Phuket

Viimeksi päivitetty 28 elokuun, 2023

Julkaistu

Phuket on Thaimaan todellinen jalokivi, ja se on olennainen kohde jokaiselle matkailijalle, joka etsii parasta mahdollista thaimaalaista kokemusta. Tällä lumoavalla saarella on kaikkea: luonnonkauneutta, pitkää kulttuuriperintöä, suussa sulavaa ruokaa ja vilkas yöelämä.

Phuketin matkailun valtava suosio on perusteltu. Sen lumoavat rannat, joiden koskematon vesi ja pehmeä, valkoinen hiekka vievät sinut trooppiseen paratiisiin. Ne, jotka rakastavat seikkailua, Phuketin henkeäsalpaava vedenalainen maailma odottaa tutkimista sukeltamalla ja snorklaamalla.

Phuketilla on pitkä ja rikas historia, ja sen menneisyyteen voi kurkistaa vierailemalla muinaisissa temppeleissä ja tutustumalla paikallisiin tapoihin ja perinteisiin. Mikään matka saarelle ei olisi täydellinen ilman mahdollisuutta maistaa sen hienoa katuruokaa. Tai kokeile ruokaa kaikkialta maailmasta, jota on tarjolla tässä monipuolisessa turistikohteessa.

Yhteenvetona voidaan todeta, että Phuket on täydellinen valinta niille, jotka etsivät kohdetta, jossa luonnon loisto, kulttuurinen rikkaus ja loputon jännitys yhdistyvät saumattomasti.

Kuuluisia paikkoja

Patongin ranta

Phuketin suosituimpana turistikohteena Patongin ranta kiehtoo kävijöitä sen koskemattomilla kristallinkirkkailla vesillään, puuterimaisen valkoisella hiekalla ja vilkkaalla ilmapiirillään. Se tarjoaa auringonottoa, uintia ja rikkasta yöelämää, joka palvelee monenlaisia kiinnostuksen kohteita.

Patong Beach on elävä matkailukeskus, ja siellä on lukuisia hotelleja, ruokapaikkoja, baareja ja kauppoja, jotka odottavat löytäjäänsä. Se on ihanteellinen paikka paistatella auringossa, maistella herkullisia paikallisia ruokia ja uppoutua saaren houkuttelevaan yöelämään.

Phuketin vanhakaupunki

Phuketin vanhakaupunki tarjoaa kävijöille mahdollisuuden sukeltaa saaren rikkaaseen kulttuuriperintöön. Tämä lumoava kaupunginosa vanhoine rakennuksineen ja muistomerkkeineen toimii täydellisenä ympäristönä Phuketin tarinalliseen menneisyyteen ja perinteisiin tutustumiseen.

Kun vaellat Phuketin vanhankaupungin kaduilla, tunnet olevasi siirtynyt toiseen maailmaan. Ihaile upeaa kiinalais-portugalilaista arkkitehtuuria ja vieraile museoissa, jotka tarjoavat tietoa saaren historiasta. Riippumatta siitä, oletko historian harrastaja vai etsitkö vain erilaista kokemusta, Phuketin vanhakaupunki on kiehtova ja erilainen kohde, johon kannattaa tutustua.

Wat Chalongin temppeli

Wat Chalong

Wat Chalongin temppeli on yksi Phuketin tunnetuimmista ja kunnioitetuimmista uskonnollisista maamerkeistä. Tämä poikkeuksellinen temppeli, jossa on henkeäsalpaavaa arkkitehtuuria ja rauhallinen ympäristö, on välttämätön pysähdyspaikka niille, jotka ovat kiinnostuneita thaimaalaisesta kulttuurista ja uskonnosta.

Wat Chalongin temppeliin tutustuessaan vierailijat voivat saada tietoa buddhalaisuudesta ja thaimaalaisista perinteistä samalla kun he ihailevat temppelin rakenteita koristavia yksityiskohtaisia kaiverruksia ja hienoja taideteoksia. Tämä rauhallinen ja hengellinen pyhäkkö tarjoaa ihanteelliset puitteet rauhalliselle itsetutkiskelulle ja meditaatiolle.

