Bangkok til Koh Phangan

Sidst opdateret august 27, 2023

Udgivet

Øen Koh Phangan, kendt for det berømte Full Moon Party, er en af Thailands mest populære backpacker-destinationer og ligger kun 15 kilometer nord for den større ø Koh Samui. Denne idylliske beliggenhed, nær den vestlige kyst af Thailandbugten, giver Koh Phangan smukke strande og nyere faciliteter og attraktioner for familier. Det er et populært sted at tilbringe et par dage med sol og sand væk fra Bangkok, og du kan komme til Koh Phangan med fly, bil, tog og færge.

Læs mere om:
Bangkok til Koh Phangan med fly
Bangkok til Koh Phangan med bus
Bangkok til Koh Phangan med tog

Flights from Koh Tao to Bangkok
Bangkok Airways-fly på Koh Samui Airport, den nærmeste lufthavn til Koh Tao på naboøen. © islandboy_stocker / Shutterstock.com

Rejser hurtigt fra Bangkok til Koh Phangan

Som du nok ville forvente, er den hurtigste måde at rejse på fra Bangkok til Koh Phangan med fly, men selv denne metode har nogle ulemper. For det første er der ingen lufthavn på selve Koh Phangan, så du skal faktisk flyve til Koh Samui og derefter tage en færge over til Koh Phangan. På trods af dette er den samlede rejsetid stadig betydeligt hurtigere end nogen anden form for transport fra Bangkok. En anden ulempe er prisen; for hastigheden og bekvemmeligheden ved at tage et fly skal du betale meget mere end tog eller bus ville koste. Så hvis tid ikke er et problem, kan du spare mange penge ved at vælge alternative transportmidler.

Nogle gange er det dog rart at komme hurtigt frem til sin destination, så hvis prisen ikke allerede har afskrækket dig, kan du tage et fly fra Bangkok til Koh Phangan (med ankomst i Koh Samui) med Bangkok Airways. Det er det eneste flyselskab, der flyver til Koh Samui, men den gode nyhed er, at de har hyppige afgange næsten hver time fra Bangkoks Suvarnabhumi lufthavn. Når du er landet på Koh Samui, ligger Big Buddha Pier tæt på, hvor du kan tage færgen over til Koh Phangan. Hurtigfærgerne tager ca. 30 minutter, og typisk afgår dagens sidste færge kl. 18.30, undtagen under fuldmånefesten, hvor de sejler hele natten.

Kombineret bus og færge fra Bangkok til Koh Phangan

Bangkok to Koh Phangan by Bus and Ferry

Hvis du gerne vil spare penge på de dyre flybilletter, kan en god løsning være at tage bus og færge med enten Lomprayah eller Seatran. Begge er rigtig gode muligheder, fordi du kan købe en kombineret billet, der dækker hele din rejse fra Bangkok til Koh Phangan, så du har meget lidt at bekymre dig om. Billetterne er overkommelige, og ruterne er pålidelige, samtidig med at busserne og færgerne er meget komfortable, velholdte og rene. Den eneste ulempe er den tid, det tager at rejse, men hvis du vælger en natbus, kan du sove undervejs og vil ikke miste en dag af din ferie.

Seatran Ferry Koh Samui
Seatran bilfærge i Nathon Pier Koh Samui © BZ Travel / Shutterstock.com

Afhængigt af hvilken bus og færge du ender med at tage, vil den samlede rejsetid fra Bangkok være et sted mellem 10 og 14 timer, fordi det er en lang køretur, og så tager færgen yderligere 1,5 time. Den gode nyhed er, at bussen kører dig direkte til færgeterminalen, og fordi færgen drives af det samme selskab, kan du være sikker på, at der ikke vil være problemer med at komme ombord på færgen.

Tog fra Bangkok til Koh Phangan

Train Bangkok to Koh Phangan

Som med busserne fra Bangkok til Koh Phangan er det markant billigere at rejse med tog end at flyve, men det tager længere tid. Ud over toget skal du tage en bus fra banegården til færgelejet og derefter en færge over til Koh Phangan. Du kan købe individuelle billetter til hver del af rejsen, men det er også muligt at købe kombinerede billetter, hvilket er betragteligt mindre besværligt, da du slipper for at skulle tænke på billetkøb undervejs.

Vi vil anbefale, at du tager nattoget fra Bangkok til Surat Thani. Der er flere gode grunde til dette. Rejsen tager lang tid, og ved at rejse natten over kan du sove og undgå at bruge en hel dag på transport. Plus, som en bonus, sparer du også en overnatning på hotel! Der findes sovekabiner i både første og anden klasse, som sikrer dig en god nats søvn. Især i første klasse, hvor der er dobbeltkøjer og en vask på værelset. I anden klasse får du en sofa, der kan ændres til en seng, og en ekstra køje ovenover.

Surat Thani Pier Bangkok to Koh Phangan
Bustransfer fra togstationen til Donsak Pier, Surat Thani © HGalina / Shutterstock, Inc.

Togene afgår fra Bangkok og ankommer til Surat Thanis jernbanestation. Med din kombinationsbillet for tog, bus, og færge, bliver du transporteret med bus til færgehavnen, som er omkring en times kørsel væk. Herefter tager du færgen til Koh Phangan.

