Koh Lanta till Krabi flygplats

Senast uppdaterad 16 augusti, 2023

Publicerad

Koh Lanta är en av de vackraste öarna i Thailand. Med milslånga stränder och fantastiska dykplatser är Koh Lanta praktiskt taget allt man kan förvänta sig av en fantastisk thailändsk destination, men den är lugnare och mer avslappnad än andra populära öar. Koh Lanta består av tre öar, men det är främst Koh Lanta Yai som besöks eftersom den har all infrastruktur och är den ö som du förmodligen kommer att bo på! När du har njutit av stränderna är det en snabb resa till Krabis flygplats. Härifrån kan du resa norrut till Bangkok och uppleva storstaden, åka till andra asiatiska destinationer eller kanske åka hem eftersom det finns gott om charter- och säsongsflyg från Krabi flygplats!

Läs mer om detta:
Koh Lanta till Krabi flygplats med Speedboat och Minibuss
Koh Lanta till Krabi flygplats med Minibuss
Koh Lanta till Krabi flygplats med taxi
Koh Lanta till Krabi Flygplats med färja
Krabi till Koh Lanta (Guide)
Ao Nang till Koh Lanta (Guide)

Options for Travel from Koh Lanta to Krabi Airport
Bilfärja som tar dig den korta resan från fastlandet till Koh Lanta Noi © nitinut380 / Shutterstock.com

Resealternativ från Koh Lanta till Krabi flygplats

Avståndet från Koh Lanta till Krabi flygplats är egentligen inte alls långt. Det är ungefär 72 kilometer med bil, och det skulle vara ännu mindre om du kunde resa i en rak linje! Även om Koh Lanta är en ö ligger den bara en kort bit från fastlandet, vilket gör det snabbt och enkelt att ta sig dit. Det betyder också att Koh Lanta som ödestination kan tilltala resenärer som inte gillar att resa över vatten eftersom det är en så kort färjetur jämfört med många av de andra populära thailändska öarna. Om du gillar att resa med båt finns det naturligtvis också möjlighet till en längre båtresa (på en speedboat), men när du är på väg till Krabi flygplats kan det vara enklast att resa med minibuss eller taxi. Vi kommer ändå att diskutera alla alternativ nedan, så att du kan bestämma själv.

Koh Lanta till Krabi flygplats med speedboat och minibuss

Koh Lanta to Krabi Airport by Speedboat

Det finns ett par anledningar till varför du kanske inte vill ta dig från Koh Lanta till Krabi flygplats med speedboat. För det första går dessa båtar bara under högsäsong, vilket i allmänhet är från november till april. Under andra tider på året går de inte eftersom vattnet är för grovt. Grovt vatten är också en annan anledning till att inte välja speedboat-alternativet, eftersom det även under högsäsong kan finnas dagar då vattnet är grovt och speedboat därför inte kör av säkerhetsskäl. Detta kan vara irriterande om du ordnade dina biljetter i förväg.

Det finns dock några fördelar med att resa med speedboat från Koh Lanta till Krabi flygplats. Till att börja med kan du köpa en kombinerad biljett som täcker hela resan, inte bara speedboat-delen av den. Detta inkluderar hämtning med minibuss från ditt hotell i Koh Lanta, transfer till Koh Lanta Pier, resa med speedboat till Krabi Pier och sedan en 45-minuters bilresa i en minibuss från Krabi Pier till Krabi flygplats. Speedboat-delen av resan tar bara 15 minuter och är mycket naturskön. Det kan vara spännande också, om du gillar fart!

Koh Lanta till Krabi flygplats med minibuss

Koh Lanta to Krabi Airport by Van
Resor med van kräver också en kort färjetur © Andrey Burstein / Shutterstock.com

Att resa med minibuss från Koh Lanta till Krabi flygplats är alltid ett säkert kort eftersom minibussarna är i drift året runt och inte påverkas av vädret. När du letar upp information om att resa med minibuss från Koh Lanta till Krabi flygplats är det lätt att glömma att denna resa fortfarande innebär en färjetur. Det positiva är att färjeturen är mycket kort – den tar ungefär en halvtimme, och de går året runt.

