Bangkok naar Koh Phangan

Laatst bijgewerkt op augustus 27, 2023

Geplaatst op

Het eiland Koh Phangan, bekend om de beroemde Full Moon Party, is een van de topbestemmingen van Thailand voor backpackers en ligt slechts 15 kilometer ten noorden van het grotere eiland Koh Samui. Deze idyllische locatie aan de westkust van de Golf van Thailand, biedt Koh Phangan prachtige stranden en sinds kort ook faciliteiten en attracties voor gezinnen. Koh Phangan is een populaire plek om een paar dagen zon en strand door te brengen, weg van Bangkok, en je kunt er komen via de lucht, de weg, de trein en de veerboot.

Lees meer over:
Bangkok naar Koh Phangan per vlucht
Bangkok naar Koh Phangan per bus
Bangkok naar Koh Phangan met de trein

Flights Phuket to Koh Samui
Vliegtuig van Bangkok Airways op de luchthaven van Koh Samui © islandboy_stocker / Shutterstock.com

De snelste manier om van Bangkok naar Koh Phangan te reizen

Zoals te verwachten, is de snelste manier om van Bangkok naar Koh Phangan te reizen per vliegtuig, maar zelfs deze methode heeft een paar nadelen. Allereerst is er geen vliegveld op Koh Phangan zelf, dus je vliegt eigenlijk naar Koh Samui en neemt dan een veerboot naar Koh Phangan. Desondanks is de totale reistijd nog steeds aanzienlijk sneller dan elke andere vorm van vervoer vanuit Bangkok. Het tweede nadeel zijn de kosten; voor de snelheid en het gemak van het nemen van een vliegtuig betaal je aanzienlijk meer dan wat treinen of bussen zouden kosten, dus als je tijd over hebt, kun je veel geld besparen door vliegen te vermijden.

Soms is het echter fijn om snel op je bestemming te zijn, dus als de kosten je niet tegenhouden, kun je een vlucht nemen van Bangkok naar Koh Phangan (met aankomst in Koh Samui) met Bangkok Airways. Het is de enige luchtvaartmaatschappij die naar Koh Samui vliegt, maar het goede nieuws is dat ze frequente vluchten hebben, die bijna elk uur vertrekken vanaf Bangkok’s luchthaven Suvarnabhumi. Eenmaal aangekomen op Koh Samui, is de Big Buddha Pier vlakbij waar je de veerboot naar Koh Phangan kunt nemen. De snelle veerboten doen er ongeveer 30 minuten over en doorgaans vertrekt de laatste van de dag om 18:30 uur, behalve tijdens de Full Moon Party, dan varen ze de hele nacht door.

Bus en veerboot gecombineerd van Bangkok naar Koh Phangan

Bangkok to Koh Phangan by Bus and Ferry

Als je geld wilt besparen en de hoge kosten van vliegtickets wilt vermijden, dan is de volgende beste optie om de bus en veerboot te nemen met een van de twee privémaatschappijen: Lomprayah en Seatran. Beide zijn uitstekende opties omdat je een gecombineerd ticket kunt kopen dat je hele reis van Bangkok naar Koh Phangan dekt, waardoor je je weinig zorgen hoeft te maken. De tickets zijn betaalbaar en de diensten zijn betrouwbaar; bovendien zijn de bussen en veerboten comfortabel, goed onderhouden en schoon. Het enige nadeel is de reisduur, maar als je voor een nachtbus kiest, kun je onderweg slapen en gaat er geen vakantiedag verloren.

Seatran Ferry Koh Samui
Seatran veerboot voor auto’s in Nathon Pier, Koh Samui © BZ Travel / Shutterstock.com

Afhankelijk van welke bus en veerboot je kiest, zal de totale reistijd vanuit Bangkok tussen de 10 en 14 uur liggen, omdat het een lange rit betreft en de veerboot er vervolgens nog eens 1,5 uur over doet. Het goede nieuws is dat de bus je direct naar de veerbootterminal brengt en omdat de veerboot door hetzelfde bedrijf wordt verzorgd, kun je er zeker van zijn dat je zonder problemen op de veerboot komt.

Treinen van Bangkok naar Koh Phangan

Train Bangkok to Koh Phangan

Net als met de bussen van Bangkok naar Koh Phangan, is reizen per trein een stuk goedkoper dan vliegen, maar het neemt wel meer tijd in beslag. Naast de trein moet je een bus nemen van het treinstation naar de veerbootpier, en vervolgens de veerboot naar Koh Phangan. Je kunt losse tickets kopen voor elk deel van deze reis, maar er zijn ook gecombineerde tickets verkrijgbaar. Dat is veel handiger omdat je je dan niet steeds zorgen hoeft te maken over het kopen van tickets op verschillende momenten.

We raden je aan om de nachttrein van Bangkok naar Surat Thani te nemen, en daar zijn diverse redenen voor. De reis duurt lang, dus door ‘s nachts te reizen en wat te slapen, verlies je geen volledige vakantiedag. Bovendien bespaar je zo op de kosten van een hotelovernachting! De beste slaapplekken zijn beschikbaar in zowel de eerste als de tweede klas, waardoor je daadwerkelijk een bed hebt om op te slapen. Natuurlijk is het comfort in de eerste klas wat hoger; daar krijg je dubbele stapelbedden en een wastafel in je coupé. In de tweedeklas slaapcoupés is er een bank die omgevormd kan worden tot een lager bed, met daarboven een smaller stapelbed.

