Phuket til Koh Lanta

Sidst opdateret august 28, 2023

Udgivet

Øprovinsen Phuket er hjemsted for nogle af Thailands mest populære og bedst kendte strande og har længe været en af de bedste strand- og festdestinationer i Thailand. Med masser af high-end resorts og restauranter er Phuket ikke kun et sted for backpackere og festaber. Faktisk tiltrækker det smukke landskab, der inkluderer bjergrig regnskov, besøgende fra hele verden. Der er mange andre øer inden for rækkevidde, men Koh Lanta er et stærkt anbefalet stop efter et besøg på Phuket. Dens kalkstensklipper står i kontrast til regnskovens frodige grønt, og flere af de mange øer er dækket af Mu Ko Lanta National Park. Nyd det bedste af Thailand ved at rejse fra Phuket til Koh Lanta. Vi viser dig hvordan!

Læs mere om:
Fra Phuket til Koh Lanta med færge
Fra Phuket til Koh Lanta med speedbåd
Fra Phuket til Koh Lanta med hurtigfærge
Fra Phuket til Koh Lanta med bus, minibus eller taxa

Options for Travel from Phuket to Koh Lanta

Muligheder for at rejse fra Phuket til Koh Lanta

I en lige linje er der kun omkring 90 kilometer mellem Phuket og Koh Lanta, men da disse to destinationer begge er øer, vil rejsen tage længere tid, end du ville forvente. Du kan rejse over land i en af de mange minibusser, busser eller taxaer, der er til rådighed; Phuket er forbundet med fastlandet via en bro, så det er ikke så kompliceret at rejse ad landevejen, som du måske tror. Koh Lanta har dog ikke fordelen af en bro til fastlandet, så på et eller andet tidspunkt bliver du nødt til at rejse over en strækning vand. Problemet med hovedsageligt at rejse over land er afstanden – fordi man ikke kan rejse i en lige linje, ender rejsen fra Phuket til Koh Lanta faktisk med at være mere som 240 kilometer, så fra den ene destination til den anden har man en rejsetid på mellem 4 og 6 timer. Af denne grund beslutter mange turister, at færgerne er den bedste løsning, men de er ikke uden deres egne ulemper.

Fra Phuket til Koh Lanta med færge

Phuket to Koh Lanta by ferry
En populær måde at komme til Koh Lanta på er med færgen, der stopper en time i Phi Phi.

At rejse med færge fra Phuket til Koh Lanta er normalt den mest populære måde at komme fra A til B på. Og der er ikke kun én færgetype eller ét færgeselskab at vælge imellem, da flere forskellige færger sejler på denne rute. Der er også to forskellige afgangssteder, så når du overvejer dine muligheder, skal du huske dette, da det ene kan være meget tættere på, hvor du bor, end det andet. Du kan vælge at rejse med en standardfærge, som tager sig god tid til at komme fra Phuket til Koh Lanta, eller der er hurtigfærger og endda speedbåde.

Som nævnt ovenfor er det dog ikke uden ulemper at rejse hele strækningen over vand, da færger, især hurtigfærger og speedbåde, kan være meget påvirkede af vejret. Hvis vandet anses for at være for uroligt, kan sejladsen måske ikke finde sted, eller den kan blive meget forsinket. Hurtigfærgerne sejler kun i højsæsonen, hvor vejret normalt er mere forudsigeligt, så hvis du besøger Koh Lanta i lavsæsonen, er det bedre at tage bus, minibus eller taxa og så tage færgen direkte fra fastlandet til Koh Lanta.

Når det er sagt, er det i højsæsonen, og hvis vejret opfører sig pænt, langt mere anbefalelsesværdigt at tage færgen end landevejen. Færgerne er relativt komfortable, og afhængigt af hvilken service du vælger, er de også hurtige.

Standardfærgen tager længst tid, men det skyldes, at den ikke sejler direkte til Koh Lanta, men via Koh Phi Phi. Fra Phuket tager det cirka to timer til Phi Phi, så er der en times ventetid på øen, og så tager det yderligere halvanden time fra Phi Phi til Koh Lanta. Der findes kombinerede billetter, som inkluderer afhentning fra dit hotel, men vær opmærksom på, at afhentningen ofte kan være senere end anbefalet, og du kan ende på en senere færge, end du havde forventet. Phi Phi Cruiser sælger kombinerede billetter, hvis du er interesseret.

Speedbåd fra Phuket til Koh Lanta

Satun Pakbara Club speedboat heading to Koh Lanta
Satun Pakbara Club speedbåd på vej til Koh Lanta. © spcthailand.com

Satun Pakbara Clubs speedbåd er en sjov måde at rejse fra Phuket til Koh Lanta på – den afgår fra Rassada Pier to gange om dagen: kl. 08.30 og 12.30, og du er fremme på Koh Lanta blot halvanden time senere. Satun Pakbara tilbyder også kombinerede billetter via 12Go.asia, som inkluderer afhentning fra dit hotel i Phuket. Dette vil øge prisen på din billet og den samlede rejsetid, men du bliver nødt til at komme til molen på den ene eller den anden måde!

