Krabi Flygplats till Krabi Town

Senast uppdaterad 30 november, 2023

Publicerad

Krabi Town ligger en bit inåt landet från Andamanhavets kust i södra Thailand och kan ofta förbises av turister som rusar förbi på väg till någon annan mer känd destination. Även om staden inte ligger vid kusten och därför saknar stränder (det finns fantastiska stränder mycket nära), har Krabi Town faktiskt en hel del att erbjuda även om du bara använder den som en bas för att utforska Krabi-provinsens fantastiska landskap. Staden har kanske inte det nattliv och den livliga känsla som många thailändska städer har, men den visar en mer autentisk sida av det thailändska livet. Oavsett om du ska vidare någon annanstans, eller om du funderar på att stanna ett tag, så kan du ta dig från Krabi flygplats till Krabi Town på följande sätt.

Läs mer om detta:
Resealternativ från Krabi flygplats till Krabi Town
Krabi Flygplats till Krabi Stad med Flygbuss
Taxi från Krabi Flygplats till Krabi Town
Krabi Flygplats till Krabi Stad med Minibuss
Songthaew från Krabi Flygplats till Krabi Stad

Airplane on runway at Krabi International Airport
Krabi International Airport © Decha Kiatlatchanon / Shutterstock.com

Resealternativ från Krabi flygplats till Krabi Town

Krabi International Airport ligger bara en kort bit öster om staden och hanterar ett stort antal inrikesflyg från Bangkok samt internationella flyg främst till och från Kina och Skandinavien, plus några andra destinationer. Med planer på att fördubbla flygplatsens kapacitet är det troligt att antalet flygningar till Krabi flygplats kommer att öka i framtiden och öppna upp fler rutter, vilket ytterligare hjälper till att sätta Krabi Town på turistkartan.

Med bil är det bara cirka 11,5 kilometer från Krabi Airport till Krabi Town, så om du kör direkt in till staden tar resan bara cirka 20 minuter. Även om det är en kort sträcka finns det faktiskt förvånansvärt många alternativ för att transportera dig från flygplatsen till staden. Det finns en flygbuss, vanliga taxibilar, privata taxibilar, minibussar, songthaews eller så kan du hyra en bil.

Krabi flygplats till Krabi Town med flygbuss

Krabi Airport Shuttle Bus
Krabi Airport Shuttle Bus © Amnat Phuthamrong / Shutterstock.com

Krabi Airport Shuttle Bus är alltid ett bra alternativ eftersom bussen kommer att stå utanför terminalen en kort stund efter att varje flyg anländer, redo att plocka upp passagerare från alla flyg till Krabi. Bussen är prisvärd, ca 100 baht för resan till Krabi Town, och den erbjuder en unik service där chauffören kör dig dit du vill åka. Så om du redan har bokat ett hotell i Krabi Town kan du säga namnet till chauffören så släpper han av dig precis vid dörren, eller så nära dörren som möjligt. Detta gör shuttlebussen till ett mycket bra alternativ när det gäller prisvärdhet och bekvämlighet eftersom du i princip får en dörr-till-dörr-service. Shuttlebussen behöver inte bokas i förväg. Du kan helt enkelt köpa en biljett i ankomsthallen. Alla diskar säljer samma biljett, så det är ingen skillnad om du går till en disk framför en annan.

Det finns två nackdelar med skyttelbussen från Krabi Airport till Krabi Town: den första är att eftersom det är svårt att veta hur många gånger och var bussen kommer att stanna, kan det ta mycket längre tid att resa det korta avståndet från flygplatsen in till staden. Om ditt hotell är ett av de sista som släpps av kan du få sitta länge på bussen. Den andra nackdelen är att även om bussarna anländer till flygplatsen i tid för varje landande flyg, så lämnar de inte nödvändigtvis flygplatsen snabbt. Detta beror på att de föredrar att vänta tills de har ett stort antal passagerare på bussen innan de avgår. Av den anledningen kan du köpa en biljett, kliva på bussen och sedan sitta där ett tag innan du ens kommer någonstans. Den goda nyheten är att bussarna är luftkonditionerade, så du kommer åtminstone att ha en sval plats att vänta på!

Taxi från Krabi Airport till Krabi Town

A taxi from BangkokTaxi24
BangkokTaxi24 car

Att ta en taxi från Krabi Airport till Krabi Town är dyrare, men det är ett snabbare och ett bekvämare sätt att resa om du bara vill komma vidare med din resa och inte behöva vänta på bussen.

Det finns två typer av taxibilar som du kan använda. Den ena är en privat taxitjänst som du kan boka online via en resewebbplats som 12Go. Deras sökresultat gör att du kan jämföra de olika tjänsterna, boka och betala online i förväg så att du vet att det kommer att finnas en taxi redo och väntar på dig när du lämnar terminalen. Det finns tre olika privata taxibolag som du kan boka via 12Go: Andaman Taxis, BangkokTaxi24 och Call Me Taxi. Var och en av dessa erbjuder en tjänst från Krabi Airport till Krabi Town, oavsett om du vill bli avsläppt vid ett Krabi-hotell eller någon annanstans i staden. När kostnaden delas mellan ett fåtal passagerare blir det bara lite dyrare än Airport Shuttle-bussen.

