Phuket till Krabi

Senast uppdaterad 9 augusti, 2023

Publicerad

Phuket och Krabi är två av de populäraste turistmålen i södra Thailand. Phuket, med sin livliga atmosfär och omfattande turistinfrastruktur, erbjuder ändå enastående stränder och ett överflöd av attraktioner. Krabi, å andra sidan, bjuder på en mer avkopplad tillvaro, vilket ger besökare en genuin inblick i det thailändska livet. Den kontrasterande karaktären mellan Phuket och Krabi gör att båda destinationerna är väldigt omtyckta av turister. Resan mellan dessa två platser är inte bara smidig utan också fantastiskt vacker. Läs vidare för att ta reda på hur du kan ta dig från Phuket till Krabi.

Läs om:
Färja från Phuket till Krabi
Speedboat är det snabbaste alternativet
Ta bussen det billiga alternativet till Krabi
Minibussresa från Phuket till Krabi
Komfortabel resa med taxi till Krabi

Phuket bridge
Phuket är en ö, men den är sammankopplad med det thailändska fastlandet via en bro.

Vilka alternativ finns för resor från Phuket till Krabi?

Det är snabbt och smidigt att resa från Phuket till Krabi. Avståndet från bussterminalen i Phuket till bussterminalen i Krabi är bara 165 kilometer. Beroende på transportmedel och trafiksituationen kan restiden variera mellan 2 och 3 timmar. Om du väljer landsvägen har du flera alternativ till hands: buss, minibuss och taxi. Du kan även ta dig från Phuket till Krabi med båt, så vi börjar med att ge dig information om färjor och snabbåtar.

Färja från Phuket till Krabi

Ao Nang Travel and Tour
Färja mellan Phuket och Krabi via Phi Phi Island © Yulia Melnikova / Shutterstock.com

Att ta färjan från Phuket till Krabi är erbjuder både fin utsikt och är bekvämt. En fördel med färjan är att du kan gå runt och sträcka på benen mycket mer än när du reser med buss. Nackdelen med färjan är att den är dyrast med ett pris på ungefär 700 THB, vilket motsvara drygt 200 Kronor. Det är numera de snabbaste färdmedlet till Krabi, med en restid på 2 till 2 och en halv timme. Det en fantastisk upplevelse att kryssa förbi vackra öar och få lite sol på kroppen.

Färjorna avgår från Rassada Pier i Phuket klockan 8.30 och anländer till Ao nang beach i Krabi runt 10.30. Om du ska vidare till Railey Beach tar de 15 minuter extra. Det kostar lite drygt dubbelt så mycket att åka färja jämfört med att ta bussen från Phuket till Krabi.

Speedboat är vanligtvis det snabbaste alternativet

Speedboat Phuket to Krabi
Speedboats in Krabi © Phuong D. Nguyen / Shutterstock.com

Snabbåtar är ett annat alternativ om du gillar att färdas på vatten. Jämfört med bussar, taxibilar, minibussar och färjor, är snabbåten det kvickaste sättet att ta sig från Phuket till Krabi. Dock går de inte ända fram till Krabi Town. Snabbåtarna tar en rutt som slutar i semesterorten Ao Nang, cirka 19 kilometer från Krabi Town. Var därför medveten om slutdestinationen innan du väljer detta alternativ. Snabbåtar är visserligen snabba (det tar cirka 2 timmar från Bang Rong Pier), men de är också det dyraste transportsättet från Phuket till Krabi. Koh Yao Sun Smile erbjuder 2 avgångar per dag från Bang Rong Pier, Phuket till Nopparat Thara Pier, Ao Nang. Koh Yao Sun Smile snabbåtar gör också ett stopp vid Railey Pier.

Om du ogillar kostnaden för snabbåtarna eller den förlängda tiden det tar för färjorna, behöver du inte oroa dig. Det finns fortfarande massor av transportalternativ mellan dessa två destinationer.

Att ta en buss – det prisvärda alternativet till Krabi

Phuket Bus Terminal 2
Bussarna från Phuket till Bangkok avgår från Phuket Bus Terminal 2 © Pataporn Kuanui / Shutterstock.com

Bussar är det mest populära transportalternativet från Phuket av flera skäl. Med täta avgångar behöver du aldrig vänta länge och de är billiga. Restiden är vanligtvis runt 3 timmar och det är ett trevligt sätt att träffa lokalbefolkningen och spendera tid med att titta på det förbipasserande landskapet. Nackdelen med bussarna är att de går från punkt A till punkt B – så du måste själv ta dig till och från bussterminalen i varje stad. I Phuket är det bäst att ta en buss från Phukets bussterminal 2, eftersom det finns tätare avgångar härifrån.

