Phuket naar Krabi

Laatst bijgewerkt op augustus 26, 2023

Geplaatst op

Phuket en Krabi zijn twee van de belangrijkste toeristische bestemmingen in Zuid-Thailand. Aan de ene kant is Phuket een levendige bestemming met een uitgebreide toeristische infrastructuur. Phuket biedt eveneens fantastische stranden en vele andere attracties. Aan de andere kant biedt Krabi een meer gemoedelijk levenstempo dat bezoekers een authentieke kijk geeft op Thailand. De contrasterende sferen van Phuket en Krabi maken beide bestemmingen zo populair bij toeristen. De reis van de ene naar de andere plek is zowel gemakkelijk als ongelofelijk mooi. Lees verder om erachter te komen hoe je van Phuket naar Krabi reist.

Lees meer over:
Veerboot van Phuket naar Krabi
De speedboot is meestal de snelste optie
Reizen met de bus is de goedkoopste optie naar Krabi
Neem de minibus van Phuket naar Krabi
Kies voor een comfortabele taxi naar Krabi

Options for Travel from Pattaya to Phuket
Phuket is een eiland, maar is via een brug verbonden met het Thaise vasteland.

Hoe reis je van Phuket naar Krabi?

Reizen van Phuket naar Krabi is snel en gemakkelijk. De afstand tussen de busterminal van Phuket en die van Krabi is slechts 165 kilometer. Afhankelijk van je vervoermiddel en de verkeerssituatie, bedraagt de reistijd tussen de 2 en 3 uur. Over de weg heb je verschillende opties: bus, minibus en taxi. Je kunt ook per boot van Phuket naar Krabi reizen, dus we beginnen met informatie over de veerboten en speedboten.

Veerboot van Phuket naar Krabi

Ao Nang Travel and Tour

Met de veerboot van Phuket naar Krabi heb je een prachtig uitzicht en een comfortabele reis. Een voordeel van de veerboot is dat je de vrijheid hebt om rond te lopen en je benen te strekken, iets wat minder goed mogelijk is wanneer je met de bus gaat. De veerboot is echter de op één na duurste optie (na de speedboten), met een ticketprijs van ongeveer €19. Desondanks is het momenteel de snelste manier om in Krabi te komen, met een reistijd van slechts 2 tot 2,5 uur. Die 2 uur gaan snel voorbij, want het is echt een fantastische ervaring om langs de schitterende eilanden te varen terwijl je van de zon geniet.

De veerboten vertrekken om 08:30 uur vanaf de Rassada Pier in Phuket en meren rond 10:30 uur aan bij Ao Nang Beach in Krabi. Als je bestemming Railey Beach is, reken dan op een extra rit van ongeveer 15 minuten. Houd er rekening mee dat een gratis pick-up vanaf je hotel in Phuket is inbegrepen als je je ticket online boekt onder ‘Taxi’s en Veerboten‘.

Speedboot is meestal de snelste optie

Speedboat Phuket to Krabi
Speedboten in Krabi © Phuong D. Nguyen / Shutterstock.com

Speedboten zijn een andere optie als je graag over het water reist. Vergeleken met bussen, taxi’s, minibussen en veerboten zijn speedboten de snelste manier om van Phuket naar Krabi te komen. Ze komen echter niet aan in Krabi Town zelf. Speedboten nemen een route die eindigt in de badplaats Ao Nang, ongeveer 19 kilometer van Krabi Town. Houd dus goed in de gaten waar je eindbestemming is voordat je voor deze optie kiest. Hoewel snel (het duurt ongeveer 2 uur vanaf Bang Rong Pier) zijn speedboten ook de duurste vorm van vervoer van Phuket naar Krabi. Koh Yao Sun Smile biedt 2 vertrekken per dag vanaf Bang Rong Pier, Phuket naar Nopparat Thara Pier, Ao Nang. De speedboten van Koh Yao Sun Smile maken ook een stop bij Railey Pier.

Als de kosten van speedboten je niet aanspreken, of de langere tijd die veerboten nodig hebben, wees gerust, er zijn nog genoeg vervoersopties tussen deze twee bestemmingen.

Neem de bus: de voordelige optie naar Krabi

Phuket Bus Terminal 2
Phuket Bus Terminal 2 © Pataporn Kuanui / Shutterstock.com

Bussen zijn om meerdere redenen de populairste vervoerskeuze naar Krabi. Met frequente vertrektijden hoef je nooit lang te wachten en ze zijn goedkoop. De reistijd is meestal rond de 3 uur en het is een leuke manier om in contact te komen met de lokale bevolking en tijd door te brengen met het bewonderen van het passerende landschap. Het nadeel van de bussen is dat ze van punt A naar punt B rijden – dus je moet zelf uitzoeken hoe je van en naar de busterminal komt in beide steden. In Phuket kun je het beste een bus nemen vanaf Phuket Bus Terminal 2, omdat daar frequentere vertrekmogelijkheden zijn.

