Phuket til Krabi

Sidst opdateret august 26, 2023

Udgivet

Phuket og Krabi er to af de største turistmål i det sydlige Thailand. På den ene side er Phuket en livlig destination med masser af turistinfrastruktur. Phuket har stadig fantastiske strande og mange andre attraktioner. På den anden side tilbyder Krabi et mere afslappet tempo og giver besøgende et autentisk indblik i Thailand. Phuket og Krabis kontrasterende atmosfærer gør begge destinationer så populære blandt turister. Det er nemt at rejse fra den ene til den anden, og det er en utrolig naturskøn rejse. Læs videre for at finde ud af, hvordan man rejser fra Phuket til Krabi.

Læs mere om:
Færge fra Phuket til Krabi
Speedbåd er som regel den hurtigste mulighed
Tag en bus – den økonomiske løsning til Krabi
Kør med minibus fra Phuket til Krabi
Rejs med en komfortabel taxa til Krabi

Phuket bridge
Phuket er en ø, men den er forbundet med det thailandske fastland via en bro.

Hvordan rejser man fra Phuket til Krabi?

Det er hurtigt og nemt at rejse fra Phuket til Krabi. Afstanden fra Phuket busterminal til Krabi busterminal er kun 165 kilometer. Afhængigt af, hvordan du rejser, og hvordan trafikken er, kan du forvente en rejsetid på mellem 2 og 3 timer. Hvis du tager bilen, har du flere muligheder: bus, minibus og taxa. Du kan også rejse fra Phuket til Krabi med båd, så vi starter med at give dig information om færger og speedbåde.

Færge fra Phuket til Krabi

Ao Nang Travel and Tour

At tage færgen fra Phuket til Krabi tilbyder naturskønne udsigter og en behagelig rejse. En fordel ved færgen er, at den giver dig frihed til at gå rundt og strække benene, hvilket er mere, end du kan gøre, når du rejser med bus. Færgeturen er dog den næstdyreste mulighed (efter speedbåde) med en billetpris på ca. 135,06 kr. Omregnet fra 700 THB. På trods af dette er det på nuværende tidspunkt den hurtigste måde at komme til Krabi på med en rejsetid på kun 2 til 2,5 timer. De 2 timer flyver afsted, for det er en virkelig fantastisk oplevelse at sejle forbi smukke øer, mens man nyder solen.

Færgerne sejler fra Rassada Pier i Phuket kl. 8.30 og lægger til ved Ao Nang-stranden i Krabi omkring kl. 10.30. Hvis din destination er Railey Beach, skal du regne med en ekstra tur på 15 minutter. Husk, at en gratis afhentning fra dit hotel i Phuket er inkluderet, når du bestiller din billet online under “Taxaer og færger”.

Speedbåd er som regel den hurtigste mulighed

Speedboat Phuket to Krabi
Speedbåde i Krabi © Phuong D. Nguyen / Shutterstock.com

Speedbåde er en anden valgmulighed, hvis du er glad for at rejse på vandet. Sammenlignet med busser, taxaer, minibusser og færger er speedbåde den hurtigste måde at komme fra Phuket til Krabi på. De lægger dog ikke til i Krabi by som sådan. Speedbådene tager en rute, der ender i feriebyen Ao Nang, ca. 19 kilometer fra Krabi by. Sørg derfor for at tjekke slutdestinationen, før du vælger denne mulighed. Selvom speedbådene er hurtige (det tager omkring 2 timer fra Bang Rong Pier), er det også den dyreste form for transport fra Phuket til Krabi. Koh Yao Sun Smile tilbyder 2 afgange om dagen fra Bang Rong Pier, Phuket til Nopparat Thara Pier, Ao Nang. Koh Yao Sun Smiles speedbåde stopper også ved Railey Pier.

Hvis du ikke er begejstret for prisen på speedbåde eller den tid, det tager for færger at sejle, så fortvivl ikke, der er stadig masser af transportmuligheder mellem disse to destinationer.

Tag en bus – den økonomiske løsning til Krabi

Phuket Bus Terminal 2
Phuket busterminal 2 © Pataporn Kuanui / Shutterstock.com

Busser er den mest populære transportmulighed til Krabi af flere grunde. Med hyppige afgange behøver du aldrig at vente længe, og de er økonomiske. Rejsetiden er normalt omkring 3 timer, og det er en god måde at komme i kontakt med nogle lokale på og nyde det forbipasserende landskab. Ulempen ved busser er, at de kører fra sted til sted – så du skal selv finde vej til og fra busterminalen i hver by. I Phuket er det smartest at tage en bus fra Phuket Bus Terminal 2, da der er hyppigere afgange herfra.

