Phuketista Koh Phanganiin

Viimeksi päivitetty 4 syyskuun, 2023

Julkaistu

Kaksi Thaimaan suosituinta kohdetta reppureissaajien ja juhlijoiden keskuudessa ovat epäilemättä Phuket ja Koh Phangan. Phuketin saari vilkkaine baareineen ja rantoineen tarjoaa Patongin ja Phuket Townin kaltaisia paikkoja, kun taas Koh Phanganin saari tunnetaan parhaiten legendaarisen Full Moon Partyn kotipaikkana. Ei siis ole yllättävää, että monet matkailijat valitsevat matkustaa Phuketista Koh Phanganille nauttimaan bilemeiningistä. Siitä huolimatta sekä Phuketissa että Koh Phanganilla on maailman kauneimpia rantoja, ja jos kaipaat mieluummin rauhaa ja hiljaisuutta, molemmilta saarilta löytyy vielä lukuisia paikkoja, joista sellaista löydät!

Lue lisää:
Phuketista Koh Phanganille
Phuketista Koh Phanganille lautalla

Options for Getting from Phuket to Koh Phangan

Vaihtoehtoja Phuketista Koh Phanganille pääsemiseksi

Vaikka kartalla saattaa näyttää siltä, että Phuketista ei ole kovin pitkä matka Koh Phanganille, todellisuudessa se saattaa olla melkoinen vaellus. Lyhin matka maanteitse on noin 340 kilometriä, ja reitti sisältää monia mutkia, kun tie kiertää jokia ja vuoria. Muista myös, että Phuket on yhteydessä mantereeseen sillan kautta, mutta Koh Phangan ei ole. Tämä tarkoittaa, että jos päätät matkustaa maanteitse, sinun on noustava lautalle siirtyäksesi mantereelta Koh Phanganille. Hyvä puoli on, että useat matkanjärjestäjät tarjoavat yhdistettyjä lippuja, joten yhdellä lipulla pääset koko matkan perille. Helpompi ja vähemmän aikaa vievä vaihtoehto on lentäminen, mutta se ei ole niin yksinkertaista kuin saattaa aluksi olettaa: lentäminen on kallista, eikä Koh Phanganille pääse suorilla lennoilla, koska saarella ei ole lentokenttää.

Lennot Phuketista Koh Phanganiin

Flight Bangkok to Koh Samui
Bangkok Airwaysin kone laskeutuu Koh Samuille © IamDoctorEgg / Shutterstock.com © IamDoctorEgg / Shutterstock.com

Jos toiveenasi on päästä määränpäähäsi mahdollisimman nopeasti, lentäminen on usein paras vaihtoehto, mutta Phuketista Koh Phanganille matkustettaessa tämä ei välttämättä ole niin. Koh Phanganilla ei ole lentokenttää, joten sinun on lennettävä naapurisaarelle Koh Samuille ja sieltä otettava lautta. Vaikka lento Phuketista on kestoltaan vain 55 minuuttia ja lauttamatka Koh Samuilta Koh Phanganille vain 30 minuuttia, saatat joutua odottamaan Koh Samuilla huomattavan aikaa ennen lautan lähtöä. Ota siis huomioon, että vaikka lentäminen vaikuttaa nopeimmalta vaihtoehdolta, on syytä tutkia vaihtoehtoja ennen päätöksentekoa, koska saatat päättyä maksamaan enemmän eikä matka Koh Phanganille ole välttämättä paljoakaan nopeampi kuin muilla tavoin.

Positiivista on, että yhteislippuja on saatavilla, joten yhdistetyn lipun avulla olet turvattu sekä lentomatkan että lauttamatkan osalta. Tämä voi tehdä matkasuunnitelmistasi huomattavasti helpompia.

Phuketista Koh Phanganille lautalla

Lomprayah Bus and Catamaran to Koh Tao

Kun otetaan huomioon lennon kustannukset ja siihen kuluva aika, suurin osa matkustajista valitsee selvästi edullisemmat vaihtoehdot, jotka ovat aina helposti saatavilla ja jotka voivat varata helposti. Voit valita yhdistelmäliput, tai jos suosit, voit matkustaa hieman itsenäisemmin ja ottaa linja-auton Surat Thaniin ja sieltä linja-auton ja/tai lautan. Tämä vaatii hieman enemmän tutkimustyötä ja pidentää eittämättä matka-aikaasi, mutta säästät muutaman euron.

Suosittelemme yhdistettyä lippua, koska tiedät, että kaikki on jo järjestetty ja valmista, ja kun hankit liput hyvämaineisen matkanjärjestäjän kautta, voit olla mielenrauhassa, jos jokin ei suju suunnitelmien mukaan.

