Bangkokista Koh Samuille

Viimeksi päivitetty 23 elokuun, 2023

Julkaistu

Jos olet jo viettänyt jonkin aikaa Thaimaan vilkkaassa pääkaupungissa Bangkokissa, saatat kaivata rentouttavaa ilmapiiriä, jossa voit viettää muutaman päivän tai vaikka pidempäänkin. Valittavanasi on monia rantalomakohteita ja kuvankauniita saaria, mutta Koh Samui on ehdottomasti yksi parhaista.

Lue lisää:
Bangkokista Koh Samuille lentäen
Bangkokista Koh Samuille junalla ja lautalla
Bangkokista Koh Samuille linja-autolla ja lautalla

Tämä Thaimaanlahdella sijaitseva saari on tunnettu idyllisistä rannoistaan ja vuoristoisesta sisämaastaan. Ylellisine kylpylöineen se houkuttelee kävijöitä ympäri maailmaa, mutta siellä on myös vilkas yöelämä ja edullisia majoituspaikkoja, jotka houkuttelevat reppureissaajia. Jos mietit, miten matkustaa Bangkokista Koh Samuille, lue oppaamme.

Lennot Bangkokista Koh Samuille

Flight Bangkok to Koh Samui
Bangkok Airwaysin kone laskeutuu Koh Samuille © IamDoctorEgg / Shutterstock.com

Koh Samui on yli 700 kilometrin päässä Bangkokista, joten tänne pääsee helposti nopeimmin lentäen. Lennot Bangkokista Koh Samuille voivat olla hintavia, joten lentäminen ei välttämättä sovi jokaisen budjettiin. Koh Samuilla on oma lentokenttä saaren koillisosassa, jonka Bangkok Airways rakensi. Tämä tarkoittaa, että heillä on monopoliasema suorissa lennoissa näiden kahden paikan välillä. Onneksi lentoja on tiuhaan, jopa lähes joka tunti.

Koska lentoja on runsaasti, lipun saa yleensä helposti, paitsi Thaimaan loma-aikoina. Hintojen vaihtelu voi olla suurta, joten varaaminen etukäteen on fiksua. Bangkok Airwaysin lennot ovat kuitenkin Thaimaan mittapuulla kalliita.

Surat Thani International Airport
Surat Thanin kansainvälinen lentoasema on Thaimaan kymmenenneksi vilkkain, ja siellä toimii myös Thaimaan kuninkaalliset ilmavoimat. © SIHASAKPRACHUM / Shutterstock.com

Toinen vaihtoehto on lentää Surat Thaniin tai Chumphoniin ja ottaa sieltä lautta Koh Samuille. Koska halpalentoyhtiöt lentävät näille lentoasemille, saatat säästää merkittävästi.

Koh Samuin lentokentällä on useita maaliikennepalveluja. Pikkubussit ja yksityiset pikkubussit ovat suosittuja, mutta takseja ei yleensä ole paljoa saatavilla.

Bangkokista Koh Samuille junalla ja lautalla

Aerial view of Krung Thep Aphiwat Central Terminal and surrounding office buildings under a twilight sky in Bangkok, Thailand
Illan hämärässä otettu ilmakuva Krung Thep Aphiwatin keskusterminaalista Bangkokissa.

Vaikka halpalentoyhtiöt tarjoavat edullisia lentoja, vielä edullisempi vaihtoehto on matkustaa junalla ja lautalla Bangkokista Koh Samuille. Junalla ja lautalla matkustamisen suurin haittapuoli on siihen kuluva aika. Kuitenkin, jos matkustat yön yli makuuvaunujunassa, et oikeastaan menetä paljon aikaa lomastasi. Bangkokin uudelta Krung Thep Aphiwatin junaterminaalilta voit nousta junaan illalla, matkustaa yön yli ja herätä seuraavana aamuna, kun saavut Surat Thaniin. Surat Thanissa nouset junasta ja nouset erityiseen linja-autoon, joka vie sinut rannikolle ja Donsakin laiturille.

Kun olet saapunut Donsakin laiturille, matkastasi Bangkokista Koh Samuille muuttuu entistäkin mielenkiintoisemmaksi! Sinulla on mahdollisuus ottaa perinteinen lautta, jos haluat rentoutua ja nauttia matkasta. Matka perinteisellä lautalla kestää noin 90 minuuttia, tai voit valita nopeamman vaihtoehdon ja matkustaa suurnopeuskatamaraanilla. Tällä kestää vain 45 minuuttia päästä Koh Samuille, joten jos haluat innokkaasti rannoille ja baareihin, tämä olisi paras vaihtoehto. Voit myös valita Ban Donin laiturilta lähtevät lautat, joita liikennöi Seatran Ferries, kun taas Donsakin laiturilta lähteviä lauttoja liikennöi Raja Ferry.

Surat Thani Train Station Reservations
Surat Thanin rautatieasema sijaitsee itse asiassa Phunphinin pienessä kaupungissa, joka on noin 10 kilometrin päässä Surat Thanin keskustasta © INFINITYSTUDIO889 / Shutterstock.com

Yhdistetyt juna- ja laivaliput voi ostaa Krung Thep Aphiwatin rautatieasemalta Bangkokissa, jotta sinun ei tarvitse ostaa erillisiä lippuja kummallekin matkan osuudelle, tai voit ostaa liput etukäteen verkossa. Riippumatta siitä, miten valitset lippujen ostamisen, sinun kannattaa ostaa ne ennen matkapäivääsi, sillä nämä junat ovat usein täynnä.

