Ao Nangista Koh Phi Phille

Viimeksi päivitetty 23 elokuun, 2023

Julkaistu

Thaimaan rannikolla on niin monta upeaa saarta, että vain muutaman valitseminen on haastavaa. Phi Phi -saaret vastaavat tähän haasteeseen maisemillaan, joita voi kuvailla vain sanoina upeiksi. Niillä on koskemattomia rantoja, kalkkikivikarstikallioita, yöelämää (jos haluat sitä) ja rauhallisia paikkoja rentoutumiseen, jos se on se, mitä etsit. Koh Phi Phille pääseminen on helpompaa kuin ennen. Nyt mantereella sijaitsevasta Ao Nangista lähtevät säännölliset lautat. Ao Nangissa kannattaa myös viettää aikaa, jos pidät rantaelämästä. Täältä käynnistyvät pitkähäntäveneet muille saarille. Voit myös jäädä tänne ja ottaa kaiken irti ravintoloista, baareista ja kaupoista, jotka reunustavat tämän pienen rannikkokylän pääkatua.

Lue lisää:
Ao Nangista Koh Phi Phille lautalla
Ao Nangista Koh Phi Phille lautalla ja bussilla tai taksilla nouto
Matkustaminen sadekauden aikana

Options for Travel from Ao Nang to Koh Phi Phi

Matkustusvaihtoehtoja Ao Nangista Koh Phi Phille

Suoraan Ao Nangista Koh Phi Phille mentäessä etäisyys on noin 34 kilometriä, eli ei lainkaan kaukana. Koska Ao Nangissa tai Koh Phi Phillä ei ole lentokenttiä, lentäminen ei ole vaihtoehto. Koska Koh Phi Phi on saari, näiden kahden paikan välille jää vain yksi matkustusvaihtoehto: veneellä kulkeminen. Monet eri lauttayhtiöt liikennöivät reittiä Ao Nangista Koh Phi Phille, joten lauttapaikkaa etsiessäsi ei pitäisi olla pulassa. Eri toimijoiden välinen kilpailu auttaa pitämään hinnat hieman alhaisempina kuin ne muuten saattaisivat olla. Useimmat lähdöt lähtevät Ao Nangin alueelta eivätkä Ao Nangin keskustasta. Tutustu siis eri vaihtoehtoihin huolellisesti sen mukaan, missä päin Ao Nangia asut.

Ao Nangista Koh Phi Phille lautalla

Ao Nang to Koh Phi Phi by Ferry

Varaa lauttaliput Ao Nangista Koh Phi Phille tärkeimpien lauttayhtiöiden kanssa 12Go.asia-matkasivuston kautta. Tällä sivustolla varaamisen etuna on, että voit etsiä kaikki saatavilla olevat lautat haluamana matkapäivänäsi. Näet erilaisia vaihtoehtoja eri lauttatyypeille. Lautat eivät todellakaan ole kaikki samanlaisia, joten tarkista lauttatyyppi, jos sillä on sinulle merkitystä (lisää lauttatyypeistä seuraavaksi). Voit myös vertailla lauttojen aikatauluja ja hintoja. Lisäksi voit tehdä varauksen verkossa ja saada heti vahvistuksen, mikä on hyvä asia mielenrauhan kannalta, kun olet matkalla.

Halvimmat liput ovat pikalaivojen sijaan lautoille. Ja hinnat voivat vaihdella sen mukaan, haluatko, että sinut haetaan hotellistasi vai jostain pisteestä jossain päin Ao Nangia. Alla on esitelty joitakin vaihtoehtoja tämäntyyppisiin lippuihin. Kun teet varauksen, tutustu huolellisesti lähtöpaikkoihin. Krabin kaupungin alueelta lähtee enemmän lippuja kuin Ao Nangista. Varmista, että varaat oikean lautan sen mukaan, mistä aloitat matkasi.

Ao Nang to Koh Phi Phi by Ferry
Andaman Wave Master -lautta © Wor_K_Simkul / Shutterstock.com

Jos haluat mennä Koh Phi Phille suoraan itse Ao Nangista, sinun on otettava lautta Noppharat Tharan -laiturilta. Sieltä se liikennöi päivittäin Ao Nang Princess Ferry -lautalla, joka liikennöi noin 2 tuntia, ja se pysähtyy lyhyesti Railay Beachin lähellä ottamaan kyytiin sieltä matkustajia.

