Krabi naar Phi Phi

Laatst bijgewerkt op augustus 27, 2023

Geplaatst op

Hoewel Krabi Town een kustplaats is, geldt de stad zelf niet als een strandbestemming in Thailand. Deze toegangshaven staat beter bekend om zijn tempels, markten en de nabijheid van de idyllische Phi Phi-eilanden. Hoewel je met het vliegtuig naar Krabi kunt vliegen, kun je helaas niet naar de Phi Phi-eilanden vliegen. Er is geen vliegveld op deze archipel van zes kleine eilanden, waardoor toegang per boot de enige optie is. Toch is Ko Phi Phi goed bereikbaar per veerboot vanuit Krabi. De Phi Phi-eilanden liggen op minder dan 50 kilometer afstand en de veerboten zijn snel, met een reistijd van 90 tot 105 minuten. Als je een vlucht naar Krabi hebt genomen, ligt de veerbootterminal op ongeveer 30 minuten rijden van Krabi Airport.

Lees meer over:
Krabi naar Phi Phi met de veerboot
Krabi naar Phi Phi met de speedboot
Ao Nang naar Koh Phi Phi

Krabi to Koh Lipe from Klong Jilad Pier with Ferry
Klong Jilad Pier in Krabi. © Denis Costille / Shutterstock.com

Vroeger vertrokken de veerboten van Krabi naar Phi Phi vanaf een veerbootterminal in het centrum van Krabi Town. Nu is er een nieuwe passagiersterminal op ongeveer 3 kilometer ten zuiden van het stadscentrum. De officiële naam is Klong Jilad Pier, maar deze staat eenvoudigerweg bekend als Phi Phi Island Pier. Gratis taxitransfers naar de pier vanuit het centrale loket in de stad zouden bij de ticketprijs inbegrepen moeten zijn. Informeer dus vooraf voordat je zelf extra geld uitgeeft aan een taxi. Lees verder voor meer informatie over de veerbootopties van Krabi naar Phi Phi, en ook over het andere alternatief: een speedboottocht.

Veerboot van Krabi naar Phi Phi

Ferry Krabi to Koh Phi Phi
Reizigers lopen naar de veerboot op de Tonsai Pier, Koh Phi Phi Don © SIHASAKPRACHUM / Shutterstock.com

Het nemen van de veerboot van Krabi naar Phi Phi is handig en betaalbaar. Zoals hierboven aangegeven, vertrekken de veerboten vanaf de nieuwgebouwde passagiersterminal ten zuiden van de stad. Ze vertrekken vier keer per dag, waardoor het gemakkelijk is om aan te sluiten op een veerboot als je van elders in Thailand naar Krabi reist. Op het moment van schrijven vertrekken de veerboten vanaf Krabi’s Klong Jilad Pier om 09:00, 10:30, 13:30 en 15:00 uur.

De reis met de veerboot duurt ongeveer 1,5 uur en je komt aan bij de Tonsai Pier op Ko Phi Phi Don, het grootste van de Phi Phi-eilanden. Vanaf de Tonsai Pier is het maar een klein stukje wandelen naar veel verschillende accommodaties of eetgelegenheden.

Voor de standaardprijs betaal je slechts ongeveer €15. Als je je tickets vroegtijdig online boekt, kun je besparen op de aangegeven prijs van het veerbootkantoor. Je kunt wel €3 korting krijgen op de prijs van elk ticket via een online boeking.

Speedboot van Krabi naar Phi Phi

Speedboat Krabi to Phi Phi
Snorkeltocht met een speedboot in het zuiden van Thailand © Vassamon Anansukkasem / Shutterstock.com

Een speedboottocht is een geweldige en spannende manier om de Andamanse Zee te verkennen. Speedboten zijn duurder dan veerboten, maar als je een all-inclusive tour boekt, bieden ze een uitstekende kans om een groter gebied en meer eilanden te verkennen in een kortere tijdspanne. Dus als je in Krabi verblijft en een dagje naar de Phi Phi eilanden wilt, overweeg dan een speedboottocht.

Het all-inclusive pakket van de speedboottour van Krabi naar Phi Phi biedt veel aan. Al met al is het dus een goede prijs-kwaliteitverhouding. Let wel, je moet een extra vergoeding betalen voor het Nationaal Park. Deze wordt geïnd door de parkwachter en kan niet worden opgenomen in de all-inclusive prijs. De reisorganisatie kan je hierover de meest actuele informatie verschaffen op het moment dat je je tickets boekt.

Naast de kosten voor het nationale park is de ticketprijs doorgaans inclusief transfers van en naar je accommodatie, een lunch, fruit en water, een snorkelset, een zwemvest, een gids en verzekering. Deze dagtour neemt je mee naar alle hoofdattracties van de Phi Phi eilanden, zodat je tijd hebt voor zowel lunch (inbegrepen in de prijs) als ontspanning op een of meerdere stranden en/of om te snorkelen.