Surat Thani Pier Bangkok to Koh Phangan
Bustransfer van het treinstation naar Donsak Pier, Surat Thani © HGalina / Shutterstock, Inc.

De treinen vertrekken vanuit Bangkok en arriveren op het treinstation van Surat Thani. Met je gecombineerde trein-, bus- en veerbootticket word je vervolgens met de bus naar de veerboothaven gebracht, die ongeveer een uur rijden verderop ligt. Daarna voltooit de veerboot het laatste deel van je reis van Bangkok naar Koh Phangan.

Andere manieren om van Bangkok naar Koh Phangan te reizen

Full Moon Party Koh Phangan
Full Moon Party Koh Phangan © PinntoSlothbear / Shutterstock.com

Hierboven hebben we de handigste, en volgens sommigen ook de veiligste, manieren besproken om van Bangkok naar Koh Phangan te reizen. Er zijn echter nog enkele andere opties voor diegenen die graag willen besparen. In de vele reisbureaus rond Khao San Road vind je vaak aanbiedingen voor bus- en veerboottickets. Wees echter voorzichtig met de allervoordeligste aanbiedingen. Er zijn namelijk regelmatig klachten over vermiste bagage en slecht onderhouden bussen. De reis kan ook lang duren, dus overweeg goed of de besparing opweegt tegen de mogelijke nadelen voordat je besluit tickets te kopen.

Ongeacht je keuze is het aan te raden je tickets ten minste enkele dagen vooraf te reserveren. Bussen, treinen en veerboten kunnen vol zitten, vooral als je Koh Phangan wilt bezoeken tijdens de Full Moon Party. Bereid je dan ook voor op mogelijke reisvertragingen vanwege het hoge aantal reizigers tussen Bangkok en Koh Phangan.

Kun je van Bangkok naar Koh Phangan vliegen?

Hoewel Koh Phangan geen vliegveld heeft, zijn er alternatieve vliegroutes beschikbaar. Op de reiswebsite 12Go vind je vluchten naar Koh Samui, Surat Thani Airport of Nakhon Si Thammarat Airport. Hierdoor kun je gemakkelijk een gecombineerd ticket boeken voor zowel de vlucht als de bus en veerboot naar Koh Phangan.

Hoe reis ik van Bangkok naar Koh Phangan?

Er zijn vele manieren om van Bangkok naar Koh Phangan te reizen. Op 12Go kun je verschillende opties voor jouw reisdatum vergelijken en direct boeken, inclusief transfers.

Hoe reis ik van Bangkok naar de Full Moon Party op Koh Phangan?

Als je van plan bent naar de Full Moon Party te gaan, zorg dan dat je je tickets tijdig boekt. Op 12Go vind je alle transportmogelijkheden en kun je gecombineerde tickets aanschaffen die alle onderdelen van je reis dekken.

Is er een vliegveld op Koh Phangan?

Koh Phangan heeft geen vliegveld, maar er zijn nabije alternatieven. Koh Samui is het dichtstbijzijnde vliegveld en van daaruit is het slechts 30 minuten met de veerboot. Je kunt ook vliegen naar Chumphon Airport of Surat Thani Airport. Dit kan voordeliger zijn, maar betekent wel een langere veerbootreis. 12Go biedt gecombineerde tickets voor zowel vluchten als de veerboot.

Hoe kom ik bij de Full Moon Party op Koh Phangan?

Vanwege de grote populariteit van de Full Moon Party op Koh Phangan kan het een uitdaging zijn om vervoer naar het eiland te vinden. Het is daarom verstandig om van tevoren te reserveren. 12Go verkoopt tickets voor verschillende veerbootmaatschappijen en biedt gecombineerde tickets aan, inclusief vervoer vanaf hotels of luchthavens.

Hoe bereik ik Koh Phangan?

Dankzij de populariteit van het eiland is er geen gebrek aan vervoersmogelijkheden naar Koh Phangan. Je kunt een veerboot nemen vanaf Koh Samui of vanaf het vasteland, zoals Surat Thani of Chumphon. Bezoek 12Go voor een overzicht van alle opties en de mogelijkheid om gecombineerde tickets te kopen voor je gehele reis.

Hoe nuttig was deze gids?

Klik op een ster om hem te beoordelen!

Gemiddelde waardering / 5. Aantal stemmen:

Kamolchat Thanaditsayakun
Over Kamolchat Thanaditsayakun

Mijn naam is Kamolchat - een schrijver met een passie voor reizen die graag verhalen deelt over nieuwe bestemmingen en onvergetelijke avonturen. Ik ben geboren en getogen in Thailand en ben altijd gefascineerd geweest door de schoonheid en diversiteit van mijn thuisland, wat me inspireerde om erop uit te trekken en de wereld te ontdekken.

Door de jaren heen heb ik het genoegen gehad om bij te dragen aan verschillende reispublicaties en websites, zoals Lonely Planet en Viator. Ik streef ernaar een authentieke weergave te geven van de plaatsen die ik bezoek, me te verdiepen in lokale culturen en authentieke ervaringen te vinden die de ziel voeden.

Als ik verder reis over de hele wereld, wil ik dat je samen met mij de wonderen van onze wereld ervaart via mijn verhalen. Samen kunnen we leren, groeien en geïnspireerd raken door de ongelooflijke mensen, plaatsen en culturen die onze planeet tot zo\'n buitengewone plek maken om te verkennen.