Met de minibus van Phuket naar Krabi

Toyota Commuter
Toyota Commuter, veelgebruikt als minibus in Thailand © nitinut380 / Shutterstock.com

Minibussen zijn een optie die net iets meer gemak biedt. Als je een minibus van Phuket naar Krabi boekt, kun je meestal direct bij je hotel worden opgehaald. Dit bespaart je de reistijd en ook de kosten om naar de busterminal te gaan. Een minibus kost iets meer dan gewone bussen, maar het is de extra kosten waard voor het gemak van deur-tot-deur service. De minibussen hebben als nadeel dat je iets minder beenruimte hebt dan in een gewone bus, en het kan wat omslachtig zijn om bij veel hotels te moeten stoppen voordat je eindelijk vertrekt. Maar als je eenmaal alle hotels hebt aangedaan, is de rit snel (en misschien zelfs een beetje spannend!). Al met al moet je rekenen op een reistijd van ongeveer 3 uur.

Reis comfortabel met een taxi naar Krabi

Andaman Taxis Van
Andaman Taxis biedt zowel minibussen als gewone auto’s aan.

De laatste optie is om per taxi van Phuket naar Krabi te reizen. Je zou kunnen zeggen dat een taxi comfortabeler is dan een bus of minibus. Taxi’s bieden ook meer flexibiliteit met deur-tot-deur service. Als je wilt, kun je de chauffeur zelfs laten stoppen bij een aantal bezienswaardigheden onderweg. Taxi’s zijn veel duurder dan bussen of minibussen, met prijzen die vergelijkbaar zijn met wat je zou betalen voor een speedboot. Het taxitarief kan echter worden verdeeld tussen meerdere passagiers, waardoor het betaalbaarder wordt. Afhankelijk van waar in Phuket je vertrekt, duurt de rit ongeveer 2 tot 2,5 uur.

Hoe reis je van Phuket naar Krabi?

Hoewel Phuket een eiland is, is het via een brug verbonden met het vasteland. Je kunt dus zowel over de weg als met de veerboot van Phuket naar Krabi reizen. Reserveer een privétaxi voor een handige deur-tot-deur service, neem een lijnbus voor een voordelige rit of een minibus voor een combinatie van comfort en prijs. De snelste optie, speedboten, doen er maar 120 minuten over.

Hoe kom ik van Phuket Airport naar Krabi?

Er zijn twee manieren om van Phuket Airport naar Krabi te gaan: met de minibus en de veerboot, of met de bus. Er zijn geen rechtstreekse bussen, dus deze manier is niet ideaal. Je kunt het beste een minibus en een veerboot nemen, omdat je bij het reisbureau 12Go een combinatieticket kunt kopen dat de hele reis dekt. Alle verbindingen zijn gegarandeerd als je via hun website boekt.

Hoe lang duurt een boottocht van Phuket naar Krabi?

Als je rechtstreeks per boot van Phuket naar Krabi reist, is je enige optie een speedboot die ongeveer 80 minuten onderweg is. Speedboten brengen je niet naar Krabi Town, maar stoppen bij de badplaatsen Railay of Ao Nang. Normale veerboten zijn aanzienlijk goedkoper maar niet rechtstreeks; de meeste gaan via Phi Phi Island, waar je enkele uren moet wachten.

Hoe lang is de reistijd van Phuket naar Krabi?

Over de weg is het ongeveer 160 km reizen per bus, minibus of taxi. De reistijd hangt af van de ophaal- en afzetpunten en de dienstverlener. Taxi’s zijn het snelst en doen er ongeveer 2,5 uur over. Een minibus doet er ongeveer 3,5 uur over, terwijl minibussen er ruwweg 3 tot 4 uur over doen. Speedboten zijn het snelst met een reistijd vanaf 120 minuten; al deze opties zijn beschikbaar via 12Go.

Hoe nuttig was deze gids?

Klik op een ster om hem te beoordelen!

Gemiddelde waardering / 5. Aantal stemmen:

Kamolchat Thanaditsayakun
Over Kamolchat Thanaditsayakun

Mijn naam is Kamolchat - een schrijver met een passie voor reizen die graag verhalen deelt over nieuwe bestemmingen en onvergetelijke avonturen. Ik ben geboren en getogen in Thailand en ben altijd gefascineerd geweest door de schoonheid en diversiteit van mijn thuisland, wat me inspireerde om erop uit te trekken en de wereld te ontdekken.

Door de jaren heen heb ik het genoegen gehad om bij te dragen aan verschillende reispublicaties en websites, zoals Lonely Planet en Viator. Ik streef ernaar een authentieke weergave te geven van de plaatsen die ik bezoek, me te verdiepen in lokale culturen en authentieke ervaringen te vinden die de ziel voeden.

Als ik verder reis over de hele wereld, wil ik dat je samen met mij de wonderen van onze wereld ervaart via mijn verhalen. Samen kunnen we leren, groeien en geïnspireerd raken door de ongelooflijke mensen, plaatsen en culturen die onze planeet tot zo\'n buitengewone plek maken om te verkennen.