Chiang Mai

Viimeksi päivitetty 29 elokuun, 2023

Julkaistu

Chiang Mai, Pohjois-Thaimaan suurin kaupunki, sijaitsee 720 kilometriä Bangkokista pohjoiseen vuoristoalueella Ping-joen varrella. Chiang Mai on historiallinen kaupunki, jossa voi tutustua Thaimaan kulttuuriin ja perinteisiin. Vierailijat voivat tutustua muinaisiin raunioihin, nauttia dynaamisesta yöelämästä, oppia ainutlaatuisista vuoristoheimoista ja maistella herkullisia ruokia paikallisilla markkinoilla tai kaupungin monissa ravintoloissa.

Ulkoseikkailun ystävät voivat ihailla alueen kauneutta vaelluksilla, maastopyöräilyreiteillä ja melontaretkillä. Lisäksi Chiang Mai tarjoaa monenlaisia ostosmahdollisuuksia perinteisistä markkinoista nykyaikaisiin ostoskeskuksiin.

Yksi Chiang Maissa vierailun kohokohdista on sen hieno keittiö, jota voi löytää paikallisilta markkinoilta ja lukuisista ravintoloista. Khantoke-illallinen, perinteinen juhla-ateria, jolla on vuosisatoja vanhat juuret, on ehdoton kokemus Lanna-kulttuurikeskuksessa. Chiang Mai on myös ihanteellinen tukikohta Thaimaan henkeäsalpaaviin luontomaisemiin tutustumiseen, sillä kolme läheistä kansallispuistoa tarjoaa vuoristovaelluksia kävellen tai norsujen kyydissä. Tämä Thaimaan ainutlaatuinen puoli erottaa Chiang Main sen vilkkaasta pääkaupungista Bangkokista.

Chiang Mai on ihanteellinen matkakohde riippumatta siitä, etsitkö rentoutumista vai adrenaliinipitoisia seikkailuja.

Kuuluisia paikkoja

Wat Phra That Doi Kham

Wat Phra That Doi Kham (Temple of the Golden Mountain)

Wat Phra That Doi Khamissa on vaikuttava 55-metrinen Buddhan kuva. Kaupungin ulkopuolella kukkulalla sijaitsevassa 7. vuosisadan temppelissä on vuonna 687 rakennettu chedi, joka on samanlainen kuin kuuluisa Wat Phra That Doi Suthep. Nauti rauhasta, ihaile pagodin Naga-vartioituja portaita ja tutki pihaa vihreine pylväineen. Älä jätä väliin suurten kellojen ja gongien lyömistä, mikä tekee siitä yhden Chiang Main kauneimmista nähtävyyksistä.

Huay Tung Tao

Huay Tung Tao Lake

Huay Tung Tao -järvi tarjoaa henkeäsalpaavat näkymät seesteisine vesineen ja vaikuttavine vuorineen. Kun olet Chiang Maissa, ehdottomasti vierailtava järvi tarjoaa runsaasti valokuvausmahdollisuuksia ja melontaretkiä. Seurustele thaimaalaisten perheiden kanssa, rentoudu tai osallistu järvenrantatoimintaan. Nauti ruokaa lukuisissa järvenrantaravintoloissa, jotka tarjoavat piknik-tunnelmaa. Huay Tung Tao -järvi on täydellinen kohde rentoutumiseen upeiden maisemien keskellä.

Lauantai-illan markkinat

Saturday Night Market Walking Street - Wua Lai Road

Kun olet viettänyt aikaa Chiang Main temppeleihin tutustuen, kannattaa vierailla lauantai-iltamarkkinoiden kävelykadulla – Wua Lai Roadilla, jossa on jotain hieman erilaista. Se on hauska kokemus, joka alkaa myöhään iltapäivällä ja jatkuu aina klo 22.30 asti. Markkinoilla ei ole liikaa väkeä, mikä on aina tervetullutta. Vilkkain aika on yleensä auringonlaskun aikaan.

Voit ostaa monia perinteisiä käsityötuotteita. Ja myynnissä on myös paljon vähemmän perinteisiä matkamuistoja. Todennäköisesti sinua houkuttelevat myös herkulliset välipalat, joita voit poimia ja maistella. Muutaman välipalan syöminen antaa sinulle energiaa jatkaa matkaa ja tutustua kaikkiin nähtävillä oleviin kojuihin. Jos haluat vierailla markkinoilla, pääset helposti tänne tuk-tukilla, sillä sen sijainti on lähellä vanhoja kaupungin muureja. Markkinoiden kiertelyyn pitäisi kulua vain tunti tai kaksi, mutta voit viipyä siellä niin kauan kuin haluat ja imeä tunnelmaa.