Att resa med minibuss från Phuket till Krabi

Toyota Commuter
Toyota commuter vanligaste minibussen i Thailand © nitinut380 / Shutterstock.com

Minibussar är ett alternativ som erbjuder lite mer bekvämlighet. Om du bokar en minibuss från Phuket till Krabi kan du oftast få dem att hämta dig direkt vid ditt hotell. På så sätt slipper du restiden och kostnaden för att ta dig till bussterminalen. En minibuss kostar lite mer än de vanliga bussarna, men det är värt pengarna för den där bekvämligheten med service från dörr till dörr. Nackdelarna med minibussar är att du har lite mindre benutrymme än på en vanlig buss, och, det kan vara tråkigt att behöva stanna vid en massa hotell innan man ger sig iväg. Men när alla upphämtningar väl är genomförda blir körningen snabb (och potentiellt hårresande!). Allt som allt bör du räkna med en restid på cirka 3 timmar.

Resa med en bekväm taxi till Krabi

Andaman Taxis Van
Andaman Taxis erbjuder både minibussar och vanliga personbilar.

Det sista alternativet är att resa med taxi från Phuket till Krabi. Man kan hävda att det är bekvämare att åka taxi än att åka buss eller minibuss. Taxibilar erbjuder också större flexibilitet med service från dörr till dörr. Om du vill kan du till och med få föraren att stanna vid några intressanta platser längs vägen. Taxibilar är mycket dyrare än bussar eller minibussar med priser som kan jämföras med vad du skulle betala för en motorbåt. Taxipriset kan dock delas mellan flera passagerare, vilket gör det mer prisvärt. Beroende på var i Phuket du reser ifrån bör körningen ta cirka 2 – 2,5 timmar.

Hur tar man sig från Phuket till Krabi?

Även om Phuket är en ö är den sammankopplad med fastlandet via en bro. Du kan därför resa från Phuket till Krabi både landvägen eller med färja. Boka privata taxibilar för en bekväm service från dörr till dörr. Åk med en reguljär buss för ett bra pris eller en minibuss för en kombination av komfort och pris. De snabbaste alternativen, snabbåtarna, tar så lite som 120 minuter.

Hur tar jag mig från Phukets flygplats till Krabi?

Det finns två sätt att ta sig från Phukets flygplats till Krabi: med minibuss och färja eller med buss. Det finns inga direktbussar, så att åka på detta sätt är inte idealiskt. Att ta en minibuss och en färja är bäst eftersom du kan köpa en kombinerad biljett som täcker hela resan från resebyrån, 12Go. Alla anslutningar är garanterade när du bokar via deras webbplats.

Hur lång är en båtresa från Phuket till Krabi?

Om du reser direkt från Phuket till Krabi med båt är ditt enda alternativ en snabb-båt, vilket är en resa på cirka 80 minuter. Snabb-båtarna tar dig inte in till Krabi stad, utan stannar i stället vid badorterna Railay eller Ao Nang. Vanliga färjor är mycket billigare men inte direkta, och de flesta går via Phi Phi Island där du måste vänta i flera timmar.

Hur lång tid tar det från Phuket till Krabi?

På väg är det cirka 160 km för resor med buss, minibuss eller taxi. Restiden varierar beroende på upphämtnings- och avlämningsställen och leverantör. Taxi är snabbast och tar cirka 2,5 timmar. En liten minibuss tar cirka 3,5 timmar, medan skåpbilar tar ungefär 3-4 timmar. Snabb-båtar är snabbast från 120 minuter, alla dessa alternativ är tillgängliga genom 12Go.

Tyckte du att den här guiden var användbar?

Klicka på en stjärna för att betygsätta den!

Genomsnittligt betyg: / 5. Antal röster:

Kamolchat Thanaditsayakun
Om Kamolchat Thanaditsayakun

Mitt namn är Kamolchat - en skribent med passion för resor som älskar att dela berättelser om nya destinationer och oförglömliga äventyr. Jag är född och uppvuxen i Thailand och har alltid fängslats av skönheten och mångfalden i mitt hemland, vilket inspirerade mig att ge mig ut och upptäcka världen.

Under årens lopp har jag haft nöjet att bidra till olika resepublikationer och webbplatser, till exempel Lonely Planet och Viator. Jag strävar efter att ge en autentisk bild av de platser jag besöker, komma in i hjärtat av lokala kulturer och hitta autentiska upplevelser som ger näring åt själen.

När jag fortsätter att resa över hela världen vill jag att du ska göra mig sällskap och uppleva vår världs underverk genom mina berättelser. Tillsammans kan vi lära oss, växa och inspireras av de otroliga människor, platser och kulturer som gör vår planet till en sådan extraordinär plats att utforska.