Phuket till Koh Phangan

Senast uppdaterad 16 augusti, 2023

Publicerad

Två av Thailands mest populära resmål för backpackers och festsugna är utan tvekan Phuket och Koh Phangan. Phuket, känt för sina livliga barer och stränder, erbjuder platser som Patong och Phuket Town, medan Koh Phangan främst är känt för det ökända Full Moon Party. Det lockar därför många att resa från Phuket till Koh Phangan. Båda destinationerna kan dock skryta med några av världens vackraste stränder, och om du är ute efter lugn och ro finns det gott om ställen på båda öarna som erbjuder detta.

Utforska mer:
Flyg från Phuket till Koh Phangan
Från Phuket till Koh Phangan med färja

Options for Getting from Phuket to Koh Phangan

Resealternativ från Phuket till Koh Phangan

Även om avståndet på en karta kanske inte ser så avlägset ut, kan resan mellan Phuket och Koh Phangan vara en utmaning. Den kortaste rutten med bil är ungefär 340 kilometer, men det finns många slingrande vägar som kringgår floder och berg. Trots att Phuket är förbundet med fastlandet via en bro, så är inte Koh Phangan det. Därför måste du, om du reser med bil, även ta en färja för att nå Koh Phangan. Många resebolag erbjuder kombinationsbiljetter för hela resan. Ett annat alternativ är att flyga, men det finns ingen direkt flygplats på Koh Phangan, vilket kan komplicera saker ytterligare.

Flyg från Phuket till Koh Phangan

Flight Bangkok to Koh Samui
Bangkok Airways plan landar på Koh Samui © IamDoctorEgg / Shutterstock.com

Om snabbhet är viktigt, är flyg oftast att föredra. Men när det gäller resan från Phuket till Koh Phangan är det inte alltid fallet. Eftersom det inte finns någon flygplats på Koh Phangan måste du först flyga till grannön Koh Samui och sedan ta en färja. Trots att flyget tar bara 55 minuter och färjan ytterligare 30, kan väntetider göra det mindre fördelaktigt. Se till att göra din research innan du bokar.

Trots höga kostnader, finns det gemensamma biljetter tillgängliga som täcker både flyg och färja, vilket kan förenkla reseplaneringen.

Från Phuket till Koh Phangan med färja

Lomprayah Bus and Catamaran to Koh Tao

Många resenärer väljer, med tanke på kostnad och tid, det betydligt billigare alternativet att resa med färja. Det finns kombinerade biljetter, men du kan också välja att resa mer självständigt genom att först ta en buss till Surat Thani och sedan kombinera buss och färja därifrån. Det kan kräva mer efterforskning och kan ta längre tid, men kan spara dig kronor.

Vi rekommenderar kombinerade biljetter, då allt är klart i förväg. Om du bokar via en pålitlig resebyrå kan du också känna dig trygg om något skulle gå fel.

Seatran Discovery Bus and High-Speed Ferry to Koh Tao
Seatran färja och bussalternativ

Det snabbaste sättet att resa med buss och färja från Phuket till Koh Phangan är med Lomprayah. Detta välkända thailändska reseföretag erbjuder två avgångar per dag från Phuket, med en total restid på ca 7,5 timmar. Denna kombinerade biljett innebär att du tar en buss från Lomprayahs kontor i Phuket Town, reser till Surat Thani och sedan byter till speedboat. Bussresan tar ca 4 timmar, medan färjeturen tar ca 3 timmar. Om du gillar det här alternativet bör du vara medveten om att du bör boka minst två dagar i förväg, och om det är runt de populära fullmånefesterna bör du förmodligen boka så långt i förväg som möjligt eftersom färjorna och bussarna kan bli fullbokade.

Andra resebolag erbjuder också olika upphämtningsplatser från Phuket, inklusive individuella hotellupphämtningar i Patong med Phantip och Lomprayah. Resan kan ta mellan 10 och 11 timmar. Resetiderna varierar beroende på varifrån du reser, men de varierar också beroende på vilket bolag du reser med eftersom vissa bolag plockar upp passagerare längs vägen. Phantip är ett företag som tenderar att göra detta, men fördelen är att Phantip erbjuder de billigaste kombinerade buss- och färjebiljetterna från Phuket till Koh Phangan, så det är ett bra alternativ om du reser på en budget.

Phantip Travel buss
Phantips resebussar

Oavsett om du väljer att resa med Lomprayah, Seatran Discovery eller Phantip, kan du köpa en kombinerad biljett via en välrenommerad agent som 12Go.asia rekommenderas alltid om du inte särskilt vill tillbringa lite tid i Surat Thani. Att resa självständigt och åka via Surat Thani kommer sannolikt att spara dig några kronor men du kan upptäcka att du kommer att fastna en natt i Surat ändå, vilket innebär att sova på busstationen eller få ett hotellrum!

Hur tar jag mig från Phuket till Koh Phangan?

På papperet ser det ut som om flyg är det snabbaste alternativet, men du måste flyga från Phuket till Koh Samui och sedan ta en färja till Koh Phangan därifrån. Det tar lite längre tid men är mycket billigare, och du kan köpa gemensamma biljetter på webbplatsen, 12Go.

Hur tar man sig till Koh Phangan Full Moon Party?

Koh Phangans månatliga Full Moon Party lockar hundratals extra besökare till ön. På grund av detta är det bäst att boka din plats i förväg, och du kan göra detta på 12Go. De säljer biljetter till många olika färjebolag, från många olika avgångspunkter, inklusive upphämtning från hotell eller flygplatser på gemensamma biljetter, så hela din resa är omhändertagen.

Tyckte du att den här guiden var användbar?

Klicka på en stjärna för att betygsätta den!

Genomsnittligt betyg: / 5. Antal röster:

Kamolchat Thanaditsayakun
Om Kamolchat Thanaditsayakun

Mitt namn är Kamolchat - en skribent med passion för resor som älskar att dela berättelser om nya destinationer och oförglömliga äventyr. Jag är född och uppvuxen i Thailand och har alltid fängslats av skönheten och mångfalden i mitt hemland, vilket inspirerade mig att ge mig ut och upptäcka världen.

Under årens lopp har jag haft nöjet att bidra till olika resepublikationer och webbplatser, till exempel Lonely Planet och Viator. Jag strävar efter att ge en autentisk bild av de platser jag besöker, komma in i hjärtat av lokala kulturer och hitta autentiska upplevelser som ger näring åt själen.

När jag fortsätter att resa över hela världen vill jag att du ska göra mig sällskap och uppleva vår världs underverk genom mina berättelser. Tillsammans kan vi lära oss, växa och inspireras av de otroliga människor, platser och kulturer som gör vår planet till en sådan extraordinär plats att utforska.