Aktiviteetteja Phuketissa:

Sukeltaminen

Kokeneista sukeltajista ensikertalaisiin, Phuket tarjoaa uskomattoman sukelluskokemuksen. Sen kristallinkirkkaiden vesien ja runsaan merielämän ansiosta voit tutustua vedenalaiseen maailmaan riutta- tai hylkysukelluksilla – siitä tulee varmasti ikimuistoinen seikkailu! Etsitpä sitten ainutlaatuista tapaa nauttia lomastasi tai vain tutkia meren syvyyksiä, Phuket on täydellinen paikka siihen.

Thaimaalaiset ruoanlaittokurssit

Traditional way of preparing thai food using chopper knife. Picture of traditional thai cuisine made of fresh ingredients taken during cooking class

Jos rakastat ruokaa, älä missaa tilaisuutta tutustua thaimaalaiseen keittiöön ja valmistaa perinteisiä ruokia Phuketissa! Ruoanlaittokursseja on tarjolla ympäri aluetta, ja voit oppia paikallisilta asiantuntijoilta raaka-aineista, tekniikoista ja resepteistä. Kurssin päätteeksi pääset nauttimaan kovan työsi herkullisista tuloksista. Se on täydellinen tapa tuoda Thaimaan maku kotiin mukanasi!

Norsujen suojelualueet

Phuket on täydellinen kohde niille, jotka haluavat päästä lähelle norsuja turvallisesti ja vastuullisesti. Vierailijat voivat tutustua täällä sijaitseviin moniin norsujen suojelualueisiin, joissa heillä on mahdollisuus ruokkia, vaikkapa kävellä norsujen kanssa tai vain tarkkailla näitä majesteettisia olentoja. Lisätietoja Phuketin norsujen suojelualueista saat osoitteesta “Phuketin norsujen suojelualueet“. Se on kokemus, joka jää sinuun ikuisesti!

Phuketiin pääseminen

Rot Fai Night Market Bangkok From Above

Bangkokista Phuketiin

Voit matkustaa seuraavalla tavalla: Bangkokista Phuketiin – Valitsetko linja-auton, junan vai lennon?

Lennot ovat nopein vaihtoehto, mutta myös kallein. Bangkokista Phuketiin on valittavana yli 50 lentoa päivässä. Hinnat vaihtelevat useiden tekijöiden, kuten sesongin, matkustuspäivän ja oleskelun pituuden mukaan. Hintoihin vaikuttavat myös se, miltä Bangkokin lentoasemalta lähdet ja minkä lentoyhtiön valitset. Halpalentoyhtiöt lähtevät yleensä Don Mueangin lentoasemalta, kun taas suuremmat lentoyhtiöt käyttävät Suvarnabhumin lentoasemaa.

Junalla Bangkokista Phuketiin pääsee matkustamalla Bangkokista junalla Surat Thaniin ja loppumatkan pikkubussilla. Junamatkan osuus kestää noin 8 tuntia ja bussimatka 5-6 tuntia. Vaikka matka kestääkin kauan, junalla matkustaminen antaa sinulle mahdollisuuden nähdä Thaimaan maisemia, ja sen voi tehdä rennommassa tahdissa. Saatavilla on kuitenkin myös yöpymisjunia niille, jotka haluavat nukkua matkalla.

Pikkubussilla matkustaminen on halvin vaihtoehto päästä Bangkokista Phuketiin, sillä reitillä liikennöi useita bussiyhtiöitä. Matka kestää noin 11-12 tuntia sisältäen useita pysähdyksiä matkan varrella. Busseja on eri luokkia, alkeellisista luksusluokkiin, jotta eri budjetit ja mukavuustasot täyttyisivät.

Krabi-Phuket

Koh Lanta to Krabi Airport

Krabin kaupunki, joka jää usein läheisten rantalomakohteiden, kuten Ao Nangin ja Railayn, varjoon, tarjoaa aidon katsauksen paikalliseen kulttuuriin ja sen omanlaisensa tunnelman. Monet matkailijat matkustavat Krabilta Phuketiin. Krabin ja Phuketin välinen etäisyys on noin 165 kilometriä, ja tarjolla on useita eri kuljetusvaihtoehtoja, kuten linja-autoja, pikkubusseja, takseja, lauttoja ja pikaveneitä.

Linja-autot ovat suosittu ja edullinen vaihtoehto, ja tarjolla on sekä valtion ylläpitämiä että yksityisiä vaihtoehtoja. Valtion liikennöimät linja-autot ovat halvempia mutta vähemmän mukavia, kun taas yksityiset linja-autot tarjoavat enemmän mukavuutta. Pikkubussit ovat myös suosittuja, ja ne tarjoavat kätevän noutopalvelun hotellista, vaikka niissä on vähemmän jalkatilaa ja ne voivat kestää kauemmin useiden pysähdysten vuoksi.

