Phuket naar Koh Lanta

Laatst bijgewerkt op augustus 28, 2023

Geplaatst op

De eilandprovincie Phuket, thuisbasis van enkele van de populairste en bekendste stranden van Thailand, is al lange tijd een favoriete strand- en feestbestemming van Thailand. Met veel luxe resorts en restaurants is Phuket niet alleen een plek voor backpackers en feestgangers. Het prachtige landschap met zijn bergachtige regenwoud trekt bezoekers van over de hele wereld. Hoewel veel andere eilanden gemakkelijk te bereiken zijn, is Koh Lanta een echte aanrader na een bezoek aan Phuket. De kalkstenen rotsen contrasteren met het weelderige groen van de regenwouden en verschillende van de vele eilanden vallen onder het Mu Ko Lanta National Park. Geniet van het beste van Thailand door van Phuket naar Koh Lanta te reizen. Wij laten je zien hoe!

Lees meer over:
Reizen van Phuket naar Koh Lanta met de veerboot
Reizen van Phuket naar Koh Lanta met de speedboot
Reizen van Phuket naar Koh Lanta met de snelle veerboot
Reizen van Phuket naar Koh Lanta met de bus, busje of taxi

Options for Travel from Phuket to Koh Lanta

Mogelijkheden voor reizen van Phuket naar Koh Lanta

In een rechte lijn is het maar ongeveer 90 kilometer tussen Phuket en Koh Lanta, maar omdat deze twee bestemmingen beide eilanden zijn duurt de reis langer dan je zou verwachten. Je kunt over land reizen met een van de vele busjes, bussen of taxi’s die beschikbaar zijn; Phuket is via een brug verbonden met het vasteland, dus over de weg reizen is niet zo ingewikkeld als je misschien zou denken. Koh Lanta heeft echter niet het voordeel van een brug naar het vasteland, dus op een gegeven moment zul je moeten varen. Het probleem met voornamelijk over land reizen is de afstand – omdat je niet in een rechte lijn kunt reizen, is de reis van Phuket naar Koh Lanta eigenlijk meer dan 240 kilometer, dus van de ene bestemming naar de andere heb je een reistijd van 4 tot 6 uur. Om deze reden besluiten veel toeristen dat de veerboten de beste optie zijn, maar deze zijn niet zonder hun eigen nadelen.

Reizen van Phuket naar Koh Lanta met de veerboot

Phuket to Koh Lanta by ferry
Een populaire manier om Koh Lanta te bereiken is met de veerboot die een uur stopt in Phi Phi.

Reizen met de veerboot van Phuket naar Koh Lanta is meestal de populairste manier om van A naar B te komen. En er is niet slechts één type veerboot of maatschappij om uit te kiezen, want er varen verschillende veerboten op deze route. Er zijn ook twee verschillende vertrekpunten, dus houd daar rekening mee als je je opties bekijkt, want de ene kan een stuk dichter bij je verblijfplaats liggen dan de andere. Je kunt kiezen voor een standaard veerboot die de tijd neemt om van Phuket naar Koh Lanta te komen, maar er zijn ook snellere veerboten en zelfs speedboten.

Maar zoals hierboven al is gezegd, is het reizen over het water niet zonder nadelen, want veerboten, vooral de snelle veerboten en speedboten, kunnen sterk worden beïnvloed door het weer. Als het water te ruw is, kan het zijn dat de overtocht niet doorgaat of enorm vertraagd wordt. Verder varen de snelle ferry’s alleen in het hoogseizoen, wanneer het weer meestal voorspelbaarder is, dus als je in het laagseizoen komt kun je beter met de bus, busje of taxi reizen en dan een ferry nemen van het vasteland rechtstreeks naar Koh Lanta.

Dit gezegd zijnde, in het hoogseizoen en als het weer meezit, is reizen per veerboot veelal aan te raden boven de weg te nemen. De veerboten zijn relatief comfortabel en, afhankelijk van welke service je kiest, ook snel.

De standaard veerboot doet er het langst over, maar dat komt omdat hij niet rechtstreeks naar Koh Lanta vaart, maar via Koh Phi Phi. Vanaf Phuket is het ongeveer twee uur naar Phi Phi, vervolgens moet je een uur wachten op dat eiland en dan nog eens anderhalf uur van Phi Phi naar Koh Lanta. Er zijn gecombineerde tickets beschikbaar waarbij je wordt opgehaald bij je hotel, maar let op dat het ophalen vaak later kan zijn dan aangegeven en dat je op een later geplande veerboot terecht kunt komen dan je had verwacht. Phi Phi Cruiser verkoopt gecombineerde tickets als je geïnteresseerd bent.

Speedboot van Phuket naar Koh Lanta

Satun Pakbara Club speedboat heading to Koh Lanta
Satun Pakbara Club speedboot op weg naar Koh Lanta. © spcthailand.com

De Satun Pakbara Club speedboot is een leuke manier om van Phuket naar Koh Lanta te reizen – hij vertrekt twee keer per dag vanaf de Rassada Pier: om 8:30 uur en om 12:30 uur en brengt je anderhalf uur later naar Koh Lanta. Satun Pakbara biedt ook gecombineerde tickets aan via 12Go.asia waarbij je wordt opgehaald bij je hotel in Phuket. Dit verhoogt de prijs van je ticket en de totale reistijd, maar je moet hoe dan ook naar de pier zien te komen!

