha.

Seikkailu-urheilu

Jos haluat adrenaliinipitoisen kokemuksen, Koh Phangan on juuri oikea kohde. Kiipeily, melonta ja viidakkovaellus ovat vain osa tarjolla olevista jännittävistä seikkailu-urheilulajeista, jotka kaikki sijoittuvat upeiden maisemien ja ainutlaatuisten näkymien taustalle. Tutki vehreää viidakkoa, kiipeä korkealle kohoavia kallioita tai navigoi rannikkoa pitkin – valitsitpa mitä tahansa, sydämesi sykkii taatusti. Koh Phangan on todellinen seikkailunhaluisten paratiisi.

Koh Phanganille pääseminen

Surat Thani Pier Bangkok to Koh Phangan
Bussikuljetus rautatieasemalta Donsakin laiturille, Surat Thani © HGalina / Shutterstock, Inc.

Bangkokista Koh Phanganille

Koh Phanganille pääsee Bangkokista nopeimmin lentämällä naapurisaarelle Koh Samuille ja ottamalla 30 minuutin lautan. Bangkok Airways tarjoaa lähes tuntikohtaisia lentoja Suvarnabhumin lentoasemalta. Tämä vaihtoehto voi kuitenkin olla kallis.

Budjettiystävällisempiä vaihtoehtoja ovat Lomprayahin ja Seatranin tarjoamat yhdistetyt linja-auto- ja lauttaliput. Nämä matkat kestävät 10-14 tuntia, mutta ovat mukavia ja luotettavia. Vaihtoehtoisesti voit matkustaa Bangkokista yöjunalla Surat Thaniin, sieltä linja-autolla lauttalaiturille ja lopulta lautalla Koh Phanganille. Saatavilla on yhdistettyjä juna-, linja-auto- ja lauttalippuja, jotka tekevät matkasta vaivattomamman. Yöjunissa on tarjolla makuuvaunulippuja ensimmäisessä ja toisessa luokassa, ja ensimmäisessä luokassa on enemmän mukavuutta.

Muita vaihtoehtoja ovat varaukset Khoa San Roadin ympärillä sijaitsevista matkatoimistoista, mutta varo mahdollisia ongelmia, kuten puuttuvia matkatavaroita tai huonokuntoisia linja-autoja. Varaa liput aina etukäteen, erityisesti täysikuun juhlakauden aikana, jotta vältät matkan viivästymisen.

Koh Samuilta Koh Phanganille

Raja Ferry
Raja Ferry liikennöi Koh Phanganin ja Koh Samuin sekä Surat Thanin lähellä sijaitsevan Donsakin laiturin välillä © OlegD / Shutterstock.com

Matkustaminen Koh Samuin ja Koh Phanganin välillä on helppoa ja mukavaa kahdella liikennemuodolla: pikaveneillä ja lautoilla. On olemassa useita lauttayhtiöitä, kuten Seatran, Lomprayah, Haad Rin Queen ja Raja Ferry, jotka tarjoavat eritasoisia mukavuuksia ja nopeuksia ja yhdistävät eri satamia molemmilla saarilla.

Seatran ja Lomprayah tarjoavat vihtyyisiä ja nopeita palveluja, joissa on ilmastointi, wc:t ja kioskityyppiset myymälät laivalla. Haad Rin Queen on edullinen vaihtoehto ja usein täynnä, mutta tarjoaa edullisen reitin juhlijoille, jotka suuntaavat täysikuun juhliin. Raja Ferry kulkee Koh Samuin Lipa Noin ja Koh Phanganin välillä ja se on erinomainen valinta niille, jotka haluavat tutustua viehättävään Koh Samuihin.

Lisätietoja Koh Samuin ja Koh Phanganin välisistä matkoista löydät täältä.

Phuketista Koh Phanganiin

Phuket beaches of Ya Nui, Nai Harn and Ao Sane. Blue sea and sky, white clouds. A small island in background

Matkustaminen Phuketista Koh Phanganille voi olla melkoinen vaellus, sillä etäisyys maanteitse on noin 340 kilometriä, eikä Koh Phanganilla ole yhteyttä mantereeseen. Vaikka lentoja on saatavilla, ne ovat kalliita ja vaativat välilaskun Koh Samuilla, minkä jälkeen on matkustettava lautalla Koh Phanganille.

Edullisempi vaihtoehto on yhdistetty bussi- ja lauttalippu. Tunnettu thaimaalainen matkailuyritys Lomprayah tarjoaa päivittäin kaksi lähtöä Phuketista, ja matka kestää yhteensä noin 7,5 tuntia. Matkaan sisältyy bussimatka Phuketin kaupungista Surat Thaniin ja nopea lautta Koh Phanganille. Vaihtoehtoisesti Seatran Discovery ja Phantip tarjoavat yhdistettyjä lippuja, joiden matka-ajat ja hinnat vaihtelevat.

Yhdistelmälipun varaaminen hyvämaineisen välittäjän kautta on suositeltavaa, sillä se helpottaa matkasuunnitelmia ja takaa mielenrauhan. Matkustamalla itsenäisesti Surat Thanin kautta voit säästää rahaa, mutta se voi johtaa siihen, että joudut viettämään yön Surat Thanissa ennen kuin jatkat matkaa Koh Phanganille.

