Krabi til Phi Phi

Sidst opdateret august 27, 2023

Udgivet

Selvom Krabi Town er en kystby, er byen i sig selv ikke kendt som en af Thailands stranddestinationer. Denne portby er bedre kendt for sine templer, markeder og for sin beliggenhed i nærheden af de idylliske Phi Phi-øer. Mens man kan rejse til Krabi med fly, kan man desværre ikke flyve til Phi Phi-øerne. Der er ingen lufthavn på denne lille øgruppe, så den eneste mulighed er at sejle dertil. Alligevel er Ko Phi Phi let tilgængelig med færge fra Krabi. Phi Phi-øerne ligger mindre end 50 kilometer væk, og færgerne er hurtige med en rejsetid på mellem 90 og 105 minutter. Hvis du er fløjet til Krabi, ligger færgeterminalen ca. 30 minutters kørsel fra Krabi Lufthavn.

Læs mere om:
Krabi til Phi Phi med færge
Krabi til Phi Phi med speedbåd
Ao Nang til Koh Phi Phi

Krabi to Koh Lipe from Klong Jilad Pier with Ferry
Klong Jilad-molen i Krabi. © Denis Costille / Shutterstock.com

Færger sejlede tidligere fra Krabi til Phi Phi fra en færgeterminal i centrum af Krabi by. Nu er der en ny passagerhavn ca. 3 kilometer syd for byens centrum. Den kaldes officielt Klong Jilad Pier, men er mere almindeligt kendt som Phi Phi Island Pier. Gratis taxitransport til molen fra billetkontoret i centrum af byen skulle gerne være inkluderet i billetprisen. Så undersøg det, før du selv bruger ekstra penge på en taxa. Læs videre for mere information om færgemulighederne fra Krabi til Phi Phi, samt det alternative valg: speedbådstur.

Færge fra Krabi til Phi Phi

Ferry Krabi to Koh Phi Phi
Rejsende på vej til færgen på Tonsai Pier, Koh Phi Phi Don © SIHASAKPRACHUM / Shutterstock.com

Det er nemt og billigt at tage færgen fra Krabi til Phi Phi. Som nævnt tidligere afgår færgerne fra den nybyggede passagermole syd for byen. De sejler fire gange om dagen, så det er nemt at komme med færgen, hvis man ankommer til Krabi fra et andet sted i Thailand. På nuværende tidspunkt er færgeafgangene fra Krabis Klong Jilad Pier kl. 9, 10.30, 13.30 og 15.

Færgeturen tager ca. 1,5 time, og du ankommer til Tonsai Pier på Ko Phi Phi Don, den største af Phi Phi-øerne. Fra Tonsai Pier er der kun en kort gåtur til adskillige overnatnings- og spisemuligheder.

Til standardprisen betaler du kun omkring 110 krone. Hvis du bestiller dine billetter tidligt online, kan du spare penge sammenlignet med den annoncerede pris fra færgekontoret. Du kan få helt op til 20 krone i rabat på hver billet ved at booke online.

Speedbåd fra Krabi til Phi Phi

Speedboat Krabi to Phi Phi
Snorkeltur med speedbåd i det sydlige Thailand © Vassamon Anansukkasem / Shutterstock.com

En speedbådstur er en underholdende og spændende måde at opleve Andamanhavet på. Speedbåde er dyrere end færger. Men hvis du vælger en tur med alt inklusive, kan de være en god måde at opleve et bredere område og flere øer på i en begrænset tidsperiode. Så hvis du bor i Krabi og ønsker at tage til Phi Phi-øerne på en dagstur, kan du overveje en tur med speedbåd.

Med en all-inclusive-pakke omfatter speedbådsturen fra Krabi til Phi Phi en hel del. Set i det lys er det en ganske god værdi for pengene. Vær dog opmærksom på, at du skal betale et ekstra nationalparkgebyr, som opkræves af parkvagten og ikke kan medregnes i den samlede pris. Rejseselskabet vil kunne forsyne dig med de mest opdaterede oplysninger om dette på tidspunktet for din booking.

Udover nationalparkgebyrerne vil billetprisen sandsynligvis inkludere transport til og fra dit hotel. Den inkluderer også frokost, frugt og vand, maske og snorkel, redningsvest, en rejseleder for hele turens varighed og forsikring. Denne heldagstur tager dig til alle de vigtigste attraktioner på Phi Phi-øerne og giver dig tid til frokost (inkluderet i prisen) og også mulighed for at slappe af på en strand eller to og/eller snorkle.