Tag med minibus fra Phuket til Krabi

Toyota Commuter
Toyota Commuter, der oftest anvendes som minibus i Thailand © nitinut380 / Shutterstock.com

Minibusser er en mulighed, der tilbyder lidt mere komfort. Hvis du bestiller en minibus fra Phuket til Krabi, kan du som regel få dem til at hente dig lige ved dit hotel. Det sparer dig for både tid og besvær med at komme til busterminalen. En minibus koster lidt mere end de almindelige busser, men det er pengene værd for den ekstra komfort fra dør til dør. Ulempen ved minibusser er, at du har lidt mindre benplads end på en almindelig bus, og det kan være tidskrævende at skulle stoppe ved mange hoteller, før du kan komme videre. Men når alle opsamlingerne er overstået, går turen hurtigt (og kan til tider være lidt af en rutsjebanetur!). Alt i alt skal du regne med en rejsetid på omkring 3 timer.

Rejs med en komfortabel taxa til Krabi

Andaman Taxis Van
Andaman Taxis tilbyder både minibusser og almindelige biler.

Den sidste mulighed er at rejse med taxa fra Phuket til Krabi. Man kan argumentere for, at det er mere komfortabelt at tage en taxa end en bus eller minibus. Taxier tilbyder også større fleksibilitet med dør-til-dør-service. Hvis du har lyst, kan du endda få chaufføren til at stoppe ved nogle interessante steder undervejs. Taxier er langt dyrere end busser og minibusser, og priserne kan ligge på niveau med det, man betaler for en speedbåd. Taxaprisen kan dog deles mellem flere passagerer, hvilket gør det mere økonomisk. Afhængigt af hvor i Phuket du rejser fra, tager køreturen omkring 2 til 2,5 timer.

Sådan kommer du fra Phuket til Krabi

Selv om Phuket er en ø, er den forbundet med fastlandet via en bro. Du kan derfor rejse fra Phuket til Krabi både på vejene og med færge. Book en privat taxa for en bekvem dør-til-dør-service. Tag en almindelig bus for en budgetvenlig pris eller en minibus for en balance mellem komfort og pris. De hurtigste alternativer er speedbåde, der tager så lidt som 120 minutter.

Sådan kommer du fra Phuket Lufthavn til Krabi

Der er to måder at komme fra Phuket Lufthavn til Krabi på: med minibus og færge eller med bus. Der er ingen direkte busser, så det er ikke optimalt at tage denne vej. Det er bedst at tage en minibus og en færge, da du kan købe en kombineret billet, der dækker hele turen, hos rejsebureauet 12Go. Alle forbindelser er garanteret, når du booker via deres hjemmeside.

Hvor lang tid tager en sejltur fra Phuket til Krabi?

Hvis du rejser direkte fra Phuket til Krabi med båd, er din eneste mulighed en speedbåd, som tager omkring 80 minutter. Speedbådene lægger ikke til i Krabi by, men stopper i stedet ved stranddestinationerne Railay eller Ao Nang. Almindelige færger er meget mere økonomiske, men ikke direkte ruter, og de fleste sejler via Phi Phi Island, hvor du skal vente i flere timer.

Hvor lang tid tager det at komme fra Phuket til Krabi?

I bil er det omkring 160 km med bus, minibus eller taxa. Rejsetiden varierer afhængig af afhentnings- og afleveringssted samt transportudbyder. Taxier er de hurtigste og tager omkring 2,5 timer. En mindre minibus tager omkring 3,5 timer, mens minibusser tager omkring 3 til 4 timer. Speedbåde er de hurtigste med en rejsetid fra 120 minutter, og alle disse muligheder er tilgængelige via 12Go.

Hvor nyttig var denne guide?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig vurdering / 5. Antal stemmer:

Kamolchat Thanaditsayakun
Om Kamolchat Thanaditsayakun

Mit navn er Kamolchat - en skribent med en passion for rejser, der elsker at dele historier om nye destinationer og uforglemmelige eventyr. Jeg er født og opvokset i Thailand, og jeg har altid været betaget af mit hjemlands skønhed og mangfoldighed, som inspirerede mig til at rejse ud og opdage verden.

I årenes løb har jeg haft fornøjelsen af at bidrage til forskellige rejsepublikationer og hjemmesider, såsom Lonely Planet og Viator. Jeg stræber efter at give en autentisk repræsentation af de steder, jeg besøger, komme ind i hjertet af de lokale kulturer og finde autentiske oplevelser, der nærer sjælen.

Når jeg fortsætter med at rejse over hele kloden, vil jeg gerne have, at du sammen med mig oplever vores verdens vidundere gennem mine historier. Sammen kan vi lære, vokse og blive inspireret af de utrolige mennesker, steder og kulturer, der gør vores planet til sådan et ekstraordinært sted at udforske.