Du kan köpa kombinerade biljetter för hela resan från Koh Lanta till Krabi flygplats som inkluderar minibuss och färja via resesajten 12Go.asia. Hela resan tar ca 2,5 timmar, så det är relativt snabbt, och det finns ett par olika resebolag som erbjuder dessa biljetter via 12Go med olika avgångar under dagen.

Koh Lanta till Krabi flygplats med taxi

Toyota Commuter
Toyota commuter vanligaste minibussen i Thailand © nitinut380 / Shutterstock.com

Taxi är ett annat alternativ som ger mer flexibilitet i resplanerna eftersom du kan boka en privat taxi som hämtar dig från vilket hotell som helst på Koh Lanta när som helst på dygnet. Istället för att behöva arbeta med fasta scheman innebär det att du kan lämna ditt hotell exakt när du vill och anlända till Krabi flygplats i perfekt tid för ditt flyg. Taxibilar har också fördelen att de är snabbare än minibussar (de tar ca 2 timmar) eftersom de kör dig direkt till flygplatsen istället för att behöva stanna längs vägen för att plocka upp andra passagerare.

Självklart kostar taxi mer än att resa med minibuss eftersom du betalar för en privat tjänst, men det finns alltid flera olika typer av taxifordon tillgängliga, så du kan välja den storlek som passar din grupp bäst. Om du till exempel är en del av en större grupp vänner eller en stor familj kan du välja en taxivan med 9 passagerare. När du räknar ut kostnaden dividerad med antalet passagerare kan detta vara ett ekonomiskt sätt att resa som till och med kan vara billigare än att resa med standard minibuss service.

Koh Lanta till Krabi flygplats med färja

Koh Lanta to Krabi Airport by Ferry

Vi har redan diskuterat speedboat-alternativet, som bara är tillgängligt under högsäsong, men det finns också ett annat båtalternativ som du kan överväga. En standardfärja går också under högsäsongen (och slutar gå under lågsäsongen). Istället för den snabba halvtimmesfärjan är det här en mycket längre rutt som avgår från Saladan Pier på Koh Lanta. Du kan köpa kombinerade biljetter för detta också, genom 12Go, som inkluderar färjan och en minibuss-transfer till Krabi flygplats. Färjan går hela vägen till Krabi Town och tar ca 2 timmar, och när du lägger till körningen till flygplatsen och tiden det tar att kliva av färjan etc, tar hela resan ca 3 timmar.

Att resa med båt kan vara avkopplande och naturskönt, men det är det långsammaste sättet att ta sig från Koh Lanta till Krabi flygplats. Det är dock ett prisvärt alternativ, och om du har tid över kan det vara ett bra sätt att resa. Kom ihåg att varken färjorna eller speedboats går under lågsäsong, men den kortare färjeturen till Koh Lanta går under hela året.

Tyckte du att den här guiden var användbar?

Klicka på en stjärna för att betygsätta den!

Genomsnittligt betyg: / 5. Antal röster:

Kamolchat Thanaditsayakun
Om Kamolchat Thanaditsayakun

Mitt namn är Kamolchat - en skribent med passion för resor som älskar att dela berättelser om nya destinationer och oförglömliga äventyr. Jag är född och uppvuxen i Thailand och har alltid fängslats av skönheten och mångfalden i mitt hemland, vilket inspirerade mig att ge mig ut och upptäcka världen.

Under årens lopp har jag haft nöjet att bidra till olika resepublikationer och webbplatser, till exempel Lonely Planet och Viator. Jag strävar efter att ge en autentisk bild av de platser jag besöker, komma in i hjärtat av lokala kulturer och hitta autentiska upplevelser som ger näring åt själen.

När jag fortsätter att resa över hela världen vill jag att du ska göra mig sällskap och uppleva vår världs underverk genom mina berättelser. Tillsammans kan vi lära oss, växa och inspireras av de otroliga människor, platser och kulturer som gör vår planet till en sådan extraordinär plats att utforska.