Lauttoja on myös Klong Jiladin laiturista, joka sijaitsee lähempänä Krabin kaupunkia. Sieltä Koh Phi Phille pääset Andaman Wave Masterin, Songsermin ja Chaokoh Travel Centerin laivoilla, ja nämä ylitykset kestävät 1,5-2 tuntia. Songserm liikennöi suurnopeuslautalla, Andaman Wave Masterilla on Standard-luokan lautta, ja Chaokoh käyttää perinteistä lauttaa.

Ao Nangista Koh Phi Phille lautalla pikkubussilla tai taksilla nouto

Ao Nang to Koh Phi Phi by Ferry with Bus or Taxi Pickup
Songserm lautta

Jos yövyt Ao Nangin alueella ja haluat tulla noudetuksi hotellistasi, vältä ylimääräinen päänsärky päästäksesi lauttalaiturille. Voisi olettaa, että hotellin nouto maksaisi enemmän, mutta lippujen hinnat ovat yleensä samat. Lauttayhtiöllä on linja-autoja, jotka hakevat matkailijat hotelleista, mikä on hyvä syy varata heidän kauttaan. Se on ilmainen lisäpalvelu, joka tekee matkasta helpompaa!

Lauttayhtiö Songserm tarjoaa noutoja Ao Nangista, Krabin kaupungista ja Noppharat Thara Beachilta.

Matkustaminen sadekauden aikana

Vaikka lautat Ao Nangista Koh Phi Phille kulkevat yleensä ympäri vuoden, tämä riippuu kuitenkin säästä. Jos meri on myrskyisä, lauttamatkat voivat kestää pidempään, koska lauttojen on kuljettava varovaisemmin. Jos meriolosuhteet ovat erittäin haastavat, lauttaliikenne voi peruuntua. Huomioi, että merisairaus on mahdollista huonoissa olosuhteissa. Muista tämä erityisesti, jos matkustat sesongin ulkopuolella. Sateisin aika tällä alueella on toukokuun ja marraskuun välillä, ja runsaimmat sateet ovat elokuusta lokakuuhun. Jos olet matkustamassa Thaimaahan tuona aikana, on hyvä suunnitella etukäteen, sillä lauttaliikenteen peruuntuminen voi muuttaa matkasuunnitelmiasi.

Kuinka paljon maksaa lautta Ao Nangista Phi Phille?

Songserm, Tigerline Travel, Andaman Wave Master ja Seatran Discovery ovat lauttayhtiöitä, jotka liikennöivät Ao Nangista Phi Phille. Liput alkavat hinnasta 11 €, ja pikaveneen liput voivat olla jopa 27 €. Jos teet varauksen verkossa 12Gon kautta, voit lisätä lippuusi hotelli- tai rantakuljetuksen lisämukavuutta ja pienestä lisämaksusta.

Paljonko Phi Phi -saarelle matkustaminen maksaa?

Kustannukset riippuvat siitä, mistä lähdet. Krabi ja Phuket ovat kaksi suosittua lähtöpistettä. Phuketista lähtevien lauttojen hinnat alkavat hinnasta 12 €, ja pikaveneen hinnat voivat olla jopa 40 €. Krabilta hinnat ovat alkaen 11 €, ja tämä sisältää nopeat lautat. Voit tarkastella hintoja ja ostaa liput kaikilta lauttayhtiöiltä 12Gon kautta.

Kuinka hyödyllinen tämä opas oli?

Klikkaa tähteä arvioidaksesi sitä!

Keskimääräinen luokitus / 5. Äänten määrä:

Kamolchat Thanaditsayakun
Kamolchat Thanaditsayakun

Nimeni on Kamolchat - kirjailija, jolla on intohimo matkustamiseen ja joka rakastaa jakaa tarinoita uusista kohteista ja unohtumattomista seikkailuista. Olen syntynyt ja kasvanut Thaimaassa, ja kotimaani kauneus ja monimuotoisuus ovat aina kiehtoneet minua, mikä on innoittanut minua lähtemään ulos ja löytämään maailmaa.

Vuosien varrella minulla on ollut ilo olla mukana erilaisissa matkajulkaisuissa ja -sivustoilla, kuten Lonely Planetissa ja Viatorissa. Pyrin tarjoamaan autenttisen kuvan paikoista, joissa vierailen, pääsemään paikallisten kulttuurien ytimeen ja löytämään aitoja kokemuksia, jotka ravitsevat sielua.

Jatkaessani matkaani eri puolilla maailmaa haluan, että sinäkin pääset mukaani kokemaan maailmamme ihmeitä tarinoideni kautta. Yhdessä voimme oppia, kasvaa ja inspiroitua uskomattomista ihmisistä, paikoista ja kulttuureista, jotka tekevät planeetastamme niin poikkeuksellisen paikan tutkittavaksi.