Phuketista Krabiin

Viimeksi päivitetty 26 elokuun, 2023

Julkaistu

Phuket ja Krabi ovat kaksi Etelä-Thaimaan eniten suosittua turistikohdetta. Toisaalta, Phuket on vilkas matkakohde, jossa on runsas matkailun infrastruktuuri. Phuket tarjoaa lisäksi upeita rantoja ja monia muita nähtävyyksiä. Toisaalta, Krabi tarjoaa vähemmän kiireisen elämäntylin, joka antaa kävijöille aidon kuvan Thaimaasta. Phuketin ja Krabin erilaiset tunnelmat tekevät molemmista kohteista niin suosittuja matkailijoiden keskuudessa. Matkustaminen toisesta kohteesta toiseen on helppoa ja uskomattoman luonnonkaunista. Lue tästä, miten matkustaa Phuketista Krabiin.

Lue lisää:
Phuketista Krabiin
Pikavene on useimmiten nopein vaihtoehto
Bussilla edullinen tapa päästä Krabiin
Mene pikkubussilla Phuketista Krabiin
Matkusta miellyttävässä taksissa Krabiin

Options for Travel from Pattaya to Phuket
Phuket on saari, mutta se on yhteydessä Thaimaan mantereeseen sillan kautta.

Kuinka matkustaa Phuketista Krabiin?

Matkustaminen Phuketista Krabiin on nopeaa ja helppoa. Phuketin bussiterminaalista on vain 165 kilometriä Krabin bussiterminaaliin. Kesto riippuu siitä, miten matkustat ja millainen liikennetilanne on; matka-aika on 2–3 tuntia. Maanteitse mentäessä sinulla on useita matkustusvaihtoehtoja: bussi, pikkubussi ja taksi. Voit matkustaa Phuketista Krabiin myös laivalla, joten aloitamme kertomalla tietoa lautoista ja pikaveneistä.

Lautta Phuketista Krabiin

Ao Nang Travel and Tour

Lautalla matkustaminen Phuketista Krabiin tarjoaa kauniita maisemia ja mukavan matkan. Yksi lautan eduista on se, että se antaa sinulle mahdollisuuden kävellä ja venytellä jalkojasi, mikä on etu verrattuna bussilla matkustamiseen. Lauttamatka on kuitenkin toiseksi kallein vaihtoehto (pikaveneiden jälkeen), sillä lipun hinta on noin 18,50 €. Siitä huolimatta, se on nykyään nopein keino saapua Krabille, sillä matka kestää vain 2–2,5 tuntia. Nuo 2 tuntia kuluvat kuin siivillä, sillä on todella upea kokemus lipua kauniiden saarten ohi ja nauttia samalla auringosta.

Lautat lähtevät Phuketin Rassada-laiturilta kello 8.30 ja saapuvat Krabin Ao Nangin rannalle noin kello 10.30. Jos määränpäänäsi on Railey Beach, varaudu 15 minuutin lisämatkaan. Huomaa, että ilmainen nouto hotelliltasi Phuketissa sisältyy hintaan, kun varaat lippusi verkosta kohdassa Taksit ja lautat.

Pikavene on yleensä nopein vaihtoehto

Speedboat Phuket to Krabi
Pikaveneet Krabissa © Phuong D. Nguyen / Shutterstock.com

Pikaveneet ovat erinomainen vaihtoehto, jos nautit vesillä matkustamisesta. Verrattuna busseihin, takseihin, pikkubusseihin ja lauttoihin, pikaveneet ovat nopein tapa päästä Phuketista Krabille. Ne eivät kuitenkaan saavu suoraan Krabin kaupunkiin. Pikaveneet kulkevat reittiä, joka päättyy Ao Nangin lomakylään, joka sijaitsee noin 19 kilometrin päässä Krabin kaupungista. Ole siis tietoinen määränpäästä, ennen kuin valitset tämän vaihtoehdon. Vaikka pikaveneet ovat nopeita (matka kestää Bang Rongin laiturilta noin 2 tuntia), ne ovat myös kallein kuljetusmuoto Phuketista Krabiin. Koh Yao Sun Smile tarjoaa 2 lähtöä päivässä Bang Rongin laiturilta Phuketista Nopparat Tharan laiturille, Ao Nangiin. Koh Yao Sun Smilen pikaveneet pysähtyvät myös Railey Pierillä.

Jos et pidä pikaveneiden hinnoista tai lauttojen kestosta, älä huoli, näiden kahden kohteen välillä on yhtä kaikki runsaasti muita liikennevaihtoehtoja.

Bussilla halpa vaihtoehto Krabiin

Phuket Bus Terminal 2
Phuketin bussiterminaali 2 © Pataporn Kuanui / Shutterstock.com

Bussit ovat suosituin kuljetusvaihtoehto Krabille monestakin syystä. Koska busseja lähtee usein, sinun ei yleensä tarvitse odottaa pitkään ja ne ovat halpoja. Matka-aika on yleensä noin 3 tuntia, ja se on mukava tapa tutustua paikallisiin ja nauttia ohikulkevista maisemista. Bussien haittapuolena on se, että ne kulkevat pisteestä A pisteeseen B – sinun on siis itse siirryttävä kunkin kaupungin bussiterminaaliin ja sieltä pois. Phuketissa kannattaa valita bussi Phuketin bussiterminaalista 2, koska sieltä lähtee useimmin busseja.