Hoewel speedboottochten erg leuk zijn, zijn ze niet geschikt voor iedereen. Als je gevoelig bent voor zeeziekte, is de stabielere veerboot wellicht een betere optie. Hetzelfde geldt voor mensen met rugproblemen; de schokken op ruwer water kunnen problematisch zijn.

Hoe kom je van Phi Phi naar Krabi?

Je kunt een standaard- of hogesnelheidsveerboot nemen vanaf Ton Sai Pier op Phi Phi, rechtstreeks naar Krabi, Ao Nang of Railay. De tocht duurt tussen de 40 minuten en 1 uur en 30 minuten. Boek deze tickets eenvoudig online via 12Go. Daar tref je ook opties aan voor transfers, ideaal als je direct naar het vliegveld of busstation in Krabi wilt, of zelfs naar een hotel van je keuze.

Kun je naar Phi Phi-eiland vanuit Krabi?

Ja, dat is mogelijk! De route van Krabi naar Phi Phi-eiland is populair en wordt aangeboden door verschillende veerbootmaatschappijen. Tickets zijn gemakkelijk online te boeken via het reisbureau 12Go. Er zijn lokale veerboten, hogesnelheidsveerboten en opwindende speedboten beschikbaar. Prijzen en dienstregelingen variëren, afhankelijk van je vertrekpunt in Krabi. Je kunt zelfs een combinatieticket kopen vanaf Krabi Airport.

Hoe lang is de veerboot van Koh Phi Phi naar Krabi?

Veerboten vanaf de Ton Sai Pier op Koh Phi Phi doen er tussen 1 uur en 30 minuten en 2 uur over om bij de Klong Jilad Pier te komen, net buiten het centrum van Krabi. Tickets zijn verkrijgbaar via 12Go. De veerdiensten worden verzorgd door onder andere Songserm, Andaman Wave Master, Tigerline Travel, Chaokah Travel Center en Seatran, met meerdere vertrekmogelijkheden per dag. Transfers naar je hotel of het vliegveld kunnen ook worden toegevoegd, indien nodig.

Hoeveel kost het om naar Phi Phi-eiland te gaan?

De kosten hangen af van je vertrekpunt. Krabi en Phuket zijn twee populaire vertreklocaties. Prijzen voor veerboten van Phuket naar Phi Phi beginnen vanaf ongeveer €12, tot €40 voor een speedboot. Deze prijzen zijn te vinden en tickets zijn te koop bij alle veerbootmaatschappijen via 12Go.

Hoeveel kost de veerboot naar Phi Phi?

De kosten voor een veerboot naar Phi Phi variëren, afhankelijk van je vertrekpunt. Er zijn routes vanuit Phuket, Ao Nang, Krabi en Koh Lanta. De route van Phuket naar Phi Phi begint bij ongeveer €12 voor een ‘lokale’ veerboot, tot €40 voor een snelle speedbootrit. Verwacht iets minder te betalen voor veerboten vanuit Krabi; de actuele prijzen zijn te vinden op 12Go.

Hoeveel kost de veerboot van Ao Nang naar Phi Phi?

Bedrijven zoals Songserm, Tigerline Travel, Andaman Wave Master en Seatran Discovery zijn slechts een paar van de vele veerbootmaatschappijen die van Ao Nang naar Phi Phi varen. Ticketprijzen beginnen bij ongeveer €11 en kunnen oplopen tot €27 voor een speedboot. Als je online boekt via 12Go, kun je voor een beetje extra een transfer naar je hotel aan je ticket toevoegen voor extra comfort.

Hoe nuttig was deze gids?

Klik op een ster om hem te beoordelen!

Gemiddelde waardering / 5. Aantal stemmen:

Kamolchat Thanaditsayakun
Over Kamolchat Thanaditsayakun

Mijn naam is Kamolchat - een schrijver met een passie voor reizen die graag verhalen deelt over nieuwe bestemmingen en onvergetelijke avonturen. Ik ben geboren en getogen in Thailand en ben altijd gefascineerd geweest door de schoonheid en diversiteit van mijn thuisland, wat me inspireerde om erop uit te trekken en de wereld te ontdekken.

Door de jaren heen heb ik het genoegen gehad om bij te dragen aan verschillende reispublicaties en websites, zoals Lonely Planet en Viator. Ik streef ernaar een authentieke weergave te geven van de plaatsen die ik bezoek, me te verdiepen in lokale culturen en authentieke ervaringen te vinden die de ziel voeden.

Als ik verder reis over de hele wereld, wil ik dat je samen met mij de wonderen van onze wereld ervaart via mijn verhalen. Samen kunnen we leren, groeien en geïnspireerd raken door de ongelooflijke mensen, plaatsen en culturen die onze planeet tot zo\'n buitengewone plek maken om te verkennen.