Hogesnelheidsveerboot van Phuket naar Koh Lanta

De derde optie is de hogesnelheidsferry. De reistijd op deze veerboot ligt ergens tussen de andere twee opties in, maar de prijs is ongeveer gelijk aan de prijs van een ticket voor een speedboot, dus je zult niet per se geld besparen door deze optie te nemen. Als je echter iemand bent die over het algemeen niet houdt van reizen over water, is de speedboot geen aanrader en misschien vind je de hogesnelheidsferry te onstuimig voor je, dus houd daar ook rekening mee.

High Speed Ferry from Phuket to Koh Lanta
De hogesnelheidsferry van Tigerline Travel komt aan in Koh Lanta.

Met Tigerline Travel kun je ook een gecombineerd ticket krijgen waarbij je wordt opgehaald bij het hotel in Phuket, of, als je net op Phuket Airport aankomt en direct naar Koh Lanta wilt reizen, zijn er ook ophaalmogelijkheden vanaf het vliegveld die erg handig zijn. Deze veerboten kunnen er tot twee uur over doen om de reis van Phuket naar Koh Lanta te maken.

Bus, minibus of taxi van Phuket naar Koh Lanta

Phuket to Koh Lanta by van
Een 9-persoons busje wacht om passagiers op te pikken in Phuket.

Hoewel we altijd de veerboot zouden aanraden boven reizen over land, is het niet altijd mogelijk, of misschien ben je iemand die zeeziek wordt en de veerboten toch niet wil overwegen. Er zijn verschillende andere opties die beter uitvoerbaar zijn in het laagseizoen, wanneer de speedboten en hogesnelheidsferry’s niet eens varen. Touroperators bieden privéauto’s en 9-persoonsbusjes aan voor deze route, en je moet er rekening mee houden dat de reis ergens tussen de vier en vijf uur duurt. Als je met een groep reist, zijn de busjes voor meerdere personen een betaalbare manier van reizen, omdat je een vast tarief betaalt voor het voertuig dat je kunt verdelen onder alle passagiers.

Welke manier van reizen van Phuket naar Koh Lanta je ook kiest, boek je tickets via een gerenommeerde reiswebsite, want dan kun je gemakkelijk gecombineerde tickets kopen en heb je vaak opties voor terugbetalingen, wijzigingen en annuleringen, mocht dat nodig zijn.

Hoe ver is het van Phuket naar Koh Lanta?

Het is ongeveer 75 km van Phuket naar Koh Lanta, waarbij je de Andamanse Zee oversteekt, en een stuk verder als je over land reist, rondom Phang Nga Bay. Tickets voor speedboten en snelle veerboten kunnen aanzienlijk in prijs variëren, dus het loont de moeite om de opties bij 12Go te vergelijken. Hier kun je de verschillende dienstregelingen, kosten en beoordelingen van klanten bekijken voordat je besluit te boeken, en ook transfers aan je boeking toevoegen.

Hoe lang is de veerboot van Phuket naar Koh Lanta?

Een veerboot van Phuket naar Koh Lanta duurt tussen de 1 uur 30 minuten en 5 uur, afhankelijk van de pier waar je vertrekt en welke veerbootmaatschappij je gebruikt. Kijk op 12Go om de prijzen en services te vergelijken en boek online. Je kunt vertrekken vanaf Ao Por Pier met Tigerline reizen, of voor meer keuze kies je voor een vertrek vanaf Rassada Pier.

Hoe kom je op Koh Lanta?

De eilanden van Koh Lanta liggen vlak voor de kust van Zuid-Thailand, in de Andamanse Zee. Dichtbij zowel Krabi als Trang kun je gecombineerde tickets naar Koh Lanta kopen voor een ophaalservice vanaf het vliegveld met een busje of taxi als je online zoekt bij 12Go. Voer je vertrekpunt in en je krijgt resultaten te zien voor veel verschillende manieren waarop je naar Koh Lanta kunt komen, boek dan gemakkelijk op hun website.

Hoe nuttig was deze gids?

Klik op een ster om hem te beoordelen!

Gemiddelde waardering / 5. Aantal stemmen:

Kamolchat Thanaditsayakun
Over Kamolchat Thanaditsayakun

Mijn naam is Kamolchat - een schrijver met een passie voor reizen die graag verhalen deelt over nieuwe bestemmingen en onvergetelijke avonturen. Ik ben geboren en getogen in Thailand en ben altijd gefascineerd geweest door de schoonheid en diversiteit van mijn thuisland, wat me inspireerde om erop uit te trekken en de wereld te ontdekken.

Door de jaren heen heb ik het genoegen gehad om bij te dragen aan verschillende reispublicaties en websites, zoals Lonely Planet en Viator. Ik streef ernaar een authentieke weergave te geven van de plaatsen die ik bezoek, me te verdiepen in lokale culturen en authentieke ervaringen te vinden die de ziel voeden.

Als ik verder reis over de hele wereld, wil ik dat je samen met mij de wonderen van onze wereld ervaart via mijn verhalen. Samen kunnen we leren, groeien en geïnspireerd raken door de ongelooflijke mensen, plaatsen en culturen die onze planeet tot zo\'n buitengewone plek maken om te verkennen.