Vietnam

Viimeksi päivitetty 22 elokuun, 2023

Julkaistu

Vietnam on yksi maailman nopeimmin kasvavista matkailukohteista. Se on täynnä yllätyksiä ja monenlaista nähtävää ja koettavaa. Maassa on henkeäsalpaavia maisemia ja se yhdistää muinaisista ajoista peräisin olevan kulttuuriperinnön sekä kaunista historiallista arkkitehtuuria modernien, vilkkaiden kaupunkien rinnalla.

Lue lisää:
Tutustu Vietnamiin
Paras vuodenaika matkustaa Vietnamiin
Parhaat kohteet eeppiseen seikkailuun
Juna- ja linja-automatkustaminen Vietnamissa

Tutustu Vietnamiin: Ajaton viehätysvoima yhtyy moderniin värinään

Ha Long Bay Vietnam
Ha Long Bay Vietnam

Vietnam houkuttelee kävijöitä kaikkialta maailmasta. Ne, jotka haluavat kokea uuden ja jännittävän kohteen. Vietnam on kruunattu “Aasian johtavaksi matkakohteeksi vuonna 2022”, ja se tarjoaa todella paljon erilaista nähtävää ja koettavaa. Halusitpa sitten viettää aikaa rannalla rentoutuen tai kuljeskella modernin kaupungin vilkkailla kaduilla, Vietnamissa voit tehdä kaikkea tätä ja paljon muuta.

Kaakkois-Aasiaan kuuluva Vietnam hyötyy hyvin pitkästä rannikosta. Se ulottuu Etelä-Kiinan mereltä maan pohjoisosassa aina Thaimaanlahteen Vietnamin eteläkärjessä. Vaikka Vietnam ei ole yhtä tunnettu rannoistaan kuin naapurimaa Thaimaa, sen rannikko on kuitenkin yhtä kaunis. Erityisesti Ha Long Bay on Unescon maailmanperintökohde, joka tunnetaan smaragdinvärisestä vedestään ja tuhansista kalkkikivikarstista ja saarista. Tämä on vain esimakua Vietnamin kauniista maisemista, joihin kuuluu myös upeita vesiputouksia, jokia, vuoria ja trooppisia metsiä monissa kansallispuistoissa.

Thu Bon River in Hoi An
Hoi Anin kaunis pieni kaupunki

Hoi An on kaunis pieni kaupunki. Lisäksi museoita on tarjolla, jos haluat tutustua syvällisemmin Vietnamin historiaan ja kansaan. Ne ovat täydellisiä, jos haluat lisätietoa tästä kasvavasta maasta. Eikä pidä unohtaa myöskään Vietnamin herkullista ruokakulttuuria, joka on samanlaista kuin muutkin Kaakkois-Aasian maat, mutta siinä on oma ainutlaatuinen vivahteensa.

Paras vuodenaika vierailla Vietnamissa

Vietnam Beach beautiful weather

Yleinen ilmasto luokitellaan trooppiseksi monsuuniksi, ja se voi joskus olla arvaamaton. Huippuaika vierailulle olisi heinä- ja elokuussa, jolloin on kuuma ja kostea, ja sadekuurot ovat melko todennäköisiä, joten tule valmistautuneena!

베트남 침대 버스

Joulukuusta maaliskuuhun on sesonkiaika. Etelässä on yleensä ihanat lämpötilat, mutta kylmenee, mitä pohjoisemmaksi mennään. Harkitse vierailusi ajoittamista vietnamilaisen uudenvuoden, Tet-juhlan, aikaan. Se ajoittuu tammikuun lopusta helmikuun alkuun. Kuitenkin tuona aikana on kiireistä kaikkialla.

Matalasesongin aikana (huhti-kesäkuussa ja syys-marraskuussa) majoitus on yleensä halvempaa. Sää on edelleen miellyttävä, vaikka taifuuneja voi esiintyä. Kulttuurin ystäville monet festivaalit järjestetään näinä aikoina, mikä lisää Vietnamin viehätystä!

Vietnamin parhaat kohteet eeppiseen seikkailuun

Fantastic scenery with good weather around Dalat City.
Dalatia ympäröivät upeat maisemat, ja se on loistava tukikohta lähiseudun tutkimiseen.