Seatran Discovery Bus and High-Speed Ferry to Koh Tao
Seatran-lautta- ja bussivaihtoehto

Nopein tapa matkustaa linja-autolla ja lautalla Phuketista Koh Phanganiin on Lomprayah. Tämä tunnettu ja arvostettu thaimaalainen matkailuyritys tarjoaa kaksi lähtöä päivässä Phuketista, ja matkan kokonaiskesto on noin 7,5 tuntia. Tähän yhdistettyyn lippuun sisältyy linja-auton ottaminen Lomprayahin toimistosta Phuketin kaupungissa, matka Surat Thaniin ja sen jälkeen vaihto suurnopeuslauttaan. Linja-auton matka kestää noin 4 tuntia, kun taas lautta kestää noin 3 tuntia. Jos pidät tästä vaihtoehdosta, huomioi, että se on varattava vähintään kaksi päivää etukäteen, ja jos se ajoittuu suosittujen täysikuun juhlien aikaan, se kannattaa varata mahdollisimman varhain, sillä linja-autot ja lautat voivat olla täynnä.

Myös muut matkailuyritykset tarjoavat erilaisia noutopaikkoja Phuketista, kuten esimerkiksi yksittäisiä hotellikyytejä Patongista Phantipin ja Lomprayahin kanssa – tämä matka voi kestää 10–11 tuntia –, linja-autoja Phuketin bussiterminaalista Phantipin ja Seatran Discoveryn kanssa, sekä lähtöjä Phuketin lentokentältä Lomprayahin kanssa. Matka-aika vaihtelee lähtöpaikkasi mukaan, mutta se vaihtelee myös yhtiöittäin, sillä jotkut noutavat matkustajia kyytiin matkan varrella, mikä lisää paljon aikaa matkaan. Phantip on yhtiö, joka tavallisesti tekee näin, mutta sen etuna on, että Phantip tarjoaa halvimmat yhdistetyt linja-auto- ja lauttaliput Phuketista Koh Phanganille, joten se on hyvä vaihtoehto, jos matkustat pienellä budjetilla.

Phantip Travel bus
Phantip Matkabussi

Valitsitpa sitten Lomprayahin, Seatran Discoveryn tai Phantipin, yhdistelmälipun ostaminen 12Go.asia:n kaltaisen hyvämaineisen välittäjän kautta on aina suositeltavaa, jos et halua erityisesti viettää aikaa Surat Thanissa. Matkustamalla itsenäisesti ja kulkemalla Surat Thanin kautta säästät todennäköisesti vähän rahaa, mutta saatat huomata, että joudut silti jäämään yöksi Suratiin, mikä tarkoittaa nukkumista linja-autoasemalla tai hotellihuoneen varaamista!

Miten pääsen Phuketista Koh Phanganille?

Vaikka paperilla näyttää siltä, että lentäminen on nopein vaihtoehto, sinun on lennettävä Phuketista Koh Samuille ja otettava sieltä lautta Koh Phanganille. Kun otetaan huomioon kustannukset sekä ylimääräinen aika ja vaivannäkö, parempi vaihtoehto on matkustaa linja-autolla ja lautalla. Se kestää hieman kauemmin, mutta on paljon halvempaa, ja voit ostaa yhteisiä lippuja esimerkiksi sivustolta 12Go.

Miten pääset Koh Phangan Full Moon Partyyn?

Koh Phanganin kuukausittainen Full Moon Party houkuttelee saarelle satoja ylimääräisiä kävijöitä, joten lauttojen löytäminen on ajoittain haastavaa. Tämän vuoksi on parasta varata paikkasi etukäteen, ja voit tehdä sen 12Gon sivustolla. He myyvät lippuja monille eri lauttayhtiöille useista eri lähtöpaikoista, ja yhteislippuihin sisältyy myös nouto hotellilta tai lentokentältä, joten koko matkajärjestely on hoidettu.

Kuinka hyödyllinen tämä opas oli?

Klikkaa tähteä arvioidaksesi sitä!

Keskimääräinen luokitus / 5. Äänten määrä:

Kamolchat Thanaditsayakun
Kamolchat Thanaditsayakun

Nimeni on Kamolchat - kirjailija, jolla on intohimo matkustamiseen ja joka rakastaa jakaa tarinoita uusista kohteista ja unohtumattomista seikkailuista. Olen syntynyt ja kasvanut Thaimaassa, ja kotimaani kauneus ja monimuotoisuus ovat aina kiehtoneet minua, mikä on innoittanut minua lähtemään ulos ja löytämään maailmaa.

Vuosien varrella minulla on ollut ilo olla mukana erilaisissa matkajulkaisuissa ja -sivustoilla, kuten Lonely Planetissa ja Viatorissa. Pyrin tarjoamaan autenttisen kuvan paikoista, joissa vierailen, pääsemään paikallisten kulttuurien ytimeen ja löytämään aitoja kokemuksia, jotka ravitsevat sielua.

Jatkaessani matkaani eri puolilla maailmaa haluan, että sinäkin pääset mukaani kokemaan maailmamme ihmeitä tarinoideni kautta. Yhdessä voimme oppia, kasvaa ja inspiroitua uskomattomista ihmisistä, paikoista ja kulttuureista, jotka tekevät planeetastamme niin poikkeuksellisen paikan tutkittavaksi.