Phi Phi till Krabi

Senast uppdaterad 16 december, 2023

Publicerad

På Phi Phi-öarna finner du några av världens mest imponerande kustlandskap, med spektakulära laguner omgivna av kalkstensklippor, vita sandstränder och palmer – det kan knappast bli bättre! Phi Phi blev känt genom filmen “The Beach” och har vuxit enormt i popularitet, men eftersom det inte är den lättaste platsen att ta sig till, hålls antalet besökare och tillväxten på en behaglig nivå. När du väl har besökt denna underbara ögrupp vill du troligen inte åka härifrån, men om du väl gör det, måste du ta dig över till fastlandet och staden Krabi. Här ger vi dig alla alternativ för att resa från Phi Phi till Krabi.

Läs mer om detta:
Resalternativ från Phi Phi till Krabi
Färja från Phi Phi till Krabi
Phi Phi till Krabi med speedboat
Färja och taxi eller minibuss från Phi Phi till Krabi

Ton Sai Pier, Phi Phi Island
Ton Sai-piren, Phi Phi Island © doypui / depositphotos.com

Resalternativ från Phi Phi till Krabi

Eftersom Phi Phi-öarna är så små finns det ingen flygplats här, så det enda sättet att ta sig till och från öarna är med båt. Men oroa dig inte, Phi Phi är en populär plats så det finns alltid gott om båtar att välja mellan och olika typer av båtar beroende på ditt schema och din budget. Det finns både reguljära färjor och snabbåtar, om du vill ha en snabbare resa, och det finns också alternativ när det gäller var i Krabi du vill anlända eftersom du kan få biljetter som inkluderar transfer till Railay eller Ao Nang.

Färja från Phi Phi till Krabi

Ao Nang Travel and Tour

Färjor och speedboats från Phi Phi till Krabi avgår från huvudpiren på Phi Phi Don (den största av öarna), tjänster avgår från Ao Ton Sai Pier. Detta är en statligt driven pir som inte bara hanterar färjor och speedboats utan även kommersiella båtar och andra, och är vanligtvis känd för att vara mycket välskött och effektiv, vilket gör det till en mer behaglig upplevelse för alla turister som reser genom här.

Det finns för närvarande fyra olika företag som bedriver färjetrafik mellan Phi Phi och Krabi, utöver dessa finns även snabbåtar (se nedan för mer information om Speedboats). Andaman Wave Master är ett av de större färjebolagen som trafikerade denna rutt, och de har avgångar från både Ton Sai Pier och Laem Thong Beach på Koh Phi Phi till Klong Jilad Pier, Krabi Town två gånger per dag.

East Railay Floating Pier
East Railay Floating Pier ligger på motsatt sida av den mycket vackrare Railay Beach.

Ao Nang Travel and Tour har en färjeavgång per dag som erbjuder passagerarna två alternativ när det gäller ankomstplats. Färjan avgår från Phi Phi kl. 15.30 och anländer till East Railay Floating Pier ett par timmar senare. Om du vill kliva av här måste du sedan byta till en longtailbåt som tar dig till stranden. Transfer med longtailbåten ingår i biljettpriset när du bokar via 12Go, en bra resesajt som visar dig alla rutter och biljettalternativ.

Med Ao Nang Travel and Tour är det andra alternativet att stanna på den ursprungliga färjan och kliva av vid Nopparat Thara Pier, med ankomst kl. 18.00. Fördelen med detta är att du inte behöver byta till en longtailbåt – kanske är det bra om du lider av sjösjuka! Biljettpriserna för båda alternativen är desamma. Nopparat Thara Pier är lämplig för resenärer som ska till Ao Nang-stranden.

Songserm och Seatran Discovery finns också med färjor som tar 2 timmar att gernomföra rutten Ton Sai to Klong Jilad Pier .

Phi Phi till Krabi med Speedboat

Chaokoh Travel Center

Förutom färjan finns det fyra företag som erbjuder snabb båt från Phi Phi till Krabi: Koh Yao Sun Smile, Chaokoh Travel Center, Railay Eco Tour och Phi Phi Kanichta Tour. Biljettpriset är ungefär detsamma för alla företagen så du sparar inte mycket på att välja det ena framför det andra, men du kommer att upptäcka att det är dyrare att resa med speedboat från Phi Phi till Krabi än med färja – ungefär det dubbla priset. Det du betalar för är en snabbare tjänst eftersom speedboats kan göra resan på så lite som 45 minuter, jämfört med över 2 timmar för färjan. Det innebär att speedboats är en bra idé om du behöver ta dig tillbaka till Krabi snabbt.

Speedbåtarna är ganska stora och rymmer flera passagerare, men eftersom de är betydligt mindre än en färja och färdas i högre hastigheter kan resan vara ganska obekväm. Personer som lider av åksjuka kanske därför inte trivs så bra på en speedbåt.Speedbåtarna från Phi Phi till Krabi avgår senare på dagen, så det finns inga morgonavgångar för närvarande. Den tidigaste är kl. 11.00 med Koh Yao Sun Smile. Deras motorbåt släpper av vid East Railay Floating Pier, bara cirka 40 minuter efter avgång från Phi Phi, så det är en mycket snabb service. Om du vill ta en longtailbåt härifrån till Railay Beach kan du göra det, men till skillnad från färjan som nämns ovan ingår inte priset för detta i speedboat-biljetten. Efter stoppet vid Railay fortsätter motorbåten runt kusten till Nopparat Thara Pier i Ao Nang, där den anländer kl. 12.00.