Bussi ja lautta Bangkokista Koh Samuille

Ferry Chumphon to Koh Samui
Chumphonin suurnopeuskatamaraani © charnsitr / Shutterstock.com

Yksi vaihtoehto matkustaa Bangkokista Koh Samuille on bussi- ja lauttamatka. Tässä vaihtoehdossa otat linja-auton Bangkokista Chumphoniin (pysähtyen hetkeksi Hua Hinissä). Chumphonissa nouset sitten suurnopeuskatamaraaniin, joka kulkee Ko Nang Yuanin, Ko Taon ja Ko Pha Nganin saarten kautta. Tämä reitti on luonnonkaunis, koska näet matkan varrella useita saaria, mutta se vie enemmän aikaa – koko matka kestää noin 11 tuntia, josta puolet on laivalla.

Bangkokista Koh Samuille matkustamiseen on siis kolme eri vaihtoehtoa. Se, minkä niistä valitset, riippuu ensinnäkin budjetistasi ja toiseksi siitä, kuinka nopeasti haluat päästä saarelle. Lennot ovat hienoja, mutta ne voivat olla kalliita, jos matkustat pienellä budjetilla, mutta jätämme tämän päätöksen sinun tehtäväksesi.

Kuinka kaukana Koh Samui on Bangkokista?

Kun matkustat lautalla ja maanteitse, etäisyys Koh Samuilta Bangkokiin on noin 760 km, mikä kestää 12-16 tuntia lauttayhteyksistä riippuen. Bussit ovat edullisin tapa matkustaa, kun taas lautta, bussi ja juna ovat toinen edullinen vaihtoehto. Lennot ovat nopeimmat (noin 1 tunti 15 minuuttia) ja kalleimmat, mutta kannattaa vertailla kaikkia hintoja ja varata liput netistä.

Miten pääset Bangkokista Koh Samuille?

Jos haluat välttää pitkän maantie- ja sitten lauttamatkan, helpoin ja nopein tapa päästä Bangkokista Koh Samuille on Bangkok Airwaysin lento. Mutta jos haluat säästää rahaa etkä välitä matkustaa koko päivää, osta lippu, joka kattaa sekä bussin että lautan.

Miten pääset Koh Samuille?

Thaimaan toiseksi suurimmalla saarella on oma lentokenttä, joten Koh Samuille on todella helppo päästä esimerkiksi Bangkokin, Singaporen ja Chiang Main kaltaisista kaupungeista. Lennot voivat kuitenkin olla kalliita, joten voit säästää rahaa ottamalla lautan mantereelta tai joltakin naapurisaarelta. Jos katsot 12Go-sivustoa, se antaa hakutuloksia lennoista, lautoista sekä muista kuljetusvaihtoehdoista useista lähtöpaikoista.

Kuinka kauan kestää lautta Bangkokista Koh Samuille?

Et pääse lautalla suoraan Bangkokista Koh Samuille. Sinun on ensin matkustettava bussilla tai junalla etelään ja sitten lautalla saaren yli. Positiivista on, että voit ostaa 12Gon kautta yhdistelmälippuja koko matkalle, ja yhteydet ovat taatut. Kokonaismatka-aika vaihtelee bussilla ja lautalla 10 tunnista jopa 40 tuntiin ja junalla ja lautalla noin 17 tuntiin.

Kuinka monta laituria Koh Samuilla on?

Koh Samuilla on neljä päälaituria, jotka sijaitsevat eri puolilla saaren rannikkoa: Tämän lisäksi on monia pienempiä laitureita charter- ja kiertoajelualuksia varten. Tutki, minne lauttasi saapuu, ja valitse majoitus sen mukaan, jotta vältät pitkän siirtymisen, ja varaa sitten lauttalippusi 12Go-palvelusta.

Missä on lauttasatama Koh Samuilla?

Koska Koh Samui on suuri ja erittäin suosittu saari, sillä on useita lauttasatamia, joita yleensä kutsutaan laitureiksi. Laiturin valinta riippuu siitä, mistä olet tulossa tai minne olet menossa. Neljä tärkeintä ovat: Pralan-laituri, Nathon-laituri, Lipa-laituri ja Big Buddha-laituri, joka on lähimpänä lentokenttää. Varaa lauttaliput verkossa 12Gon kautta, ja sen hakutulokset näyttävät sinulle, minkä laiturin tarvitset.

Kuinka hyödyllinen tämä opas oli?

Klikkaa tähteä arvioidaksesi sitä!

Keskimääräinen luokitus / 5. Äänten määrä:

Kamolchat Thanaditsayakun
Kamolchat Thanaditsayakun

Nimeni on Kamolchat - kirjailija, jolla on intohimo matkustamiseen ja joka rakastaa jakaa tarinoita uusista kohteista ja unohtumattomista seikkailuista. Olen syntynyt ja kasvanut Thaimaassa, ja kotimaani kauneus ja monimuotoisuus ovat aina kiehtoneet minua, mikä on innoittanut minua lähtemään ulos ja löytämään maailmaa.

Vuosien varrella minulla on ollut ilo olla mukana erilaisissa matkajulkaisuissa ja -sivustoilla, kuten Lonely Planetissa ja Viatorissa. Pyrin tarjoamaan autenttisen kuvan paikoista, joissa vierailen, pääsemään paikallisten kulttuurien ytimeen ja löytämään aitoja kokemuksia, jotka ravitsevat sielua.

Jatkaessani matkaani eri puolilla maailmaa haluan, että sinäkin pääset mukaani kokemaan maailmamme ihmeitä tarinoideni kautta. Yhdessä voimme oppia, kasvaa ja inspiroitua uskomattomista ihmisistä, paikoista ja kulttuureista, jotka tekevät planeetastamme niin poikkeuksellisen paikan tutkittavaksi.