Dalat

Dalat eli Da Lat on erittäin suosittu vierailukohde Vietnamissa. Mene tänne, jos haluat lähteä pois Vietnamin rannikolta ja kokea osan sen luonnonkauneudesta sisämaassa. Dalat on keskisen ylängön alueen suurin kaupunki, mutta älä anna tämän lannistaa sinua. Dalatia ympäröivät mahtavat maisemat, ja se on mainio tukikohta lähiseudun tutkiskeluun.

Dalat tunnetaan “ikuisen kevään kaupunkina”, ja sen viileä ilmasto on leuto verrattuna suurimpaan osaan Vietnamia. Dalat on kuuluisa mäntymetsistään, kehäkukistaan ja mimosankukistaan, ja sen laaksot ovat usein sumun peitossa. Kävele kaduilla tai ajele hevoskärryillä, etsi ranskalaista siirtomaa-arkkitehtuuria ja suuntaa läheisille kukkuloille jännittäviä seikkailu-urheilulajeja harrastamaan.

Ho Chi Minh City

Ho Chi Minh City tall buildings in sunset
Ho Chi Minh City on Vietnamin suurin kaupunki

Historiallisesti nimellä Saigon tunnetaan kaupunkia, ja monet kutsuvat sitä niin vielä nykyäänkin. Ho Chi Minh City on Vietnamin suurin kaupunki ja yksi sen suosituimmista matkailukohteista. Se on noin 9 miljoonan asukkaan metropoli, joka sijaitsee maan kaakkoisosassa Saigon-joen varrella. Vaikka kaupungissa on monia moderneja rakennuksia ja pilvenpiirtäjiä, Ho Chi Minh on kuuluisa hyvin säilyneestä ranskalaisesta siirtomaa-arkkitehtuurista. Se on jäännös ajalta, jolloin se oli Ranskan Indokiinan pääkaupunki.

Kohteet, kuten Notre Damen katedraali, Quan Am -pagodi, Thien Hau -temppeli, Binh Tay -tori ja Hotel Continental, kuuluvat Ho Chi Minh Cityn välttämättömiin vierailukohteisiin. Lisäksi kaupungista löytyy joitakin uudenaikaisempia nähtävyyksiä, kuten Itsenäisyyden palatsi (eli Uudelleenyhdistymisen palatsi) ja lukuisia erinomaisia museoita. Sen kävelykaduilla on eläväisiä paikkoja, joissa voit seurustella paikallisten kanssa, nauttia vietnamilaisista ruoista ja kaupungin hälyisästä katuelämästä.

Hanoi

Hanoi

Hanoi sijaitsee pohjoisessa ja on Vietnamin pääkaupunki, se on ihastuttava sekoitus modernia ja perinteistä. Kaupungin vanha kortteli on säilyttänyt viehättävän historiansa, jossa on jälkiä kiinalaisesta ja ranskalaisesta siirtomaa-ajasta, ja vierailijat voivat kokea menneen ajan tunnelmaa. Monet Hanoin päänähtävyyksistä sijaitsevat tässä osassa kaupunkia. Näihin kuuluvat Hoan Kiem -järvi, Hanoin suuri katedraali, Ngoc Son -temppeli ja Huc-silta.

Hanoissa on lukuisia museoita ja sota-ajan merkittäviä kohteita. Kaupungissa on vesireittejä, järviä ja puistoja, joten se on viehättävä paikka vierailla. Sen katuruokaa täytyy maistaa, samoin kuin kierrellä vanhan kaupunginosan pikkukaduilla, joilla monia tavaroita saa hyvin edullisesti.

Sapa

Sapa

Jos haluat nähdä Vietnamin toisenlaisen puolen, vieraile Sapan kaupungissa. Ihaile sen kauniita riisiterasseja, joita viljellään edelleen samalla tavalla kuin satoja vuosia sitten. Tämä keskikokoinen markkinakaupunki sijaitsee Vietnamin pohjoisosassa laakson laella. Se on tunnettu siitä, että siellä asuu useita etnisiä vähemmistöjä, mikä antaa Sapalle ainutlaatuisen kulttuuriperinnön.

Sapa tunnetaan parhaiten vaellusten tukikohtana tai lähtöpisteenä. Lähde kaupungista ja vaella kukkuloille ja vuorille nauttimaan maisemista. Kokoa myös enemmän näitä vuoristoheimojen vähemmistöjä, joilla on kirkkaanväriset perinteiset vaatteet ja rauhallisempi elämäntapa.