Taksit tarjoavat todellista ovelta ovelle -palvelua, ja matka kestää yleensä noin 2 tuntia, mutta ne voivat olla kalliita. Jos varaat isomman pikkubussin ja jaat sen ystävien tai perheen kanssa, tämä vaihtoehto voi olla edullisempi. Lautat puolestaan tarjoavat luonnonkauniin ja tilavan vaihtoehdon maantieliikenteen sijaan, mutta ne voivat kestää kauemmin eivätkä ehkä sovi merisairauteen taipuvaisille. Pikaveneet ovat nopein mutta kallein vaihtoehto, sillä niiden matka kahden kohteen välillä kestää vain noin 45 minuuttia.

Jos haluat kattavan oppaan näistä kuljetusvaihtoehdoista, lue alkuperäinen artikkeli.

Pattayasta Phuketiin

Options for Travel from Pattaya to Phuket
Phuket on saari, mutta se on yhteydessä Thaimaan mantereeseen sillan kautta.

Pattaya ja Phuket ovat kaksi Thaimaan suosituinta rantakohdetta, mutta kummallakin on oma ainutlaatuinen luonteensa. Pattaya tunnetaan rannoistaan ja yöelämästään, kun taas Phuket tunnetaan kauniista rannoistaan ja rennommasta ilmapiiristään. Kun matkustat Pattayalta Phuketiin, sinulla on useita vaihtoehtoja, kuten lennot ja linja-autot.

Lennot Pattayasta Phuketiin ovat nopein vaihtoehto, sillä kaupunkien välillä on tarjolla suoria lentoja. Thai AirAsia ja Bangkok Air tarjoavat molemmat lentoja, joista Thai AirAsia on edullisempi, mutta sillä on rajallinen kirjattava matkatavara. Voit lentää U-Tapao Pattayan lentoasemalta, ja kun olet saapunut Phuketin kansainväliselle lentoasemalle, sinulla on useita vaihtoehtoja päästäksesi lopulliseen määränpäähäsi.

Matkustaminen Pattayasta Phuketiin linja-autolla on edullisempi vaihtoehto, joka on suosittu budjettimatkailijoiden keskuudessa. Linja-autot ovat kätevä ja turvallinen tapa matkustaa Thaimaassa, mutta matka kestää lentämistä kauemmin. Linja-autolippuja löytyy helposti, mutta varaudu pitkään matkaan.

Lue lisää eri vaihtoehdoista matkustaa Pattayalta Phuketiin.

Muita Phuketiin liittyviä oppaita

Matkustaminen Phuketista

Phuketista Koh Samuille

Flights Phuket to Koh Samui
Bangkok Airwaysin lentokone Koh Samuin lentokentällä © islandboy_stocker / Shutterstock.com

Phuket ja Koh Samui ovat kaksi suosittua kohdetta Etelä-Thaimaassa, ja näiden kahden paikan välillä on helppo matkustaa. Tarjolla on useita vaihtoehtoja, kuten lennot, ajomatka, bussi ja lautta.

Jos kaipaat rauhallisempaa tahtia, ajomatka on hyvä vaihtoehto. Auton vuokraaminen on hyvä tapa nähdä matkan varrella olevat upeat maisemat, mutta muista, että Koh Samui on saari, jolla ei ole yhteyttä mantereeseen, joten sinun on otettava lautta.

Bussi ja lautta yhdistelmä ovat hyvä vaihtoehto niille, jotka haluavat, että joku muu hoitaa ajamisen ja nauttivat ohikulkevista maisemista. Bussin ja lautan yhdistelmälippuja on useita, ja matkustusmukavuus vaihtelee. Matka kestää 8-9 tuntia, ja se saapuu Koh Samuin Na Thon -laiturille, josta voit jatkaa matkaasi omatoimisesti.

Tarkempia tietoja saat lukemalla koko Phuketista Koh Samuille – mene bussilla vai ota lento? -artikkelin.