Tekemistä Chiang Maissa

Wat Chiang Man
Wat Chiang Man

Pohjois-Thaimaassa sijaitseva kulttuurikeskus Chiang Mai tarjoaa monenlaisia nähtävyyksiä tutkittavaksi. Kaupungissa on lukuisia muinaisia temppeleitä, kuten Wat Phra That Doi Kham, 7. vuosisadan temppeli, jossa on 55 metriä korkea Buddhan kuva, ja Wat Chiang Man, Chiang Main vanhin temppeli. Toinen historiallisesti merkittävä kohde, Wat Chedi Luang, oli aikoinaan kaupungin korkein rakennus, ja nyt siellä järjestetään päivittäin munkkikeskusteluja. Jos haluat seesteisemmän kokemuksen, käy Huay Tung Tao -järvellä, jossa voit nauttia viehättävästä maisemasta tai vuokrata melontaveneen veden tutkimista varten. Vaihtoehtoisesti voit paeta kaupungin hälinää vierailemalla Mae Taengin kansallismetsän suojelualueella sijaitsevilla upeilla Bua Thongin vesiputouksilla.

Royal Park Rajapruek

Luonnonkauneuden ja historiallisten kohteiden lisäksi Chiang Mai tarjoaa myös kiehtovia museoita ja ainutlaatuisia nähtävyyksiä. Omalaatuinen Museum of World Insects and Natural Wonders esittelee hyönteisiä, hämähäkkejä, äyriäisiä, fossiileja, kaloja, simpukankuoria, kiviä ja puuta. Taiteen ystävät voivat nauttia Art in Paradise, Chiang Mai 3D Art Museumista, jossa on korealaisten taiteilijoiden luomia interaktiivisia illuusionäyttelyitä. Jos haluat uppoutua luontokokemukseen, Royal Park Rajapruek tarjoaa kauniisti hoidetut puutarhat, joissa on erilaisia trooppisia kasveja.

Chiang Main vilkkailla markkinoilla pääset tutustumaan paikalliseen elämään ja herkulliseen ruokaan. Wua Lai Roadilla sijaitseva Saturday Night Market Walking Street on vilkas paikka, jossa voit shoppailla ja napostella myöhään yöhön asti. Paikallisten suosimilla Warorot-markkinoilla (Kad Luang) voit maistella tarjolla olevaa herkullista ruokaa ja kokea thaimaalaista elämäntyyliä. Molemmat markkinat tarjoavat kävijöille ainutlaatuisen ja aidon katsauksen Chiang Main vilkkaaseen kulttuuriin.

Pääsy Chiang Maihin

Bangkokista Chiang Maihin

The Train from Chiang Mai to Bangkok
Juna Chiang Maista Bangkokiin ohittaa valkoisen sillan (Thachompu) Lamphunissa, Thaimaan pohjoisosassa © Pawarin Prapukdee / Shutterstock.com

Chiang Mai sijaitsee 700 km Bangkokista pohjoiseen, ja sinne pääsee lentäen, junalla tai bussilla.

Lennolta Bangkokista Chiang Maihin matka kestää noin 60-70 minuuttia. Lentäen matkustamisen haittapuolena ovat tietenkin kustannukset, mutta jos saat lennon jollakin Thaimaan halpalentoyhtiöistä, hinta ei ole niin paha. Varaa etukäteen, niin saat paremmat tarjoukset. Halpalentoyhtiöt, kuten Air Asia, Thai Lion Air ja Nok Air, liikennöivät Don Muangin kansainväliseltä lentoasemalta. Thai Smile Airways, Thai Vietjet Air, Bangkok Airways ja Thai Airways lentävät Suvarnabhumin kansainväliseltä lentoasemalta.

Juna Bangkokista Chiang Maihin on yllättävän suosittu, vaikka matka kaupungista toiseen kestääkin kauan. Chiang Main juna-asema on vain muutaman kilometrin päässä kaupungin keskustasta, ja matka taksilla tai autolla kestää vain noin 10 minuuttia.

