Krabi Flygplats till Ao Nang

Senast uppdaterad 16 augusti, 2023

Publicerad

Krabi International Airport är nu den sjätte mest trafikerade flygplatsen i Thailand, med över 4 miljoner passagerare årligen som besöker destinationer som Ao Nang, Phi Phi-öarna och Koh Lanta. Med ökande antal besökare kommer också planer på att utvidga flygplatsen för att hantera ökad trafik. Från Krabi Airport är det smidigt att ta sig till den populära semesterorten Ao Nang som lockar med sina stränder, aktiviteter som simning, dykning, bergsklättring, shopping och nattliv.

Läs mer om Ao Nang:
Resa från Krabi Flygplats till Ao Nang med privattaxi
Resa från Krabi Flygplats till Ao Nang med buss

Options for Travel from Krabi Airport to Ao Nang

Resvägar från Krabi Flygplats till Ao Nang

Att ta sig från Krabi Airport till Ao Nang är enkelt och går snabbt då avståndet är omkring 26 kilometer. Landar du i Krabi på förmiddagen, kan du ligga på Ao Nangs strand redan under eftermiddagen. Resan med taxi tar mellan 15 minuter till en halvtimme, beroende på exakt destination i Ao Nang. Alternativt kan du välja att ta en buss som har flexibla rutter baserade på passagerarnas önskemål.

Resa från Krabi flygplats till Ao Nang med privattaxi

Krabi Airport to Ao Nang by Private Taxi
En taxi från BangkokTaxi24

Taxibilar med taxameter får i allmänhet inte köra in på flygplatsområdet. Istället är det speciallicensierade taxibilar som hämtar passagerare. Även om det går att hitta en vanlig taxi utanför terminalen, rekommenderar vi de auktoriserade flygplatstaxibilarna för smidighetens skull. Det kan vara klokt att förboka din taxiresa online, t.ex. via 12Go.asien. Här kan du boka taxi med företag som BangkokTaxi24, Smart En Plus, Andaman Taxis och Ao Nang Travel and Tour. Oavsett vilket företag du väljer kan du räkna med att bli upphämtad oavsett flygets ankomsttid. Priserna varierar beroende på bilens storlek och komfort. Om ni är flera kan det vara ekonomiskt fördelaktigt att boka en minibuss och dela på kostnaden.

Att boka din flygplatstaxi i förväg är enkelt online via resewebbplatsen 12Go.asien. De erbjuder bokningar med flera taxiföretag som BangkokTaxi24, Smart En Plus, Andaman Taxis och Ao Nang Travel and Tour. Trots små nyansskillnader mellan dessa företag garanterar alla upphämtning från flygplatsen vid vilken tidpunkt som helst. Prissättningen varierar främst baserat på fordonets storlek och komfort. För ett par passar en standardtaxi bra, men för familjer eller grupper kan en minibuss för 9 passagerare vara idealisk. Dela kostnaden och göra det mer ekonomiskt för varje resenär.

Resa från Krabi flygplats till Ao Nang med buss

Krabi Airport Shuttle Bus
Krabis flygplatsbuss © Amnat Phuthamrong / Shutterstock.com

Ett annat sätt att ta sig från Krabi Airport till Ao Nang är med flygbussen. Denna buss följer inte en traditionell rutt och erbjuder istället en skräddarsydd service som tar dig nästan direkt till ditt hotell. Tänk på det som en dörr-till-dörr-service, men till busspris.

Flygbussen kör dock inte dygnet runt; de brukar trafikera mellan kl. 8.00 och 20.00 och avgår ungefär 10 till 12 gånger per dag. Ibland kan bussen vänta på fler passagerare från senare flygningar, vilket kan försena avfärden. Det är bra att informera chauffören om ditt slutgiltiga resmål i förväg, så att han vet vart han ska ta dig.

Trots denna bussens flexibilitet kan resan ta tid, beroende på antal stopp och din destination. Om ditt hotell ligger sist på rutten, kan det bli en lång resa. Både taxin och flygbussen är dock solida transportalternativ från Krabi Airport till Ao Nang. För större bekvämlighet och snabbare resa skulle vi rekommendera att boka en taxi genom 12Go. Men om kostnadseffektivitet är viktigare och ditt flyg ankommer inom bussens tider kan flygbussen vara ett bra alternativ.

Tyckte du att den här guiden var användbar?

Klicka på en stjärna för att betygsätta den!

Genomsnittligt betyg: / 5. Antal röster:

Kamolchat Thanaditsayakun
Om Kamolchat Thanaditsayakun

Mitt namn är Kamolchat - en skribent med passion för resor som älskar att dela berättelser om nya destinationer och oförglömliga äventyr. Jag är född och uppvuxen i Thailand och har alltid fängslats av skönheten och mångfalden i mitt hemland, vilket inspirerade mig att ge mig ut och upptäcka världen.

Under årens lopp har jag haft nöjet att bidra till olika resepublikationer och webbplatser, till exempel Lonely Planet och Viator. Jag strävar efter att ge en autentisk bild av de platser jag besöker, komma in i hjärtat av lokala kulturer och hitta autentiska upplevelser som ger näring åt själen.

När jag fortsätter att resa över hela världen vill jag att du ska göra mig sällskap och uppleva vår världs underverk genom mina berättelser. Tillsammans kan vi lära oss, växa och inspireras av de otroliga människor, platser och kulturer som gör vår planet till en sådan extraordinär plats att utforska.