Da Nang

The Dragon Bridge is over the River Han in Da Nang, Vietnam

Ei ihme, että Da Nang on yksi Vietnamin parhaista vierailukohteista. Se tarjoaa kadehdittavan yhdistelmän rantoja, kaupunkielämää ja läheisiä vuoria. Viivy muutamana päivänä, sillä tämä rannikkokaupunki tarjoaa kauniita rantoja ja ylellisiä lomakeskuksia. Se pitää sinut myös kiireisenä niinä päivinä, jolloin haluat tehdä enemmän. Kuljeskele kaduilla ja tutustu sen vanhoihin pagodeihin ja ranskalaisiin siirtomaarakennuksiin. Täytä vatsasi nähtävyyksien katselun jälkeen maistelemalla Da Nangin maukasta katuruokaa sekä vilkkaita baareja ja ravintoloita.

Jos haluat kokea upeita maisemia, suuntaa Marmorivuorille tai ota köysirata Ba Na -kukkuloilla sijaitsevaan vuoristokeskukseen. Siellä on myös kuuluisa Hai Van -sola, joka on Vietnamin korkeimpia solia.

Muita kohteita Vietnamissa

Vaivatonta City-hoppailua: Mastering Train and Bus Travel in Vietnam

Hue to Phong Nha by Train
Vietnamin rautatiet Huen kaupungissa © beibaoke / Shutterstock.com

Matkustaminen kaupungista toiseen

Kaksi suosituinta tapaa matkustaa Vietnamissa ovat linja-auto ja juna. Näistä kahdesta junaa suositellaan parhaaksi tavaksi päästä kaupungista toiseen. Vietnamin junareitti kulkee useimmiten rannikkoa pitkin tai sen lähellä. Ja kun et ole ihailemassa rannikkomaisemia, voit nähdä peltoja, vuoria, kaupunkeja ja paljon muuta. Vaikka päivällä matkustaminen on maisemiensa puolesta upeaa, myös yöjunat ovat suosittuja, erityisesti reitti Hanoista Da Nangiin ja Hanoista Hueen. Toinen suosittu junareitti on Nha Trangin ja Ho Chi Minh Cityn välillä. Junalla on mahdollista matkustaa myös sisämaahan, jos suuntaat esimerkiksi Sapa-kaupunkiin.

The Sinh Tourist Bus

Myös bussit ovat käteviä, kun haluat päästä Vietnamissa kaupungista toiseen. Maakuntien välisiä busseja liikennöivät yksityiset yritykset, jotka käyttävät nykyaikaisia ja mukavia ajoneuvoja, jotka kulkevat suurimpiin kaupunkeihin ja niistä pois. Vietnamissa on useita eri bussityyppejä. Näihin kuuluvat makuuvaunubussit, jotka on varustettu makuuvaunupaikoilla pelkkien lepotuolien sijaan. Erityisen hyvä uutinen on, että bussimatkustaminen Vietnamissa on erittäin edullista, mutta se voi olla myös hyvin hidasta! Jos aiot matkustaa Vietnamissa laajasti, Vietnam Open Bus on loistava vaihtoehto, jonka avulla voit pysähtyä useissa kaupungeissa Hanoin ja Ho Chi Minh Cityn välillä.

Kuinka hyödyllinen tämä opas oli?

Klikkaa tähteä arvioidaksesi sitä!

Keskimääräinen luokitus / 5. Äänten määrä:

Kamolchat Thanaditsayakun
Kamolchat Thanaditsayakun

Nimeni on Kamolchat - kirjailija, jolla on intohimo matkustamiseen ja joka rakastaa jakaa tarinoita uusista kohteista ja unohtumattomista seikkailuista. Olen syntynyt ja kasvanut Thaimaassa, ja kotimaani kauneus ja monimuotoisuus ovat aina kiehtoneet minua, mikä on innoittanut minua lähtemään ulos ja löytämään maailmaa.

Vuosien varrella minulla on ollut ilo olla mukana erilaisissa matkajulkaisuissa ja -sivustoilla, kuten Lonely Planetissa ja Viatorissa. Pyrin tarjoamaan autenttisen kuvan paikoista, joissa vierailen, pääsemään paikallisten kulttuurien ytimeen ja löytämään aitoja kokemuksia, jotka ravitsevat sielua.

Jatkaessani matkaani eri puolilla maailmaa haluan, että sinäkin pääset mukaani kokemaan maailmamme ihmeitä tarinoideni kautta. Yhdessä voimme oppia, kasvaa ja inspiroitua uskomattomista ihmisistä, paikoista ja kulttuureista, jotka tekevät planeetastamme niin poikkeuksellisen paikan tutkittavaksi.