Krabista Phi Phiin

Viimeksi päivitetty 27 elokuun, 2023

Julkaistu

Vaikka Krabi Town on rannikkokaupunki, itse kaupunki ei kuulu Thaimaan parhaimpiin rantakohteisiin. Tämä porttikaupunki on tunnettu enemmän temppeleistään, markkinoistaan ja sijainnistaan lähellä idyllisiä Phi Phi -saaria. Vaikka Krabiin on mahdollista saapua lentokoneella, Phi Phi -saarille ei valitettavasti voi lentää. Tämä kuuden pienen saaren ryhmä ei omaa lentokenttää, joten ainoa vaihtoehto on matkata sinne veneellä. Kuitenkin, Ko Phi Phille pääsee helposti lautalla Krabista. Phi Phi -saaret ovat alle 50 kilometrin päässä, ja lautat liikkuvat nopeasti, matka-aika on 1,5–1,75 tuntia. Jos olet lentänyt Krabiin, lauttaterminaali on noin 30 minuutin päässä Krabin lentokentältä.

Lue lisää:
Phi Phille lautalla
Krabi-Phi Phi pikaveneellä
Ao Nangista Koh Phi Phille

Krabi to Koh Lipe from Klong Jilad Pier with Ferry
Klong Jiladin laituri Krabissa. © Denis Costille / Shutterstock.com

Lautat liikennöivät ennen Krabista Phi Phille Krabin kaupungin keskustassa sijaitsevasta lauttaterminaalista. Nyt paikalla on uusi matkustajasatama noin kolme kilometriä kaupungin keskustasta etelään. Sen virallinen nimi on Klong Jilad Pier, mutta se on paremmin tunnettu nimellä Phi Phi Island Pier. Ilmainen taksikuljetus laiturille keskustassa sijaitsevasta lipputoimistosta pitäisi olla sisällytetty lipun hintaan. Tarkista tämä siis ennen kuin kulutat ylimääräistä rahaa taksikyytiin. Lue lisää tietoa lauttavaihtoehdoista Krabilta Phi Phille sekä vaihtoehtoisista pikaveneajeluista.

Lautta Krabista Phi Phille

Ferry Krabi to Koh Phi Phi
Matkustajia kävelee lautalle Tonsai Pierillä, Koh Phi Phi Don © SIHASAKPRACHUM / Shutterstock.com

Lautalla matkustaminen Krabilta Phi Phille on kätevää ja edullista. Kuten aikaisemmin mainittiin, lautat lähtevät kaupungin eteläpuolella sijaitsevalta uudesta matkustajalaiturilta. Ne lähtevät neljä kertaa päivässä, joten sinulle on helppoa nousta lautalle, jos olet tulossa Krabiin muualta Thaimaasta. Kirjoitushetkellä lauttojen lähtöajat Krabin Klong Jiladin laiturilta ovat klo 9, 10:30, 13:30 ja 15:00.

Lauttamatka kestää noin 1,5 tuntia, ja saavut Tonsain laiturille Ko Phi Phi Donilla, joka on suurin Phi Phi -saarista. Tonsain laiturilta on vain lyhyt matka kävellen useisiin eri majoitus- ja ruokapaikkoihin.

Vakiohinta on vain noin 15 €. Jos varaat lippusi ajoissa verkossa, säästät lauttatoimiston mainostamaan hintaan verrattuna. Voit saada alennusta jopa noin 3 € per lippu nettivarauksen kautta.

Pikavene Krabista Phi Phille

Speedboat Krabi to Phi Phi
Snorklausretki pikaveneellä Etelä-Thaimaassa © Vassamon Anansukkasem / Shutterstock.com © Vassamon Anansukkasem / Shutterstock.com

Pikaveneellä tehtävä retki on hauska ja jännittävä tapa tutustua Andamaanienmereen. Pikaveneet ovat kalliimpia kuin lautat, mutta jos valitset all-inclusive-matkan, ne voivat olla erinomainen tapa nähdä laajempi alue ja useampia saaria lyhyemmässä ajassa. Jos siis yövyt Krabissa ja haluat tehdä vain päiväretken Phi Phi -saarille, pikaveneajelu kannattaa ottaa huomioon.

All-inclusive-paketin pikaveneajelu Krabista Phi Phi -saarille tarjoaa monipuolisesti sisältöä. Kaiken kaikkiaan se on siis varsin hyvä diili lipun hinnalle. Tulee kuitenkin huomata, että kansallispuistomaksu täytyy maksaa erikseen, sillä se ei ole sisällytettävissä all-inclusive-hintaan. Matkanjärjestäjä voi antaa sinulle viimeisimmät tiedot tästä, kun varaat lippusi.

Kansallispuistomaksun lisäksi lippujen hintaan kuuluu todennäköisesti kuljetus hotelliisi ja takaisin. Pakettiin sisältyy myös lounas, hedelmiä ja vettä, maski ja snorkkeli, pelastusliivit, oppaan palvelut koko retken ajaksi ja vakuutus. Tämä kokopäiväretki kuljettaa sinut kaikille Phi Phi -saarten merkittävimpiin kohteisiin, ja sinulle jää aikaa sekä lounaalle (sisältyy hintaan) että rentoutumiseen rannalla tai vaikkapa snorklaukseen.