Phuketista Phi Phille

Ferries Phuket to Phi Phi
Sea Angel -lautta lähdössä Phi Phin saarelta © PAUL WASCHTSCHENKO / Shutterstock.com

Phi Phi -saarille on matkustettava laivalla, sillä siellä ei ole lentokenttiä. Phuketista Phi Phi Phi -saarille matkustamiseen on kolme päävaihtoehtoa: kokopäiväretket, pikaveneet ja lautat.

Kokopäiväretki on kallein vaihtoehto, mutta siihen sisältyy useita etuja, kuten nouto hotellista, lounas Phi Phi Phillä, kiinnostavia pysähdyksiä matkan varrella ja jopa snorklausta. Retkien kesto voi vaihdella, ja matkustajien määrä voi olla 18:sta 45:een.

Pikaveneet tarjoavat enemmän joustavuutta ajankohdan ja paikan suhteen, ja ne voidaan ottaa suoraan joiltakin Phuketin rannoilta. Suuressa ryhmässä matkustaville yksityinen pikaveneen vuokraus on myös suosittu vaihtoehto, vaikka se onkin kalliimpi.

Lautat ovat edullisin vaihtoehto, ja ne lähtevät kahdesta eri terminaalista Phuketissa: Rassadan laiturilta ja Sea Angelin laiturilta. Lauttamatka kestää 1,5-2 tuntia, ja valittavana on useita eri lauttayhtiöitä.

Jos haluat lisätietoja matkustamisesta Phuketista Phi Phille, lue postaus.

Phuketista Krabiin

Speedboat Phuket to Krabi
Pikaveneet Krabissa © Phuong D. Nguyen / Shutterstock.com

Phuket ja Krabi ovat kaksi suosittua kohdetta Etelä-Thaimaassa, jotka tarjoavat toisistaan poikkeavat tunnelmat ja elämäntyylit. Phuketista Krabiin voi matkustaa maanteitse tai veneellä.

Maanteitse voit matkustaa bussilla, pikkubussilla tai taksilla. Bussi on suosituin kuljetusmuoto sen edullisuuden ja lähtöjen tiheyden vuoksi. Pikkubussi tarjoaa mukavamman vaihtoehdon, kun taas taksi on mukavin ja kallein vaihtoehto.

Merimatkoista nauttiville on tarjolla lautta- ja pikavenevaihtoehtoja. Lautta on viehättävä ja mukava, mutta se kestää muihin vaihtoehtoihin verrattuna kauemmin, sillä matka kestää noin 8,5 tuntia, mukaan lukien viiden tunnin pysähdys Phi Phin saarella. Pikavene on nopein vaihtoehto, jonka matka-aika on noin 2 tuntia, mutta se on myös kallein. Sen päätepiste on Ao Nangin rannikkokaupungissa, joka sijaitsee noin 19 kilometrin päässä Krabin kaupungista.

Lisätietoa matkasta Phuketista Krabiin – mene lautalla, pikkubussilla, bussilla tai taksilla?

Lisää matkaoppaita Phuketista:
Phuket – Surat Thani

Kuinka hyödyllinen tämä opas oli?

Klikkaa tähteä arvioidaksesi sitä!

Keskimääräinen luokitus / 5. Äänten määrä:

Kamolchat Thanaditsayakun
Kamolchat Thanaditsayakun

Nimeni on Kamolchat - kirjailija, jolla on intohimo matkustamiseen ja joka rakastaa jakaa tarinoita uusista kohteista ja unohtumattomista seikkailuista. Olen syntynyt ja kasvanut Thaimaassa, ja kotimaani kauneus ja monimuotoisuus ovat aina kiehtoneet minua, mikä on innoittanut minua lähtemään ulos ja löytämään maailmaa.

Vuosien varrella minulla on ollut ilo olla mukana erilaisissa matkajulkaisuissa ja -sivustoilla, kuten Lonely Planetissa ja Viatorissa. Pyrin tarjoamaan autenttisen kuvan paikoista, joissa vierailen, pääsemään paikallisten kulttuurien ytimeen ja löytämään aitoja kokemuksia, jotka ravitsevat sielua.

Jatkaessani matkaani eri puolilla maailmaa haluan, että sinäkin pääset mukaani kokemaan maailmamme ihmeitä tarinoideni kautta. Yhdessä voimme oppia, kasvaa ja inspiroitua uskomattomista ihmisistä, paikoista ja kulttuureista, jotka tekevät planeetastamme niin poikkeuksellisen paikan tutkittavaksi.