Bussimatkat Bangkokista Chiang Maihin kestävät 9-12 tuntia, ja lippujen hinnat vaihtelevat bussityypin mukaan. Valitse VIP- tai Express-bussit budjettisi ja mieltymystesi mukaan.

Tutustu oppaaseemme “Miten päästä Bangkokista Chiang Maihin“. Tästä artikkelista saat kaikki tarvitsemasi tiedot matkallasi kauniiseen pohjoiseen Chiang Main kaupunkiin.

Phuketista Chiang Maihin

Flight Chiang Mai to Phuket
Chiang Main kansainvälinen lentoasema ja taustalla Doi Suthep -vuori. © Phuong D. Nguyen / Shutterstock.com

Vaikka bussi on edullisempi, 1500 kilometrin matka saattaa kestää lähes yhden vuorokauden, mikä tekee siitä uuvuttavan kokemuksen niille, jotka eivät viihdy ahtaissa tiloissa tai joilla on pieniä lapsia mukanaan.

Toisaalta lento Chiang Maista Phuketiin vie vain kaksi tuntia, ja se on huomattavasti nopeampi vaihtoehto niille, jotka eivät halua istua bussissa koko päivää. Valittavana on kolme lentoyhtiötä, ja usein lippuja saa edullisesti kun varaa ajoissa ja on joustava lähtöpäivän ja -ajan suhteen. Phuketin kansainvälinen lentoasema on vastaavasti laajennettu ja kunnostettu, joten se pystyy nyt palvelemaan suurempia matkustajamääriä.

Kaiken kaikkiaan, jos haluat säästää rahaa ja nähdä enemmän Thaimaan maaseutua, bussilla matkustaminen on paras valinta. Lento voi kustantaa noin kaksinkertaisesti, mutta kun ottaa huomioon, että se vie vain kaksi tuntia, monet matkustajat ovat sitä mieltä, että on syytä maksaa lisähinta ja päästä Phuketiin nopeammin.

Ayutthaya – Chiang Mai

Train Ayutthaya to Chiang Mai
Ayutthayan rautatieasema © Chayatorn Laorattanavech / Shutterstock.com / Shutterstock.com

Ayutthayasta Chiang Maihin on noin 500 kilometriä, ja autolla matka saattaa kestää jopa 10 tuntia. Voit matkustaa näiden kahden kaupungin välillä bussilla, junalla tai palkkaamalla yksityisen kuljettajan.

Bussimatka on edullisinta, ja useat yhtiöt tarjoavat suoria reittejä Ayutthayasta Chiang Maihin. Bussiliput maksavat noin 20 – 30 euroa ja bussit ovat varusteltu mukavilla istuimilla ja ilmastoinnilla. Bussimatka kestää noin 10 tuntia ja matkalla on pysähdyksiä.

Jos kaipaat mukavampaa kyytiä, juna on loistava valinta. Junat Ayutthayasta Chiang Maihin lähtevät säännöllisesti ja matka kestää arviolta 12 tuntia. Junissa on useita eri palveluluokkia, ja voit valita vaikkapa ilmastoidun makuuvaunupaikan.

Thaimaan maaseudun näkeminen tällä reitillä on hieno kokemus. Jos haluat lisätietoja, voit lukea lisää aiheesta postauksestamme “Matkustaminen Ayutthayasta Chiang Maihin“, joka antaa yksityiskohtaista tietoa eri kulkuvaihtoehdoista.

Matkustaminen Chiang Maista

Kun olet nähnyt kaiken, mitä Chiang Mailla on tarjottavana, voit siirtyä seuraavaan kohteeseen. Olipa mielessäsi rannat, kaupunkielämä tai maaseudun rauha, vaihtoehtoja on paljon.

Chiang Mai – Pai

Minivan Chiang Mai to Pai
Prem Pachan minibussit pysähtyvät taukopaikalla Chiang Main ulkopuolella. © jointstar / Shutterstock.com

Vaikka Chiang Main ja Pain välinen etäisyys on vain 150 kilometriä, matka vuorten yli kierrellen ja kaarrellen on haastava, mutta maisemat ovat upeita. Voit matkustaa näiden kaupunkien välillä minibussilla, julkisella bussilla, taksilla tai lentäen.