Muut reitit Koh Phanganille

Matkustaminen Koh Phanganilta

Drone shot of Thong Sala Pier on Koh Phangan with island in background.
Thong Salan laituri Koh Phanganilla.

Koh Phanganilta Koh Taolle

Koh Phanganilta Koh Taolle matkustettaessa on kolme vaihtoehtoa, jotka kaikki ovat lauttoja. Lomprayah High Speed Catamaran on nopein vaihtoehto, joka kestää vain 1 tunnin, mutta se on myös kallein. Seatran Discovery on suurnopeuslautta, joka kestää noin 90 minuuttia ja on hieman Lomprayahia edullisempi. Songserm Ferry on hitain vaihtoehto, joka kestää 2 tuntia, mutta on myös edullisin.

Kullakin yhtiöllä on erilaiset aikataulut: Seatran Discoverylla on kolme vuoroa päivässä, Lomprayahilla kaksi ja mahdollisesti kolmas vuoro päivässä, ja Songsermillä on vain yksi vuoro päivässä. Kaikkia lauttoja pidetään mukavina ja turvallisina, mutta mukavuuden taso vaihtelee lauttojen välillä.

Tutustu tarkemmin Koh Phanganilta Koh Taolle -reitteihin.

Koh Phanganista Koh Samuille

Lomprayah Speedboats
Lomprayah-pikaveneet Surat Thanissa © Miew S / Shutterstock.com

Koh Phanganilta Koh Samuille matkustettaessa on useita vaihtoehtoja. Voit ottaa nopean lautan, hitaan lautan tai pikaveneen.

Nopea lautta on suosituin vaihtoehto, ja tarjolla on useita hyvämaineisia yhtiöitä, kuten Lomprayah ja Seatran Discovery. Nämä ylitykset kestävät vain 30 minuuttia, ja liput maksavat yleensä suunnilleen saman verran.

Toisaalta hidas lautta, kuten Raja Ferry, kestää 90 minuuttia ja on edullinen vaihtoehto. Lautta on vanhempi ja tarjoaa vähemmän palveluja.

Lopuksi pikavene on kustannuksiltaan korkeampi, mutta joustava vaihtoehto. Voit vertailla kaikkien kolmen vaihtoehdon aikoja ja hintoja osoitteessa “Koh Phanganilta Koh Samuille – mikä lautta on paras?”

Koh Phangan – Surat Thani

Lomprayah Tapee Pier
Lomprayah Tapee Pier, Surat Thani © MD_Photography / Shutterstock.com

Kun suuntaat takaisin Koh Phanganilta mantereelle, useimmat kuljetusvaihtoehdot kulkevat Surat Thanin kautta. Valitessasi kuljetusvaihtoehtoja, mieti minne haluat mennä Surat Thanissa. Donsakissa on lauttalaitureita, ja on myös lauttoja, jotka vievät sinut suoraan Surat Thanin keskustaan.

Lomprayah on tunnettu yhtiö, joka liikennöi pikaveneillä Koh Phanganilta Surat Thaniin. Päivittäinen pikavene lähtee Thong Salan laiturilta ja saapuu Donsakin laituriin kello 12.45. Voit myös jatkaa matkaa veneessä, joka saapuu Tapee-laituriin Surat Thanissa kello 14.00. Lippuja voi varata Lomprayahin verkkosivujen kautta tai matkasivustoilta, kuten 12go.

Myös useat lauttayhtiöt, kuten Seatran, Raja Ferry ja Phantip, liikennöivät päivittäin useita kertoja. Lue lisää Koh Phanganilta Surat Thaniin matkustamisesta täältä.

Muut reitit Koh Phanganilta

Kuinka hyödyllinen tämä opas oli?

Klikkaa tähteä arvioidaksesi sitä!

Keskimääräinen luokitus / 5. Äänten määrä:

Kamolchat Thanaditsayakun
Kamolchat Thanaditsayakun

Nimeni on Kamolchat - kirjailija, jolla on intohimo matkustamiseen ja joka rakastaa jakaa tarinoita uusista kohteista ja unohtumattomista seikkailuista. Olen syntynyt ja kasvanut Thaimaassa, ja kotimaani kauneus ja monimuotoisuus ovat aina kiehtoneet minua, mikä on innoittanut minua lähtemään ulos ja löytämään maailmaa.

Vuosien varrella minulla on ollut ilo olla mukana erilaisissa matkajulkaisuissa ja -sivustoilla, kuten Lonely Planetissa ja Viatorissa. Pyrin tarjoamaan autenttisen kuvan paikoista, joissa vierailen, pääsemään paikallisten kulttuurien ytimeen ja löytämään aitoja kokemuksia, jotka ravitsevat sielua.

Jatkaessani matkaani eri puolilla maailmaa haluan, että sinäkin pääset mukaani kokemaan maailmamme ihmeitä tarinoideni kautta. Yhdessä voimme oppia, kasvaa ja inspiroitua uskomattomista ihmisistä, paikoista ja kulttuureista, jotka tekevät planeetastamme niin poikkeuksellisen paikan tutkittavaksi.