Phuket til Koh Phangan

Sidst opdateret september 4, 2023

Udgivet

To af Thailands mest populære destinationer for backpackere og festelskere er uden tvivl Phuket og Koh Phangan. Med sine livlige barer og strande byder Phuket på steder som Patong og Phuket Town, mens Koh Phangan er bedst kendt som hjemsted for det berygtede Full Moon Party. Det er derfor ikke overraskende, at mange turister vælger at forflytte sig fra Phuket til Koh Phangan for at opleve feststemningen. Men frygt ej, både Phuket og Koh Phangan har nogle af verdens smukkeste strande, og hvis du foretrækker fred og ro, findes der stadig mange steder på begge øer, hvor du kan finde netop det!

Læs mere om:
Fly fra Phuket til Koh Phangan
Fra Phuket til Koh Phangan med færge

Options for Getting from Phuket to Koh Phangan

Muligheder for at komme fra Phuket til Koh Phangan

Selvom det på et kort måske ikke ser ud til at være så lang en strækning mellem Phuket og Koh Phangan, kan det i virkeligheden være en hel rejse. Den korteste afstand ad landevejen er omkring 340 kilometer, men det omfatter nogle slyngninger, hvor vejen omgår floder og bjerge. Husk også, at mens Phuket er forbundet med fastlandet via en bro, er Koh Phangan det ikke. Det betyder, at hvis du vælger at tage turen ad landevejen, bliver du nødt til at tage en færge for at nå over til Koh Phangan. Den gode nyhed er, at mange rejseselskaber tilbyder kombinerede billetter, så du kan købe én, der tager dig hele vejen frem. En nemmere og mindre tidkrævende mulighed er at flyve, men selv det er ikke så ligetil, som det først forekommer; det er dyrt, og du kan ikke flyve direkte til Koh Phangan, da der ikke er nogen lufthavn på øen.

Flyvninger fra Phuket til Koh Phangan

Flight Bangkok to Koh Samui
Bangkok Airways-fly lander i Koh Samui © IamDoctorEgg / Shutterstock.com

Hvis du gerne vil nå frem til din næste destination så hurtigt som muligt, er fly som regel den bedste måde at forflytte sig på, men når vi taler om at komme fra Phuket til Koh Phangan, er det ikke nødvendigvis tilfældet! For det første findes der ikke en lufthavn på øen Koh Phangan, hvilket betyder, at du skal flyve til naboøen Koh Samui og derefter tage en færge derfra. Flyveturen fra Phuket tager kun 55 minutter, og færgen fra Koh Samui til Koh Phangan tager kun 30 minutter, men du skal tilbringe en del tid på Koh Samui, før du kan stige ombord på færgen. Så selvom det på papiret ser ud til at være en hurtigere løsning, skal du undersøge situationen grundigt, før du beslutter dig for et fly, for du kan ende med at bruge væsentlig flere penge og ikke ankomme til Koh Phangan meget hurtigere, end du ville have gjort på andre måder.

Selvom det er dyrt, er den gode nyhed, at der findes kombinerede billetter, så hvis du bestiller en sådan billet, er du dækket for både fly og færge. Det kan gøre din rejse betydeligt lettere.

Fra Phuket til Koh Phangan med færge

Lomprayah Bus and Catamaran to Koh Tao

I betragtning af prisen og den tidsramme, det tager at flyve, vil de fleste rejsende vælge betydeligt mere overkommelige alternativer, der altid er let tilgængelige og nemme at booke. Du kan vælge kombinationsbilletter, eller hvis du hellere vil, kan du rejse lidt mere uafhængigt og tage en bus til Surat Thani og derefter tage en bus og/eller færge derfra. Det kræver en smule mere research og vil uden tvivl forlænge din rejsetid en smule, men det vil spare dig nogle kroner.

Vores anbefaling er en kombineret billet, fordi du så ved, at alt allerede er planlagt og arrangeret, og når du får dine billetter fra et velrenommeret rejseselskab, kan du føle dig tryg, hvis noget ikke skulle gå som planlagt.