Krabi Town from above
Krabi stad från ovan

Railay Eco Tour har ett par avångarna en klockan 12.00 och sedan en klockan 17.00. Det anländer först till East Railay Floating Pier och sedan Ao Nam Mao pier, Krabi.

Chaokoh Travel Center är nästa speedboat som avgår från Phi Phi till Krabi. De lämnar Ton Sai kl. 14.00 och har även en avstigningsplats vid East Railay Floating Pier. Detta företag är ett bra val om du vill ta dig hela vägen in till Krabi Town i motsats till ett av strandresortområdena eftersom deras speedboat sedan anländer till Chaofar Pier, denna Krabi Town-pier ligger mycket nära Krabi Walking Street, restauranger och ställen att bo på.

Phi Phi Kanichta Tour är det sista företaget med en speedboat från Phi Phi till Krabi. De avgår från Phi Phi kl. 15.00 och precis som de andra före dem har de en avlämning vid East Railay Floating Pier 45 minuter efter avgång. De är också ett bra val för alla som vill ta sig in till centrala Krabi eftersom deras speedboat sedan anländer till Krabi Marina, som bara ligger lite söder om Chaofar Pier som Chaokoh Travel Center använder, men fortfarande ett bra centralt läge med massor av bekvämligheter i närheten. Båten anländer dit kl. 16.00.

Färja och taxi eller minibuss från Phi Phi till Krabi

Plane on the runway of Krabi International Airport
Flygplan på landningsbanan på Krabi International Airport © Decha Kiatlatchanon / Shutterstock.com

Alla ovan nämnda färjor och Speedboats kan bokas online via 12Go, plus att det finns några andra alternativ som du också kan boka via 12go, om du gillar den ultimata bekvämligheten när du reser!

Koh Phi Phi till Krabi flygplats och Krabi stad

Kombinerade biljetter med taxi eller van och färja kan bokas via 12Go. Priserna varierar beroende på om det är en färja eller en speedboat och om du ska till Krabi eller Ao Nang. Denna all-inclusive-biljett inkluderar transfer till ditt hotell om du bor i området, eller så kan du välja en van-transfer som tar dig direkt till Krabi Airport. Detta är bra om du har bokat ett flyg och behöver ta dig till flygplatsen eftersom det gör resan mycket enkel och bekväm och inte kostar skjortan. Men om du försöker hinna med ett flyg, se till att du ger dig själv gott om extra tid eftersom det ibland kan uppstå oväntade förseningar med färjorna och du inte vill missa ditt flyg. Det som är bra med att boka dessa genom 12go är att alla anslutningar är garanterade, så det betyder att om det blir en försening på färjan kommer din skåpbil fortfarande att vänta på dig när du går av.

För att ta sig från Phi Phi till Krabi kan du se att det finns många bra alternativ tillgängliga. Som alltid handlar valet om hur snabbt du vill komma fram till din destination, var i Krabi-området du vill åka och om du vill ha transfer till ditt hotell eller till flygplatsen inkluderat i priset.

Koh Phi Phi - Krabi ฿ 450–1,450 45m – 3h 30m
  •   High Speed Ferry 09:00, 10:30, 15:30
  •   Speedboat 10:00, 10:30, 12:00, 14:00, 15:00, 17:00
  •   Standard Class 09:30, 10:30, 13:30, 14:00, 15:30
  •   First Class 09:30, 10:30, 14:00, 15:30
  •   Premium Class 09:30, 10:30, 14:00, 15:30

Ska du lämna Phi Phi? Missa inte våra guider från Phi Phi till Koh Lanta och Phi Phi till Phuket.

Tyckte du att den här guiden var användbar?

Klicka på en stjärna för att betygsätta den!

Genomsnittligt betyg: / 5. Antal röster:

Kamolchat Thanaditsayakun
Om Kamolchat Thanaditsayakun

Mitt namn är Kamolchat - en skribent med passion för resor som älskar att dela berättelser om nya destinationer och oförglömliga äventyr. Jag är född och uppvuxen i Thailand och har alltid fängslats av skönheten och mångfalden i mitt hemland, vilket inspirerade mig att ge mig ut och upptäcka världen.

Under årens lopp har jag haft nöjet att bidra till olika resepublikationer och webbplatser, till exempel Lonely Planet och Viator. Jag strävar efter att ge en autentisk bild av de platser jag besöker, komma in i hjärtat av lokala kulturer och hitta autentiska upplevelser som ger näring åt själen.

När jag fortsätter att resa över hela världen vill jag att du ska göra mig sällskap och uppleva vår världs underverk genom mina berättelser. Tillsammans kan vi lära oss, växa och inspireras av de otroliga människor, platser och kulturer som gör vår planet till en sådan extraordinär plats att utforska.