Vaikka pikaveneajelut ovatkin elämyksellisiä, ne eivät sovi kaikille. Jos olet altis merisairaudelle, stabiilimpi lautta saattaa olla parempi vaihtoehto sinulle. Samoin, jos sinulla on selkävaivoja, aaltoileva meri ja sen aiheuttama tärinä voivat olla ongelma. Oletko lähdössä Phi Philtä? Älä missaa opastamme reitistä Phi Phistä Phuketiin.

Miten pääset Phi Philtä Krabiin?

Phi Phin Ton Sai -laiturilta pääset tavallisella tai nopealla laivalla suoraan Krabiin, Ao Nangiin tai Railayhin, ja matka kestää vaihdellen 40 minuutista 1,5 tuntiin. Voit ostaa nämä liput verkossa 12Gon kautta. Siellä tarjolla on myös kuljetusvaihtoehtoja, jotka ovat käteviä, jos haluat mennä suoraan Krabin lentokentälle, linja-autoasemalle tai vaikka suoraan haluamaasi hotelliin.

Pääsetkö Phi Phin saarelle Krabista?

Kyllä, voit! Krabi-Phi Phi -reitti on suosittu, ja sen tarjoaa useita lauttayhtiöitä. Liput voi helposti ostaa verkossa matkatoimiston, 12Gon, kautta. Tarjolla on paikallisia lauttoja, nopeita lauttoja ja jännittäviä pikaveneitä, joiden hinnat ja aikataulut vaihtelevat sen mukaan, mistä päin Krabia olet lähtemässä. Voit myös ostaa yhdistelmälipun suoraan Krabin lentokentältä.

Kuinka kauan kestää lautta Koh Phi Philtä Krabiin?

Koh Phi Phin Ton Sai -laiturilta lähtevien lauttojen matka-aika on 1,5–2 tuntia Klong Jiladin laiturille, joka sijaitsee lähes Krabin keskustan ulkopuolella. Liput voi hankkia 12Gon kautta. Lautoja liikennöi useampi yhtiö, kuten Songserm, Andaman Wave Master, Tigerline Travel, Chaokah Travel Center ja Seatran, ja niitä lähtee usein joka päivä. Voit lisäksi valita kuljetuksen hotellillesi tai lentokentälle.

Paljonko Phi Phi -saarelle matkustaminen maksaa?

Kustannukset vaihtelevat sen mukaan, mistä olet lähdössä. Krabi ja Phuket ovat kaksi suosittua lähtöpistettä. Phuketista Phi Phille matka maksaa alkaen noin 12 euroa ja voi kohota jopa 40 euroon pikaveneellä. Voit tarkastaa hinnat ja ostaa liput eri lauttayhtiöiltä 12Gon kautta.

Kuinka paljon lautta Phi Phille maksaa?

Lipun hinta Phi Phille riippuu siitä, mistä lähtöpaikasta olet valinnut, sillä reittejä on Phuketista, Ao Nangista, Krabista ja Koh Lantalta. Phuketista Phi Phille matka maksaa yleensä alkaen 12 euroa perinteisellä laivalla ja jopa 40 euroa nopealla pikaveneellä. Krabilta lähtevät laivat ovat yleensä hieman edullisempia, mutta tarkat hinnat löydät 12Go sivuilta.

Kuinka paljon maksaa lautta Ao Nangista Phi Phille?

Yhtiöitä kuten Songserm, Tigerline Travel, Andaman Wave Master ja Seatran Discovery liikennöivät Ao Nangista Phi Phille. Lipun hinta alkaa noin 11 eurosta ja voi nousta aina 27 euroon pikaveneellä. Jos varaat lipun verkossa 12Gon kautta, voit lisämaksusta saada kuljetuksen hotellillesi, mikä tekee matkasta entistä mukavamman.

Kuinka hyödyllinen tämä opas oli?

Klikkaa tähteä arvioidaksesi sitä!

Keskimääräinen luokitus / 5. Äänten määrä:

Kamolchat Thanaditsayakun
Kamolchat Thanaditsayakun

Nimeni on Kamolchat - kirjailija, jolla on intohimo matkustamiseen ja joka rakastaa jakaa tarinoita uusista kohteista ja unohtumattomista seikkailuista. Olen syntynyt ja kasvanut Thaimaassa, ja kotimaani kauneus ja monimuotoisuus ovat aina kiehtoneet minua, mikä on innoittanut minua lähtemään ulos ja löytämään maailmaa.

Vuosien varrella minulla on ollut ilo olla mukana erilaisissa matkajulkaisuissa ja -sivustoilla, kuten Lonely Planetissa ja Viatorissa. Pyrin tarjoamaan autenttisen kuvan paikoista, joissa vierailen, pääsemään paikallisten kulttuurien ytimeen ja löytämään aitoja kokemuksia, jotka ravitsevat sielua.

Jatkaessani matkaani eri puolilla maailmaa haluan, että sinäkin pääset mukaani kokemaan maailmamme ihmeitä tarinoideni kautta. Yhdessä voimme oppia, kasvaa ja inspiroitua uskomattomista ihmisistä, paikoista ja kulttuureista, jotka tekevät planeetastamme niin poikkeuksellisen paikan tutkittavaksi.