Minibussit ovat edullinen vaihtoehto, mutta serpentiiniteiden vuoksi matkapahoinvointi saattaa vaivata. Julkiset bussit ovat vielä edullisempia, mutta eivät niin mukavia. Taksi tarjoaa yksityisemmän kokemuksen ja mahdollisuuden pysähtyä nähtävyyksille, mutta se on kallein vaihtoehto.

Lopulta, miten päättääkään matkustaa Chiang Maista Paihin, on kiinni henkilökohtaisista preferensseistä. Kuitenkin minibussilla matkustamista suositellaan maisemien takia.

Chiang Mai – Chiang Rai

Pai to Chiang Rai by Bus
Vihreä linja-auto liikennöi välillä Chiang Mai ja Chiang Rai © nitinut380 / Shutterstock.com

Chiang Maista Chiang Raihin on mahdollista matkustaa yksityisautolla, taksilla, pakettiautolla tai bussilla. Useimmat turistit kulkevat bussilla, koska se on edullinen, kätevä ja luotettava.

Käytännössä on vain yksi bussiyhtiö, jota kannattaa harkita, jos haluat matkustaa bussilla Chiang Maista Chiang Raihin, ja se on Greenbus Company(katso Greenbus-arvostelumme). Heillä on hyvä maine hinta-laatusuhteensa, mukavuutensa ja luotettavuutensa ansiosta, ja he käyttävät moderneja busseja, joissa on ilmastointi, joten ei ole kyse mistään vanhasta puusta tehdystä bussista täynnä matkustajia, jos ajattelet perinteisiä thaimaalaisia busseja.

Chiang Mai – Bangkok

Nakhonchai Air Bus Chiang Mai to Bangkok
Nakhonchai Air Bus liikennöi reittiä Chiang Mai-Bangkok

Reittivaihtoehtoja Chiang Maista Bangkokiin ovat lentäminen, junalla matkustaminen tai bussilla matkustaminen.

Lennot ovat nopein vaihtoehto, mutta ne ovat kalliimpia ja matkalla ei näe maisemia.

Junamatka kestää yön yli noin 13 tuntia ja päiväaikaan jopa 15 tuntia. Erilaisia vaunuluokkia on useita ja hinnat määräytyvät niiden mukaan; junat ovat erinomainen tapa tutustua thaimaalaiseen kulttuuriin.

Bussit ovat edullisin vaihtoehto, ja ne kestävät noin 10-11 tuntia ja ovat saatavilla sekä yö- että päivämatkoina. Hinnat ovat samankaltaisia kuin junissa tai jopa edullisempia.

Jos sinulla on runsaasti aikaa ja haluat nauttia matkasta rauhassa, junaa suositellaan. Jos sinun on kiire päästä määränpäähän, lentäminen on paras vaihtoehto, ja jos toiveenasi on säästää, valitse bussi.

Lisätietoja eri kulkutavoista Chiang Maista Bangkokiin löydät postauksestamme “Miten liikkua Chiang Maista Bangkokiin“.

Muita kohteita Chiang Maista

Kuinka hyödyllinen tämä opas oli?

Klikkaa tähteä arvioidaksesi sitä!

Keskimääräinen luokitus / 5. Äänten määrä:

Kamolchat Thanaditsayakun
Kamolchat Thanaditsayakun

Nimeni on Kamolchat - kirjailija, jolla on intohimo matkustamiseen ja joka rakastaa jakaa tarinoita uusista kohteista ja unohtumattomista seikkailuista. Olen syntynyt ja kasvanut Thaimaassa, ja kotimaani kauneus ja monimuotoisuus ovat aina kiehtoneet minua, mikä on innoittanut minua lähtemään ulos ja löytämään maailmaa.

Vuosien varrella minulla on ollut ilo olla mukana erilaisissa matkajulkaisuissa ja -sivustoilla, kuten Lonely Planetissa ja Viatorissa. Pyrin tarjoamaan autenttisen kuvan paikoista, joissa vierailen, pääsemään paikallisten kulttuurien ytimeen ja löytämään aitoja kokemuksia, jotka ravitsevat sielua.

Jatkaessani matkaani eri puolilla maailmaa haluan, että sinäkin pääset mukaani kokemaan maailmamme ihmeitä tarinoideni kautta. Yhdessä voimme oppia, kasvaa ja inspiroitua uskomattomista ihmisistä, paikoista ja kulttuureista, jotka tekevät planeetastamme niin poikkeuksellisen paikan tutkittavaksi.