Mene minibussilla Phuketista Krabiin

Toyota Commuter
Toyota Commuter, jota käytetään yleisimmin pikkubussina/linja-autona Thaimaassa © nitinut380 / Shutterstock.com

Pikkubussit ovat vaihtoehto, jotka tarjoavat lisämukavuutta. Jos varaat pikkubussin Phuketista Krabiin, kuljettaja voi yleensä noutaa sinut suoraan hotelliltasi. Näin säästät matka-aikaa ja kustannuksia bussiterminaaliin pääsemisestä. Pikkubussi on kalliimpi kuin tavallinen linja-auto, mutta se on rahan arvoinen, kun saat näin ovelta ovelle -mukavuuden. Pikkubussin haittapuolena on, että jalkatilaa on hieman vähemmän ja matka saattaa viivästyä, kun pysähdytään useissa hotelleissa ennen matkan jatkumista. Kun kaikki noutopaikat ovat kuitenkin käyty läpi, ajomatka on nopea (ja mahdollisesti jännittävä!). Kaiken kaikkiaan matka kestää noin 3 tuntia.

Matkusta mukavalla taksilla Krabiin

Andaman Taxis Van
Andaman Taxis tarjoaa sekä erityyppisiä henkilöautoja.

Viimeinen vaihtoehto on matkustaa taksilla Phuketista Krabiin. Voisi sanoa, että taksilla matkustaminen on mukavampaa kuin bussilla tai pikkubussilla. Taksit tarjoavat myös suurempaa joustavuutta, sillä palvelut kulkevat ovelta ovelle. Halutessasi voit jopa pyytää kuljettajaa pysähtymään matkan varrella olevissa kiinnostavissa paikoissa. Taksit ovat paljon kalliimpia kuin bussit tai pikkubussit, ja niiden hinnat ovat verrattavissa pikaveneen hintaan. Taksimaksu voidaan kuitenkin jakaa useamman matkustajan kesken, mikä tekee siitä suhteellisesti edullisemman. Riippuen siitä, mistä päin Phuketia matkustat, ajomatka kestää noin 2–2,5 tuntia.

Miten pääset Phuketista Krabiin?

Vaikka Phuket on saari, se on yhteydessä mantereeseen sillan kautta. Voit siis matkustaa Phuketista Krabiin sekä maanteitse että lautalla. Valitse yksityiset taksit, jos haluat kätevää ovelta ovelle -palvelua. Matkusta tavallisella bussilla, jos etsit edullista vaihtoehtoa, tai pikkubussilla, jos haluat yhdistää mukavuuden ja edullisuuden. Nopeimmat vaihtoehdot, kuten pikaveneet, kestävät vain 2 tuntia.

Miten pääsen Phuketin lentokentältä Krabiin?

Phuketin lentoasemalta pääsee Krabiin kahdella tavalla: pikkubussilla ja lautalla tai bussilla. Suoria busseja ei ole, joten tämä vaihtoehto ei ole käytännöllinen. Pikkubussilla ja lautalla matkustaminen on paras vaihtoehto, sillä voit ostaa matkatoimistosta, 12Gosta, yhdistelmälipun, joka kattaa koko matkan. Kaikki yhteydet ovat taattuja, kun varaat matkan heidän verkkosivustonsa kautta.

Kuinka kauan laivamatka Phuketista Krabiin kestää?

Matkustaessasi suoraan Phuketista Krabille veneellä ainoa vaihtoehtosi on pikavene, jonka matka kestää noin 1 tunti ja 20 minuuttia. Pikaveneet eivät vie sinua Krabin kaupunkiin, vaan pysähtyvät joko Railayn tai Ao Nangin rantakohteissa. Säännölliset lautat ovat paljon halvempia, mutta ne eivät ole suoria, ja useimmat kulkevat Phi Phi -saaren kautta, jossa joudut odottamaan useita tunteja.

Kuinka kauan kestää Phuketista Krabiin?

Maanteitse matkaa kertyy noin 160 km, olitpa sitten liikkeellä bussilla, pikkubussilla tai taksilla. Matka-ajat vaihtelevat nouto- ja jättöpaikkojen sekä palveluntarjoajan mukaan. Taksit ovat nopein vaihtoehto, matkan kestäessä noin 2,5 tuntia. Pikkubussilla matka kestää noin 3,5 tuntia, ja linja-autolla noin 3–4 tuntia. Pikaveneet ovat nopeimpia, kestäen 2 tuntia, ja kaikki nämä vaihtoehdot ovat saatavilla 12Gon kautta.

Kuinka hyödyllinen tämä opas oli?

Klikkaa tähteä arvioidaksesi sitä!

Keskimääräinen luokitus / 5. Äänten määrä:

Kamolchat Thanaditsayakun
Kamolchat Thanaditsayakun

Nimeni on Kamolchat - kirjailija, jolla on intohimo matkustamiseen ja joka rakastaa jakaa tarinoita uusista kohteista ja unohtumattomista seikkailuista. Olen syntynyt ja kasvanut Thaimaassa, ja kotimaani kauneus ja monimuotoisuus ovat aina kiehtoneet minua, mikä on innoittanut minua lähtemään ulos ja löytämään maailmaa.

Vuosien varrella minulla on ollut ilo olla mukana erilaisissa matkajulkaisuissa ja -sivustoilla, kuten Lonely Planetissa ja Viatorissa. Pyrin tarjoamaan autenttisen kuvan paikoista, joissa vierailen, pääsemään paikallisten kulttuurien ytimeen ja löytämään aitoja kokemuksia, jotka ravitsevat sielua.

Jatkaessani matkaani eri puolilla maailmaa haluan, että sinäkin pääset mukaani kokemaan maailmamme ihmeitä tarinoideni kautta. Yhdessä voimme oppia, kasvaa ja inspiroitua uskomattomista ihmisistä, paikoista ja kulttuureista, jotka tekevät planeetastamme niin poikkeuksellisen paikan tutkittavaksi.