Højhastighedsfærge fra Phuket til Koh Lanta

Den tredje mulighed er højhastighedsfærgen. Rejsetiden på denne færge ligger et sted mellem de to andre muligheder, men prisen er nogenlunde den samme som for en speedbåd, så du sparer ikke nødvendigvis penge ved at vælge denne mulighed. Men hvis du generelt ikke bryder dig om at rejse på vandet, er speedbåden ikke det bedste valg, og du kan endda opleve, at højhastighedsfærgen er for turbulent for dig, så hav også dette i tankerne.

High Speed Ferry from Phuket to Koh Lanta
Tigerline Travels højhastighedsfærge ankommer til Koh Lanta.

Med Tigerline Travel kan du igen få en kombineret billet, der inkluderer afhentning fra hotellet i Phuket, eller hvis du bare ankommer til Phuket lufthavn og ønsker at rejse direkte til Koh Lanta, er der også afhentningsmuligheder fra lufthavnen, som er meget praktiske. Disse færger kan tage op til to timer om at sejle fra Phuket til Koh Lanta.

Bus, minibus eller taxa fra Phuket til Koh Lanta

Phuket to Koh Lanta by van
En 9-personers minibus venter på at samle passagerer op i Phuket.

Selvom vi altid vil anbefale færgen frem for at rejse over land, er det ikke altid muligt, eller måske er du en af dem, der bliver søsyg og ikke har lyst til at tage færgen alligevel. Der er flere andre muligheder, som er mere forsvarlige i lavsæsonen, hvor speedbåde og højhastighedsfærger ikke engang sejler. Rejseselskaber tilbyder privatbiler og 9-personers minibusser til denne rute, og du skal forvente, at rejsen tager et sted mellem fire og fem timer. Hvis du rejser sammen med en gruppe, er de store minibusser med flere passagerer en økonomisk løsning, da man betaler en fast pris for køretøjet, som man kan dele mellem alle passagererne.

Uanset hvilken rejseform du vælger fra Phuket til Koh Lanta, skal du bestille dine billetter via en pålidelig rejsehjemmeside, da du så nemt kan købe kombinerede billetter, og du har ofte mulighed for refundering, ændringer og aflysninger, hvis du skulle få brug for det.

Hvor langt er der fra Phuket til Koh Lanta?

Der er ca. 75 km fra Phuket til Koh Lanta, hvor man krydser Andamanhavet, og en del længere, hvis man rejser over land omkring Phang Nga Bay. Billetter til speedbåde og hurtigfærger kan variere meget i pris, så det kan betale sig at sammenligne mulighederne på 12Go. Her kan du se de forskellige ruter, priser og kundeanmeldelser, før du beslutter dig for at booke, og du kan også tilføje transfer til din booking.

Hvor lang tid tager færgen fra Phuket til Koh Lanta?

En færge fra Phuket til Koh Lanta tager mellem 1 time 30 minutter og 5 timer, afhængigt af hvilken bro du afgår fra, og hvilket færgeselskab du bruger. Du kan tage afsted fra Ao Por Pier med Tigerline travel, eller hvis du vil have flere valgmuligheder, kan du vælge en afgang fra Rassada Pier.

Hvordan kommer man til Koh Lanta?

Øerne Koh Lanta ligger lige ud for Sydthailands kyst i Andamanhavet. De ligger tæt på både Krabi og Trang, og du kan købe kombinerede billetter til Koh Lanta med afhentning i lufthavnen med minibus eller taxa, hvis du søger online hos 12Go. Indtast dit afrejsested, og du vil se resultater for mange forskellige måder, du kan komme til Koh Lanta på, og book derefter nemt på deres hjemmeside.

Hvor nyttig var denne guide?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig vurdering / 5. Antal stemmer:

Kamolchat Thanaditsayakun
Om Kamolchat Thanaditsayakun

Mit navn er Kamolchat - en skribent med en passion for rejser, der elsker at dele historier om nye destinationer og uforglemmelige eventyr. Jeg er født og opvokset i Thailand, og jeg har altid været betaget af mit hjemlands skønhed og mangfoldighed, som inspirerede mig til at rejse ud og opdage verden.

I årenes løb har jeg haft fornøjelsen af at bidrage til forskellige rejsepublikationer og hjemmesider, såsom Lonely Planet og Viator. Jeg stræber efter at give en autentisk repræsentation af de steder, jeg besøger, komme ind i hjertet af de lokale kulturer og finde autentiske oplevelser, der nærer sjælen.

Når jeg fortsætter med at rejse over hele kloden, vil jeg gerne have, at du sammen med mig oplever vores verdens vidundere gennem mine historier. Sammen kan vi lære, vokse og blive inspireret af de utrolige mennesker, steder og kulturer, der gør vores planet til sådan et ekstraordinært sted at udforske.