Selvom det er fornøjeligt, anbefales speedbådsture ikke til alle. Hvis du er disponeret for at blive søsyg, er den mere stabile færge måske en bedre mulighed for dig. Det samme gælder for dem med rygproblemer, hvor de rystelser, der kan opleves på mere urolige farvande, kan være problematiske. Skal du forlade Phi Phi? Må du ikke gå glip af vores guide Phi Phi til Phuket.

Hvordan kommer man fra Phi Phi til Krabi?

Du kan tage en standard- eller højhastighedsfærge fra Ton Sai Pier på Phi Phi, direkte til Krabi, Ao Nang eller Railay, hvilket tager mellem 40 minutter og 1,5 timer. Book disse billetter online via 12Go. Her kan du også se muligheder for transfer, som er praktiske, hvis du vil direkte til Krabi lufthavn eller busstation, eller måske til et hotel efter eget valg.

Kan man komme til Phi Phi-øen fra Krabi?

Ja, det kan man! Krabi til Phi Phi-øen er en populær rute, der tilbydes af flere færgeselskaber, og du kan nemt bestille dine billetter online via rejsebureauet 12Go. Lokale færger, højhastighedsfærger og fascinerende speedbåde er alle tilgængelige, med priser og tidsplaner, der varierer alt efter hvor i Krabi du sejler fra. Du kan endda få en kombineret billet fra Krabi lufthavn.

Hvor lang tid tager færgen fra Koh Phi Phi til Krabi?

Færger fra Ton Sai Pier på Koh Phi Phi tager mellem 1,5 og 2 timer for at komme til Klong Jilad Pier, som ligger lige uden for Krabi centrum. Billetter kan købes via 12Go. Færgerne betjenes af Songserm, Andaman Wave Master, Tigerline Travel, Chaokah Travel Center og Seatran med flere afgange hver dag. Du kan også tilkøbe transport til dit hotel eller lufthavnen, hvis det er nødvendigt.

Hvor meget koster det at tage til Phi Phi Island?

Prisen afhænger af, hvor du kommer fra. Krabi og Phuket er to populære udgangspunkter. Priserne for færger fra Phuket til Phi Phi starter fra omkring 87 kr og op til 290 kr for en speedbåd.

Hvor meget koster færgen til Phi Phi?

Prisen på en færge til Phi Phi afhænger af, hvor du begynder rejsen, da der er ruter fra Phuket, Ao Nang, Krabi og Koh Lanta. Phuket til Phi Phi er en populær rute, der starter ved omkring 87 kr for en ‘lokal’ færge og op til 290 kr for en hurtig tur med speedbåd. Regn med at betale lidt mindre for færger fra Krabi, men du kan finde priser for disse på 12Go.

Hvor meget koster færgen fra Ao Nang til Phi Phi?

Songserm, Tigerline Travel, Andaman Wave Master og Seatran Discovery er blot fire af de mange færgeselskaber, der sejler fra Ao Nang til Phi Phi. Billetpriserne starter fra ca. 80 kr og går helt op til ca. 200 kr for en speedbåd. Hvis du booker online via 12Go, kan du tilføje en transfer til dit hotel til din billet for yderligere bekvemmelighed og en smule ekstra omkostning.

Hvor nyttig var denne guide?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig vurdering / 5. Antal stemmer:

Kamolchat Thanaditsayakun
Om Kamolchat Thanaditsayakun

Mit navn er Kamolchat - en skribent med en passion for rejser, der elsker at dele historier om nye destinationer og uforglemmelige eventyr. Jeg er født og opvokset i Thailand, og jeg har altid været betaget af mit hjemlands skønhed og mangfoldighed, som inspirerede mig til at rejse ud og opdage verden.

I årenes løb har jeg haft fornøjelsen af at bidrage til forskellige rejsepublikationer og hjemmesider, såsom Lonely Planet og Viator. Jeg stræber efter at give en autentisk repræsentation af de steder, jeg besøger, komme ind i hjertet af de lokale kulturer og finde autentiske oplevelser, der nærer sjælen.

Når jeg fortsætter med at rejse over hele kloden, vil jeg gerne have, at du sammen med mig oplever vores verdens vidundere gennem mine historier. Sammen kan vi lære, vokse og blive inspireret af de utrolige mennesker, steder og kulturer, der gør vores planet til sådan et ekstraordinært sted at udforske.