Andre måder at rejse fra Bangkok til Koh Phangan på

Full Moon Party Koh Phangan
Fuldmånefest på Koh Phangan © PinntoSlothbear / Shutterstock.com

Ovenstående er de mest bekvemme, og nogle vil mene de sikreste, måder at komme fra Bangkok til Koh Phangan på, men der er også et par andre muligheder, hvis du virkelig ønsker at spare penge. Besøg et af de mange rejsebureauer omkring Khao San Road, og der er som regel masser af tilbud på bus- og færgebilletter. Men pas på med de billigste, da der ofte er rapporter om bagage, der forsvinder, og busser, der ikke er ordentligt vedligeholdt. Det kan også tage meget lang tid at rejse fra Bangkok til Koh Phangan, så afvej fordelene ved at spare penge i forhold til alle disse ulemper, før du bestiller dine billetter.

Uanset hvordan du vælger at rejse, er det bedst at bestille dine billetter mindst et par dage i forvejen, fordi busser, tog og færger bliver fyldt op, og hvis du besøger Koh Phangan omkring fuldmånefesten, bør du bestille endnu længere i forvejen og være forberedt på forsinkelser pga. den store mængde mennesker, der rejser mellem Bangkok og Koh Phangan.

Kan man flyve fra Bangkok til Koh Phangan?

Da der ikke er nogen lufthavn på Koh Phangan, kan du ikke flyve hele vejen fra Bangkok, men der er andre flymuligheder. Lav en søgning på rejsehjemmesiden 12Go, og de vil vise dig fly til Koh Samui, Surat Thani Airport eller Nakhon Si Thammarat Airport, hvilket gør det nemt at bestille en kombineret billet til flyrejsen og derefter bus- og færgetransfer til Koh Phangan.

Hvordan kommer jeg fra Bangkok til Koh Phangan?

Der er mange forskellige måder at rejse fra Bangkok til Koh Phangan på, og du kan se alle de tilgængelige muligheder for din rejsedato på hjemmesiden, 12Go. Her kan du sammenligne de forskellige muligheder: fly og færge; bus og færge; tog, bus og færge; eller taxa og færge, og bestille billetter til hele rejsen, inklusive transfer, via deres hjemmeside.

Hvordan kommer man fra Bangkok til Koh Phangan Full Moon Party?

Hvis du er på vej til Full Moon Party, så book dine billetter tidligt for at sikre, at du kan komme frem. Søg på hjemmesiden 12Go, da de giver oplysninger om alle transportmuligheder og sælger kombinerede billetter, der dækker hele rejsen, uanset om du flyver til Nakhon Si Thammarat, tager et tog til Chumphon eller tager en bus, de inkluderer også forbindelser og færgeoverfarten til Koh Phangan.

Er der en lufthavn på Koh Phangan?

Koh Phangan har ikke sin egen lufthavn, men hvis du vil flyve, er der muligheder. Koh Samui er den nærmeste lufthavn, og der er kun 30 minutters færgetur derfra. Du kan også flyve til Chumphon Airport eller Surat Thani Airport, hvilket kan være billigere, men vil indebære en længere færgetur. Det er værd at tjekke 12Go, da de sælger kombinerede billetter til fly og færge.

Hvordan kommer man til Koh Phangan Full Moon Party?

Koh Phangans månedlige Full Moon Party tiltrækker hundredvis af ekstra besøgende til øen, hvilket til tider gør det udfordrende at finde både. Derfor er det bedst at reservere plads på forhånd, og det kan du gøre hos 12Go. De sælger billetter til mange forskellige færgeselskaber, fra mange forskellige afgangssteder, inklusive afhentning fra hoteller eller lufthavne på fælles billetter, så der er taget hånd om hele din rejse.

Hvordan kommer man til Koh Phangan?

Da Koh Phangan er så populær en ø, er det nemt at komme til den. Du kan tage en færge fra Koh Samui, eller der er masser af færger, der afgår fra fastlandet (Surat Thani eller Chumphon). Besøg 12Go og indtast dit afrejsested for at få detaljerede søgeresultater og mulighed for at købe kombinerede billetter til hele din rejse, inklusive færgen med transfer med tog, busser og fly fra steder som Bangkok.

Hvor nyttig var denne guide?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig vurdering / 5. Antal stemmer:

Kamolchat Thanaditsayakun
Om Kamolchat Thanaditsayakun

Mit navn er Kamolchat - en skribent med en passion for rejser, der elsker at dele historier om nye destinationer og uforglemmelige eventyr. Jeg er født og opvokset i Thailand, og jeg har altid været betaget af mit hjemlands skønhed og mangfoldighed, som inspirerede mig til at rejse ud og opdage verden.

I årenes løb har jeg haft fornøjelsen af at bidrage til forskellige rejsepublikationer og hjemmesider, såsom Lonely Planet og Viator. Jeg stræber efter at give en autentisk repræsentation af de steder, jeg besøger, komme ind i hjertet af de lokale kulturer og finde autentiske oplevelser, der nærer sjælen.

Når jeg fortsætter med at rejse over hele kloden, vil jeg gerne have, at du sammen med mig oplever vores verdens vidundere gennem mine historier. Sammen kan vi lære, vokse og blive inspireret af de utrolige mennesker, steder og kulturer, der gør vores planet til sådan et ekstraordinært sted at udforske.