Andaman Taxis Van
Andaman Taxis erbjuder både Minibussar och vanliga bilar.

Det andra alternativet är ett lokalt taxibolag. Det finns taxibilar som väntar utanför terminalen och om du vill åka med någon av dem ska du veta att priserna är fasta och att du måste betala i förväg. Detta är bra eftersom det innebär att du inte blir överdebiterad; du behöver bara köpa en kupong i förväg från en av diskarna inne i terminalen och sedan ge den till föraren. Kostnaden för detta kommer att likna de privata taxibilar som du kan boka online, men fördelen med att boka i förväg är att du vet att det definitivt kommer att finnas en taxi där som väntar på dig och garanterar dig en resa.

Krabi flygplats till Krabi stad med minibuss

Phichet Transport Van

För ett pris någonstans mellan taxi och flygplatstransfer kan du ta en minibuss från Krabi Airport till Krabi Town. Dessa kan också bokas online via 12Go, men det finns bara två avgångar per dag att välja mellan så detta kanske inte är ett bra alternativ om tiderna inte sammanfaller med ditt ankommande flyg. Avgångarna är kl. 11.00 och 14.30 och bussarna kör direkt till Krabi bussterminal, vilket tar ca 20 minuter.

Det är minibussar med 14 passagerare så du kommer att dela med flera andra personer, beroende på hur full den är, och eftersom avlämningen sker vid bussterminalen är detta ett bra alternativ om du ska ta en buss vidare i Thailand, så länge tajmingen fungerar.

Songthaew från Krabi flygplats till Krabi stad

Songthaew
Songthaews finns på de flesta platser i Thailand. Här på Koh Samui © OlegD / Shutterstock.com

Med så många bra och prisvärda alternativ för att resa från Krabi Airport till Krabi Town bör du bara använda en songthaew som en sista utväg eller om du verkligen, verkligen vill ta dig runt med songthaew! Att resa på detta sätt kan spara pengar, men eftersom du måste gå ut från flygplatsen på huvudvägen utanför flygplatsen sparar det inte nödvändigtvis tid. I princip måste du flagga ner en songthaew för att ta dig in till Krabi Town och även om det är billigare än alternativen ovan (hur mycket billigare beror på hur bra du kan förhandla med föraren!) innebär det en del krångel.

Det bästa och mest prisvärda alternativet för att resa från Krabi Airport till Krabi Town är definitivt med flygbussen. Restiden kan vara något längre beroende på efterfrågan under dagen och beroende på vilka hotell som bussen kör till, men det är ett bra och enkelt alternativ. Eller, för mer pengar men en snabbare restid, välj en privat eller offentlig taxi från precis utanför terminalbyggnaden.

Läs våra andra guider från Krabi Airport, det är platsen för att ansluta till några av Thailands vackraste destinationer, som Koh Lanta och Ao Nang Beach. Missa inte heller vår guide om hur du tar dig från Krabi till Phi Phi.

Hur mycket kostar en taxi från Krabi Airport till Ao Nang?

En taxiresa från Krabi Flygplats till Ao Nang bör kosta omkring 210 kronor.

Hur mycket kostar en taxi från Krabi Airport till Krabi town?

Taxiresan från Krabi Airport till Krabi Town är snabb och enkel och kostar 150 kronor.

Hur mycket kostar en taxi från Krabi stad till Ao Nang Beach?

Du kan ta en taxi från Krabi stad till Ao Nang Beach för omkring 160 kronor.

Hur tar man sig från Krabi Airport till Krabi Bus Station?

KrabiAirport Shuttle-bussar kan ta dig hela vägen från Krabi Airport till Krabi Bus Station priser för bussbiljetter börjar på 30 kronor. Restiden kan dock vara ganska lång.

Hur lång är taxiresan från Krabi flygplats till Krabi stad?

Taxiresan från Krabi Airport till Krabi Town är lättsam. Det tar bara ca 20 minuter och priserna börjar på 500 Thai Baht, vilket blir drygt 150 kronor!

Tyckte du att den här guiden var användbar?

Klicka på en stjärna för att betygsätta den!

Genomsnittligt betyg: / 5. Antal röster:

Kamolchat Thanaditsayakun
Om Kamolchat Thanaditsayakun

Mitt namn är Kamolchat - en skribent med passion för resor som älskar att dela berättelser om nya destinationer och oförglömliga äventyr. Jag är född och uppvuxen i Thailand och har alltid fängslats av skönheten och mångfalden i mitt hemland, vilket inspirerade mig att ge mig ut och upptäcka världen.

Under årens lopp har jag haft nöjet att bidra till olika resepublikationer och webbplatser, till exempel Lonely Planet och Viator. Jag strävar efter att ge en autentisk bild av de platser jag besöker, komma in i hjärtat av lokala kulturer och hitta autentiska upplevelser som ger näring åt själen.

När jag fortsätter att resa över hela världen vill jag att du ska göra mig sällskap och uppleva vår världs underverk genom mina berättelser. Tillsammans kan vi lära oss, växa och inspireras av de otroliga människor, platser och kulturer som gör vår planet till en sådan extraordinär plats att utforska.