Krabi till Koh Phangan

Senast uppdaterad 24 augusti, 2023

Publicerad

Krabi, med sina imponerande kalkstensklippor och otroligt vita sandstränder, är utan tvekan en av Thailands mest pittoreska destinationer. Vare sig du utforskar Krabiprovinsen och beger dig till de förtrollande Phi Phi-öarna eller upplever stadslivet i Krabi, är detta ett ställe du definitivt bör överväga att stanna vid. När du känner dig redo att byta miljö, väntar Koh Phangan i nordost med sin unika festatmosfär. Ön, känd för sitt Full Moon Party, är idealisk för både fest och avkoppling på sina lugnare stränder. Men hur tar man sig smidigast från Krabi till Koh Phangan? Låt oss utforska detta.

Läs mer om detta:
Resa från Krabi till Koh Phangan med flyg
Kombinationsbiljett för minibuss och färja från Krabi till Koh Phangan

Raja Ferry
Raja Ferry trafikerar rutterna mellan Koh Phangan, Koh Samui och Donsak Pier, nära Surat Thani © OlegD / Shutterstock.com

Resalternativ från Krabi till Koh Phangan

Eftersom Koh Phangan är en ö kan man inte köra hela vägen från Krabi, och eftersom ön saknar flygplats kan man inte flyga direkt dit heller. Därför kommer en del av din resa alltid att involvera en färja. Du kan antingen flyga till den närliggande ön Koh Samui och sedan ta en färja, eller ta en färja direkt från fastlandet. Totalt kommer du att tillryggalägga ungefär 260 kilometer, vilket kan ta upp till en dag.

Resa med flyg från Krabi till Koh Phangan

Flight Bangkok to Koh Samui
Bangkok Airways plan landar på Koh Samui © IamDoctorEgg / Shutterstock.com

Som nämnts ovan kan du inte flyga direkt till Koh Phangan. Istället kan du flyga till Koh Samui, men denna option kan bli dyr. Även om det är snabbare att flyga, bör du tänka på att du sedan måste ta en färja till Koh Phangan. Dessutom flyger endast Bangkok Airways på denna rutt, med bara ett flyg per dag, vilket kanske inte passar alla scheman.

Kombinationsbiljett för minibuss och färja från Krabi till Koh Phangan

Det mest populära sättet att resa mellan dessa destinationer är att köpa en kombinationsbiljett med minibuss och färja. Flera företag erbjuder denna tjänst, vilket ger ett brett utbud av avgångspunkter och tider. Med företag som konkurrerar om kunderna blir priset oftast mycket rimligt, särskilt jämfört med att flyga.

Lomprayah Bus and Catamaran to Koh Tao

Företag som Lomprayah, Songserm, Seatran Discovery och Phantip erbjuder denna tjänst, med liknande priser. Lomprayah är ett populärt val tack vare deras rykte och flera avgångar per dag. Deras minibussar avgår från Krabi kl. 07.00, 09.00 och 12.30. Total restid varierar mellan 4 timmar och 45 minuter till 5,5 timmar, beroende på tidpunkt. Lomprayahs färja är faktiskt en modern och bekväm katamaran, där passagerare kan välja mellan att sitta inomhus eller utomhus.

Songserm bus and ferry

Om du föredrar att avgå från en annan punkt i Krabi erbjuder Songserm två olika alternativ. De har en avgång från Krabi Town, perfekt om du övernattar i Krabi, och en avgång från en plats lite utanför staden, vid Krabi Andaman Wave Master. Den första har två avgångar per dag: kl. 06.00 och kl. 11.00. Songserms speedboat från Krabi till Koh Phangan är modern och välutrustad med flera olika sittplatser. En resa med dem tar mellan 6 timmar och 15 minuter och 7 timmar och 45 minuter.

Var medveten om att deras tidiga morgonavgång ofta blir fullbokad tidigt, så om du siktar på avgången kl. 06.00 bör du boka din kombinerade minibuss- och färjebiljett till Koh Phangan i god tid. Den anländer till Koh Phangan omkring kl. 12.15, vilket ger dig gott om tid att koppla av innan dagen är slut.

Phantip Travel Minivan
Phantip resebuss

Kombinerade minibuss- och färjebiljetter med Phantip är oftast de mest prisvärda, vilket kan vara ett bra val om du vill spara pengar. Minibussarna avgår från Krabi Sea Pearl-kontoret i centrala Krabi kl. 11.30 och färjan når Koh Phangan omkring kl. 18.30.

Seatran Discovery Bus and High-Speed Ferry to Koh Tao
Seatran färja och bussalternativ

Seatran Discovery erbjuder också resor mellan dessa destinationer. Bland de nämnda företagen tenderar deras biljetter att vara något dyrare. Seatran är känt för sina moderna speedboats. Deras bussar avgår från Seatrans kontor i centrala Krabi kl. 8.00 och 11.00 och resan till Koh Phangan tar mellan 5,5 och 6 timmar.

Oavsett vilket företag du väljer för din resa från Krabi till Koh Phangan kommer du att anlända till samma färjeterminal på Koh Phangan, det vill säga Thong Sala Pier. Eftersom priser och tidtabeller är snarlika mellan de olika företagen kan ditt val baseras på vilket alternativ som passar bäst in i ditt schema. Men glöm inte att boka i förväg, särskilt under högsäsong, för att säkra din plats.

Tyckte du att den här guiden var användbar?

Klicka på en stjärna för att betygsätta den!

Genomsnittligt betyg: / 5. Antal röster:

Kamolchat Thanaditsayakun
Om Kamolchat Thanaditsayakun

Mitt namn är Kamolchat - en skribent med passion för resor som älskar att dela berättelser om nya destinationer och oförglömliga äventyr. Jag är född och uppvuxen i Thailand och har alltid fängslats av skönheten och mångfalden i mitt hemland, vilket inspirerade mig att ge mig ut och upptäcka världen.

Under årens lopp har jag haft nöjet att bidra till olika resepublikationer och webbplatser, till exempel Lonely Planet och Viator. Jag strävar efter att ge en autentisk bild av de platser jag besöker, komma in i hjärtat av lokala kulturer och hitta autentiska upplevelser som ger näring åt själen.

När jag fortsätter att resa över hela världen vill jag att du ska göra mig sällskap och uppleva vår världs underverk genom mina berättelser. Tillsammans kan vi lära oss, växa och inspireras av de otroliga människor, platser och kulturer som gör vår planet till en sådan extraordinär plats att utforska.