Seatran Discovery Bus and High-Speed Ferry to Koh Tao
Seatran færge- og busmulighed

Den hurtigste måde at rejse med bus og færge fra Phuket til Koh Phangan er med Lomprayah. Dette anerkendte og respekterede thailandske rejseselskab tilbyder to afgange om dagen fra Phuket, med en samlet tid for rejsen på omkring 7,5 timer. Denne kombinerede billet går ud på, at man tager en bus fra Lomprayahs kontor i Phuket Town, fører dig til Surat Thani og derefter overstiger til højhastighedsfærgen. Busdelen af turen tager omkring 4 timer, mens færgen tager omkring 3 timer. Hvis du synes godt om denne mulighed, skal du være opmærksom på, at du skal bestille mindst to dage forud, og hvis det er i perioden omkring de populære fuldmånefester, bør du booke så tidligt som muligt, da færgerne og busserne kan blive fuldt booket.

Andre rejseselskaber tilbyder også forskellige opsamlingssteder fra Phuket, herunder individuelle hotelafhentninger i Patong med Phantip og Lomprayah – denne rejse kan tage mellem 10 og 11 timer – busser fra Phuket Bus Terminal med Phantip og Seatran Discovery, og en afgang fra Phuket Lufthavn med Lomprayah. Rejsetiden varierer afhængigt af, hvor du starter din rejse, men den varierer også afhængigt af selskabet, da nogle opsamler passagerer undervejs, hvilket forlænger rejsetiden markant. Phantip er et selskab, der har tendens til at praktisere dette, men fordelen er, at Phantip tilbyder de billigste kombinerede bus- og færgebilletter fra Phuket til Koh Phangan, så det er en god mulighed, hvis du rejser på et budget.

Phantip Travel bus
Phantip Rejsebus

Uanset om du vælger at rejse med Lomprayah, Seatran Discovery eller Phantip, anbefales det kraftigt at købe en kombineret billet via en velrenommeret formidler som 12Go.asia, medmindre du specifikt ønsker at tilbringe noget tid i Surat Thani. Hvis du rejser uafhængigt og tager ruten via Surat Thani, vil du muligvis spare nogle kroner, men du risikerer at måtte overnatte en nat i Surat, hvilket betyder, at du skal enten sove på busstationen eller finde et hotelværelse!

Hvordan kommer jeg fra Phuket til Koh Phangan?

På papiret fremstår det, som om flyvning er den hurtigste løsning, men du skal flyve fra Phuket til Koh Samui og derefter tage en færge til Koh Phangan derfra. Med de omkostninger, den ekstra tid og ulejligheden ved at skifte, er det mere fordelagtigt at rejse med bus og færge. Det tager en smule længere tid, men er markant billigere, og du kan købe kombinationsbilletter på hjemmesiden 12Go.

Hvordan kommer man til Koh Phangan Full Moon Party?

Koh Phangans månedlige Full Moon Party tiltrækker masser af ekstra besøgende til øen, hvilket til tider kan gøre det kompliceret at finde transport. Derfor er det fornuftigt at reservere billet på forhånd, og det kan du gøre hos 12Go. De sælger billetter til adskillige færgeselskaber fra varierende afgangssteder, inklusiv afhentning fra hoteller eller lufthavne på kombinationsbilletter, så alt vedrørende din rejse er taget hånd om.

Hvor nyttig var denne guide?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig vurdering / 5. Antal stemmer:

Kamolchat Thanaditsayakun
Om Kamolchat Thanaditsayakun

Mit navn er Kamolchat - en skribent med en passion for rejser, der elsker at dele historier om nye destinationer og uforglemmelige eventyr. Jeg er født og opvokset i Thailand, og jeg har altid været betaget af mit hjemlands skønhed og mangfoldighed, som inspirerede mig til at rejse ud og opdage verden.

I årenes løb har jeg haft fornøjelsen af at bidrage til forskellige rejsepublikationer og hjemmesider, såsom Lonely Planet og Viator. Jeg stræber efter at give en autentisk repræsentation af de steder, jeg besøger, komme ind i hjertet af de lokale kulturer og finde autentiske oplevelser, der nærer sjælen.

Når jeg fortsætter med at rejse over hele kloden, vil jeg gerne have, at du sammen med mig oplever vores verdens vidundere gennem mine historier. Sammen kan vi lære, vokse og blive inspireret af de utrolige mennesker, steder og kulturer, der gør vores planet til sådan et ekstraordinært sted at udforske.